Μεχρι τωρα, με τα όσα εχω γαλουχηθει εδω μεσα, μου χει δημιουργηθει η εντυπωση οτι η ρολεξ αξιζει αυτη την αποσταση απ την ορις...Αλλα επειδη πολλες φορες εχω κανει λαθος εκτιμησεις και σαν παλαιοτερος/εμπειροτερος εσυ, για να λες το αντιθετο, ισως να πρεπει να αναθεωρησω
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Χάρη, έκανα μια προσέγγιση / ανάλυση, για το πως σκέφτομαι εγώ, με την δική μου οπτική και "λογική",

την "αξία". Δεν σημαίνει ότι είναι η πιο σωστή, αλλά είναι μία προσέγγιση κοστολόγησης βάσει των επι μέρους στοιχείων.
Ναι, η Χ μάρκα, θα είναι πιο ακριβή από κάποιαν άλλη, γιατί έκανε R & D, εχει όνομα, ποιότητα, διάρκεια, service, αναγνωρισιμότητα ( που την έχτισε με marketing και ιστορία ), αποκλειστικότητα, διαφοροποίηση, κλπ, κλπ.
Αλλά, σε ένα όριο. Οχι 3 και 4 φορές επάνω. Δεν δικαιολογείται στην δική μου κοστολογική ανάλυση. Αν θέλει να πουλάει παραπάνω, ας δικαιολογήσει την διαφορά.
Φυσικά πλέον στην Ελλάδα, δεν έχουμε αντικειμενικές τιμές. Λίγο το Ελβετικό, λίγο το ΦΠΑ, λίγο το υποβαθμισμένο εισόδημά μας, τα κάνει να δείχνουν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, .....και είναι.
Εγώ για την αγαπημένη μου, σε ατσάλι πάντα, θεωρώ ότι τα 5.000 είναι όριο, να μην πω και πάλι, πολλά είναι. Αλλά, ανεβάζοντας τα καινούργια, υποστηρίζουν και την αγορά των "προϊδιόκτητων", και το παιγχνίδι........συνεχίζεται.