Αποστολέας Θέμα: Omega PO 600 Vs Rolex SD4000  (Αναγνώστηκε 23037 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Omega PO 600 Vs Rolex SD4000
« Απάντηση #105 στις: Ιούνιος 18, 2016, 01:58:44 πμ »
Γιώργο πρέπει να είσαι από τους λίγους ανθρώπους που ειναι ταυτόχρονα τόσο μεγάλοι υποστηρικτές της ρολεξ και που πιστεύουν ότι αν τα φοράς χαλάνε.

Πότε είπα ότι χαλάνε ?
Δεν απευθύνομαι σε εσένα προφανώς :) .Στον άλλο Γιώργο_
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιούνιος 18, 2016, 02:00:06 πμ »
Γιώργο πρέπει να είσαι από τους λίγους ανθρώπους που ειναι ταυτόχρονα τόσο μεγάλοι υποστηρικτές της ρολεξ και που πιστεύουν ότι αν τα φοράς χαλάνε.

Πότε είπα ότι χαλάνε ?
Που το είπααυτό?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Ιούνιος 18, 2016, 02:09:58 πμ »
Νομίζω το αντίθετο λέει τόσες μέρες, ο άνθρωπος... ::)

Ακριβώς ! Στις δικές μου συνθήκες χρήσης, αντεξαν το SEIKO και τα ROLEX. Τα VC και τα Ω , όχι. Το Citizen δεν το έχω βρέξει. Ουτε τα Cartier. Μιλάω πάντα μόνον για τα αδιάβροχα ( κάποιου κόστους ), αλλιώς να σου αναφέρω για 3-4 Swatch, που τα έχω ακόμη.

Οπως βλέπεις, εγώ έχω ρολόϊ της μιας λίρας Αγγλίας ( Digital ) του 1985, μέχρι 5513, και GMT Master. Και όλα τα ενδιάμεσα, κουρδιστά τσέπης, skeleton, πλαστικά Βασιλόπουλου, Swatch, ρολόϊ νάναι, το αγαπάω.

Αλλά δεν ζουνε όλα στην κανονική μου χρήση, ειδικά στο νερό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Ιούνιος 18, 2016, 10:20:16 πμ »
Δε θα σταθώ σε λεπτομέρειες σε αυτά που λες,θα πω οτι σε γενικές γραμμές έτσι ειναι..μπορείς να μου εξηγήσεις όμως γιατί λες αρκετά συχνά οτι συγκεκριμένα Ελβετικά ρολόγια ειναι μόνο για μόστρα και συγκεκριμένες περιστάσεις και όχι για 24/7 χρήση ?
Και τι ειναι τουλ ρολόι για σένα?Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει που δε τα έχει ενα ρολεξ στην προκειμένη?Και μη μου αναφέρεις απλώς το κόστος διότι αυτό ειναι πάρα πολύ σχετικό ανάλογα το άτομο.Γενικά,ποια specs του ρολογιου σε κανουν να λες οτι δεν ειναι τουλ?
Νικόλα θέλεις να μου απαντήσεις?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Ιούνιος 18, 2016, 10:22:27 πμ »

Πότε είπα ότι χαλάνε ?
Που το είπααυτό?
Άπειρες ...όταν είσαι υπέρμαχος της μη χρήσης αυτών των ρολογιών σε πιο σπορ χρήσεις αυτό υπονοείς στην ουσία...Εδώ για παράδειγμα το πρωτο πράγμα που ανέφερες ειναι το θέμα του σέρβις....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 18, 2016, 10:44:29 πμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Ιούνιος 18, 2016, 11:24:20 πμ »

Πότε είπα ότι χαλάνε ?
Που το είπααυτό?
Άπειρες ...όταν είσαι υπέρμαχος της μη χρήσης αυτών των ρολογιών σε πιο σπορ χρήσεις αυτό υπονοείς στην ουσία...Εδώ για παράδειγμα το πρωτο πράγμα που ανέφερες ειναι το θέμα του σέρβις....

Να σου δώσω και εγώ μια απάντηση, με την δική μου εμπειρία.

Οταν είσαι νέος, με την ζωή μπροστά σου, και δεν έχεις κερδίσει δικά σου χρήματα, με τον κόπο που αυτά απαιτούν, και βρίσκεσαι με ένα ακριβό αντικείμενο, πχ ρολόϊ, αυτοκίνητο κλπ. ΔΕΝ μπορείς να εκτιμήσεις τον κόπο που αυτό απαιτεί.

Οταν αρχίσεις σιγά σιγά να τα μετράς, μείον η ΔΕΗ, μείον ο ΟΤΕ, μείον το νοίκι, μείον η θέρμανση, πόσα έμειναν ? και δείς ότι το ακριβό αυτό αντικείμενο, δεν αγοράζεται κάθε μήνα, αλλά πχ μετά από προσπάθεια και οικονομία ανά 3 ή 5 χρόνια, αναθεωρείς την χρήση ( κατάχρηση -επιπόλαια φθορά ), και προσέχεις ΛΙΓΟ παραπάνω.

Με την χρήση του κάθε αντικειμένου, αναγνωρίζεις και τις ιδιαιτερότητές του. Και τις δικές σου. πχ βούταγα πάντα με ρολόϊ. Ακόμα το κάνω. Εχω όμως "σπάσει" 6-7 όντας σε κατάδυση. Και το ένα ήταν των 8.000 και το άλλο των 120. Το πρώτο το επισκευάζεις με κόστος 800-1200, το δεύτερο το "αποσύρεις".

Γιατί μετά από αυτές τις εμπειρίες, να εξακολουθώ να εκθέτω ένα ρολόϊ σε μη απαραίτητο κίνδυνο ?

Ειναι απαραίτητο να το φοράω στο τέννις, στο γυμναστήριο, όταν αλλάζω λάστιχο, ή όταν κουβαλάω την εξωλέμβια ? ΟΧΙ.

Θα το βουτήξω, όταν κολυμπήσω, αλλά με μαχαίρια, τουφέκια, όπλα, βέργες, βράχια, δεν είναι απαραίτητο ( πλέον από την δική μου προσέγγιση ) το 5513. Που αν το κτυπήσω ΤΩΡΑ, ή πάρει νερό, θα το καταστρέψω, γιατί η αξία του είναι στο original, καντράν, δείκτες.

Το SUB που είχα όμως στα 27, ΕΠΡΕΠΕ να με ακολουθεί παντού, τι στο διάολο Rolex είναι άν δεν βουτάει, δεν αντέχει και ένα κτύπημα στον βράχο, και στο κάτω-κάτω, θα το επισκευάσω. Οταν όμως έγινε "αγκυρα", προβληματίστηκα. Και όταν το κόστος αφαιρούσε από τα διαθέσιμα για πχ από κάτι μη ελαστικό ή εστω και τις διακοπές, τι έκανες ?

Βάλε μετά σπίτι, παιδιά, αλλες υποχρεώσεις, και θα καταλάβεις γιατί η χρήση έγινε πιο προσεκτική.
Βάλε και τις διαρρήξεις, και θα καταλάβεις γιατί πήγαν στην θυρίδα.

Στο rotation φοριούνται ολα. Μετά στην φύλαξη.

Και αν φοράω το ακριβό, και σκάσει το λάστιχο, πρώτα βγάζω πλέον το ρολόϊ, και μετά αλλάζω το λάστιχο.

Ελπίζω να γίνεται κατανοητό, ότι η συνεχής παρουσία στον καρπό, δεν είναι πλέον ο στόχος.

Η κτήση και η επιλεκτική χρήση και η απόλαυση, είναι. Μέχρι να μας το απαγορεύσουν και αυτό

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 18, 2016, 11:38:38 πμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Ιούνιος 18, 2016, 11:34:48 πμ »
συμφωνω με τον γιωργο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Ιούνιος 18, 2016, 11:39:30 πμ »
συμφωνω με τον γιωργο

...αυτό έλλειπε να μην συμφωνείς ! Αδικα έγραφα τόση ώρα ?  :D  :D  :D  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Βost

• Master
  • Και τα όνειρα μια μέρα θα πάρουν εκδίκηση...!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιούνιος 18, 2016, 11:44:02 πμ »
συμφωνω με τον γιωργο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Be with the people who bring out the best in you...

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #114 στις: Ιούνιος 18, 2016, 11:51:44 πμ »
συμφωνω με τον γιωργο

Δεν έγραφες άδικα φυσικά,μια χαρά τα γράφεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιούνιος 18, 2016, 12:46:33 μμ »
Γιώργο,κατ' αρχάς δεν χρειάζεται για να αποδείξουμε την << επικινδυνότητα >> της χρήσης τους στη θάλασσα να φέρνουμε ακραία παραδείγματα περί κατάδυσης ..να είσαι σίγουρος ότι όι περισσότεροι που φοβούνται να τα βαλουν στο νερό με ενα φραπέ στο χέρι είναι στη ξαπλώστρα και πλατσουριζουν κατα διαστήματα για να δροσιστούν..όπως και εγώ.Κατά δεύτερον μου περιγράφεις καποιον που αγοράζει κάτι που δεν του αναλογεί.Κακώς το αγόρασε αρχής έξω αρχής,κακώς κάκιστα ο οποιοσδήποτε να κάνει το σκατό παξιμάδι για να αποκτήσει οποιοδήποτε αντικείμενο..σα γνώστες του χώρου οφείλουμε να ξέρουμε εκτός από κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά κτλπ και το target group των εταιριών.
Από εκεί και πέρα όμως επειδή το φορουμ δεν είναι κοινωνιολογικό για να αναλύουμε συμπεριφορές ή δεν ξέρω εγώ τι αλλά ωρολογιακό η ερώτηση μου ηταν που υστερεί ένα σύγχρονο ρολεξ ώστε να μη το κανει ικανό για χρήση 24/7 ...και δε χρειαζεται για απάντηση να φέρουμε παραδείγματα με καταδύσεις και τα χέρια μέσα σε βράχια να ψάχνουν για χταπόδια ή για δουλειές σε ορυχεία με εκρήξεις κτλπ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιούνιος 18, 2016, 12:53:38 μμ »

Πότε είπα ότι χαλάνε ?
Που το είπααυτό?
οταν το πληρώσεις, θα είσαι πιο προσεκτικός και δε θα κάνεις το μαγκαιβερ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιούνιος 18, 2016, 12:55:20 μμ »
Βέβαια, αφού εσύ θες να το δειχνεις, ότι θες κάνεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιούνιος 18, 2016, 12:58:08 μμ »
Δεν νομιζω οτι υστερει πουθενα.Μπορεις καλλιστα να το χρησιμοποιεις οπου και οπως θελεις χωρις προβλημα.Νομιζω οτι δεν αμφεβαλε κανεις σε αυτο.Απλα αν καταλαβα καλα,οι περισσοτεροι εχουμε ενστασεις στο κατα ποσο χρειαζεται να το κανεις αυτο.Ξερω,ρολογια ειναι που πρεπει να τα φοραμε και να τα χρησιμοποιουμε(βουταμε) απλα ο καθενας εχει το δικο του κριτηριο και κυριως αλλη οικονομικη κατασταση.Γιατι μπορει εγω να εχω σαν Holly grail diver το Rolex και να το προσεχω,αλλα για εναν αλλο με αρκετα ρολογια και οικονομικη ανεση να ειναι το ρολοι-πασπαρτου.Κατι σαν τα  Seiko-Citizen για τους περισσοτερους απο εμας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Omega PO 600 Vs Rolex SD400
« Απάντηση #119 στις: Ιούνιος 18, 2016, 13:04:08 μμ »
Βέβαια, αφού εσύ θες να το δειχνεις, ότι θες κάνεις
Γιώργο το βρήκες,έχεις 68000 ποστ για να θεωρείς πως τα ρολεξ είναι μόνο για να τα δείχνουμε!πραγματικά ενδιαφέρον!
Σίγουρα πάντως δεν είναι για να τα κρατάμε αφόρετα στο κουτί τους μέχρι να τα πουλήσουμε.. :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions