Αποστολέας Θέμα: Το Φαινόμενο Steinhart  (Αναγνώστηκε 42239 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Απ: Το Φαινόμενο Steinhart
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 26, 2016, 18:01:05 μμ »
Στεφανε ανοιχτηκες πολυ με την OLED και seiko japan, θα σε κυνηγαει η γυναικα!!! :D

Ευτυχώς μας αρέσει να βλέπουμε ταινίες εξίσου, ακόμη περισσότερο μας αρέσει να τις βλέπουμε μαζί. Σε ότι αφορά τα ρολόγια τις αρκεί να με βλέπει ευτυχισμένο αλλά βάζω φρένα μόνος μου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 26, 2016, 18:04:49 μμ »
Ολες ετσι λενε, "εσυ αγαπη μου να εισαι ευτυχισμενος" αλλα στο βαθος του μυαλου τους τι μηχανευονται μονο αυτες ξερουν ... :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 26, 2016, 18:07:01 μμ »
Ολες ετσι λενε, "εσυ αγαπη μου να εισαι ευτυχισμενος" αλλα στο βαθος του μυαλου τους τι μηχανευονται μονο αυτες ξερουν ... :D(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Όταν αφουγκράζομαι τέτοιες διαθέσεις εφαρμόζω τακτική:
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 26, 2016, 18:08:14 μμ »
 :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 26, 2016, 19:05:36 μμ »
Στεφανε ανοιχτηκες πολυ με την OLED και seiko japan, θα σε κυνηγαει η γυναικα!!! :D

...αυτός κάνει προπόνηση με τρέξιμο. Δεν κάθεται στο σπίτι να τρώει μελομακάρονα. :D

Αλλά του διαφεύγει ότι θα του ρίξει με κανένα τουφέκι. Σιγά μην τρέχει. Μπάμ και...............................................κάτω  ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 26, 2016, 20:55:09 μμ »
ποτε δεν προχωρησα σε αγορα steinhart..περυσι μου δοθηκε η ευκαιρια αλλα τελικα με κερδισε to Davosa ternos ceramic μιας και διαβαζοντας τα 42μμ της steinhart ηταν απαγορευτικα για μενα..βεβαια ποτε δεν ξερεις στο μελλον!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 26, 2016, 21:52:42 μμ »
Η σειρα pilot και marine  ξεχωριζει για μενα.Ημουν απο τους πρωτους που ειχα παρει το Marine πριν μερικα χρονια.Μονο τα καλυτερα εχω να πω.Ο τυπος ξεκινησε κυριως με ημι-ρεπλικες γιατι ολοι ξερουν οτι τα Rolex τραβανε κοσμο(και λεφτα) και αναπτυξε και αλλες σειρες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 26, 2016, 21:57:05 μμ »
Ωραία παρουσίαση Στέφανε. Ευχαριστούμε πολύ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 27, 2016, 00:50:05 πμ »
Πολύ καλή παρουσιαση Στέφανε! Μπράβο για το χρόνο σου! Μάθαμε πολλά που δεν ξέραμε για τη Steinhart.
Όσο για το θέμα ποιότητα που έθιξε και ο Νικόλας νωρίτερα έχω να πω ότι η ποιότητα έχει ορισμό και δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι υποκειμενικό.
Έχω δει μέλη κατά καιρούς να χαρακτηρίζουν τρομερά ποιοτικά τα Rolex και λίγες μέρες μετά, ελαφρά την καρδία τρομερά ποιοτικά τα Invicta και τα manbujitse (ή όπως λέγεται αυτός ο κινέζος με τα homage). Οπότε όταν χαρακτηρίζουμε κάτι ποιοτικό, και επειδή εδώ το χρησιμοποιούμε υποκειμενικά, καλό θα είναι να λέμε σε σχέση με τι. Σε σχέση με κάποιο άλλο αντίστοιχης τιμής; Σε σχέση με κάποια άλλη microbrand; Σε σχέση με τα Ω ή τα Rolex;

Τέλος θα πω ότι γενικά δε συμπαθώ τις εταιρείες που αντιγράφουν τη Rolex και την IWC για να βγάλουν φράγκα ή "για να επιβιώσουν οικονομικά" όπως κομψά έγραψες. Πολλές εταιρείες microbrand, επιβιώνουν οικονομικά και χωρίς να αντιγράφουν. Η αντιγραφή είναι η εύκολη λύση... Καθαρά προσωπική άποψη που την έχω ξαναπεί, μην ξεκινήσουμε πόλεμο...

H Steinhart, πάντως, τόσα χρόνια έχει κερδισει πολλούς φαν και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Σίγουρα, θα συμφωνήσω με τους υπέρμαχούς της, τα λεφτά που δίνεις τα αξίζει και με το παραπάνω.
Και έρχεται το εύλογο ερώτημα. Ποια εταιρεία σε αυτο το επίπεδο δεν τα αξίζει;
Προσωπικά δεν ξέρω καμία, εκτός από τις fashion... ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος makfil

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκέμβριος 27, 2016, 08:15:58 πμ »
Και μιας και ήρθε η 27/12, Χρόνια Καλά και ας είναι και Πολλά, Στέφανε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

• Επισκέπτης
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 27, 2016, 09:57:35 πμ »

GK...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 27, 2016, 10:37:37 πμ »
Και μιας και ήρθε η 27/12, Χρόνια Καλά και ας είναι και Πολλά, Στέφανε (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, να 'σαι καλά κι εσύ και η οικογένεια σου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 27, 2016, 11:18:00 πμ »
Πολύ καλή παρουσιαση Στέφανε! Μπράβο για το χρόνο σου! Μάθαμε πολλά που δεν ξέραμε για τη Steinhart.
Όσο για το θέμα ποιότητα που έθιξε και ο Νικόλας νωρίτερα έχω να πω ότι η ποιότητα έχει ορισμό και δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι υποκειμενικό.
Έχω δει μέλη κατά καιρούς να χαρακτηρίζουν τρομερά ποιοτικά τα Rolex και λίγες μέρες μετά, ελαφρά την καρδία τρομερά ποιοτικά τα Invicta και τα manbujitse (ή όπως λέγεται αυτός ο κινέζος με τα homage). Οπότε όταν χαρακτηρίζουμε κάτι ποιοτικό, και επειδή εδώ το χρησιμοποιούμε υποκειμενικά, καλό θα είναι να λέμε σε σχέση με τι. Σε σχέση με κάποιο άλλο αντίστοιχης τιμής; Σε σχέση με κάποια άλλη microbrand; Σε σχέση με τα Ω ή τα Rolex;

Τέλος θα πω ότι γενικά δε συμπαθώ τις εταιρείες που αντιγράφουν τη Rolex και την IWC για να βγάλουν φράγκα ή "για να επιβιώσουν οικονομικά" όπως κομψά έγραψες. Πολλές εταιρείες microbrand, επιβιώνουν οικονομικά και χωρίς να αντιγράφουν. Η αντιγραφή είναι η εύκολη λύση... Καθαρά προσωπική άποψη που την έχω ξαναπεί, μην ξεκινήσουμε πόλεμο...(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

H Steinhart, πάντως, τόσα χρόνια έχει κερδισει πολλούς φαν και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Σίγουρα, θα συμφωνήσω με τους υπέρμαχούς της, τα λεφτά που δίνεις τα αξίζει και με το παραπάνω. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

θα συμφωνησω στα περισσοτερα φιλε μου εκτος απο μερικα...για μενα παει πακετο η ποιοτητα σε σχεση παντα με τη τιμη.η steinhart προσφερει ποιοτητα σε αυτα που προσφερει..βρες μου εσυ ποιοτητα φινιρισμα και swiss made swiss eta με 380 ευρω..εστω και απο micro εταιρειες..
  η invicta προσφερει μοντελα αποως το 3044,8926, με 90-100 ευρω..τρομερα value for money..
η seiko to 007,009 παει λεγοντας..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 27, 2016, 11:22:44 πμ »

Τέλος θα πω ότι γενικά δε συμπαθώ τις εταιρείες που αντιγράφουν τη Rolex και την IWC για να βγάλουν φράγκα ή "για να επιβιώσουν οικονομικά" όπως κομψά έγραψες. Πολλές εταιρείες microbrand, επιβιώνουν οικονομικά και χωρίς να αντιγράφουν. Η αντιγραφή είναι η εύκολη λύση... Καθαρά προσωπική άποψη που την έχω ξαναπεί, μην ξεκινήσουμε πόλεμο...(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

H Steinhart, πάντως, τόσα χρόνια έχει κερδισει πολλούς φαν και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Σίγουρα, θα συμφωνήσω με τους υπέρμαχούς της, τα λεφτά που δίνεις τα αξίζει και με το παραπάνω. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Βαγγέλη μου δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που γράφεις το οποίο να μην έχει επισημανθεί και στο κείμενο μου (σιγά μην ανοίξουμε πόλεμο). Στη πραγματικότητα δεν έγραψα τίποτα με "κομψό" τρόπο γιατί απλούστατα όταν γράφεις ένα άρθρο οφείλεις να σεβαστείς όλους όσους διαβάζουν και τους υπέρμαχους και τους πολέμιους μια εταιρείας. Δεν βοηθάει σε τίποτα μια εριστική τοποθέτηση μου υπέρ ή κατά. Αυτό είναι όλο.

Ποια είναι η άποψη μου τώρα.
1. Η ποιότητα της Steinhart δεν χρειάζεται να συγκριθεί ούτε με μεγάλη brand ούτε με micro brand, παρά μόνον με τα λεφτά που δίνεις. Το ίδιο ισχύει για τη Rolex, το ίδιο ισχύει για τη Citizen, το ίδιο ισχύει και για τη Νέο Ζηλανδική Magrette. Θεωρώ πως τα 400 ή 500 ευρώ που δίνει κάποιος για ένα Steinhart η εταιρεία τα έχει αντιμετωπίσει με μεγαλύτερο σεβασμό σε σύγκριση με πολλά από τα μοντέλα μεγάλων ή μικρών εταιρειών, γιαυτό και περιορίζω τη ποιοτική σύγκριση στο επίπεδο των χρημάτων που δίνει κανείς.
2. Το θέμα της αποδοχής των αντιγράφων είναι προσωπική επιλογή. Όλοι έχουμε αποδεχθεί τις παραλλαγές σχεδίων που καθιερώθηκαν στην ωρολοποιία (βλ. π.χ. "πιλότοι") αλλά η πιστή αντιγραφή μπορεί και να ενοχλεί. Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο, θεωρώ πως κάθε εταιρεία έχει λόγο που υπάρχει αλλά πληρώνει και ένα τίμημα τηρουμένων των αναλογιών.
3. Είμαι πεπεισμένος πως το θέμα Steinhart/Rolex έχει να κάνει με τις πωλήσεις και με την βιωσιμότητα της. Επίσης η άποψη μου είναι πως η Steinhart δεν θα είναι για πάντα Micro Brand με τη στενή έννοια του όρου. Νομίζω πως ο κύριος Steinhart στοχεύει ψηλά. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, η επιλογή της χώρας κατασκευής και το συνολικό επίπεδο της μου δείχνουν κάποια πράγματα.
Είναι άλλο να είσαι στέλεχος μιας μεγάλης επιχείρησης, να παίρνεις παχυλό μισθό και για τη πλάκα σου να φτιάχνεις παράλληλα μια micro brand σχεδόν σε μορφή χόμπυ, είναι άλλο πράγμα να έχεις μια μικρή ατομική επιχείρηση φτιάχνοντας ουσιαστικά μόνος σου ρολόγια συνεργαζόμενος με 2-3 ανθρώπους που θα σου ετοιμάζουν φασόν λουράκια, κάσες και σχεδιασμό (περίπτωση Magrette), και σίγουρα είναι τελείως άλλο πράγμα να επενδύεις όλο σου το είναι σε μια μεσαίου μεγέθους επιχείρηση με προσωπικό που έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να προσπαθείς να βάλεις "πόδι" και στη αγορά των ΗΠΑ. Γιαυτό και μόνο το λόγο δεν μπορώ να κατηγορήσω τη Steinhart -σε επιχειρησιακό επίπεδο- που εφαρμόζει μια τακτική προκειμένου να μείνει στο χώρο αλλά κατά τη γνώμη μου και να αναπτυχθεί περαιτέρω. Άλλωστε χτίζει το δικό της πελατειακό κοινό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 27, 2016, 20:17:54 μμ »
Συνεχίζω να έχω άπειρες ερωτήσεις για το άρθρο σου αλλά ok αφού θα τα πούμε από κοντά σε λίγες μέρες, το συζητάμε διά ζώσης.
Μη γίνω κι εριστικός...  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions