Εισαι χορτασμενος Γιωργο, πλεον εχεις απομυθοποιησει το ρολοι σε πολλα του σημεια και αυτο που παιζει πραγματικα ρολο ειναι ο φερων αυτου, δηλ να μπορει να το υποστηριξει με το αναλογο στυλ...
Αμα δεν εχεις τον απαιτουμενο αερα, απαρατηρητο θα περασει... 
Χάρη και λοιποί φίλοι,
Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, καταλήγω απλά στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιούσα κάποια ρολόγια που είχαν τις αντίστοιχες ιδιότητες ανα χρήση και ανα περίοδο.
Εφόσον ΔΕΝ είχα εναλλακτική.Δεν κόλλησα στην μάρκα, στην επίδειξη, στο να φορέσω κάτι που δεν το φόραγαν οι άλλοι, να ξεχωρίσω, να με ......θαυμάζουν

.
Δεν ήταν μόνον τα Χ καλά, και μόνον αυτά υποστήριζα και προωθούσα, ενώ όλα τα άλλα ήταν .........ε, απλώς ανεκτά, για να μην πώ για πέταμα, ή για αυτούς που ...............δεν ξέρουν.

Και πειραματίστηκα. Δοκίμασα και πρωτοπόρα για την εποχή τους μοντέλα. Ανεξαρτήτως κατασκευαστού.
Ετσι, απέκτησα SEIKO quartz το 1978, CASIO Alti-Depth-Baro το 1987, CITIZEN quartz δεν θυμάμαι πότε, και CITIZEN Eco - Radio το 2003, και πλαστικούρες

. Και όλα είναι ακόμα μαζί μου.
Ανέβηκα μέχρι την VC, αλλά και την Ω, αλλά δεν με κάλυψαν, και ξανακατέβηκα.

Ο πραγματικός "φίλος" του ρολογιού, ερευνά, δοκιμάζει, συγκρίνει, ακούει, μαθαίνει, αποκτά εμπειρίες,
και ωριμάζει.Δεν "ταλαιπωρεί" χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει λόγος να "βουτήξω" το SBGA029 Grand Diver , εφόσον μπορώ να το αποφύγω.
Να το πάρω να το χαίρομαι, ΝΑΙ, να το καμαρώνω, ΝΑΙ, αλλά στο νερό, δεν θα το βάλω.
Τώρα, άν τύχει να το φοράω στην κρουαζιέρα με τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΙΙ, και βυθιστεί,

ε, τι να κάνω, θα το βρέξω, αλλά όχι κατ' επιλογή μου.

Δεν αρνούμαι οιαδήποτε κατασκευή, απλώς κάποιες δεν μου "μιλάνε" όπως μερικές άλλες. Ειτε εμφανισιακά, είτε τεχνολογικά.
Και τα υφιστάμενα στην κατοχή μου ( δεν τα λέω συλλογή, λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένα είναι, αν αρχίζουν από πλαστικούρα μέχρι GMT, χωρίς συνάφεια, όλα τα είδη, τσέπης, αυτόματα, χειροκουρδιζόμενα, Eco, Radio, κλπ. ), τα καμαρώνω, όπως κάποιος αγαπά
ΟΛΑ τα παιδιά του, ασχέτως ομορφιάς, ικανοτήτων και φύλου.
Και δεν θα εκθέσω κάποιο σε "κίνδυνο", αν μπορώ να το αποφύγω.