Υπερτιμημενα ναι, οχι ακριβα..Ακριβο θεωρω εναν Ναυτιλο στα 40k ή ενα lange στα 120+€...Ποιος ο λογος τοσα λεφτα; Το "πολυ καλο" πρεπει να διαχωριζει την θεση του απ το "αρκετα καλο" ή "καλο" και η μεταβαση απ το ενα στο αλλο να ειναι αισθητη και να μην εχουν προσβαση ολοι αλλα οχι να ειναι χαωδης και απροσιτη..
Παντα μιλώντας απ την οπτικη της δικης μου τσεπης 
Διαφωνώ καλέ μου φίλε. Το καλό ή πολύ καλό κλπ, κλπ, δεν πρέπει να το βλέπουμε με την οπτική της τσέπης.
Το βλέπουμε ΤΕΧΝΙΚΑ.Μονον εκεί υπάρχει, κατα την δική μου οπτική, η ουσιαστική διαφορά. Και πιθανά και η αιτιολόγηση της αυξημένης τιμής.
Από εκεί και πέρα, ναι, βάζεις και τον οικονομικό παράγοντα, αλλά ίσως να είναι το δεύτερο , τρίτο κριτήριο.
Αρα πάμε.
- Αν έχει μία ΚΟΙΝΗ μηχανή, που την έχουν άλλα 10-20 μοντέλα, έστω και θεωρητικά βελτιωμένη, γιατί να κάνει 2-3-5-10 φορές πιο ακριβά ?
- Αν η κάσα είναι ένα κομμάτι, και δεν είναι το απαύγασμα της τεχνικής, πχ σε υλικά, κατεργασίες, αντοχές σε πιέσεις, χημικά, μαγνητισμούς, αστρική σκόνη, limited edition, κλπ, ( ειδικές εφαρμογές ), γιατί να είναι πανάκριβη ? Επειδή είναι απλώς σήμα κατατεθέν και αναγνωρίσιμη ?
- Το αυτό ισχύει και για το μπρασελέ, ή και το λουράκι, αν είναι πχ από δέρμα καμπουρογ@μοβροντόσαυρου, ΟΚ, το πληρώνεις, αν είναι σκέτο, printed, γιατί να χρεώνεται με τιμές φαρμακείου ?
- Αν είναι χρυσό, τιτάνιο, πλατίνα, με διαμάντια, κλπ, ναι πληρώνεις την διαφορά.
Αλλά ατσάλινο 2.000 πχ
Χρυσό 22.000 Για 100-120 γρ χρυσού ?
Το αυτό με το λουράκι κλπ.
Πάμε σύνολο
Πόσο πάνε ΟΛΑ μαζί ? ( τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι, εξη το λαδόξυδο, που λέγανε και οι παλιοί )
Και χαζός είμαι να πάρω Ναυτίλο,
ατσάλινο στα 25.000, όταν παίρνω χρυσό Day Date 18 k με λιγότερα ?
ή Vacheron ατσάλινο στα 15.000, όταν παίρνω μισό-μισό, ατσάλι χρυσό με λιγότερα ?
Κάποιοι, την έχουν παραδεί, και πουλάνε πυγολαμπίδες για φανάρια.
Πληρώνεις ιστορία, διαφορετικότητα, διαχρονικότητα, κλπ, αλλά μέχρις ενός ορίου. Οχι ανεξέλεγκτα.
Και εκεί, κατα την δική μου άποψη, επικεντρώνεται η ουσία. Η αναλογική τιμολόγηση, στο σύνολο των προσφερομένων.
Αρα, βλέπουμε τι μας προσφέρουν, και αξιολογούμε αν τα αξίζει, ασχέτως αν θα το αγοράζαμε ή όχι, επειδή η τσέπη μας ή η λογική μας, δεν θα το επέτρεπε.
Σημ. Οι μάρκες που ανέφερα σαν παράδειγμα είναι αυτές που γνωρίζω και τις έχω και πληρώσει. Εξ ιδίων κρίνω.
Ξυπνήσανε και τα ρηχά πιάτα, και ζητάνε σούπα.