Αποστολέας Θέμα: GRAND SEIKO  (Αναγνώστηκε 449309 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: GRAND SEIKO
« Απάντηση #600 στις: Ιούνιος 07, 2016, 15:55:05 μμ »
Ρε παιδιά να ρωτήσω κατι;; Σίγουρα τούμπανα τα GS αλλα από επίσημο σέρβις τι παίζει; Εγώ ναυτικός είμαι και μπορω να βρω απ έξω να φέρω αλλα αν θέλω επίσημο σέρβις εδώ το ξέγραφω;
Ιαπωνια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #601 στις: Ιούνιος 07, 2016, 15:58:47 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kakadi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #602 στις: Ιούνιος 07, 2016, 15:59:39 μμ »
Ρε παιδιά να ρωτήσω κατι;; Σίγουρα τούμπανα τα GS αλλα από επίσημο σέρβις τι παίζει; Εγώ ναυτικός είμαι και μπορω να βρω απ έξω να φέρω αλλα αν θέλω επίσημο σέρβις εδώ το ξέγραφω;
Ιαπωνια

Τι εννοείς; Να στείλω το ρολόι Ιαπωνία;;; Ω ρε φίλε.. Δυνατό μειονέκτημα... Κρίμα και πολύ θα ήθελα ενα GS στο μέλλον..
Το ρίσκο είναι μεγάλο για την αξία του ρολογιού..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ποτέ μη πίνεις και οδηγείς... Μπορεί ετσι να χύσεις τη μπυρα!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #603 στις: Ιούνιος 07, 2016, 16:05:34 μμ »
Αν το πας Ελλαδα,το στελνουν αυτοι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kakadi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #604 στις: Ιούνιος 07, 2016, 16:24:32 μμ »
Αν το πας Ελλαδα,το στελνουν αυτοι

Αυτο μου ακούγεται καλύτερο.. Αρκετά καλύτερο για την ακρίβεια... Τα hi-beat είναι τρομερά πάντως..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #605 στις: Ιούνιος 07, 2016, 16:26:17 μμ »
Το πας στον επισημο,φυσικα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #606 στις: Ιούνιος 07, 2016, 18:43:14 μμ »
Το μειονέκτημα τους είναι η μη αντιπροσώπευση στην Ελλάδα (και στις περισσότερες χωρες)
Αλλα αφου μπορείς να τα δεις απο κοντά και να πάρεις ένα εσύ ο ίδιος από φυσικό κατάστημα,
δεν θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα το σερβις.

Απλά θα χρειαζεται να κανεις λιγη παραπανω υπομονη όσο αναφορά τους χρόνους.
Έχεις και το IWC όμως να σου απαλυνει τον πόνο, όταν θα λείπει το GS για σερβις  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kakadi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #607 στις: Ιούνιος 08, 2016, 00:08:22 πμ »
Το μειονέκτημα τους είναι η μη αντιπροσώπευση στην Ελλάδα (και στις περισσότερες χωρες)
Αλλα αφου μπορείς να τα δεις απο κοντά και να πάρεις ένα εσύ ο ίδιος από φυσικό κατάστημα,

Έχεις και το IWC όμως να σου απαλυνει τον πόνο, όταν θα λείπει το GS για σερβις  ;D

Σίγουρα συμφωνώ σε όσα λες απλά δε ξέρω ποσό θα κοστίζει ένα τέτοιο σέρβις στην άλλη άκρη του κόσμου...
Μ αρέσουν τα gs παρά πολύ απλά ίσως δε συμφέρουν εδώ που μένουμε..

Αν το iwc κοστίζει 400 το gs που θα πηγαίνει..
Πάντως εξαιρετικά ρολόγια που αν είχαν το σήμα της ρόλεξ πάνω ειλικρινά δε ξέρω ποσό θα κόστιζαν..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #608 στις: Ιούνιος 08, 2016, 11:47:23 πμ »

Σίγουρα συμφωνώ σε όσα λες απλά δε ξέρω ποσό θα κοστίζει ένα τέτοιο σέρβις στην άλλη άκρη του κόσμου...
Μ αρέσουν τα gs παρά πολύ απλά ίσως δε συμφέρουν εδώ που μένουμε..

Αν το iwc κοστίζει 400 το gs που θα πηγαίνει..
Πάντως εξαιρετικά ρολόγια που αν είχαν το σήμα της ρόλεξ πάνω ειλικρινά δε ξέρω ποσό θα κόστιζαν..
αν είχα το σήμα της ρολεεξ ο κάτω πουλάς θα μας τα είχε πρήξει τόσο πολύ για το πόσο γαμάτη είναι η spring drive που το φορουμ θα λεγόταν spring drive only φορουμ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #609 στις: Ιούνιος 08, 2016, 12:08:25 μμ »
Έχεις φαντασια :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #610 στις: Ιούνιος 08, 2016, 13:44:11 μμ »
αν είχα το σήμα της ρολεεξ ο κάτω πουλάς θα μας τα είχε πρήξει τόσο πολύ για το πόσο γαμάτη είναι η spring drive που το φορουμ θα λεγόταν spring drive only φορουμ
ισχύει.
αλλά αν ειχαν το σημα της ρολεξ θα είχαν μεταπώληση.
Ο _ θέλει μεταπώληση, είναι ορθολογιστής και δεν έχει ίχνο ρομαντισμού που χρειάζεται το χομπι αυτό για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
Άλλη μια κατακτηση της Ρ, οι πωλησεις.......τοσοι και τοσοι πασχιζουν αλλα δεν το καταφερνει αλλος τοσο καλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #611 στις: Ιούνιος 08, 2016, 13:56:47 μμ »
ισχύει.
Ο _ θέλει μεταπώληση, είναι ορθολογιστής και δεν έχει ίχνο ρομαντισμού που χρειάζεται το χομπι αυτό για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
Άλλη μια κατακτηση της Ρ, οι πωλησεις.......τοσοι και τοσοι πασχιζουν αλλα δεν το καταφερνει αλλος τοσο καλα.
τα ειδα και εφτασα σε αυτο το συμπερασμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #612 στις: Ιούνιος 08, 2016, 14:33:15 μμ »
ισχύει.
το πιο σωστό ποστ έτσι ακριβώς είναι τα πράματα, εκεί που καταλήγουμε είναι ότι αν δεν υπήρχε η έννοια της μεταπώλησης ένος  ρολογιου τα πράγματα θα ήταν τελείως μα τελείως διαφορετικά και πολύ πολύ πιο ρομαντικά, τώρα παίρνεις κάτι και στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις αν θα πιάσει καλά άμα χρειαστεί να το πουλήσω και μαζί σου αλλά έτσι δεν πήρες το ρολόι που πραγματικά θα ήθελες και απλά ακολουθείς την πεπατημενη, πράγμα οικονομολογικα και πρακτικά ειδικά στις μέρες μας απολύτως λογικό μεν καθόλου χόμπιστικο  δε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #613 στις: Ιούνιος 08, 2016, 14:35:29 μμ »
Κοιτα τι ωραιο ποστ

ΙΜΟ η ποιότητα φαίνεται από την αίσθηση που σου δίνει μόλις το πιάσεις και το "ζυγίσεις " στο χέρι σου. Μετά εξετάζεις το καντράν, τους δείκτες, τα lugs, το καπάκι, και το μπρασελέ. Η δουλειά  και η προσοχή στην λεπτομέρεια, είναι αυτό που κάνει την διαφορά.

Και αυτά ΠΡΙΝ αρχίζεις να εξετάζεις "μηχανές".
Δεν αρκούν αυτά για να σε πάνε ταμείο, όμως, δυστυχώς.
Παίζει το "όνομα" (θέλω ο απέναντι να βλεέπι ότι φορώ Rolex), η αξία μεταπώλησης (άνθρωποι είμαστε βρε αδερφέ αν χρειαστεί να το πουλήσω να ξέρω ότι μπορώ να το δώσω με "κλειστά μάτια"), η αξιοπιστία (το θέλω σκυλί, και να το κοπανήσω δεν έγινε κάτι) και τέλος το θέλω κλασσικό, όμορφο και διαχρονικό (να το αφήσω στα παιδιά μου και να με ευγνωμονούν)...

Βαγγέλη, το "όνομα" κτίζεται. Η αναγνωρισιμότητα για να την βλέπει ο άλλος, κτίζεται, η αξία μεταπώλησης, απαιτεί επενδύσεις ετών, και R&D, η αντοχή απαιτεί σοβαρή εμπλοκή σε διεθνώς αναγνωρισμένα events όπου θα επιβιώσεις, ( ?), αναλαμβάνοντας και τα ρίσκα της αποτυχίας, το κλασσικό είναι το απλό, κλπ, κλπ, κλπ.

Δεν είναι τυχαίο ότι, ειδικά το SUB, κυκλοφορεί σε τόσα "αντιγραφα", ( δεν μιλάω για μαϊμούδες, αλλά σχέδια καθιερωμένων εταιριών ), που αν σβήσεις την μάρκα, δύσκολα αναγνωρίζεται από τους μη ειδικούς.

Αλλά σκέψου από που ξεκίνησε το OYSTER, και πόσα χρόνια πήρε να φθάσει τα 200 μέτρα ( πρώτο SUB ). Επρεπε να έρθει η εποχή, να αναπτυχθεί η κατάδυση σαν χόμπυ ή και επάγγελμα ( πχ εξέδρες ), για να "πιάσει".

Την δεκαετία του 1970, ποιός ήξερε τα Rolex ? Μετρημένοι στα δάκτυλα ήταν οι πελάτες. Μια τρύπα στην Καραγιώργη Σερβίας ( στοά ) ήταν το μαγαζί. Το έζησα. Εκεί ξεροσταλιάζα.

Πήρε ΠΟΛΛΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για να κερδίσει μερίδιο αγοράς, που θεωρώ ότι στην Ελλάδα είναι ΠΟΛΥ ανω του μέσου Ευρωπαϊκού ορου.

Εδώ στην πολυεθνική, κυκλοφορούσαν στα 1000 άτομα 50-60 ρολόγια, όξω, στις 5000 δεν μας φτάνανε. Αλλά είχαν ΡΡ, Cartier, JLC, VC και άλλα δευτεράτα.

Εδώ όμως ήταν ( είναι ? ) "κριτήριο επιτυχίας". Και το 50-60 % φορούσε μαϊμού.

Βαθύ κοινωνικό πρόβλημα, δεν έχω τις κατάλληλες σπουδές για να το αναλύσω.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kakadi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #614 στις: Ιούνιος 08, 2016, 16:28:55 μμ »
To να αγοραζεις ενα τετοιο ρολοι και να σκεφτεσαι τη μεταπωλητικη δε το θεωρω απολυτα σωστο..
Δεν ειναι κινητο ουτε αυτοκινητο κατα τη ταπεινη μου γνωμη..
Ειναι ενα αντικειμενο χρηματικης και αργοτερα συναισθηματικης αξιας που τις περισσοτερες φορες και με λιγη προσοχη περναει απο γενια σε γενια..

Βεβαια ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα στο πισω μερος του μυαλου σου εχεις και τη μεταπωλητικη αναγκαστικα μηπως και στραβωσουν τα πραγματα..
Αλλα ετσι δε ψωνιζεις με τη καρδια σου.. Και στο τελος αυτο θα μετρησει γτ θα βλεπεις αυτο που πηρες και θα ξερεις μεσα σου οτι δε πηρες αυτο που ερωτευτικες αλλα πηρες το λογικοτερο..

Δε ξερω αλλα κατι με χαλαει σε ολο αυτο.. και μαλιστα πολυ..

Προσωπικα το IWC που πηρα το ερωτευτηκα.. Βεβαια δε ξερω τι θα εκανα αν υπηρχαν επισημα στη ευρωπη τα GS.
Εχω μεγαλη εκτιμηση στους ιαπωνες καθως εχω δει τι φτιαχνουν και με ποσο ζηλο..
Η φιλοσοφια τους δεν ειναι το "ονομα" αλλα το προιον και ποσο αρτιο θα το φτιαξουν.

Δε ξερω κατα ποσο κανουν το ιδιο και με τα ρολογια τους αλλα στα ματια μου αυτο που βλεπω κατα ενα τροπο επιβεβαιωνεται.
Και η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα να δωσω στο γιο μου μεθαυριο ενα GS οχι γιατι τα IWC ή τα Rolex ή οτιδηποτε αλλο πιστευω πως πανε πισω..
Απλα γτ η φιλοσοφια μου συνηθως ειναι να διαφοροποιουμαι λιγακι και εφοσον και οι ιαπωνες, που τους εχω ιδιαιτερη αδυναμια, πρεσβευουν ΚΑΙ αυτοι την αρτιοτητα και τη λεπτομερεια why not??

Στο τελος ολα ειναι θεμα προτιμησης και δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα. Αν υπηρχε ολοι θα παιρναμε με συγκεκριμενο μπατζετ το ιδιο πραγμα..
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 08, 2016, 16:37:12 μμ από Kakadi »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions