Για την Ρολεξ μόνο ρίσκο υπάρχει στην παραγωγή νέων μηχανισμών και αμελητέο κέρδος.
Τι ξέρουν όλοι για την Ρόλεξ; Δεν χαλάει ποτέ, αντοχή στον χρόνο. Σκεφτείτε ...... φτιάχνει ένα πολύπλοκο μηχανισμό (εξόδα για έρευνα), είναι 100% σίγουρο ότι θα υπάρχει ρίσκο στις πρώτες παραγωγές για κάποιο μικροπρόβλημα. Βλέπε τί έπαθε ο κολοσσός Ωμέγα Co-Axial 33ΧΧ. Ακόμα το συζητάνε. Βλέπε Panerai με τον δικό της. Πολύπλοκος μηχανισμός σημαίνει και λιγότερη αντοχή εκ των πραγμάτων. Άρα το δεν χαλάει - αντέχει αρχίζει και πλήτεται.
Δείτε τί έκανε με τον χρονογράφο της στο Daytona. Ο δικός της μηχανισμός της είναι λιγότερο πολύπλοκος απο τον El Primero. Από τους πλέον απλούς χρονογράφους, με λίγα εξαρτήρτηματα. Δηλ. η Ρόλεξ κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Απλοποίηση όχι "πολυπλοκοποίηση" εσκεμμένα, ως στρατηγική επιλογή για να διαφυλάξει το "Δεν χαλαει - αντέχει".
Φτιάχνει το σούπερ complication θα της πούνε μπραβο καμία 10,000χιλ κολλημενοι στα forum, θα πουλήσει και μερικές χιλιάδες ακόμα και........ τίποτα. Η Ρόλεξ είναι το 1ο ονομα με διαφορά. Δεν κερδίζει τπτ σε κύρος. AP, PP, JLC καλύτεροι αλλά ποιος τους ξέρει πέρα απο τα φορυμ και τους παμπλουτους. H JLC θα προτιμούσε να παράγει 2 μηχανισμούς και να πουλά 1εκ ρολόγια;;; Φτιάχνει τους μηχανισμούς που φτιάχνει γιατί αυτό είναι το κομμάτι της αγοράς που μπορεί να κερδίσει, μπορεί να χτυπήσει την Ρολεξ στην δικιά της κατηγορία όχι. Θέλει η Ρολεξ να ανταγωνιστεί την JLC στην δικιά της κατηγορία;; φυσικά όχι.
Γράψατε πολλοί ότι η Ρολεξ είναι ακριβή και υπερτιμημένη. Συμφωνώ. Όταν αγοράζεις ένα ρολόι όπως όλα τα επώνυμα Ω. Breitling κτλπ πληρώνεις ένα τεράστιο καπέλο. Και στην Ρολεξ ισως το μεγαλύτερο καπέλο. Αλλά .......
-από ποιο ρολόι θα πάρεις τα λεφτα σου πίσω γρήγορα εύκολα και με μικρές απώλειες στην μεταπώληση; Rolex
-πoio ρολοί αγοραζοντάς το μεταχειρισμένο, μπορεί να το πουλήσεις ακόμα και στην ίδια τιμή μετά απο χρόνια; Rolex
-ποιο ρολόι αν κάνεις καλή έρευνα αγορας ως καινούριο μπορεί να το βρεις και μόνο 10-20% ακριβότερο απο μεταχειρισμένο; Rolex
-να αναφέρω ότι αν είσαι λίγο τυχερός και αγοράσεις κατάλληλο μοντέλο μπορεί 5 χρόνια μετά να το πουλήσεις με κέρδος;
Όποιος αγοραζει ρολογια σύχνα, αλλάζει/μεταπουλά κτλ. στην κατηγορία 1000,00+ ευρώ είναι τρελλός αν δεν αγοράζει ΜΟΝΟ Rolex γιατί αυτή η ενασχόληση γίνεται τρομερα φτηνότερη. Για μεταπωλήστε κανένα JLC, Patek, AP (ειδικά Ελλάδα), πόσα Ρολεξ παίρνεις δωρο στην διαφορά.
Για αυτούς τους λόγους υποκλίνομαι στα δημιουργήματα της JLC αλλά αγοράζω Rolex. (προς το παρόν). Δεν ψηφίζω γιατί δεν υπάρχει VS είναι μήλα με πορτοκάλια.