"Γηράσκω αεί διδασκόμενος"Βρε τι μαθαίνουμε εδώ ! Και το κακό είναι ότι σχεδόν όλοι έχουν δίκιο.
Εγώ δεν έχω τόσες γνώσεις, για να εκφράσω άποψη για τις ΕΤΑ και τις quartz με αισθητήρια θερμότητος.
Ξέρω όμως ότι έχω ένα SEIKO Quartz του ΄79 και ένα του '86, και δουλεύουν σωστά και με ακρίβεια. Αρα ποιοτικές κατασκευές.
Εχω βιώσει ότι η εφαρμογή του quartz, έδωσε στον κόσμο φθηνό ρολόϊ ( σε τιμή πώλησης ) και ακριβές ρολόϊ, αλλά όχι απαραίτητα φθηνό σε ποιότητα.
Εχω καμμιά 10-ριά Quartz, SWATCH και άλλες κατασκευές, και δεν έχω παράπονο, ούτε τα θεωρώ ευτελή.
Ενα εύκολο, πρακτικό και ακριβές ρολόϊ είναι το ζητούμενο. Πόσοι ενδιαφέρονται για τον τρόπο λειτουργίας. Πόσοι σε % είναι λάτρεις ΜΟΝΟΝ του μηχανικού και αγοράζουν μόνο μηχανικό ? Μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Οι εταιρίες έχουν υποχρέωση να διερευνούν τα μερίδια ( segments ), και να "πατήσουν" και περιοχές που δεν δραστηριοποιούνται. Για αύξηση του τζίρου τους.
Και η κορωνάτη διερεύνησε το quartz, γιατί ήταν μόδα, αλλά δεν τράβηξε.

Και η Swatch έβγαλε μηχανικά, αλλά επίσης.
Ο κάθε ένας, χαρακτηρίζεται από το πεδίο που κινείται, και όταν καθιερωθεί, είναι δύσκολο με το εμπορικό του όνομα να "ανέβει". Πρέπει να διαφοροποιηθεί. Δες πχ την ΤΟΥΟΤΑ με τα LEXUS.
Από την άλλη, μπορεί να χρησιμοποιεί το status του για να κατακτήσει και άλλες κατηγορίες, πχ Mercedes που "κατέβηκε", BMW που μπήκε στα "Jeep", και τόσοι άλλοι.
Και για να μην έχεις το κόστος R&D εξ αρχής, χρησιμοποιείς τα υπάρχοντα. H Mercedes πήρε κινητήρα Renault !!!!!!!
Αλλά έχεις την ευθύνη του προϊόντος.
Οπότε , εφόσον το προϊόν εκπληρεί τον στόχο του, δηλ. τιμή, εμφάνιση, ακρίβεια χρονομετρίας, trends, γιατί να μην το πάρω, είτε ακρίδα, είτε κατσαρίδα ?