Αποστολέας Θέμα: Rolex vs JLC  (Αναγνώστηκε 41795 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
Απ: Rolex vs JLC
« Απάντηση #135 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 21:32:33 μμ »
όταν το θέμα συζήτησης είναι η Ρολεξ συνήθως τα πνεύματα οξύνονται  :)

Καμία αλλη εταιρεία δεν έχει τόσο φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς! Όλα μέρος της επιτυχίας της.

Και μία και ανέβηκε βίντεο με το Memovox καταλαβαίνω για μια ακόμα φορά γιατί όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα τα λεφτά μου πάνε στην Ρολεξ.

Τι να σχολιάσω, για τα τεράστια πλαινά "εξογκώματα", για το ξυπνητηρι (;!;!;!;!), για το μέγεθος και την γυαλάδα. Ωρολόγια super καλά και άγια αλλά για εκθέσεις και για βιτρίνες..... για καρπούς κανονικών ανθρώπων και επαγγελματιών ...... too much, too obvious, ελληνιστι.... πομπώδης ωρολογοποία.

Μετά το Memovox ακόμα και η over the top daytona που ανέβηκε πριν, φαντάζει ισορροπημένη και συγκρατημένη.

Αντε να κάνω και εγώ τον προβοκάτορα ....πυρ κατά βούληση!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 17, 2011, 21:36:13 μμ από TheseusGR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #136 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 21:36:01 μμ »

Καμία αλλη εταιρεία δεν έχει τόσο φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς! Όλα μέρος της επιτυχίας της.

Το σίγουρο είναι ότι σε όποιο νήμα υπάρχει η Rolex
όλοι θέλουν κάτι να πουν!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Σεπτέμβριος 17, 2011, 23:01:09 μμ »
Μπα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 02:59:28 πμ »
Καμία αλλη εταιρεία δεν έχει τόσο φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς!
Και μία και ανέβηκε βίντεο με το Memovox καταλαβαίνω για μια ακόμα φορά γιατί όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα τα λεφτά μου πάνε στην Ρολεξ.
Τι να σχολιάσω, για τα τεράστια πλαινά "εξογκώματα", για το ξυπνητηρι (;!;!;!;!), για το μέγεθος και την γυαλάδα. Ωρολόγια super καλά και άγια αλλά για εκθέσεις και για βιτρίνες..... για καρπούς κανονικών ανθρώπων και επαγγελματιών ...... too much, too obvious, ελληνιστι.... πομπώδης ωρολογοποία.
Μετά το Memovox ακόμα και η over the top daytona που ανέβηκε πριν, φαντάζει ισορροπημένη και συγκρατημένη.
Αντε να κάνω και εγώ τον προβοκάτορα ....πυρ κατά βούληση!

Φίλε Θησέα.
Πες μου σε παρακαλω...
Πας να αγοράσεις ένα 14060 και έχεις ζεστά 3000+
πιστεύεις ότι δικαιολογεί αυτα τα χρήματα ένα ρολόι που δεν σου δίνει την αίσθηση βάρους, ζυγίζει όσο ένα 007, ένα ρολόι που έχει ένα ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ clasp, και ένα τουλάχιστον μέτριο μπρασελε;
Τι μου δίνει δηλαδή η ρολεξ στα λεφτά αυτα; in house και ένα στέμμα!
Αυτα!!!!
Θές να σχολιάσουμε προηγούμενα GMT;
Η αίσθηση που σου αφήνουν είναι του φτηνού ρολογιού.
Υπερτιμημενα φίλε Θησέα.
Όσον αφορά το πομπωδες.... Θές να πεις πως έχει η ρολεξ τόσο κλασσικο κομμάτι σαν το REVERSO? ότι έχει η ρολεξ τόσο όμορφο και τρομερά φτιαγμένο ρολόι σαν το Πολαρις;
Στηρίζεται στην πεπατημένη η ρολεξ και δεν τολμάει. Απλά αξιόπιστα σωστά. Και αυτο είναι μέρος της γοητειας της.
Όσον αφορά το πομπωδες επίσης θα σου πω πως ο καθένας μας έχει άλλο γούστο. Προσωπικά για εμένα το σύγχρονο daytona είναι ο πιο κιτσατος χρονογραφος μακραν!
Προσωπική μου άποψη...
Περι ορεξεως κολοκυθοπιττα.
Φιλικά
Elio
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 03:13:43 πμ »
πιστεύεις ότι δικαιολογεί αυτα τα χρήματα ένα ρολόι που δεν σου δίνει την αίσθηση βάρους, ζυγίζει όσο ένα 007, ένα ρολόι που έχει ένα ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ clasp, και ένα τουλάχιστον μέτριο μπρασελε;

Αλλα δεν υστερει σε ποιοτητα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 03:21:36 πμ »
Θησέα η JLC είναι πομπώδη ωρολογοποιία;
Μη στέκεσαι στο memovox, θες να αρχίσω να σου ποστάρω ένα σωρό άλλα ρολόγια της εταιρείας που είναι για όλα τα γούστα;
Ξέρετε ότι είμαι ρολεξάκιας, αλλά εδώ δε χωράει σύγκριση, η JLC είναι άλλο επίπεδο κ απορώ πως...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 03:31:23 πμ »

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vcfun

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 12:04:23 μμ »
Έχω οδηγήσει πολυ καλα αυτοκίνητα λόγω μιας δουλειάς που εκανα παλαιότερα σε κάποιο περιοδικό. Δεν έχω άποψη; Δηλαδή πρέπει να τα εδω αγοράσει όλα για να κρίνω;
Με τα ρολόγια... Έχω φορέσει Breguet aeronavale, και πολλα patek, IWC, JLC και σχεδόν όλα τα ρολεξ. Τα έχω περιεργαστει, κουρδισει, μετρήσει σε παλμογραφο. Διαβάζω, βλέπω. Δεν μπορω να εχω άποψη;

Φίλε dragonace χαρακτηριστηκαμε υστερικοι. Το ξανατονιζω
Grecellin έχεις απολύτως δίκιο η ρολεξ δεν είναι YΩ. και αυτο όσο πιο γρήγορα το καταλαβαουν κάποιο τόσο καλύτερο.

Φίλε Elio5 , για να βάζω τα πράγματα στη θέση τους
Δεν χαρατήρισα προσωπικά κανέναν σαν υστερικό και αν βγήκε προς τα εξω έτσι το ανακαλώ και ζητάω συγνώμη Απλά βλέπω όταν περιστρέφεται η συζήτηση γύρω από την rlx οσμίζομαι μια πόλωση αι άνοδο της θερμοκρασίας ( τα φοράνε μόνο βλάχοι, μανάβηδες, δεν θα αγόραζα ποτε και άλλα πολλά) Γιατί δεν γράφεται κάτι παρόμοιο για άλλες εταιρίες? Βεβαίως δεν τις υποτιμώ (άλλωστε έχω πολλά ρολόγια ΥΩ) αλλά είναι άδικο για την RLX αυτή η συμπεριφορά για ένα ρολόι που ότι σου υπόσχεται στο δίνει και αν θες το αγοράζεισ
Φιλικά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 12:34:07 μμ »
JLC δαγκωτο... ποιοτητα και in-house μαζι με complications σε ''λογικες'' τιμες!

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 18, 2011, 12:37:12 μμ από antonis_ch »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 19:02:34 μμ »
Έχω οδηγήσει πολυ καλα αυτοκίνητα λόγω μιας δουλειάς που εκανα παλαιότερα σε κάποιο περιοδικό. Δεν έχω άποψη; Δηλαδή πρέπει να τα εδω αγοράσει όλα για να κρίνω;
Με τα ρολόγια... Έχω φορέσει Breguet aeronavale, και πολλα patek, IWC, JLC και σχεδόν όλα τα ρολεξ. Τα έχω περιεργαστει, κουρδισει, μετρήσει σε παλμογραφο. Διαβάζω, βλέπω. Δεν μπορω να εχω άποψη;

Φίλε dragonace χαρακτηριστηκαμε υστερικοι. Το ξανατονιζω
Grecellin έχεις απολύτως δίκιο η ρολεξ δεν είναι YΩ. και αυτο όσο πιο γρήγορα το καταλαβαουν κάποιο τόσο καλύτερο.

Φίλε Elio5 , για να βάζω τα πράγματα στη θέση τους
Δεν χαρατήρισα προσωπικά κανέναν σαν υστερικό και αν βγήκε προς τα εξω έτσι το ανακαλώ και ζητάω συγνώμη Απλά βλέπω όταν περιστρέφεται η συζήτηση γύρω από την rlx οσμίζομαι μια πόλωση αι άνοδο της θερμοκρασίας ( τα φοράνε μόνο βλάχοι, μανάβηδες, δεν θα αγόραζα ποτε και άλλα πολλά) Γιατί δεν γράφεται κάτι παρόμοιο για άλλες εταιρίες? Βεβαίως δεν τις υποτιμώ (άλλωστε έχω πολλά ρολόγια ΥΩ) αλλά είναι άδικο για την RLX αυτή η συμπεριφορά για ένα ρολόι που ότι σου υπόσχεται στο δίνει και αν θες το αγοράζεισ
Φιλικά

Φιλε VCFUN οταν η συζητηση γυρνα γυρω απο την Ρολεξ τα πραγματα οντως αρχιζουν και γινονται επικυνδυνα ;)
Πιστευω οτι δεν σχολιαζεται ετσι καμμια αλλη εταιρεια γιατι για να παρει καποιος Λανγκε, Πατεκ, κτλ πρεπει να εχει και ενα επιπεδο και να ξερει 5 πραγματα παραπανω. Οπως ειχα γραψει και παλιοτερα η Ρολεξ ειναι η πιο αναγνωρισμη εταιρεια στον κοσμο η μια απο τις πιο αναγνωρισιμες. Οποτε ο αλλος με τα πρωτα χρηματακια του εκει θα παει. Συμφωνω πως σου δινει οτι σου υποσχεται απλα πιστευω πως ειναι λιγακι τσιμπημενα.
Και εγω σημερα εβαλα ενα 14060Μ και επαθα πλακα με το πως μου πηγαινε στο χερι. Λουκουμι!!!!!!!!!!!
Δεν ξερω ομως αν θα εδινα 3500 τωρα να το παρω.
Με μπερδευει αυτη η εταιρεια πολυ........

Φιλικα
ελιο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 19:47:35 μμ »

Φίλε Θησέα.
Πες μου σε παρακαλω...
Τι μου δίνει δηλαδή η ρολεξ στα λεφτά αυτα; in house και ένα στέμμα!
Αυτα!!!!
Θές να σχολιάσουμε προηγούμενα GMT;
Η αίσθηση που σου αφήνουν είναι του φτηνού ρολογιού.

Φιλε Elio, χαίρομαι για τέτοιες συζητήσεις γιατί πραγματικά ωριμάζουμε ως λάτρεις των ρολογιών.

Προαναφερθηκε σε δικο μου επιχείρημα για την μεταπωλητική αξία των Ρολεξ ότι η αγορά του ρολογιού είναι ζήτημα καρδιάς και όχι οικονομικό αλλά πάντοτε, και σε όλα τα ξενα forum, το ζήτημα του κόστους επιστρέφει πιεστικά.

Δηλαδή αν το Submariner κοστιζε 2.500,00 κανεις δεν θα φώναζε; Όλοι θα ήτανε ευχαριστημένοι με την ΡΟλεξ γιατί τόσο κοστίζει η αίσθηση που αφήνει; Άρα τελικά αυτό μας χαλάει, ότι είναι ακριβή;

Κρίνεις ένα ρολόι με την αίσθηση του βάρους και το πόσο συμπαγές είναι, μήπως όμως πρόκείται για έναν ετεροχρονισμό. Κρίνεις κάτι με κριτήρια ξένα προς την φύση του.

Η προηγούμενη σπορ σειρά της Ρολεξ προέρχεται από μία εποχή που ο διαγωνισμός ήταν ποιος θα φτιάξει ένα μικρό, λεπτο ρολόι, αξιόπιστο, όχι ποιος θα φτιαξει την πιο αστραφτερή παντόφλα. Γιαυτό και οι δύο πιο πετυχημένοι Ελβετικοι μηχανισμοί ο 2824 και ο 2492 έχουν διάμετρο μόλις 25χιλ και ύψη 7-8χιλ. Οι ίδιοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούν όλοι οι κατασκευστες για να γεμίσουν κάσες 42 - 44 - 46 και βαλε χιλιοστων. Δηλ 25χιλ μηχανισμός και 20χιλ κοπανιστός αέρας. Το βάρος ήτανε κάτι ανεπιθύμιτο, όπως και ο όγκος και τα δύο χαρακτηριστικά ρολογιών τσέπης.

Η Ρολεξ έφτιαξε ένα συμμαζεμένο καταδυτικό, συγκρατημένο, όχι κραυγαλέο, με αδιαφιλονίκητη στεγανότητα και παρομιώδη αξιοπιστία, με διαστάσεις που φοριούνται και σε επίσημες εμφανίσεις. Όλοι αναφέρουν για το μπρασελλέ, φτώχο, λειψό, κροταλίζει.... όπως όμως και για το ρολοί που δεν άκουσες κανέναν να σου πεί πήρε νερό, δεν θα ακούσεις για ιστορίες ρολογιών που χάθηκαν γιατί κόπηκε. Αντίθετα είναι ένα μπρασελε ασφαλές, εξαιρετικα άνετο ακριβώς γιατί δεν έιναι ακαμπτο, σχεδιασμένο πάλι με το κριτήριο ότι θα φορεθεί και σε γραφείο και όχι ως χειροπέδα. Το κλασπ και εγώ πιστεύω μπορούσε να είναι καλύτερο και με καλύτερο κλίκ. Αλλά από την άλλη δεν θα βρεις και Rolex μερικών ετών με οξειδωμένους δείκτες όπως έμαθα συμβαίνει σε Πανεραι.

Απόλυτα λειτουργικά ρολόγια, σχεδιασμένα με γνωμονα την χρήση και όχι την εντύπωση ή τον εντυπωσιασμό. Αν θες από αυτά παρε τα χρυσά.

Υπερτιμημενα φίλε Θησέα.

Σχετικά με το κόστος για πολλοστή φορά θα υποστηρίξω ότι το Ρολεξ είναι το "φτηνότερο" ρολόι. Όλοι οι ελβετοί είναι υπερτιμημένοι, όταν οι Γερμανοί δίνουν ρολόγια με εξαιρετικό φινίριμα και απόλυτη αξιοπιστία με chronometre μηχανισμόυς στα 1000-1500,00 ευρώ όλα τα αλλα είναι υπερτιμημένα. Το Ρολεξ είναι το φτηνότερο με τεράστια διαφορά γιατί τα λεφτά του παραμένουν στο ρολόι για χρόνια και δεν εξαφανίζονται με το που θα το φορέσεις. Θα ριψοκινδυνεψω να πω ότι είναι φτηνότερο και απο ρολόγια των 1000,00ευρω.

Όσον αφορά το πομπωδες.... Θές να πεις πως έχει η ρολεξ τόσο κλασσικο κομμάτι σαν το REVERSO? ότι έχει η ρολεξ τόσο όμορφο και τρομερά φτιαγμένο ρολόι σαν το Πολαρις;
Στηρίζεται στην πεπατημένη η ρολεξ και δεν τολμάει. Απλά αξιόπιστα σωστά. Και αυτο είναι μέρος της γοητειας της.
Όσον αφορά το πομπωδες επίσης θα σου πω πως ο καθένας μας έχει άλλο γούστο. Προσωπικά για εμένα το σύγχρονο daytona είναι ο πιο κιτσατος χρονογραφος μακραν!
Προσωπική μου άποψη...
Περι ορεξεως κολοκυθοπιττα.
Φιλικά
Elio

Πομπώδες το είπα αποκλειστικά για το Memovox και όχι φυσικά για την JLC. Εταιρεία με τα όλα της, αλλά και αυτή υπερτιμημένη. Κλασσικότερα ρολόγια από την Ρολεξ δεν έχει κανένας αν το κρίνουμε με το που και από ποιους φορέθηκαν καί όχι με το σχέδιο που μπορεί να είναι (πολύ) παλαιάς κοπής, και τέτοια έχεί και η Stowa και η Νομος κτλ.

Επειδή αρχίζω και μιλάω ως οπαδός Ρόλεξ να αναφέρω ότι χθες την εθαβα (14060Μ vs GMT ceramic) για τις νεες επιλογές της που πλεόν ακολουθούν το ρεύμα της εποχής, δίνουν απάντηση στις νέες απαιτήσεις βάρους και μεγέθους και χάνουν τα παραπανω χαρακτηριστικά που εμενα συγκινούν. Για να μην μιλήσω για τα χρυσο-διαμαντο-πλουμιστά που πουλά στους Σαουδάραβες και ευτύχώς μόνο σε βιντεο βλέπουμε.

Για μένα το Memovox πομπώδες....
Για σένα το Daytona κιτς....
απόλυτα δεκτό, γούστα είναι αυτά και γιαυτό είμαστε εδώ για να τα φχαριστιώμαστε ! ;)

Εύχομαι η Ρολεξ να διαβάζει το παραπάνω πόνημά μου και απο αρχές Οκτωβρίου να ορίσει τιμή καταλόγου για τα φτηνά σπορ ρολόγια της τα 2.500,00ε και να δώσει τέλος στις διαμάχες!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 20:12:19 μμ »
Εμπεριστατωμενη απαντηση φιλε....

Τωρα αν σου πω πως σημερα φορεσα 14060Μ και επαθα ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ τι θα μου πεις? Το ρολοι εκατσε περιφημα στον καρπο μου, ειχε παρουσια. Ειναι το κλασσικοτερο ολων τον καταδυτικων η τουλαχιστον μεσα στα 5 ΤΟΠ για εμενα.
Απλα προσεξε τι γινεται...Το φορας και λες σουπερ. Εγω τουλαχιστον φυσουσα και ξεφυσουσα σαν ορκα! Δεν ξερω ομως αν θα εδινα αυτα τα 3500 η ισως και παραπανω που εχει για να το αποκτησω. Δεν ξερω γιατι.......Εν αντιθεσει ενα JLC Μaster compressor Geographique που επισης και αυτο φορεθει σημερα θα εδινα με χαρα τα 5000+ για να το αποκτησω. Μπορεις να μου το εξηγησεις?  ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 20:17:12 μμ »
..... γούστα είναι αυτά και γιαυτό είμαστε εδώ για να τα φχαριστιώμαστε  :)

Την απάντηση θα την δώσεις μόνος σου.  (Αν το βρεις 3500,00ε καινούριο, στείλε μου PM!)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 20:23:25 μμ »
Αυτο που φορουσα θα πωληθει αυριο σε αυτη την τιμη πολυ πολυ ελαφρα μεταχειρο. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 20:29:37 μμ »
Γραφεις πως τα Ρολεξ ειναι---- "Απόλυτα λειτουργικά ρολόγια, σχεδιασμένα με γνωμονα την χρήση και όχι την εντύπωση ή τον εντυπωσιασμό."

Ξερεις ποσες εταιρειες παραγουν τετοια ρολογια με ανωτερη τεχνολογια και ζητουν μετα βιας 1500 ευρω? Μηπως τα αλλα Χ χιλιαδες ευρω ειναι το Ονομα?  8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions