Αποστολέας Θέμα: Why It's Okay to Hate Rolex....  (Αναγνώστηκε 13150 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
Απ: Why It's Okay to Hate Rolex....
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 30, 2011, 22:47:08 μμ »
Θα σας πω και εγώ γιατί δεν συμπαθώ ιδιαίτερα την ROLEX.
Σήμερα είχα πάει δουλειά με το Sinn. Όλοι οι συνάδελφοι μου είναι (όπως και ο πλείστος κόσμος άλλωστε) άσχετοι με τα ρολόγια. Για αυτούς το ρολόι είναι καθαρά ένα αντικείμενο που το φοράς είτε σαν αξεσουάρ μόδας είτε για να δείξεις ότι έχεις λεφτά. Με έναν συνάδελφο λοιπόν με τον οποίο διαφωνούμε σχεδόν σε όλα αλλά πάντα έχουμε καλές συζητήσεις, αρχίσαμε με το πόσο άθλιο είναι εμφανισιακά το Sinn (φοράει κάποιο Dolce & Gabanna) πόσο "βλάκες" είναι αυτοί που δίνουν 1.500+ ευρό για ένα τέτοιο ρολόι, πως η τιμή των ρολογιών είναι καθαρή κλεψιά, πως είναι δυνατόν ο κόσμος σήμερα στην εποχή των quartz να εξακολουθεί να αγοράζει μηχανικά ρολόγια κλπ, κλπ. Συζήτηση δηλαδή που σίγουρα όλοι έχουμε κάνει αρκετές φορές με ανθρώπους ωρολογιακά αναλφάβητους και που συνήθως δεν οδηγούν πουθενά. Και εκεί που η συζήτηση είχε φουντώσει και οι "παραβολές" διαδέχονταν η μια την άλλη μου πετάει το κλασσικό, "μόνο στα ROLEX δικαιολογώ την τιμή τους. Τουλάχιστον με ένα ROLEX δείχνεις πως έχεις λεφτά" Για ένα πράγμα που ευχαριστώ τους γονείς μου είναι ότι με μάθανε να κρίνω τους ανθρώπους από το μυαλό τους, τους τρόπους τους, την παρέα που κάνουν κάνουν και σίγουρα όχι από το πορτοφόλι τους. Έχω φίλους με πολύ χρήμα αλλά είναι άνθρωποι μετρημένοι που δεν προσπαθούν να επιβληθούν στους άλλους με τη δύναμη της τσέπης τους. Εδώ λοιπόν για εμένα βρίσκεται η μεγαλύτερη δύναμη αλλά και αδυναμία της ROLEX. Ναι μεν αποτελεί ένα απόλυτο money symbol, με αποτέλεσμα να κάνει τις τρελές πωλήσεις που όλοι θα ήθελαν να κάνουν, αλλά ταυτόχρονα οι πλειοψηφία των κατόχων ROLEX είναι άνθρωποι που δεν εκτιμούν στο ελάχιστο αυτό που φορούν στο χέρι τους και το θεωρούν δείγμα οικονομικής δύναμης και τίποτα περισσότερο.
Έφτασα πολλές φορές, πολύ κοντά στο να πάρω ένα ROLEX. Ακόμη και πρόσφατα, ξόδεψα πολλή χρόνο για να αποφασίσω αν θα πάρω το νέο PO ή ένα submariner no date. Ήξερα όμως ότι το ROLEX θα έκανε πολλούς ανθρώπους να με δουν διαφορετικά μόνο και μόνο από το ρολόι που θα φορούσα κάτι το οποίο δεν θα ήθελα να γίνει. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που μάλλον ποτέ δεν θα πάρω ένα ROLEX....   ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 30, 2011, 23:01:20 μμ »
Ανδρέα με όλη την εκτίμηση που σου έχω ο συλλογισμός σου έχει λογικό σφάλμα. Ο συνάδερφος σου -που θεωρεί, χωρίς να έχει ιδέα από το αντικείμενο- ότι "με ένα ROLEX δείχνεις πως έχεις λεφτά", δεν είναι και ο ίδιος κάτοχος ενός rolex. Άρα η άποψή του δε μπορεί να αποτελεί επιχείρημα για το τι ξέρουν ή δεν ξέρουν όσοι αγοράζουν rolex.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 30, 2011, 23:11:56 μμ »
Ήξερα όμως ότι το ROLEX θα έκανε πολλούς ανθρώπους να με δουν διαφορετικά μόνο και μόνο από το ρολόι που θα φορούσα κάτι το οποίο δεν θα ήθελα να γίνει.

είναι πολύ άδικο να μην κάνεις κάτι που θέλεις γι' αυτό το λόγο. στο κάτω κάτω εσύ είσαι αυτός που γνωρίζεις και αυτό είναι το σημαντικό... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 30, 2011, 23:13:08 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος ο τίτλος είαναι Why It's Okay to Hate Rolex
Σε αυτό το σημείο θα έλεγα ότι δεν έχω κανένα λογο να μισώ την Rolex η κάποια εταιρία ρολογιών
Καθε εταιρία από αυτές που υπαρχουν στην αγορά είναι μια κατασκευαστική εταιρία η οποία με βάση τίς δυνατότητες της προσφέρει τα προιόντα της
Μπορώ να συμπαθώ κάποια περισσότερο από κάποια άλλη αλλά το να μισώ κάποια ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 30, 2011, 23:15:30 μμ »
Νίκο o τίτλος είναι του James M. Dowling, του mr Rolex όπως αυτοαποκαλείται στα φόρα, και είναι ειρωνικός.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 30, 2011, 23:22:42 μμ »
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι όλοι όσοι έχουν ROLEX δεν ξέρουν τι αγόρασαν, ή ότι δεν αξίζει κάποιος να έχει ROLEX. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι έχω γνωρίσει προσωπικά πέντε ανθρώπους με ROLEX και οι τέσσερις θεωρούν ότι τα DKNY ή τα D&C ρολόγια που έχουν είναι ομορφότερα από τα ROLEX τους αλλά όταν πάνε για να κλείσουν κάποια δύσκολη δουλειά φοράνε το ROLEX για να δείξουν "επιτυχία" στον πελάτη. Σίγουρα αυτό συμβαίνει με όλα τα ακριβά ρολόγια και γενικότερα αντικείμενα. Με τη ROLEX απλά πιστεύω ότι συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, ακριβώς λόγο της εικόνας που η ίδια η εταιρία προωθεί (συνεχής αυξήσεις τιμών (συνήθως αδικαιολόγητων), στενός έλεγχος στη παραγωγή που παρά τα 1.000.000+ πωλήσεων δημιουργεί το αίσθημα της αποκλειστικότητας και του "κλειστού" κύκλου κλπ). Και πάλι να τονίσω ότι οι σκέψεις αυτές αποτελούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι έχω το αλάθητο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 30, 2011, 23:24:22 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος ο τίτλος είαναι Why It's Okay to Hate Rolex
Σε αυτό το σημείο θα έλεγα ότι δεν έχω κανένα λογο να μισώ την Rolex η κάποια εταιρία ρολογιών
Καθε εταιρία από αυτές που υπαρχουν στην αγορά είναι μια κατασκευαστική εταιρία η οποία με βάση τίς δυνατότητες της προσφέρει τα προιόντα της
Μπορώ να συμπαθώ κάποια περισσότερο από κάποια άλλη αλλά το να μισώ κάποια ?

Δεν μισώ την ROLEX. Απλά δεν ήθελα να ανοίξω καινούργιο θέμα για να γράψω πέντε αράδες, οπότε το υπάρχον μου φάνηκε σχετικά "σχετικό"  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 30, 2011, 23:38:36 μμ »
Νίκο o τίτλος είναι του James M. Dowling, του mr Rolex όπως αυτοαποκαλείται στα φόρα, και είναι ειρωνικός.
Δέν το αμφισβητώ
Κάοια στιγμη οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 11, 2013, 17:52:34 μμ »
Θα σας πω και εγώ γιατί δεν συμπαθώ ιδιαίτερα την ROLEX.
Σήμερα είχα πάει δουλειά με το Sinn. Όλοι οι συνάδελφοι μου είναι (όπως και ο πλείστος κόσμος άλλωστε) άσχετοι με τα ρολόγια. Για αυτούς το ρολόι είναι καθαρά ένα αντικείμενο που το φοράς είτε σαν αξεσουάρ μόδας είτε για να δείξεις ότι έχεις λεφτά. Με έναν συνάδελφο λοιπόν με τον οποίο διαφωνούμε σχεδόν σε όλα αλλά πάντα έχουμε καλές συζητήσεις, αρχίσαμε με το πόσο άθλιο είναι εμφανισιακά το Sinn (φοράει κάποιο Dolce & Gabanna) πόσο "βλάκες" είναι αυτοί που δίνουν 1.500+ ευρό για ένα τέτοιο ρολόι, πως η τιμή των ρολογιών είναι καθαρή κλεψιά, πως είναι δυνατόν ο κόσμος σήμερα στην εποχή των quartz να εξακολουθεί να αγοράζει μηχανικά ρολόγια κλπ, κλπ. Συζήτηση δηλαδή που σίγουρα όλοι έχουμε κάνει αρκετές φορές με ανθρώπους ωρολογιακά αναλφάβητους και που συνήθως δεν οδηγούν πουθενά. Και εκεί που η συζήτηση είχε φουντώσει και οι "παραβολές" διαδέχονταν η μια την άλλη μου πετάει το κλασσικό, "μόνο στα ROLEX δικαιολογώ την τιμή τους. Τουλάχιστον με ένα ROLEX δείχνεις πως έχεις λεφτά" Για ένα πράγμα που ευχαριστώ τους γονείς μου είναι ότι με μάθανε να κρίνω τους ανθρώπους από το μυαλό τους, τους τρόπους τους, την παρέα που κάνουν κάνουν και σίγουρα όχι από το πορτοφόλι τους. Έχω φίλους με πολύ χρήμα αλλά είναι άνθρωποι μετρημένοι που δεν προσπαθούν να επιβληθούν στους άλλους με τη δύναμη της τσέπης τους. Εδώ λοιπόν για εμένα βρίσκεται η μεγαλύτερη δύναμη αλλά και αδυναμία της ROLEX. Ναι μεν αποτελεί ένα απόλυτο money symbol, με αποτέλεσμα να κάνει τις τρελές πωλήσεις που όλοι θα ήθελαν να κάνουν, αλλά ταυτόχρονα οι πλειοψηφία των κατόχων ROLEX είναι άνθρωποι που δεν εκτιμούν στο ελάχιστο αυτό που φορούν στο χέρι τους και το θεωρούν δείγμα οικονομικής δύναμης και τίποτα περισσότερο.
Έφτασα πολλές φορές, πολύ κοντά στο να πάρω ένα ROLEX. Ακόμη και πρόσφατα, ξόδεψα πολλή χρόνο για να αποφασίσω αν θα πάρω το νέο PO ή ένα submariner no date. Ήξερα όμως ότι το ROLEX θα έκανε πολλούς ανθρώπους να με δουν διαφορετικά μόνο και μόνο από το ρολόι που θα φορούσα κάτι το οποίο δεν θα ήθελα να γίνει. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που μάλλον ποτέ δεν θα πάρω ένα ROLEX....   ::)
Διαβάζοντας και ξεθάβοντας, στα χνάρια του marsta, βρήκα αυτό το πολύ ενδιαφέρον ποστ του Sol με το οποίο συμφωνώ απόλυτα!
Τη Rolex την σέβομαι απεριόριστα, τα ρολόγια της μου αρέσουν πολύ αλλά δε θα αγόραζα...
Γιατί ίσως το κοινωνικό μου status, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από την κοινωνία, δε θα μου επέτρεπε να υποστηρίξω ένα Rolex.
Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι πωλητής, δεν είμαι στέλεχος επιχείρησης κτλ...
Θα ένιωθα πιο άνετα φορώντας ένα moonwatch ή ένα Τudor ή ένα Oris ακόμα και αν στα ίδια λεφτά μπορούσα να πάρω Rolex.
Παρακαλώ για τις απόψεις σας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 11, 2013, 18:37:36 μμ »
"Ο ανθρωπος οριζει το ρολοι που φοραει και οχι το ρολοι τον ανθρωπο".Δυστυχως ομως το 97%των ανθρωπων δεν συμβαδιζουν με αυτο.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 11, 2013, 18:45:11 μμ »
"Ο ανθρωπος οριζει το ρολοι που φοραει και οχι το ρολοι τον ανθρωπο".Δυστυχως ομως το 97%των ανθρωπων δεν συμβαδιζουν με αυτο.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Το ίδιο μπορείς να πεις για πολλά πράγματα...
Πχ. φαντάσου να δουλεύεις delivery σε πιτσαρία και να πηγαίνεις στη δουλειά με Porsche...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 11, 2013, 19:05:39 μμ »
σου αρέσει ένα ρολόι?
γουστάρεις να το αγοράσεις?
μπορείς να το αγοράσεις?

τότε απλά το αγοράζεις...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 11, 2013, 19:14:12 μμ »
σου αρέσει ένα ρολόι?
μπορείς να το αγοράσεις?

Πολύ σωστή άποψη!

Και συνεχίζω!
Σου αρέσει ένα μπλουζάκι που έχει πάνω το Ρουβά;
μπορείς να το αγοράσεις?

....και πήγαινε στη δουλειά σου με το μπλουζάκι του Ρουβά να δεις κράξιμο που έχεις να φας!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 11, 2013, 19:16:17 μμ »
ζήσε τη ζωή που θέλουν οι άλλοι, μάγκα μου...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 11, 2013, 19:20:54 μμ »
σου αρέσει ένα ρολόι?
μπορείς να το αγοράσεις?

Πολύ σωστή άποψη!

Και συνεχίζω!
Σου αρέσει ένα μπλουζάκι που έχει πάνω το Ρουβά;
μπορείς να το αγοράσεις?

....και πήγαινε στη δουλειά σου με το μπλουζάκι του Ρουβά να δεις κράξιμο που έχεις να φας!!!

.........και γιατί να φορέσεις το μπλουζάκι με τον Ρουβά στην δουλειά ;!;!
(άσε που άμα δουλεύεις στο MAD, θα προσκυνάνε)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions