Θα σας πω και εγώ γιατί δεν συμπαθώ ιδιαίτερα την ROLEX.
Σήμερα είχα πάει δουλειά με το Sinn. Όλοι οι συνάδελφοι μου είναι (όπως και ο πλείστος κόσμος άλλωστε) άσχετοι με τα ρολόγια. Για αυτούς το ρολόι είναι καθαρά ένα αντικείμενο που το φοράς είτε σαν αξεσουάρ μόδας είτε για να δείξεις ότι έχεις λεφτά. Με έναν συνάδελφο λοιπόν με τον οποίο διαφωνούμε σχεδόν σε όλα αλλά πάντα έχουμε καλές συζητήσεις, αρχίσαμε με το πόσο άθλιο είναι εμφανισιακά το Sinn (φοράει κάποιο Dolce & Gabanna) πόσο "βλάκες" είναι αυτοί που δίνουν 1.500+ ευρό για ένα τέτοιο ρολόι, πως η τιμή των ρολογιών είναι καθαρή κλεψιά, πως είναι δυνατόν ο κόσμος σήμερα στην εποχή των quartz να εξακολουθεί να αγοράζει μηχανικά ρολόγια κλπ, κλπ. Συζήτηση δηλαδή που σίγουρα όλοι έχουμε κάνει αρκετές φορές με ανθρώπους ωρολογιακά αναλφάβητους και που συνήθως δεν οδηγούν πουθενά. Και εκεί που η συζήτηση είχε φουντώσει και οι "παραβολές" διαδέχονταν η μια την άλλη μου πετάει το κλασσικό, "μόνο στα ROLEX δικαιολογώ την τιμή τους. Τουλάχιστον με ένα ROLEX δείχνεις πως έχεις λεφτά" Για ένα πράγμα που ευχαριστώ τους γονείς μου είναι ότι με μάθανε να κρίνω τους ανθρώπους από το μυαλό τους, τους τρόπους τους, την παρέα που κάνουν κάνουν και σίγουρα όχι από το πορτοφόλι τους. Έχω φίλους με πολύ χρήμα αλλά είναι άνθρωποι μετρημένοι που δεν προσπαθούν να επιβληθούν στους άλλους με τη δύναμη της τσέπης τους. Εδώ λοιπόν για εμένα βρίσκεται η μεγαλύτερη δύναμη αλλά και αδυναμία της ROLEX. Ναι μεν αποτελεί ένα απόλυτο money symbol, με αποτέλεσμα να κάνει τις τρελές πωλήσεις που όλοι θα ήθελαν να κάνουν, αλλά ταυτόχρονα οι πλειοψηφία των κατόχων ROLEX είναι άνθρωποι που δεν εκτιμούν στο ελάχιστο αυτό που φορούν στο χέρι τους και το θεωρούν δείγμα οικονομικής δύναμης και τίποτα περισσότερο.
Έφτασα πολλές φορές, πολύ κοντά στο να πάρω ένα ROLEX. Ακόμη και πρόσφατα, ξόδεψα πολλή χρόνο για να αποφασίσω αν θα πάρω το νέο PO ή ένα submariner no date. Ήξερα όμως ότι το ROLEX θα έκανε πολλούς ανθρώπους να με δουν διαφορετικά μόνο και μόνο από το ρολόι που θα φορούσα κάτι το οποίο δεν θα ήθελα να γίνει. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που μάλλον ποτέ δεν θα πάρω ένα ROLEX.... 
Διαβάζοντας και ξεθάβοντας, στα χνάρια του marsta, βρήκα αυτό το πολύ ενδιαφέρον ποστ του Sol με το οποίο συμφωνώ απόλυτα!
Τη Rolex την σέβομαι απεριόριστα, τα ρολόγια της μου αρέσουν πολύ αλλά δε θα αγόραζα...
Γιατί ίσως το κοινωνικό μου status, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από την κοινωνία, δε θα μου επέτρεπε να υποστηρίξω ένα Rolex.
Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι πωλητής, δεν είμαι στέλεχος επιχείρησης κτλ...
Θα ένιωθα πιο άνετα φορώντας ένα moonwatch ή ένα Τudor ή ένα Oris ακόμα και αν στα ίδια λεφτά μπορούσα να πάρω Rolex.
Παρακαλώ για τις απόψεις σας.