Πολύ καλή παρουσιαση Στέφανε! Μπράβο για το χρόνο σου! Μάθαμε πολλά που δεν ξέραμε για τη Steinhart.
Όσο για το θέμα
ποιότητα που έθιξε και ο Νικόλας νωρίτερα έχω να πω ότι η ποιότητα έχει ορισμό και δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι υποκειμενικό.
Έχω δει μέλη κατά καιρούς να χαρακτηρίζουν
τρομερά ποιοτικά τα Rolex και λίγες μέρες μετά, ελαφρά την καρδία
τρομερά ποιοτικά τα Invicta και τα manbujitse (ή όπως λέγεται αυτός ο κινέζος με τα homage). Οπότε όταν χαρακτηρίζουμε κάτι ποιοτικό, και επειδή εδώ το χρησιμοποιούμε υποκειμενικά, καλό θα είναι να λέμε σε σχέση με τι. Σε σχέση με κάποιο άλλο αντίστοιχης τιμής; Σε σχέση με κάποια άλλη microbrand; Σε σχέση με τα Ω ή τα Rolex;
Τέλος θα πω ότι γενικά δε συμπαθώ τις εταιρείες που αντιγράφουν τη Rolex και την IWC για να βγάλουν φράγκα ή "για να επιβιώσουν οικονομικά" όπως κομψά έγραψες. Πολλές εταιρείες microbrand, επιβιώνουν οικονομικά και χωρίς να αντιγράφουν. Η αντιγραφή είναι η εύκολη λύση... Καθαρά προσωπική άποψη που την έχω ξαναπεί, μην ξεκινήσουμε πόλεμο...

H Steinhart, πάντως, τόσα χρόνια έχει κερδισει πολλούς φαν και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Σίγουρα, θα συμφωνήσω με τους υπέρμαχούς της, τα λεφτά που δίνεις τα αξίζει και με το παραπάνω.

Και έρχεται το εύλογο ερώτημα. Ποια εταιρεία σε αυτο το επίπεδο
δεν τα αξίζει;
Προσωπικά δεν ξέρω καμία, εκτός από τις fashion...