Θεωρείς ότι σε ρολόγια πολυτελείας είναι η μηχανή αυτό που καθορίζει τις πωλήσεις? Τι ποσοστό των ατόμων που θα διαθέσουν 5-6κ για ρολόι θα επιλέξει βάσει μηχανής?
Πρόκειται ξεκάθαρα για ρολόγια που απευθύνονται σε ωρολογόφιλους (μειοψηφία των πωλήσεων). Πρόκειται για άτομα που ίσως θα πάρουν zenith αντί ρολεξ ή ωμεγα.
Συν τοις άλλοις έχει μειονεκτήματα όπως το θέμα του σερβις. Αν εγώ με χίλιους κόπους μαζεψω 5 χιλιάρικα για ενα ρολόι, θα θέλω και προσιτό σέρβις. Είναι λογικό και ουδεμία σχέση έχει με την ποιότητα του ρολογιού.
Αν πάλι μου περισσεύουν 15 χιλιάρικα και τα δίνω για ρολόγια, είναι πιο πιθανή η αγορά ενός gs.
Η αγορά ενός ρολογιού αυτής της αξίας, έχει κάποιες προϋποθέσεις.
Αξία, αναγνωρισιμότητα, διάρκεια, συγκριτικό πλεονέκτημα.
Την αξία την ξέρουμε, είναι η προσλαμβάνουσα ( perception ) ενός εκάστου για τις μάρκες, άλλος θέλει Patek, και άλλος Invicta.
Αναγνωρισιμότητα δεν είναι να βλέπεις από μακρυά το homage για άλλο, ( μπλόφα ), αλλά να το βλέπουν οι γνώστες, και να λένε, ο τύπος επέλεξε κατι, που μετράει, είτε ιστορικά, τεχνολογικά, εξειδίκευσης, design, κλπ.
Συγκριτικό πλεονέκτημα, είναι το χειροποίητο, το επετειακό, το τεχνολογικό, το ακριβείας, ή κάτι τέλος πάντων που το διαφοροποιεί από το πλήθος, βάσει
συγκριτικού πλεονεκτήματος.Τι προσφέρει το GS ? Την ψευδαίσθηση του "μηχανικού" με την ακρίβεια του ηλεκτρονικού ?.
Και γιατί να το κουρδίζω και να μην έχει μπαταρία για την κίνηση ? Και γιατί να βάζει ηλεκτρονικό IC για την ακρίβεια ? Ας βελτιώσουν την διαφυγή.
Πιο είναι το πλεονέκτημά του λοιπόν ? Ο μηχανικός μηχανισμός ? Η πατέντα ? Η ακρίβεια ? Η "μούρη" ?
Και πόσο κοστίζει ένα IC και ένας μηχανικός μηχανισμός ? Πιο ακριβά από ένα 5-άρι + ένα quartz ?
Το πλασάρουμε σαν specialty και όχι σαν series, και όσους αρπάξουμε ?
Το θεωρώ προσωπικά πανάκριβο και πολύπλοκο, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο συνιστωσών, που, αν θέλω μηχανικο γνήσιο, παίρνω κάτι άλλο, και αν θέλω ηλεκτρονικό, πάλι κάτι άλλο.
Δεν νομίζω ότι δικαιολογείται η τιμή του, και αν ήταν τόσο καλό, προφανώς θα είχε αντιγραφεί κατα κόρον.
Προσωπική μου άποψη. Οπότε, δεν θα το αγόραζα ποτέ.