Δεν ισχυριζομαι οτι δεν εχουν τις προδιαγραφές για να αντεξουν σε μια κατάδυση.
Ισχυριζομαι οτι ενας επαγγελματιας εχει πλεον πολυ καλυτερες και φθηνοτερες επιλογες (εναν υπολογιστη κατάδυσης που του δινει πάμπολλες πληροφορίες) και κανεις δεν θα προτιμησει να πληρωσει κατι που πλεον ανηκει σε κατηγορια πολυτελείας .
Εξαλλου η τεχνολογια "στεγανο ρολοι" απανταται πλεον σε ρολογια ακομα και ελαχιστου κοστους και ετσι δεν ειναι κατι που μπορει να δικαιολογήσει τα ιλιγγιωδη ποσα που ζητανε τα ελβετικα ρολόγια.
Παρομοίως, κάποτε ενα rolex gmt μπορει να ηταν απολυτως αναγκαιο σε καποιον πιλοτο αλλα τωρα ειναι αχρείαστο.
Το να αγορασεις ενα ελβετικο ρολοι δε νομιζω λοιπον οτι το κάνεις γιατι έχει καποιο χαρακτηριστικο αναγκαιο αλλα αναγεται πλεον σρ κανονες στυλ/ντυσίματος/ εμφανισης κτλ
Τελος εαν κάποιος αντλει ευχαριστηση απο το να εκμεταλλευτεί την ικανότητα ενος ρολογιου του να ειναι αδιάβροχο ειναι κατι απολύτως φυσιολογικο και δε νομιζω οτι προκαλεί εντύπωση σε κανέναν!
Ετσι ακριβώς είναι.
Το 1970, ήθελες αδιάβροχο ρολόϊ,, για να ξέρεις πόση ώρα έχεις ακόμη αέρα, για να κάνεις συντονισμό επιχείρησης, να κάνεις αποσυμπίεση.
Δεν υπήρχαν diving computers, ούτε water-proof. Τώρα, και τα πλαστικά του Βασιλόπουλου, τραβάνε 10-12 μέτρα, και κόστιζαν 10 Ε.
Και τα divers των ακριβών κατασκευαστών, εγώ τουλάχιστον, τα προσέχω πλέον πολύ, τα βουτάω μέν, αλλά δεν τα κακοποιώ.
Το χακί έβγαλε 2 καλοκαίρια, μέχρι που τελείωσε η μπαταρία. Και σε ένα χοντρό κτύπημα, γύρισε το καντράν αριστερά 10 λεπτά.
Η στεφάνη είναι σωστή, όχι το καντράν. 

Το καφέ, έβγαλε το περσινό, και ίσως βγάλει και το φετινό, με βουτιές στα 10-12, ανάλογα με την διάθεση και τον ψαρότοπο. Και δεν έχει φύγει ουτε το αυτοκόλλητο της στεφάνης και του καπακιού. Και έχω άλλα δύο στο κουτί

Μπαίνει και το Rolex, αν έχω πάει με αυτό, για να μην μείνει στην παραλία Και αυτό έχει 100-άδες ώρες νερού.
Ω δεν έχω πλέον.