Για παράδειγμα δεν μου άρεσε που η ΑΔΕΔΥ μέσα σε 3 μέρες ζήτησε αύξηση στους μισθούς της τη στιγμή που "καιγόμαστε", τη στιγμή που γνωρίζουν πως έλαβε τέλος το κυνήγι του Δημοσίου υπαλλήλου, τη στιγμή που δηλώθηκε πως θα επιστρέψουν στις εργασίες τους ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς, είναι υπερβολή μέσα σε αυτή τη κατάσταση να ζητάς αυξήσεις... εκεί θα με βρουν απέναντι γιατί όλοι γνωρίζουμε πως δεν αντέχει η οικονομία μας σε αυτή τη φάση αν και δεν είμαι οπαδός της λογιστικής πολιτικής, μου αρέσει ο πολιτικός να έχει όραμα και να εφαρμόζει πολιτικές για τον άνθρωπο και όχι για τους αριθμούς αλλά πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και όχι να επαναλαμβανόμαστε.
Μπορεί να είμαι και ρομαντικός αλλά στη τελική.... είναι κακό αυτό;
Η αυξηση του βασικου μισθου εχει δυο οψεις. Η μια ειναι οτι οντως πρεπει να βρεθουν τα λεφτα που θα καλυψουν το επιπλεον ποσο. Η αλλη ομως οψη λεει οτι με αυτη την αυξηση ενα πολυ μεγαλο μερος του λαου θα αυξησει την αγοραστικη του ισχυ πραγμα που θα εχει σαν αποτελεσμα να τονωθει η αγορα. Σαν αλυσιδωτη αντιδραση θα αυξηθουν τα εσοδα απο φορους και εφοσον παρει μπρος και η αγορα θα μειωθει και η ανεργια. Αυτη ειναι μια αντιθετη πολιτικη απο την λιτοτητα την οποια εφαρμοσαν οι προηγουμενοι.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Συμφωνώ αλλά αναφέρομαι στη νοοτροπία όπου μέσα σε 3 μέρες "σπεύδουν" να ζητήσουν από τη νέα κυβέρνηση εργαζόμενοι του Δημοσίου αυξήσεις... Αν μελετηθεί, αν βγαίνει το πράγμα, αν είναι θέμα άσκησης οικονομικής πολιτικής, αν είναι απόφαση της κυβέρνησης και όχι συνδικαλιστικός εκβιασμός, τότε ΝΑΙ.
Μου έκανε πολύ συνδικαλιστική κίνηση όμως μέσα σε τέτοια ατμόσφαιρα να τρέχουν και να ζητάνε από μια νέα κυβέρνηση η οποία ήδη κάνει σαρωτικές αλλαγές υπέρ ΟΛΩΝ των πολιτών. Δεν είναι προτεραιότητα οι αυξήσεις των μισθών του Δημοσίου.
Όπως είπες επανήλθε ο βασικός μισθός στα 751€, όπως λέω σταματήσαν οι απολύσεις στο Δημόσιο -θα επανέλθουν και καμπόσοι- καταργήθηκαν χαράτσια στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία... κ.α.
Ας συνετιστούν λίγο οι της ΑΔΕΔΥ, να δουν την πραγματικότητα και να περιμένουν να ομαλοποιηθούν δεκάδες άλλες αδικίες που αφορούν και το Δημόσιο αλλά και τον Ιδιωτικό τομέα, δηλαδή το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και μετά από κάποια χρόνια σιγά-σιγά να επανέλθουμε σε λογικές -αυτή τη φορά- πρακτικές, σε μια υγιή δηλαδή καθημερινότητα.
Δε θέλω ούτε 2500€ να παίρνουν η καθαρίστριες, δε θέλω ούτε 800€ να παίρνουν με 20 χρόνια προϋπηρεσίας, θέλω να επιστρέψουν στη δουλειά τους με μια λογική μισθοδοσία ανάλογη του κόπου τους και των χρόνων προϋπηρεσίας τους. Για τέτοια πράγματα μιλάω.