Ξεκινησα αγοραζοντας καινουρια-συγχρονα ρολογια,ακριβα ή φθηνα,που μου αρεσαν στο χερι/ματι.
Μετα συνειδητοποιησα οτι αυτη η δουλεια δεν τελειωνει,απειρα καινουρια ρολογια στην αγορα και ποσα να αγορασει και ποσα να φοραει καποιος ωστε να τα ευχαριστιεται...και χρηματα πολλα και ''χαμενα'' με την εννοια της μεταπωλησης πολλων συγχρονων ρολογιων.
Μετα αγορασα το πρωτο μου βινταζ Seiko και ανακαλυψα ενα νεο κοσμο.Ψαξιμο,μελετη,ιστορια,αποκατασταση και ανταλλακτικα,το κυνηγι του γνησιου και του καλοδιατηρημενου,νεες γνωριμιες με φορουμιστες και συλλεκτες του εξωτερικου,ατελειωτα πμ και συζητησεις....αφου μου αρεσε που μου αρεσε το αντικειμενο,τουλαχιστον αποκτησε ενα νοημα.
Απο τη δικη μου σκοπια,αν προκειται απλα για ρολογια που μας αρεσουν χωρις καποιο ειδικο κριτηριο,τοτε αυστηρα μεχρι 10 τα οποια θα ανακυκλωνονται.Ενα και καλο δεν παιζει με τιποτα στη δικη μας περιπτωση,δεν πα να ναι το ακριβοτερο του κοσμου.
Αν μιλαμε για καποιο ειδος συλλογης-και ακομη καλυτερα βινταζ κομματιων-τοτε δεν υπαρχει αριθμητικο οριο.Το οριο το βαζουν αλλοι παραγοντες οπως το οικονομικο,η διαθεσιμοτητα κλπ.