Αποστολέας Θέμα: Ένα Seiko 5 του 1976 (...και πως τα αντικείμενα μπορεί να έχουν ψυχή)  (Αναγνώστηκε 21091 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Petros1

• Επισκέπτης
Λοιπόν,η ιστορία έχει ως εξής:

Τον πατέρα μου τον οποίο έχω χάσει εδώ κα 17 χρόνια,(αρκετά πρόωρα),τον θυμάμαι να φοράει 3-4 ρολόγια όσο ζούσε.Αυτά θυμάμαι εγώ τουλάχιστον.Απ αυτά όμως,πιο έντονα θυμάμαι ένα το οποίο αποτελούσε κι αυτό που λέμε “το καθημερινό”…

Κι ενώ κι αυτό όπως και τα άλλα τα θεωρούσα απολεσθέντα μέχρι πρόσφατα,αφού έτσι κι αλλιώς δεν πολυασχολήθηκα για αρκετά χρόνια,τελικά τα βρήκα όλα μαζί πριν μια 3ετία περίπου στο πατρικό του σπίτι.

Μαζί βρήκα κι ένα ρολόι του παππού μου,που πρέπει να είναι από δεκαετία 50 περίπου…Τα υπόλοιπα όμως θα σας τα παρουσιάσω κάποια άλλη στιγμή.Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι από τα 4 μηχανικά ρολόγια που βρήκα,τα τρία που ήταν και κουρδιστά,δεν λειτουργούσαν.Το μόνο που λειτούργησε ΑΜΕΣΩΣ,με το πρώτο κούνημα,ήταν αυτό το Seiko 5 Automatic Japan κατασκευής του 1976,όπως έμαθα αργότερα αφού έβαλα το S/N του σε κάποιο αντίστοιχο site που σε πληροφορεί σχετικά…

Είναι περιττό να αναφέρω τι συναισθηματική αξία μπορεί να έχει για μένα,μια και μόνο η εικόνα του,με γεμίζει παιδικές εφηβικές και πατρικές αναμνήσεις.Και στο φινάλε,δεν αφορά κάποιον εδώ μέσα αυτό.Το προσπερνώ λοιπόν και πάω στην ψυχρή ανάλυση.Κάτι που-τότε- σαν παιδί φυσικά,θα μου ήταν αδύνατον…

Το πρώτο που σου κινεί την περιέργεια είναι το περίεργο σχήμα του.Δεν είναι ακριβώς στρογγυλό,αλλά ούτε και οβάλ.Είναι κάτι ενδιάμεσο θα έλεγα,όσο παράδοξο κι αν ακούγεται…Και αυτό το κάπως οβάλ-ας πούμε- δεν συμβαίνει οριζόντια,αλλά κάθετα…Πραγματικά δεν μπορώ να πω πως μου θυμίζει κάτι άλλο.Η όλη αισθητική,αποπνέει μια καλαίσθητη sevenτίλα …Η κάσα του είναι 38,5mm κάτι που τώρα θα φάνταζε μικρό,αλλά στα παιδικά μου μάτια των 70’s φάνταζε περίπου θηριώδες.Η κορώνα του δεν προεξέχει καθόλου,δηλαδή αν το κοιτάς ανφάς,νομίζεις ότι δεν υπάρχει,ενώ είναι χωνευτή στην κάσα.

free photo hosting
free picture upload

Μετά είναι το dial.Μπορεί να ακουστεί εώς και ιεροσυλία,αλλά αυτή η μπλε ντεγκραντέ απόχρωσή του,(η οποία παίζει τρομερά φωτιστικά παιχνίδια αναλόγως τη γωνία που το κοιτάς)μόνο σε ενός ρολογιού το dial με παραπέμπει…Στο PP Nautilus…Και μιλάω μόνο για την απόχρωση για να μην παρεξηγηθώ.Δεν είναι εύκολο αυτό να αποτυπωθεί ακριβως στις φωτογραφίες,από κοντά είναι αλλιώς…

imagehosting

Τις πρωτοτυπίες στον σχεδιασμό,έρχεται να συμπληρώσει η τοποθέτηση των day/date κάθετα στο 6.Πολύ χαρακτηριστικό της ξεχωριστής προσωπικότητάς του.
screen shot on windows

Και αυτή την προσωπικότητα,έρχεται να υπογραμμίσει με τον καλύτερο τρόπο το μπρασελέ του.Αυθεντική vintagίλα,πολύ καλαίσθητη στα μάτια μου.Εδώ ας μιλήσει η εικόνα.

image uploading

screen shot on pc

Για τη μηχανή του δε γνωρίζω τίποτα.Αυτό που ξέρω όμως είναι πως με 40 χρόνια πίσω της,και τουλάχιστον 20 χρόνια αδράνειας,ανταποκρίθηκε στο πρώτο ξύπνημα που της έκανα αμέσως και με συνέπεια.Εντυπωσιακό. Όπως και γενικά δεν γνωρίζω τίποτε άλλο για το συγκεκριμένο μοντέλο(πέρα απ το έτος κατασκευής του)μιας και όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι.Εδώ, αν μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να βρει κάτι θα ήταν ευπρόσδεκτος.
image hosting 10mb limit

adult photo sharing

Κλείνοντας να πω, ότι το ωραίο της ιστορίας είναι ότι ένα ακριβώς ολόιδιο είχε και ο παππούς μου,που το φορούσε κι αυτός καθημερινά

τις δεκαετίες 70 και 80.Κι αυτό γιατί ο θείος μου που ήταν καπετάνιος τους τα είχε φέρει μαζί ως δώρα (περίπου το ‘77 υπολογίζω),από Ιαπωνία… Εκείνο αγνοώ τι απέγινε,αν κι έχω μια κρυφή ελπίδα να το έχει κρατήσει κάποιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας.

gifs upload

Είναι φοβερά εντυπωσιακό το πώς ένα άψυχο αντικείμενο όπως είναι (θεωρητικά)ένα ρολόι,μπορεί να κουβαλάει τόσα ανθρώπινα συναισθήματα.Και φορώντας το,αυτά να σ ακολουθούν………..

End of Story.

post image online
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος typos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Υπεροχος! Ωραια παρουσιαση! Να το χαιρεσαι και ευχομαι να μεταφερει για χρονια γλυκες αναμνησεις.

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ελλάς

• Sr. Member
  • Μέτρον Άριστον
    • Προφίλ
Πολύ ωραία και εντόνως συναισθηματική παρουσίαση! Κάνε το και ένα μικρό ''lifting'' να φύγουν τα σημάδια του χρόνου από πάνω του και είσαι άρχοντας!! Καλοφόρετο να είναι εύχομαι και φυσικά στο μέλλον να το δώσεις στο τέκνο σου, ώστε να δημιουργηθεί μία μικρή οικογενειακή ιστορία στο πέρασμα των ετών!

Ευχαριστούμε για την παρουσίαση! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
''Κατοικούμε σ’ αυτήν τη χώρα χωρίς να έχουμε εκδιώξει άλλους...ούτε είμαστε μιγάδες ανακατεμένοι από διάφορα έθνη ανθρώπων...διότι κατέχουμε την χώρα στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας μας...είμαστε αυτόχθονες''
Ισοκράτους Πανηγυρικός

charisps

• Επισκέπτης
Μπράβο Πέτρο!!! Σίγουρα αυτό το ρολόι έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου!!
Αδερφέ να είσαι καλά να τον θυμάσαι!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
μπραβο !αξιος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
  • Vangelis (aka IronHawk)
    • Προφίλ
Πέτρο, μπράβο σου!
Ξέρω πολύ καλά το συναίσθημα! Εμένα έχουν περάσει 21 χρόνια... και ακόμα δεν έχω κάνει το βήμα να τα δω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Vangelis (aka IronHawk)

Petros1

• Επισκέπτης
Πολύ ωραία και εντόνως συναισθηματική παρουσίαση! Κάνε το και ένα μικρό ''lifting'' να φύγουν τα σημάδια του χρόνου από πάνω του και είσαι άρχοντας!! Καλοφόρετο να είναι εύχομαι και φυσικά στο μέλλον να το δώσεις στο τέκνο σου, ώστε να δημιουργηθεί μία μικρή οικογενειακή ιστορία στο πέρασμα των ετών!

Ευχαριστούμε για την παρουσίαση! ;)
Σ ευχαριστώ!!!Ναι σε όλα που είπες..... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
Πέτρο, μπράβο σου!
Ξέρω πολύ καλά το συναίσθημα! Εμένα έχουν περάσει 21 χρόνια... και ακόμα δεν έχω κάνει το βήμα να τα δω.
Αδερφέ,δε ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
Μπράβο Πέτρο!!! Σίγουρα αυτό το ρολόι έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου!!
Αδερφέ να είσαι καλά να τον θυμάσαι!!!
Σ ευχαριστώ πολύ,να σαι καλά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος marsta1

• Member
  • **
  • rolex datejust 126200
    • Προφίλ
ειναι πραγματικα πολυ ομορφο ρολοι, με ενα μοναδικο σχεδιο .σε ευχαριστουμε φιλε πετρο για τον χρονο που αφιερωσες, να μας μιλησεις για αυτο και να μοιραστεις μαζι μας καποια συναισθηματα σου.αυτο το ρολοι θα αξιζει για σενα σαν το πιο πολυτιμο ρολοι του κοσμου.πιστευω δε,πως  αξιζει να δωσεις λιγα χρηματα και να κανεις ενα σεβις σε αυτο.εχω βρει και εγω μερικα παλια ρολογια του πατερα μου και σκοπευω να αρχισω σιγα-σιγα να τα επισκευαζω.να εισαι παντοτε καλα, να το φορας και να το χαιρεσαι!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
ειναι πραγματικα πολυ ομορφο ρολοι, με ενα μοναδικο σχεδιο .σε ευχαριστουμε φιλε πετρο για τον χρονο που αφιερωσες, να μας μιλησεις για αυτο και να μοιραστεις μαζι μας καποια συναισθηματα σου.αυτο το ρολοι θα αξιζει για σενα σαν το πιο πολυτιμο ρολοι του κοσμου.πιστευω δε,πως  αξιζει να δωσεις λιγα χρηματα και να κανεις ενα σεβις σε αυτο.εχω βρει και εγω μερικα παλια ρολογια του πατερα μου και σκοπευω να αρχισω σιγα-σιγα να τα επισκευαζω.να εισαι παντοτε καλα, να το φορας και να το χαιρεσαι!!
Όπως το λες....δε θα το αντάλλαζα ούτε με το ακριβότερο Patek...
Όσο για το Service που λες,αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω σ αυτό ,σταδιακά και σε κάποια άλλα που έχω βρει σε πολύ χειρότερη κατάσταση.Να είσαι καλά αδερφέ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
Πολύ ωραία παρουσίαση!
Να είσαι γερός να τον θυμάσαι.

Άποψή μου:
Να αφήσεις τα σημάδια να φαίνονται...
Μόνο το κρύσταλλο, αν έχει γρατζουνιες, άλλαξε για να βλέπεις καθαρά το καντράν,  και κάνε ένα σερβισάκι να ζήσει αλλά 40 απροβληματιστα χρόνια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
Πολύ ωραία παρουσίαση!
Να είσαι γερός να τον θυμάσαι.

Άποψή μου:
Να αφήσεις τα σημάδια να φαίνονται...
Μόνο το κρύσταλλο, αν έχει γρατζουνιες, άλλαξε για να βλέπεις καθαρά το καντράν,  και κάνε ένα σερβισάκι να ζήσει αλλά 40 απροβληματιστα χρόνια.
Σ ευχαριστώ πολύ.
Θα λάβω σοβαρά υπ όψην μου τις συμβουλές.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gavromitsos

• Επισκέπτης
Φιλε Πετρο, να εισαι γερος, να το χαρεις, και να ξερεις, θα χαμογελα απο ψηλα, ο αγαπημενος σου πατερας.
Εχεις την ευχη του φιλε, το καλυτερο του δωρο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
Φιλε Πετρο, να εισαι γερος, να το χαρεις, και να ξερεις, θα χαμογελα απο ψηλα, ο αγαπημενος σου πατερας.
Εχεις την ευχη του φιλε, το καλυτερο του δωρο.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Σ ευχαριστώ φίλε για το συγκινητικό σου μήνυμα ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions