Αποστολέας Θέμα: Το αγαπημένο μας δίκυκλο  (Αναγνώστηκε 91760 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Απ: Το αγαπημένο μας δίκυκλο
« Απάντηση #345 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 19:54:14 μμ »
Αν αρχίσουμε εσυ Βασίλη δεν θα ανοίξεις  νήμα ,φόρουμ θα άνοιξεις 🤣🤣🤣
Plot twist, έχει  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 19:55:22 μμ »
Αν αρχίσουμε εσυ Βασίλη δεν θα ανοίξεις  νήμα ,φόρουμ θα άνοιξεις
Φορουμ ή εκθεση μαζι με συνεργειο ;

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 20:06:48 μμ »
 :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 21:52:29 μμ »
Οι παραπάνω όμορφες φωτό απο τον STF μου θύμισαν ότι υπάρχει νήμα για τους φίλους των μουοσυκλετων στο Φορουμ μας και έτσι δεν έχω δικαιολογία να μην ποστάρω την τελευταία άφιξη .
Το Honda x adv  είναι μια υβριδική σκουτερομοτοσυκλευς (κάτι σαν ana digi ρολοι δηλαδή😄) που προσπαθεί λόγω των αναρτήσεων και της γεωμετρίας να πλασαριστεί σαν on off (συνδυασμός sport με dresswatch άντε να πούμε Rolex Sub).Στα λίγα χλμ που έχω κάνει μαζί της εδώ και τρεις ημέρες δηλώνω ιδιαίτερα ευχαριστημένος μιας και κάλυψε πολλές από τις απαιτήσεις που είχα για μια χρηστική και σύγχρονη μοτοσυκλέτα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 13:16:54 μμ »
Μια κ το forum έχει αρκετούς αναβάτες να ένα πολύ ενδιαφέρον,ενημερωτικό, διαφωτιστικό κ χρησιμότατο βίντεο
για τις ρυθμίσεις που απαραίτητα πρέπει να κάνουμε στην μηχανή μας ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή που θα την αγοράσουμε.
Έχει πολλές πληροφορίες το συγκεκριμένο κανάλι, σας προτείνω να τις ανακαλύψετε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #350 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 14:03:29 μμ »
Μια κ το forum έχει αρκετούς αναβάτες να ένα πολύ ενδιαφέρον,ενημερωτικό, διαφωτιστικό κ χρησιμότατο βίντεο
για τις ρυθμίσεις που απαραίτητα πρέπει να κάνουμε στην μηχανή μας ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή που θα την αγοράσουμε.
Έχει πολλές πληροφορίες το συγκεκριμένο κανάλι, σας προτείνω να τις ανακαλύψετε.

O συγκεκριμένος είναι γκουρού των αναρτήσεων αλλά όλα αυτά τα μικρά μυστικά μπορούν να μας απαλλάξουν από έγνοιες που προκύπτουν.

Πάντα ασχολούμουν και μόνος μου με τις μοτοσυκλέτες μου, ευτυχώς ή δυστυχώς από το 2011 το κάνω αποκλειστικά μόνος μου.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακάλυψα ότι είναι πολλά που δεν κάνουν τα συνεργεία αλλά γνωρίζοντας το χρόνο που αφιερώνω τους δικαιολογώ καθώς έχουμε το κακό κουσούρι να είμαστε απαιτητικοί πελάτες χωρίς να πληρώνουμε.

Παράδειγμα: Καλός αυτός ο μηχανικός γιατί μου άλλαξε τα τακάκια των φρένων και πλήρωσα μόνο αυτά χωρίς να πληρώσω εργατικά. Κόστος πίσω φρένων από 30 μέχρι 40 ευρώ.
Η σωστή εργασία όμως απαιτεί αλλαγή υγρών φρένων (κάθε 2ο έτος συνήθως) και καλό καθάρισμα όλου του συστήματος φρένων σε κάθε αλλαγή με καθαριστικό σπρέι φρένων ώστε να απομακρυνθεί όλη η πούδρα που εισχωρεί παντού ακόμη και στο έμβολο πίεσης δυσκολεύοντας τραγικά το έργο της και αλλάζοντας την αίσθηση του φρεναρίσματος σε χέρι/πόδι. Ποιος όμως θέλει να δώσει 20 με 30 ευρώ παραπάνω για να γίνει σωστά η δουλειά; Κανένας.
Πολλά τέτοια παραδείγματα...

Ούτε είμαι επαγγελματίας του χώρου ούτε τους υπερασπίζομαι (άλλωστε κι εγώ μόνος μου τα κάνω), μια διαπίστωση καταθέτω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 15:31:54 μμ »
Μετά από 29 μηχανάκια, οι εργονομικές ρυθμίσεις έχουν γίνει ρουτίνα.
 Τις κάνω συνήθως στο μαγαζί, πριν καβαλήσω το μηχανάκι. Διαφορετικά κινδυνεύω.

Όσο για την τακτική συντήρηση, οι βασικές εργασίες είναι πολύ απλές και καλά είναι να τις κάνουμε μόνοι μας, χωρίς υπερβολές. (πχ η αλλαγή υγρών φρένων, ή η ρύθμιση βαλβίδων, αν δεν δώσουν σημάδια δυσλειτουργίας, μπορούν και να καθυστερήσουν). Δεν θα ξεχάσω το μαστοράκι που ρώτησε με απορία: "Μάστορα, κάνουμε βαλβίδες σε HORNET ; " και ο μάστορας: "Hornet- transalp κλπ δεν θέλουν πριν τις 100.000χλμ)

Πάντως έχει δίκιο ο Στέφανος, δεν μπορούμε να ζητάμε παπάδες από τον μάστορα χωρίς να πληρώσουμε αναλόγως. Ο έλεγχος- ρύθμιση 16 βαλβίδων με καπελότα σε μηχανή (όχι σε ένα ευρύχωρο μοτέρ αυτοκινήτου), απαιτεί ένα ολόκληρο μεροκάματο ενός έμπειρου μάστορα.Σ' αυτόν τον χρόνο θα μπορούσε να κάνει 4-5 πλήρη σέρβις σε  παπιά. Επίσης η αλλαγή υγρών φρένων, στα σύγχρονα μηχανάκια με ABS απαιτεί κάποια ηλεκτρονικά μηχανήματα που οι αντιπρόσωποι διατείνονται πως μόνον αυτοί έχουν.

Δυστυχώς πρόσφατα προσπάθησα να κάνω τα βασικά στο τελευταίο μου μηχανάκι και η μέση μου προέβαλε Βέτο. Μου θύμισε την ηλικία μου, με τρόπο απόλυτο.
Μα κι εγώ..., να τσεκάρω μπουζί στα 10.000χλμ , σε V2...;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 15:46:33 μμ »

Πάντα ασχολούμουν και μόνος μου ................
Μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακάλυψα ότι είναι πολλά που δεν κάνουν τα συνεργεία αλλά γνωρίζοντας το χρόνο που αφιερώνω τους δικαιολογώ καθώς έχουμε το κακό κουσούρι να είμαστε απαιτητικοί πελάτες χωρίς να πληρώνουμε.
...................................
Η σωστή εργασία όμως απαιτεί αλλαγή υγρών φρένων (κάθε 2ο έτος συνήθως) και καλό καθάρισμα όλου του συστήματος φρένων σε κάθε αλλαγή με καθαριστικό σπρέι φρένων ώστε να απομακρυνθεί όλη η πούδρα που εισχωρεί παντού ακόμη και στο έμβολο πίεσης δυσκολεύοντας τραγικά το έργο της και αλλάζοντας την αίσθηση του φρεναρίσματος σε χέρι/πόδι. Ποιος όμως θέλει να δώσει 20 με 30 ευρώ παραπάνω για να γίνει σωστά η δουλειά;
.................

Ολόσωστα τα λες !

Αλλά, υπάρχουν και οι "επίσημοι", που χρεώνουν τιμές φαρμακείου, ΧΩΡΙΣ να κάνουν αυτά που πρέπει.

Και κάποια, είναι και θέμα ασφάλειας, και όχι απλώς τυπικές διαδικασίες.

Επειδή και εγώ, πολλά τα κάνω μόνος μου, έχω άποψη, και όταν τους λές, "....και αυτό, δεν θα το κάνουμε ? ", σε κοιτάνε σαν να είσαι από το υπερπέραν. Αλλά, τις χρεώσεις, τις ξέρουν, το έχουμε βιώσει.

Τα "μηχανικά", όπως ΟΛΑ τα επαγγέλματα, είναι ΑΓΑΠΗ. Αν δεν έχεις αγάπη, άλλαξε επάγγελμα. Το θέμα είναι να κάνεις επάγγελμα το χόμπυ. Επειδή όμως αυτό, δεν είναι ΠΑΝΤΑ εύκολο, τουλάχιστον πρέπει να τηρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές, που απαιτεί η ασφάλεια και η σωστή λειτουργία.

Παράδειγμα? Ας πούμε για τα υγρά των φρένων. Επειδή έιναι υγροσκοπικά, αυτό σημαίνει ότι απορροφούν υγρασία, ειδικά σε κλίματα που έχουν μπόλικη. Οπότε, μετά από κάποιο καιρό, βράζουν πιο εύκολα, ειδικά σε θερμά κλίματα και βουνίσιες διαδρομές, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, και μένεις χωρίς φρένα.

Ο ΣΩΣΤΟΣ, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει, και να σε πείσει ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ κάποια διαδικασία.

Προσωπικά, ανεκάλυψα μετά από χρόνια, μια διαδικασία συντήρησης, από Αμερικάνικο βιντεο, που τα ακριβοπληρωμένα μαγαζιά, δεν την κάνουν. Και την έκανα μόνος μου. Και βελτιώθηκε 5000 % η λειτουργία. Απαιτούμενος χρόνος ? 10 λεπτά.

Δεν είναι όμως ΟΛΟΙ οι χρήστες γνώστες, ωστε να απαιτούν, και λόγω οικονομικών συνθηκών, ίσως και να μην "θέλουν" να υποστούν το κάποιο επιπλέον κόστος. Μέχρι την ζημιά, που πάντα ελπίζουμε να είναι ............μόνον υλική.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 15:49:37 μμ »

Μα κι εγώ..., να τσεκάρω μπουζί στα 10.000χλμ , σε V2...;

Το μπουζί, είναι ο χαφιές του μηχανικού.  :D :D :D

Βλέποντας ένα μπουζί, "διαβάζεις" όλη την μηχανή. Και με δυο τρείς άλλες λεπτομέρειες, ξέρεις αν το "πράμα" είναι καλό ή όχι, και αν χρειάζεται κάτι.

Καλά έκανες.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 15:50:54 μμ »
Σταμάτησα να ρυθμίζω βαλβίδες μετά τη R45 καπου στη δεκαετία του 90.Τοτε πριν το you tube και τις πληροφορίες του διαδυκτιου ήθελε ψάξιμο, διάβασμα και κάποιον καλό φίλο που θα ήθελε και θα μπορούσε να μοιραστεί τις γνώσεις του.Πλεον το να βάλεις χέρι σε μηχανή ,ιδιαίτερα παραγωγής των τελευταίων ετών θέλει πολύ θάρρος.Δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι θα βάλω κατσαβίδι στο πρόσφατα αποκτηθέν x adv χωρίς να του προκαλέσω <ανήκεστον βλάβη>🤣.Για την ιστορία οι μάστορες ,προπολεμικά αλλά και ίσως λίγο αργότερα, την τέχνη του να ρυθμίζεις βαλβίδες και καρμπυρατέρ δεν την μοιραζόντουσαν ούτε καν με τους βοηθούς ,παραπαιδια,των συνεργείων τους.Υπαρχουν αναφορές ότι όταν ερχόταν  η ώρα για τις συγκεκριμένες εργασίες σήκωναν σεντόνι για να κρυφτούν από τη δημόσια θέα 😎🙃
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 16:04:11 μμ »
Σταμάτησα να ρυθμίζω βαλβίδες μετά τη R45 καπου στη δεκαετία του 90.Τοτε πριν το you tube και τις πληροφορίες του διαδυκτιου ήθελε ψάξιμο, διάβασμα και κάποιον καλό φίλο που θα ήθελε και θα μπορούσε να μοιραστεί τις γνώσεις του.Πλεον το να βάλεις χέρι σε μηχανή ,ιδιαίτερα παραγωγής των τελευταίων ετών θέλει πολύ θάρρος.Δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι θα βάλω κατσαβίδι στο πρόσφατα αποκτηθέν x adv χωρίς να του προκαλέσω <ανήκεστον βλάβη>🤣.Για την ιστορία οι μάστορες ,προπολεμικά αλλά και ίσως λίγο αργότερα, την τέχνη του να ρυθμίζεις βαλβίδες και καρμπυρατέρ δεν την μοιραζόντουσαν ούτε καν με τους βοηθούς ,παραπαιδια,των συνεργείων τους.Υπαρχουν αναφορές ότι όταν ερχόταν  η ώρα για τις συγκεκριμένες εργασίες σήκωναν σεντόνι για να κρυφτούν από τη δημόσια θέα 😎🙃

Ευτυχώς για σένα το μοτέρ του X-ADV είναι διαμάντι αξιοπιστίας. Κάνοντας τα τυπικά προβλεπόμενα σέρβις θα ασχοληθείς με πιο σοβαρές εργασίες στη χειρότερη περίπτωση σε 6-7 χρόνια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 16:05:53 μμ »

Εεπιβεβαιώνω. Καλά τα λέει. Αλλά, δεν ήξερα ότι είναι τόσο γέρος για να τα ξέρει  :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 16:09:53 μμ »

Για  να βάλεις κατσαβίδι σε σημερινές κατασκευές, απαιτεί ΓΝΩΣΗ και ειδικά εργαλεία.

Δεν είναι εύκολο, ακόμα και για κάποιον έμπειρο και γνώστη, να "χεριάζει" σημερινές, αλλά και σχετικά πρόσφατες κατασκευές, μια που και οι περισσότερες είναι σφραγισμένες, και όχι ...............λυόμενες που ήταν παλαιότερα.

Εμείς ανοίγαμε και ρυθμίζαμε αυτομάτους φόρτισης. Με το βολτόμετρο. Τώρα, ποιός μπορεί να ελέγξει πλακέτες ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 16:11:08 μμ »
Ολόσωστα τα λες !

Αλλά, υπάρχουν και οι "επίσημοι", που χρεώνουν τιμές φαρμακείου, ΧΩΡΙΣ να κάνουν αυτά που πρέπει.

Και κάποια, είναι και θέμα ασφάλειας, και όχι απλώς τυπικές διαδικασίες.

Επειδή και εγώ, πολλά τα κάνω μόνος μου, έχω άποψη, και όταν τους λές, "....και αυτό, δεν θα το κάνουμε ? ", σε κοιτάνε σαν να είσαι από το υπερπέραν. Αλλά, τις χρεώσεις, τις ξέρουν, το έχουμε βιώσει.

Τα "μηχανικά", όπως ΟΛΑ τα επαγγέλματα, είναι ΑΓΑΠΗ. Αν δεν έχεις αγάπη, άλλαξε επάγγελμα. Το θέμα είναι να κάνεις επάγγελμα το χόμπυ. Επειδή όμως αυτό, δεν είναι ΠΑΝΤΑ εύκολο, τουλάχιστον πρέπει να τηρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές, που απαιτεί η ασφάλεια και η σωστή λειτουργία.

Παράδειγμα? Ας πούμε για τα υγρά των φρένων. Επειδή έιναι υγροσκοπικά, αυτό σημαίνει ότι απορροφούν υγρασία, ειδικά σε κλίματα που έχουν μπόλικη. Οπότε, μετά από κάποιο καιρό, βράζουν πιο εύκολα, ειδικά σε θερμά κλίματα και βουνίσιες διαδρομές, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, και μένεις χωρίς φρένα.

Ο ΣΩΣΤΟΣ, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει, και να σε πείσει ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ κάποια διαδικασία.

Προσωπικά, ανεκάλυψα μετά από χρόνια, μια διαδικασία συντήρησης, από Αμερικάνικο βιντεο, που τα ακριβοπληρωμένα μαγαζιά, δεν την κάνουν. Και την έκανα μόνος μου. Και βελτιώθηκε 5000 % η λειτουργία. Απαιτούμενος χρόνος ? 10 λεπτά.

Δεν είναι όμως ΟΛΟΙ οι χρήστες γνώστες, ωστε να απαιτούν, και λόγω οικονομικών συνθηκών, ίσως και να μην "θέλουν" να υποστούν το κάποιο επιπλέον κόστος. Μέχρι την ζημιά, που πάντα ελπίζουμε να είναι ............μόνον υλική.

Μιλώντας ειδικά για τη φιλοσοφία που διέπει τη χώρα μας και τους κατοίκους της θα σου πω Γιώργο: "τέτοιοι πελάτες, τέτοιοι επαγγελματίες".
Στο παράδειγμα που έθεσες το 90% των πελατών που πείστηκαν από τον επαγγελματία για την ανάγκη εργασιών την επόμενη θα άλλαζαν επαγγελματία γιατί ο προηγούμενος δεν τους έπεισε για την ασφάλεια τους αλλά για να "χάσουν" χρήμα.

Οι Γερμαναράδες -στα αυτοκίνητα τους- όταν το maual τους γράφει στα 50.000 χλμ έλεγχος για αντικατάσταση ιμάντα εκκεντροφόρων διαγράφουν την λέξη έλεγχος και κάνουν αντικατάσταση έτσι και αλλιώς, έτσι το καταλαβαίνουν. Εδώ -στη χώρα μας- η λέξη έλεγχος σημαίνει "άστο αντέχει ακόμη" μη το ανοίξεις καν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Νοέμβριος 18, 2020, 16:25:27 μμ »

Σπύρο, χρόνο και χώρο θες. Εγώ δεν έχω ούτε το ένα ούτε το άλλο αλλά ευτυχώς γενικά είναι εύκολο μηχανάκι και τελειώνω εντός ενός πρωινού όλες μου τις εργασίες στη πυλωτή.
Στο X-ADV το πρόβλημα είναι ένας σκασμός καπάκια που πρέπει να λύσεις, κατά τα άλλα δεν είναι και τόσο εξωτικό οι τυπικές εργασίες είναι εφικτές. Δε λέω να σου τύχει να πρέπει να επισκευάσεις το DCT φυσικά (μακριά από εμάς).

Ευτυχώς τα διαστήματα ρύθμισης βαλβίδων είναι μεγάλα πλέον για τις περισσότερες μοτοσυκλέτες, η αλλαγή μπουζί είναι μια φορά το χρόνο συνήθως (ή 10.000 χλμ) και αν και είναι απλή εργασία κάποιες απαιτούν αφαίρεση μέχρι και ντεπόζιτου για να φθάσεις εκεί.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions