Αποστολέας Θέμα: Εκλογές 2015  (Αναγνώστηκε 54250 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Εκλογές 2015
« Απάντηση #360 στις: Ιανουάριος 31, 2015, 18:21:49 μμ »
παλι δεν?! ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
Εκλογές 2015
« Απάντηση #361 στις: Ιανουάριος 31, 2015, 18:51:15 μμ »
Εγω παντως απο τα λιγα που εχουμε δει τις τελευταιες μερες αρχισα να εχω μια ελπιδα οτι θα δουμε μια κυβερνηση του λαου που θα δουλευει για τον λαο και δεν θα σκυβει το κεφαλι για να μην  θιχτουν συμφεροντα οπως εκαναν οι ανθελληνες που ειχαμε τοσα χρονια.

Απο εκει που αντιπαθουσα τον Τσιπρα και τον Συριζα εχουν αρχισει και κερδιζουν τον σεβασμο μου.

Ευχομαι να γινει η εκπληξη και να ερθει μια πραγματικη αλλαγη με αυτην την κυβερνηση.

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 31, 2015, 18:53:23 μμ από Stelios.T »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #362 στις: Ιανουάριος 31, 2015, 20:05:42 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 00:42:49 πμ »
Εγω παντως απο τα λιγα που εχουμε δει τις τελευταιες μερες αρχισα να εχω μια ελπιδα οτι θα δουμε μια κυβερνηση του λαου που θα δουλευει για τον λαο και δεν θα σκυβει το κεφαλι για να μην  θιχτουν συμφεροντα οπως εκαναν οι ανθελληνες που ειχαμε τοσα χρονια.

Απο εκει που αντιπαθουσα τον Τσιπρα και τον Συριζα εχουν αρχισει και κερδιζουν τον σεβασμο μου.

Ευχομαι να γινει η εκπληξη και να ερθει μια πραγματικη αλλαγη με αυτην την κυβερνηση.

Ακριβώς έτσι αισθανόμουν κι αισθάνομαι κι εγώ!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Βost

• Master
  • Και τα όνειρα μια μέρα θα πάρουν εκδίκηση...!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #364 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 08:41:51 πμ »

μακάρι ρε παιδιά...μακάρι...όπως όλοι οι μη έχοντες συμφέρον, οι μη έχοντες πολιτικές παρωπίδες, οι οποίοι επιζητούν πραγματική ανάπτυξη-αλλαγή, για το κοινό όφελος!!!Και εγώ πραγματικά, όπως όλοι πιστεύω έχω απογοητευτεί τόσο πολύ..μα τόσο πολύ απο όλους τους....Οψόμεθα...!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Be with the people who bring out the best in you...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 11:02:21 πμ »

μακάρι ρε παιδιά...μακάρι...όπως όλοι οι μη έχοντες συμφέρον, οι μη έχοντες πολιτικές παρωπίδες, οι οποίοι επιζητούν πραγματική ανάπτυξη-αλλαγή, για το κοινό όφελος!!!Και εγώ πραγματικά, όπως όλοι πιστεύω έχω απογοητευτεί τόσο πολύ..μα τόσο πολύ απο όλους τους....Οψόμεθα...!!!!

Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να βασιστούμε -σε αυτή τη φάση τουλάχιστον- στο ένστικτό μας και να προσπαθήσουμε να απαλλαχτούμε από κάθε είδους παρωπίδες (όπως είπε και ο bost), να έχουμε ανοικτό μυαλό και να διεκδικούμε ασταμάτητα την αξιοκρατία στη ζωή μας.
Αν αισθανθούμε πως αυτή η κυβέρνηση χρειαστεί τη βοήθεια μας, οφείλουμε ως ΠΟΛΙΤΕΣ να τη στηρίξουμε (όχι ως δεξιοί ή αριστεροί). Στην ελάχιστη περίπτωση που μπορεί να ζούμε μια ιστορική στιγμή δε πρέπει να γυρίσουμε τη πλάτη.

Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι Έλληνες είμαστε επιφυλακτικοί, ακόμη και πολλοί από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως δε πρέπει να σταθεί εμπόδιο. Αν βλέπουμε θετικά στοιχεία οφείλουμε να "σπρώχνουμε" και να στηρίζουμε ως λαός και φυσικά μπορούμε να βάζουμε φρένα όταν βλέπουμε ότι πάνε να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

Για παράδειγμα δεν μου άρεσε που η ΑΔΕΔΥ μέσα σε 3 μέρες ζήτησε αύξηση στους μισθούς της τη στιγμή που "καιγόμαστε", τη στιγμή που γνωρίζουν πως έλαβε τέλος το κυνήγι του Δημοσίου υπαλλήλου, τη στιγμή που δηλώθηκε πως θα επιστρέψουν στις εργασίες τους ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς, είναι υπερβολή μέσα σε αυτή τη κατάσταση να ζητάς αυξήσεις... εκεί θα με βρουν απέναντι γιατί όλοι γνωρίζουμε πως δεν αντέχει η οικονομία μας σε αυτή τη φάση αν και δεν είμαι οπαδός της λογιστικής πολιτικής, μου αρέσει ο πολιτικός να έχει όραμα και να εφαρμόζει πολιτικές για τον άνθρωπο και όχι για τους αριθμούς αλλά πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και όχι να επαναλαμβανόμαστε.

Μπορεί να είμαι και ρομαντικός αλλά στη τελική.... είναι κακό αυτό;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
Εκλογές 2015
« Απάντηση #366 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 11:15:33 πμ »

Για παράδειγμα δεν μου άρεσε που η ΑΔΕΔΥ μέσα σε 3 μέρες ζήτησε αύξηση στους μισθούς της τη στιγμή που "καιγόμαστε", τη στιγμή που γνωρίζουν πως έλαβε τέλος το κυνήγι του Δημοσίου υπαλλήλου, τη στιγμή που δηλώθηκε πως θα επιστρέψουν στις εργασίες τους ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς, είναι υπερβολή μέσα σε αυτή τη κατάσταση να ζητάς αυξήσεις... εκεί θα με βρουν απέναντι γιατί όλοι γνωρίζουμε πως δεν αντέχει η οικονομία μας σε αυτή τη φάση αν και δεν είμαι οπαδός της λογιστικής πολιτικής, μου αρέσει ο πολιτικός να έχει όραμα και να εφαρμόζει πολιτικές για τον άνθρωπο και όχι για τους αριθμούς αλλά πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και όχι να επαναλαμβανόμαστε.

Η αυξηση του βασικου μισθου εχει δυο οψεις. Η μια ειναι οτι οντως πρεπει να βρεθουν τα λεφτα που θα καλυψουν το επιπλεον ποσο. Η αλλη ομως οψη λεει οτι με αυτη την αυξηση ενα πολυ μεγαλο μερος του λαου θα αυξησει την αγοραστικη του ισχυ πραγμα που θα εχει σαν αποτελεσμα να τονωθει η αγορα. Σαν αλυσιδωτη αντιδραση θα αυξηθουν τα εσοδα απο φορους και   εφοσον παρει μπρος και η αγορα θα μειωθει και η ανεργια. Αυτη ειναι μια αντιθετη πολιτικη απο την λιτοτητα την οποια εφαρμοσαν οι προηγουμενοι.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 01, 2015, 11:18:18 πμ από Stelios.T »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nicholas.d

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 11:32:13 πμ »
Η Βραζιλία δεν το έκανε αυτό ?
Και πτώχευσε για 2 η φορά.??
Βοήθησε και το πετρελαιο ε ?

Εμένα το μόνο που με παρηγορεί ειναι ότι ο Τσίπρας  έχει πάρει τις ευλογίες του κογκρέσου ....

Και η Αμέρικα κινεί τα νήματα...

Ίδωμεν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
ανθρωπος χωρις παρελθον μια δεν αξιζει...
η ρίζα κάμει το δεντρό και το δεντρό καρπίζει.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #368 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 11:35:13 πμ »

Η αυξηση του βασικου μισθου εχει δυο οψεις. Η μια ειναι οτι οντως πρεπει να βρεθουν τα λεφτα που θα καλυψουν το επιπλεον ποσο. Η αλλη ομως οψη λεει οτι με αυτη την αυξηση ενα πολυ μεγαλο μερος του λαου θα αυξησει την αγοραστικη του ισχυ πραγμα που θα εχει σαν αποτελεσμα να τονωθει η αγορα. Σαν αλυσιδωτη αντιδραση θα αυξηθουν τα εσοδα απο φορους και   εφοσον παρει μπρος και η αγορα θα μειωθει και η ανεργια. Αυτη ειναι μια αντιθετη πολιτικη απο την λιτοτητα την οποια εφαρμοσαν οι προηγουμενοι.

Συμφωνώ αλλά αναφέρομαι στη νοοτροπία όπου μέσα σε 3 μέρες "σπεύδουν" να ζητήσουν από τη νέα κυβέρνηση εργαζόμενοι του Δημοσίου αυξήσεις... Αν μελετηθεί, αν βγαίνει το πράγμα, αν είναι θέμα άσκησης οικονομικής πολιτικής, αν είναι απόφαση της κυβέρνησης και όχι συνδικαλιστικός εκβιασμός, τότε ΝΑΙ.
Μου έκανε πολύ συνδικαλιστική κίνηση όμως μέσα σε τέτοια ατμόσφαιρα να τρέχουν και να ζητάνε από μια νέα κυβέρνηση η οποία ήδη κάνει σαρωτικές αλλαγές υπέρ ΟΛΩΝ των πολιτών. Δεν είναι προτεραιότητα οι αυξήσεις των μισθών του Δημοσίου.
Όπως είπες επανήλθε ο βασικός μισθός στα 751€, όπως λέω σταματήσαν οι απολύσεις στο Δημόσιο -θα επανέλθουν και καμπόσοι- καταργήθηκαν χαράτσια στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία... κ.α.
Ας συνετιστούν λίγο οι της ΑΔΕΔΥ, να δουν την πραγματικότητα και να περιμένουν να ομαλοποιηθούν δεκάδες άλλες αδικίες που αφορούν και το Δημόσιο αλλά και τον Ιδιωτικό τομέα, δηλαδή το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και μετά από κάποια χρόνια σιγά-σιγά να επανέλθουμε σε λογικές -αυτή τη φορά- πρακτικές, σε μια υγιή δηλαδή καθημερινότητα.
Δε θέλω ούτε 2500€ να παίρνουν η καθαρίστριες, δε θέλω ούτε 800€ να παίρνουν με 20 χρόνια προϋπηρεσίας, θέλω να επιστρέψουν στη δουλειά τους με μια λογική μισθοδοσία ανάλογη του κόπου τους και των χρόνων προϋπηρεσίας τους. Για τέτοια πράγματα μιλάω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 11:44:54 πμ »

Ας συνετιστούν λίγο οι της ΑΔΕΔΥ, να δουν την πραγματικότητα και να περιμένουν να ομαλοποιηθούν δεκάδες άλλες αδικίες που αφορούν και το Δημόσιο αλλά και τον Ιδιωτικό τομέα, δηλαδή το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και μετά από κάποια χρόνια σιγά-σιγά να επανέλθουμε σε λογικές -αυτή τη φορά- πρακτικές, σε μια υγιή δηλαδή καθημερινότητα.
Δε θέλω ούτε 2500€ να παίρνουν η καθαρίστριες, δε θέλω ούτε 800€ να παίρνουν με 20 χρόνια προϋπηρεσίας, θέλω να επιστρέψουν στη δουλειά τους με μια λογική μισθοδοσία ανάλογη του κόπου τους και των χρόνων προϋπηρεσίας τους. Για τέτοια πράγματα μιλάω.

Συμφωνω μαζι σου. Πρεπει να υπαρχει ενα μετρο αλλιως θα εχουμε αρνητικο αποτελεσμα. Θελω να πιστευω οτι θα υπαρχει μια ισορροπια και θα υπαρχει αναλογια με αυτα που βλεπουμε στον ιδιωτικο τομεα.

Ουσιαστικο κερδος θα υπαρχει αν κοπει το "λιπος" που πληρωνει το κρατος. Και με λιπος εννοω ολους του βολεμενους υπαλληλους της βουλης, κατι συμβουλους, και οσους πληρωνονται αδρα ενω δεν κανουν τπτ παραγωγικο η και ακομα χειροτερα καθονται σπιτι τους. Με σωστη διαχειριση ακομα και το δημοσιο εχει ελπιδα. Ειναι τοσο απλα πραγματα αλλα τα συμφεροντα ποτε δεν επετρεψαν να γινουν οι αλλαγες που χρειαζονται.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #370 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 13:56:17 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #371 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 19:10:56 μμ »
Κάναμε τα σχόλια μας,
είπαμε τις απόψεις μας, άλλες στο χαβαλέ άλλες στα σοβαρά......

αλλά οι εκλογές πέρασαν οπότε......το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει
κι έτσι το κλειδώνω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions