Αποστολέας Θέμα: Oris Aquis Date Diver  (Αναγνώστηκε 5991 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Oris Aquis Date Diver
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 04, 2017, 20:30:17 μμ »

Κάποιοι, την έχουν παραδεί, και πουλάνε πυγολαμπίδες για φανάρια.

Ξυπνήσανε και τα ρηχά πιάτα, και ζητάνε σούπα.  :D :D :D

Ωραία ρητά Γιώργο

Ειδες τι έμαθα στην ζωή ?

...και το ποιο ωραίο είναι, σχετικό με την Ελισάβετ της Μεγ. Βρετανίας, που επειδή λήγει σιγά-σιγά, σε λίγο καιρό δεν θα είναι πλεόν επίκαιρο.

"Balls,said the queen, if I had them, I'd be king."

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 02:59:52 πμ »
Υπερτιμημενα ναι, οχι ακριβα..Ακριβο θεωρω εναν Ναυτιλο στα 40k ή ενα lange στα 120+€...Ποιος ο λογος τοσα λεφτα; Το "πολυ καλο" πρεπει να διαχωριζει την θεση του απ το "αρκετα καλο" ή "καλο" και η μεταβαση απ το ενα στο αλλο να ειναι αισθητη και να μην εχουν προσβαση ολοι αλλα οχι να ειναι χαωδης και απροσιτη..
Παντα μιλώντας απ την οπτικη της δικης μου τσεπης  ;)

Διαφωνώ καλέ μου φίλε. Το καλό ή πολύ καλό κλπ, κλπ, δεν πρέπει να το βλέπουμε με την οπτική της τσέπης.

Το βλέπουμε ΤΕΧΝΙΚΑ.

Μονον εκεί υπάρχει, κατα την δική μου οπτική, η ουσιαστική διαφορά. Και πιθανά και η αιτιολόγηση της αυξημένης τιμής.

Από εκεί και πέρα, ναι, βάζεις και τον οικονομικό παράγοντα, αλλά ίσως να είναι το δεύτερο , τρίτο κριτήριο.

Αρα πάμε.
  • Μηχανή
  • Κάσα
  • Μπρασελέ / λουράκι
  • Πολύτιμα μέταλλα.

• Αν έχει μία ΚΟΙΝΗ μηχανή, που την έχουν άλλα 10-20 μοντέλα, έστω και θεωρητικά βελτιωμένη, γιατί να κάνει 2-3-5-10 φορές πιο ακριβά ?
  • Αν η κάσα είναι ένα κομμάτι, και δεν είναι το απαύγασμα της τεχνικής, πχ σε υλικά, κατεργασίες, αντοχές σε πιέσεις, χημικά, μαγνητισμούς, αστρική σκόνη, limited edition,  κλπ, ( ειδικές εφαρμογές ), γιατί να είναι πανάκριβη ? Επειδή είναι απλώς σήμα κατατεθέν και αναγνωρίσιμη ?
  • Το αυτό ισχύει και για το μπρασελέ, ή και το λουράκι, αν είναι πχ από δέρμα καμπουρογ@μοβροντόσαυρου, ΟΚ, το πληρώνεις, αν είναι σκέτο, printed, γιατί να χρεώνεται με τιμές φαρμακείου ?
  • Αν είναι χρυσό, τιτάνιο, πλατίνα, με διαμάντια, κλπ, ναι πληρώνεις την διαφορά.

Αλλά ατσάλινο 2.000 πχ
Χρυσό 22.000 Για 100-120 γρ χρυσού ?
Το αυτό με το λουράκι κλπ.

Πάμε σύνολο
  • Τιμη μηχανής
  • Τιμή κάσας
  • Τιμή μπρασελέ-λουράκι
  • Τιμή μετάλων

Πόσο πάνε ΟΛΑ μαζί ? ( τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι, εξη το λαδόξυδο, που λέγανε και οι παλιοί )

Και χαζός είμαι να πάρω Ναυτίλο, ατσάλινο στα 25.000, όταν παίρνω χρυσό Day Date 18 k με λιγότερα ?

ή Vacheron ατσάλινο στα 15.000, όταν παίρνω μισό-μισό, ατσάλι χρυσό με λιγότερα ?

Κάποιοι, την έχουν παραδεί, και πουλάνε πυγολαμπίδες για φανάρια.

Πληρώνεις ιστορία, διαφορετικότητα, διαχρονικότητα, κλπ, αλλά μέχρις ενός ορίου. Οχι ανεξέλεγκτα.

Και εκεί, κατα την δική μου άποψη, επικεντρώνεται η ουσία. Η αναλογική τιμολόγηση, στο σύνολο των προσφερομένων.

Αρα, βλέπουμε τι μας προσφέρουν, και αξιολογούμε αν τα αξίζει, ασχέτως αν θα το αγοράζαμε ή όχι, επειδή η τσέπη μας ή η λογική μας, δεν θα το επέτρεπε.

Σημ. Οι μάρκες που ανέφερα σαν παράδειγμα είναι αυτές που γνωρίζω και τις έχω και πληρώσει. Εξ ιδίων κρίνω.

Ξυπνήσανε και τα ρηχά πιάτα, και ζητάνε σούπα.  :D :D :D

Αλλο εννοουσα Γιωργο, μαλλον δεν το εγραψα καλα που στοχευε η τελευταια μου προταση και δεν εγινα αντιληπτος ... Το εγραψα προκειμενου να μην "κατηγορηθω" σαν λοξος καθως θεωρω πως η διαφορα των 40k του Ναυτιλος με τα 8k το sub στα ματια μου ειναι χαωδης και αδικαιολογητη ενω στα ματια καποιου αλλου με την τσεπη φουσκωμενη κατι τετοιο περνα στα ψιλα γραμματα...Ενω αντιθετα τα 6k της διαφορας μεταξυ του ορις και του sub την θεωρω ως μια πιο νορμαλ μεταβαση απο το πρωτο σκαλι στο τριτο και οχι στο δωδεκατο που κατατασσεται ο Ναυτιλος... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 03:16:15 πμ »

Αλλο εννοουσα Γιωργο, μαλλον δεν το εγραψα καλα που στοχευε η τελευταια μου προταση και δεν εγινα αντιληπτος ... Το εγραψα προκειμενου να μην "κατηγορηθω" σαν λοξος καθως θεωρω πως η διαφορα των 40k του Ναυτιλος με τα 8k το sub στα ματια μου ειναι χαωδης και αδικαιολογητη ενω στα ματια καποιου αλλου με την τσεπη φουσκωμενη κατι τετοιο περνα στα ψιλα γραμματα...Ενω αντιθετα τα 6k της διαφορας μεταξυ του ορις και του sub την θεωρω ως μια πιο νορμαλ μεταβαση απο το πρωτο σκαλι στο τριτο και οχι στο δωδεκατο που κατατασσεται ο Ναυτιλος... ;)

Συμφωνούμε . Η τιμή του Ναυτίλου, δεν δικαιολογείται με ΤΙΠΟΤΑ. Εμένα βασικά, δεν μου αρέσει και καθόλου !

Αλλά και Ορις με Sub, ΠΑΛΙ έχουν αδικαιολόγητη διαφορά, αν και μικρότερη. Δηλαδή, πόσο χρεώνει την "φίρμα" ?

Και τα λέω εγώ, που τους υποστηρίζω, και τους πιστεύω. Αλλά ΟΧΙ και έτσι ! 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 11:38:05 πμ »
Μεχρι τωρα, με τα όσα εχω γαλουχηθει εδω μεσα, μου χει δημιουργηθει η εντυπωση οτι η ρολεξ αξιζει αυτη την αποσταση απ την ορις...Αλλα επειδη πολλες φορες εχω κανει λαθος εκτιμησεις και σαν παλαιοτερος/εμπειροτερος εσυ, για να λες το αντιθετο, ισως να πρεπει να αναθεωρησω ;D  ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 11:46:59 πμ »
Συμφωνούμε . Η τιμή του Ναυτίλου, δεν δικαιολογείται με ΤΙΠΟΤΑ. Εμένα βασικά, δεν μου αρέσει και καθόλου !

Αλλά και Ορις με Sub, ΠΑΛΙ έχουν αδικαιολόγητη διαφορά, αν και μικρότερη. Δηλαδή, πόσο χρεώνει την "φίρμα" ?

Και τα λέω εγώ, που τους υποστηρίζω, και τους πιστεύω. Αλλά ΟΧΙ και έτσι !  (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Ποιανού ρολογιού η τιμή δικαιολογειται, δηλαδή, Γιώργο;
Με τα κριτήρια που έβαλες παραπάνω απλά κανενός.

Κάνεις βέβαια το γνωστό λάθος. Προσπαθείς να δικαιολογησεις πολυτελή προϊόντα. Απλά δεν υπάρχει λογική και το ξέρουμε. Οι τιμές είναι, όπως εσύ ό ίδιος παλιότερα έχεις σωστά πει, απόρροια προσφοράς και ζήτησης.

Και φυσικά επειδή είσαι ρολεξακιας κάνεις τη γνωστή αναγωγή στα ρολεξ και όχι πχ στα Q&Q...  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 11:57:02 πμ »

Κάνεις βέβαια το γνωστό λάθος. Προσπαθείς να δικαιολογησεις πολυτελή προϊόντα. Απλά δεν υπάρχει λογική και το ξέρουμε.
Ευτυχώς κάποιος το ανέφερε!!Είναι τουλάχιστον άτοπο να προσπαθούμε να κοστολογίσουμε με αυτά τα κριτήρια ένα luxury προιον!Δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 11:59:44 πμ »
Μεχρι τωρα, με τα όσα εχω γαλουχηθει εδω μεσα, μου χει δημιουργηθει η εντυπωση οτι η ρολεξ αξιζει αυτη την αποσταση απ την ορις...Αλλα επειδη πολλες φορες εχω κανει λαθος εκτιμησεις και σαν παλαιοτερος/εμπειροτερος εσυ, για να λες το αντιθετο, ισως να πρεπει να αναθεωρησω ;D  ;D ;D (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Χάρη, έκανα μια προσέγγιση / ανάλυση, για το πως σκέφτομαι εγώ, με την δική μου οπτική και "λογική",  ??? την "αξία". Δεν σημαίνει ότι είναι η πιο σωστή, αλλά είναι μία προσέγγιση κοστολόγησης βάσει των επι μέρους στοιχείων.

Ναι, η Χ μάρκα, θα είναι πιο ακριβή από κάποιαν άλλη, γιατί έκανε R & D, εχει όνομα, ποιότητα, διάρκεια, service, αναγνωρισιμότητα ( που την έχτισε με marketing και ιστορία ), αποκλειστικότητα, διαφοροποίηση, κλπ, κλπ.

Αλλά, σε ένα όριο. Οχι 3 και 4 φορές επάνω. Δεν δικαιολογείται στην δική μου κοστολογική ανάλυση. Αν θέλει να πουλάει παραπάνω, ας δικαιολογήσει την διαφορά.

Φυσικά πλέον στην Ελλάδα, δεν έχουμε αντικειμενικές τιμές. Λίγο το Ελβετικό, λίγο το ΦΠΑ, λίγο το υποβαθμισμένο εισόδημά μας, τα κάνει να δείχνουν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, .....και είναι.

Εγώ για την αγαπημένη μου, σε ατσάλι πάντα, θεωρώ ότι τα 5.000 είναι όριο, να μην πω και πάλι, πολλά είναι. Αλλά, ανεβάζοντας τα καινούργια, υποστηρίζουν και την αγορά των "προϊδιόκτητων", και το παιγχνίδι........συνεχίζεται. 

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 12:04:37 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 12:07:11 μμ »

Και τα λέω εγώ, που τους υποστηρίζω, και τους πιστεύω. Αλλά ΟΧΙ και έτσι !  (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Ποιανού ρολογιού η τιμή δικαιολογειται, δηλαδή, Γιώργο;
Με τα κριτήρια που έβαλες παραπάνω απλά κανενός.

Κάνεις βέβαια το γνωστό λάθος. Προσπαθείς να δικαιολογησεις πολυτελή προϊόντα. Απλά δεν υπάρχει λογική και το ξέρουμε. Οι τιμές είναι, όπως εσύ ό ίδιος παλιότερα έχεις σωστά πει, απόρροια προσφοράς και ζήτησης.

Και φυσικά επειδή είσαι ρολεξακιας κάνεις τη γνωστή αναγωγή στα ρολεξ και όχι πχ στα Q&Q...  :D

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω, προσπαθώ να αιτιολογήσω.

Από που καθορίζεται μία τιμή ? Από το κόστος κατασκευής και πώλησης, με κάποια overheads. Αυτό λέω, και αυτό κρίνω.

Τα κόστη, είναι συγκεκριμένα και αναλογικά για κάποιες φίρμες. Τα overheads είναι αυτά που εκτινάσσουν τις τιμές.

Και κάποια είναι απτά, κάποια άλλα είναι στην σφαίρα του φανταστικού.

Και τα προϊόντα πολυτελείας, αν τα πούμε έτσι, τα "φουσκώνουν", και μας πιάνουν τον κ@λο.

Δεν μιλάω για τα ρόλεξ. Τα χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα, επειδή αρκετοί τα ξέρουν.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 12:24:13 μμ »

Και τα προϊόντα πολυτελείας, αν τα πούμε έτσι, τα "φουσκώνουν", και μας πιάνουν τον κ@λο.

Κανένα κ@λο δε μας πιάνουν διότι κανένας ανθρωπος στον κόσμο δε θα πάθει κάτι αν δε φοράει ρόλεξ,πατεκ,Hermes  κτλπ...Σου περισσεύουν και τα έχεις?? παίρνεις!Δεν εχεις?δεν παίρνεις και δε θα πάθεις τιποτα!Γιατί κανουν όσο κανουν??γιατί ετσι!Είναι τόσο απλό!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 12:30:23 μμ »

Κανένα κ@λο δε μας πιάνουν διότι κανένας ανθρωπος στον κόσμο δε θα πάθει κάτι αν δε φοράει ρόλεξ,πατεκ,Hermes  κτλπ...Σου περισσεύουν και τα έχεις?? παίρνεις!Δεν εχεις?δεν παίρνεις και δε θα πάθεις τιποτα!Γιατί κανουν όσο κανουν??γιατί ετσι!Είναι τόσο απλό!
Συμφωνώ απόλυτα!
Και αυτό εννοώ παραπάνω.
Και επειδή είναι προϊόντα πολυτελειας δε δικαιολογούνται με απλά μαθηματικά.

Αλήθεια, Γιώργο, ποια θεωρείς "απτα";
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 13:03:53 μμ »
... κανένας ανθρωπος στον κόσμο δε θα πάθει κάτι αν δε φοράει ρόλεξ,πατεκ,Hermes  κτλπ...Σου περισσεύουν και τα έχεις?? παίρνεις!Δεν εχεις?δεν παίρνεις και δε θα πάθεις τιποτα!Γιατί κανουν όσο κανουν??γιατί ετσι!Είναι τόσο απλό!
Έτσι είναι Βασίλη, αλλά δεν είναι απλό.
Οι τιμές διαμορφώνονται (και αυτές, όπως όλες) με κανόνες.

Είναι όμως μεγάλη κουβέντα, με ποιούς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 13:15:57 μμ »
Προϊόντα πολυτελειας και δεν εχουν φορο κατοχής?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 13:25:11 μμ »
... κανένας ανθρωπος στον κόσμο δε θα πάθει κάτι αν δε φοράει ρόλεξ,πατεκ,Hermes  κτλπ...Σου περισσεύουν και τα έχεις?? παίρνεις!Δεν εχεις?δεν παίρνεις και δε θα πάθεις τιποτα!Γιατί κανουν όσο κανουν??γιατί ετσι!Είναι τόσο απλό!

Σπύρο δεν είναι απλό για τις εταιρείες το πως θα κοστολογίσουν τα προϊόντα τους και το πως θα πετύχουν το placement που θέλουν..Άλλο αυτό και άλλο να αναλύουμε εμεις για το ποσο κανουν λες και ειναι πατάτες .
Δε ξερω αν αληθεύει αυτό που θα αναφερω ή αν ειναι ράδιο αρβύλα αλλα ειχα ακούσει οτι η Porsche είχε απολύσει Τον υπεύθυνο κοστολόγησης της πρώτη boxster διοτι ήταν αρκετά <<οικονομική>> και χάλαγε το πρεστιζ της εταιρείας ..Αυτό ίσως να εξηγεί σε κάποιους γιατι κάποια άχρηστα-luxury προϊόντα που καλύπτουν μονο τη ματαιοδοξία μας κάνουν όσο κανουν...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 05, 2017, 13:35:35 μμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 17:53:08 μμ »

Σπύρο δεν είναι απλό για τις εταιρείες το πως θα κοστολογίσουν τα προϊόντα τους και το πως θα πετύχουν το placement που θέλουν..Άλλο αυτό και άλλο να αναλύουμε εμεις για το ποσο κανουν λες και ειναι πατάτες .
Δε ξερω αν αληθεύει αυτό που θα αναφερω ή αν ειναι ράδιο αρβύλα αλλα ειχα ακούσει οτι η Porsche είχε απολύσει Τον υπεύθυνο κοστολόγησης της πρώτη boxster διοτι ήταν αρκετά <<οικονομική>> και χάλαγε το πρεστιζ της εταιρείας ..Αυτό ίσως να εξηγεί σε κάποιους γιατι κάποια άχρηστα-luxury προϊόντα που καλύπτουν μονο τη ματαιοδοξία μας κάνουν όσο κανουν...

ΝΑ απαντήσω, ή θα με διαγράψουν για Off topic ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.