Λοιπόν,η ιστορία έχει ως εξής:
Τον πατέρα μου τον οποίο έχω χάσει εδώ κα 17 χρόνια,(αρκετά πρόωρα),τον θυμάμαι να φοράει 3-4 ρολόγια όσο ζούσε.Αυτά θυμάμαι εγώ τουλάχιστον.Απ αυτά όμως,πιο έντονα θυμάμαι ένα το οποίο αποτελούσε κι αυτό που λέμε “το καθημερινό”…
Κι ενώ κι αυτό όπως και τα άλλα τα θεωρούσα απολεσθέντα μέχρι πρόσφατα,αφού έτσι κι αλλιώς δεν πολυασχολήθηκα για αρκετά χρόνια,τελικά τα βρήκα όλα μαζί πριν μια 3ετία περίπου στο πατρικό του σπίτι.
Μαζί βρήκα κι ένα ρολόι του παππού μου,που πρέπει να είναι από δεκαετία 50 περίπου…Τα υπόλοιπα όμως θα σας τα παρουσιάσω κάποια άλλη στιγμή.Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι από τα 4 μηχανικά ρολόγια που βρήκα,τα τρία που ήταν και κουρδιστά,δεν λειτουργούσαν.Το μόνο που λειτούργησε ΑΜΕΣΩΣ,με το πρώτο κούνημα,ήταν αυτό το
Seiko 5 Automatic Japan κατασκευής του
1976,όπως έμαθα αργότερα αφού έβαλα το S/N του σε κάποιο αντίστοιχο site που σε πληροφορεί σχετικά…
Είναι περιττό να αναφέρω τι συναισθηματική αξία μπορεί να έχει για μένα,μια και μόνο η εικόνα του,με γεμίζει παιδικές εφηβικές και πατρικές αναμνήσεις.Και στο φινάλε,δεν αφορά κάποιον εδώ μέσα αυτό.Το προσπερνώ λοιπόν και πάω στην ψυχρή ανάλυση.Κάτι που-τότε- σαν παιδί φυσικά,θα μου ήταν αδύνατον…
Το πρώτο που σου κινεί την περιέργεια είναι το περίεργο σχήμα του.Δεν είναι ακριβώς στρογγυλό,αλλά ούτε και οβάλ.Είναι κάτι ενδιάμεσο θα έλεγα,όσο παράδοξο κι αν ακούγεται…Και αυτό το κάπως οβάλ-ας πούμε- δεν συμβαίνει οριζόντια,αλλά κάθετα…Πραγματικά δεν μπορώ να πω πως μου θυμίζει κάτι άλλο.Η όλη αισθητική,αποπνέει μια καλαίσθητη sevenτίλα …Η κάσα του είναι 38,5mm κάτι που τώρα θα φάνταζε μικρό,αλλά στα παιδικά μου μάτια των 70’s φάνταζε περίπου θηριώδες.Η κορώνα του δεν προεξέχει καθόλου,δηλαδή αν το κοιτάς ανφάς,νομίζεις ότι δεν υπάρχει,ενώ είναι χωνευτή στην κάσα.
free photo hosting
free picture uploadΜετά είναι το dial.Μπορεί να ακουστεί εώς και ιεροσυλία,αλλά αυτή η μπλε ντεγκραντέ απόχρωσή του,(η οποία παίζει τρομερά φωτιστικά παιχνίδια αναλόγως τη γωνία που το κοιτάς)μόνο σε ενός ρολογιού το dial με παραπέμπει…Στο PP Nautilus…Και μιλάω μόνο για την απόχρωση για να μην παρεξηγηθώ.Δεν είναι εύκολο αυτό να αποτυπωθεί ακριβως στις φωτογραφίες,από κοντά είναι αλλιώς…
imagehostingΤις πρωτοτυπίες στον σχεδιασμό,έρχεται να συμπληρώσει η τοποθέτηση των day/date κάθετα στο 6.Πολύ χαρακτηριστικό της ξεχωριστής προσωπικότητάς του.
screen shot on windowsΚαι αυτή την προσωπικότητα,έρχεται να υπογραμμίσει με τον καλύτερο τρόπο το μπρασελέ του.Αυθεντική vintagίλα,πολύ καλαίσθητη στα μάτια μου.Εδώ ας μιλήσει η εικόνα.
image uploading
screen shot on pcΓια τη μηχανή του δε γνωρίζω τίποτα.Αυτό που ξέρω όμως είναι πως με 40 χρόνια πίσω της,και τουλάχιστον 20 χρόνια αδράνειας,ανταποκρίθηκε στο πρώτο ξύπνημα που της έκανα αμέσως και με συνέπεια.Εντυπωσιακό. Όπως και γενικά δεν γνωρίζω τίποτε άλλο για το συγκεκριμένο μοντέλο(πέρα απ το έτος κατασκευής του)μιας και όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι.Εδώ, αν μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να βρει κάτι θα ήταν ευπρόσδεκτος.
image hosting 10mb limit
adult photo sharingΚλείνοντας να πω, ότι το ωραίο της ιστορίας είναι ότι ένα ακριβώς ολόιδιο είχε και ο παππούς μου,που το φορούσε κι αυτός καθημερινά
τις δεκαετίες 70 και 80.Κι αυτό γιατί ο θείος μου που ήταν καπετάνιος τους τα είχε φέρει μαζί ως δώρα (περίπου το ‘77 υπολογίζω),από Ιαπωνία… Εκείνο αγνοώ τι απέγινε,αν κι έχω μια κρυφή ελπίδα να το έχει κρατήσει κάποιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας.
gifs uploadΕίναι φοβερά εντυπωσιακό το πώς ένα άψυχο αντικείμενο όπως είναι (θεωρητικά)ένα ρολόι,μπορεί να κουβαλάει τόσα ανθρώπινα συναισθήματα.Και φορώντας το,αυτά να σ ακολουθούν………..
End of Story.
post image online