Πολύ καλή δουλειά!!
Εύγε, Στέφανε!!
.....
Αξίζει εδώ να κάνω μια σύντομη σημείωση. Η Ελβετική παράδοση στα ρολόγια ξεκίνησε τον 16ο αιώνα όταν ο θεολόγος και μεταρρυθμιστής John Calvin απαγόρευσε να φοριούνται κοσμήματα στη Γενεύη. Οι κοσμηματοπώλες λοιπόν προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά στράφηκαν στην ανάπτυξη της τέχνης της ωρολογοποιίας ακριβείας, δημιουργώντας μια παράδοση που επικρατεί μέχρι σήμερα και αυτός είναι ο λόγος που πολύ μεγάλες εταιρείες ρολογιών διατηρούν την έδρα της στη γνωστή κοιλάδα των ρολογιών στην Ελβετία......
Ξεχωρίζω το παραπάνω απόσπασμα ως το πιο ενδιαφέρον.
Κατά τη γνώμη μου, δίνει αφορμή για ψάξιμο.
Κατά τα άλλα, η περίπτωση Steinhart, όπως και πολλές άλλες γερμανικών εταιρειών, νομίζω εξηγείται λόγω των πλεονεκτημάτων που τους παρέχει το ευρώ.
Αν κάτι δεν πάει καλά (όπως και πιθανολογείται), σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε τα ρολόγια τους και δεν θα θυμόμαστε τι είναι..
Ειδικά ο Steinhart, όπως έχω διαβάσει σε ρωσικές πηγές, έχει αντλήσει κεφάλαια από Ρώσους και γιαυτό απευθύνεται στην αγορά τους με ιδιαίτερα δραστήριο τρόπο (τηλεφωνικό κέντρο που απαντά ρωσίδα, σελίδα στη ρωσική γλώσσα κλπ).
Επίσης και τα λουράκια του είναι ρώσικα.
Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι για τα χρήματα που ζητάει παρέχει αξιόλογα προϊόντα και δικαίως έχει κατακτήσει το δικό του κοινό.