Φίλε Θησέα.
Πες μου σε παρακαλω...
Πας να αγοράσεις ένα 14060 και έχεις ζεστά 3000+
πιστεύεις ότι δικαιολογεί αυτα τα χρήματα ένα ρολόι που δεν σου δίνει την αίσθηση βάρους, ζυγίζει όσο ένα 007, ένα ρολόι που έχει ένα ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ clasp, και ένα τουλάχιστον μέτριο μπρασελε;
Τι μου δίνει δηλαδή η ρολεξ στα λεφτά αυτα; in house και ένα στέμμα!
Αυτα!!!!
Θές να σχολιάσουμε προηγούμενα GMT;
Η αίσθηση που σου αφήνουν είναι του φτηνού ρολογιού.
Φιλε Elio, χαίρομαι για τέτοιες συζητήσεις γιατί πραγματικά ωριμάζουμε ως λάτρεις των ρολογιών.
Προαναφερθηκε σε δικο μου επιχείρημα για την μεταπωλητική αξία των Ρολεξ ότι η αγορά του ρολογιού είναι ζήτημα καρδιάς και όχι οικονομικό αλλά πάντοτε, και σε όλα τα ξενα forum, το ζήτημα του κόστους επιστρέφει πιεστικά.
Δηλαδή αν το Submariner κοστιζε 2.500,00 κανεις δεν θα φώναζε; Όλοι θα ήτανε ευχαριστημένοι με την ΡΟλεξ γιατί τόσο κοστίζει η αίσθηση που αφήνει; Άρα τελικά αυτό μας χαλάει, ότι είναι ακριβή;
Κρίνεις ένα ρολόι με την αίσθηση του βάρους και το πόσο συμπαγές είναι, μήπως όμως πρόκείται για έναν ετεροχρονισμό. Κρίνεις κάτι με κριτήρια ξένα προς την φύση του.
Η προηγούμενη σπορ σειρά της Ρολεξ προέρχεται από μία εποχή που ο διαγωνισμός ήταν ποιος θα φτιάξει ένα μικρό, λεπτο ρολόι, αξιόπιστο, όχι ποιος θα φτιαξει την πιο αστραφτερή παντόφλα. Γιαυτό και οι δύο πιο πετυχημένοι Ελβετικοι μηχανισμοί ο 2824 και ο 2492 έχουν διάμετρο μόλις 25χιλ και ύψη 7-8χιλ. Οι ίδιοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούν όλοι οι κατασκευστες για να γεμίσουν κάσες 42 - 44 - 46 και βαλε χιλιοστων. Δηλ 25χιλ μηχανισμός και 20χιλ κοπανιστός αέρας. Το βάρος ήτανε κάτι ανεπιθύμιτο, όπως και ο όγκος και τα δύο χαρακτηριστικά ρολογιών τσέπης.
Η Ρολεξ έφτιαξε ένα συμμαζεμένο καταδυτικό, συγκρατημένο, όχι κραυγαλέο, με αδιαφιλονίκητη στεγανότητα και παρομιώδη αξιοπιστία, με διαστάσεις που φοριούνται και σε επίσημες εμφανίσεις. Όλοι αναφέρουν για το μπρασελλέ, φτώχο, λειψό, κροταλίζει.... όπως όμως και για το ρολοί που δεν άκουσες κανέναν να σου πεί πήρε νερό, δεν θα ακούσεις για ιστορίες ρολογιών που χάθηκαν γιατί κόπηκε. Αντίθετα είναι ένα μπρασελε ασφαλές, εξαιρετικα άνετο ακριβώς γιατί δεν έιναι ακαμπτο, σχεδιασμένο πάλι με το κριτήριο ότι θα φορεθεί και σε γραφείο και όχι ως χειροπέδα. Το κλασπ και εγώ πιστεύω μπορούσε να είναι καλύτερο και με καλύτερο κλίκ. Αλλά από την άλλη δεν θα βρεις και Rolex μερικών ετών με οξειδωμένους δείκτες όπως έμαθα συμβαίνει σε Πανεραι.
Απόλυτα λειτουργικά ρολόγια, σχεδιασμένα με γνωμονα την χρήση και όχι την εντύπωση ή τον εντυπωσιασμό. Αν θες από αυτά παρε τα χρυσά.
Υπερτιμημενα φίλε Θησέα.
Σχετικά με το κόστος για πολλοστή φορά θα υποστηρίξω ότι το Ρολεξ είναι το "φτηνότερο" ρολόι. Όλοι οι ελβετοί είναι υπερτιμημένοι, όταν οι Γερμανοί δίνουν ρολόγια με εξαιρετικό φινίριμα και απόλυτη αξιοπιστία με chronometre μηχανισμόυς στα 1000-1500,00 ευρώ όλα τα αλλα είναι υπερτιμημένα. Το Ρολεξ είναι το φτηνότερο με τεράστια διαφορά γιατί τα λεφτά του παραμένουν στο ρολόι για χρόνια και δεν εξαφανίζονται με το που θα το φορέσεις. Θα ριψοκινδυνεψω να πω ότι είναι φτηνότερο και απο ρολόγια των 1000,00ευρω.
Όσον αφορά το πομπωδες.... Θές να πεις πως έχει η ρολεξ τόσο κλασσικο κομμάτι σαν το REVERSO? ότι έχει η ρολεξ τόσο όμορφο και τρομερά φτιαγμένο ρολόι σαν το Πολαρις;
Στηρίζεται στην πεπατημένη η ρολεξ και δεν τολμάει. Απλά αξιόπιστα σωστά. Και αυτο είναι μέρος της γοητειας της.
Όσον αφορά το πομπωδες επίσης θα σου πω πως ο καθένας μας έχει άλλο γούστο. Προσωπικά για εμένα το σύγχρονο daytona είναι ο πιο κιτσατος χρονογραφος μακραν!
Προσωπική μου άποψη...
Περι ορεξεως κολοκυθοπιττα.
Φιλικά
Elio
Πομπώδες το είπα αποκλειστικά για το Memovox και όχι φυσικά για την JLC. Εταιρεία με τα όλα της, αλλά και αυτή υπερτιμημένη. Κλασσικότερα ρολόγια από την Ρολεξ δεν έχει κανένας αν το κρίνουμε με το που και από ποιους φορέθηκαν καί όχι με το σχέδιο που μπορεί να είναι (πολύ) παλαιάς κοπής, και τέτοια έχεί και η Stowa και η Νομος κτλ.
Επειδή αρχίζω και μιλάω ως οπαδός Ρόλεξ να αναφέρω ότι χθες την εθαβα (14060Μ vs GMT ceramic) για τις νεες επιλογές της που πλεόν ακολουθούν το ρεύμα της εποχής, δίνουν απάντηση στις νέες απαιτήσεις βάρους και μεγέθους και χάνουν τα παραπανω χαρακτηριστικά που εμενα συγκινούν. Για να μην μιλήσω για τα χρυσο-διαμαντο-πλουμιστά που πουλά στους Σαουδάραβες και ευτύχώς μόνο σε βιντεο βλέπουμε.
Για μένα το Memovox πομπώδες....
Για σένα το Daytona κιτς....
απόλυτα δεκτό, γούστα είναι αυτά και γιαυτό είμαστε εδώ για να τα φχαριστιώμαστε !

Εύχομαι η Ρολεξ να διαβάζει το παραπάνω πόνημά μου και απο αρχές Οκτωβρίου να ορίσει τιμή καταλόγου για τα φτηνά σπορ ρολόγια της τα 2.500,00ε και να δώσει τέλος στις διαμάχες!