Το τι αναφέρουν, δεν μας απασχολεί, μας απασχολεί όμως η απόκλιση που δίνει η επίσημη εταιρία. 
Η επίσημη δίνει 15 δεύτερα το μήνα.
Άλλο κάποια ρολόγια να δουλεύουν με την απόκλιση που αναφέρουν, και άλλο το τι απόκλιση υπάρχει, αυτη που δινειψο κατασκευαστής δηλαδή, σε όλος το εύρος των ρολογιών
Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εμένα με απασχολεί τί απόκλιση μετράω στο ρολόι μου και όχι τί δίνει ο κατασκευαστής.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι κοινή γνώση σε όσους έχουν ασχοληθεί και μελετήσει την τεχνολογία Spring Drive, πως η GS ρύθμιζε από το εργοστάσιο την προηγούμενη γενιά (9R65) στα +0.2spd. Φαντάσου τί κάνουν στην νέα (9RA2) που είναι και thermocompensated...
To τί αποκλίσεις θα δώσει επίσημα ο κατασκευαστής, καθορίζεται και από άλλους παράγοντες πέρα από την πραγματική απόδοση ενός μηχανισμού.
Στην περίπτωση της GS και του spring drive ο σημαντικότερος παράγοντας είναι ίσως ο εξής: Η ύπαρξη της 9F quartz στην γκάμα της εταιρείας.
Εάν η 9RA2 βγεί με επίσημη απόκλιση ίση με αυτήν της 9F, θα "σκοτώσει" τις πωλήσεις της δεύτερης!
Ακόμα και με την "επίσημη" απόκλιση που δηλώνει ο κατασκευαστής όμως (+-10 δευτερόλεπτα τον μήνα), ο 9RA2 είναι ο ακριβέστερος μηχανισμός ρολογιού χειρός - ευρείας παραγωγής - που παίρνει κίνηση/ενέργεια από ελατήριο στον κόσμο.