Αποστολέας Θέμα: Watchsnob  (Αναγνώστηκε 34076 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Watchsnob
« Απάντηση #165 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 11:03:01 πμ »
κι οπως πολυ σωστα λεει ο Χαρης...

Δεν υπαρχει το "δεν ειναι ωραιο", υπαρχει το "δεν αρεσει σε μενα"
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος damokles

• Sr. Member
  • The sky is the limit...
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 11:12:15 πμ »

εχμ...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return" Leonardo da Vinci

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 11:23:22 πμ »
Εγω ειμαι watchsnob, φοραω ΜΟΝΟ Rolex   :D :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 11:34:02 πμ »

εχμ...

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

ειμαι σιγουρος οτι καπου,καποιος, καποτε θα το θεωρει ωραιο ρολοι.

το οτι δεν αρεσει σε μενα η σε σενα, δε πρεπει να νοιαζει αυτον που το αγορασε η θα το αγορασει.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 12:25:50 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα!

Προσωπικά δε θεωρώ ότι είμαι σνομπ απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αγοράσει ένα ρολόι που εγώ δε θα αγόραζα για οποιοδήποτε λόγο (οικονομικό, αισθητικό, ποιοτικό κλπ). Σε αυτό ομολογώ ότι με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η έστω μικρή ενασχόλησή μου με το φόρουμ και ο εμπλουτισμός των γνώσεών μου. Αν είχα λεφτά με ουρά και χωρίς καμία απολύτως γνώση και τελικά εκτίμηση ακόμα και για πολύ οικονομικά ρολόγια, ίσως να ήμουν "σνομπ" απέναντι σε κάποιον με ένα φτηνό ρολόι. Αυτό βέβαια δε λέγεται σνομπ... αλλά... αλλιώς :Ρ

Εκτιμώ το ίδιο το CASIO αρνάκι μου με τα πιο ακριβά ρολόγια που έχω την τύχη να φοράω και φυσικά θα ήταν εντελώς άδικο να σνομπάρω κάποιον που δεν ασχολείται με τα ρολόγια και δίνει λίγα χρήματα για να κάνει απλά τη δουλειά του.

Από εκεί και πέρα όμως, ναι, στέκομαι κριτικά απέναντι σε κάποια πράγματα.
Πχ, τον βλαχοκάγκουρα (στη νοοτροπία) με το ρόουλεξ και το έχω ξαναγράψει.
 Όχι για το ρολόι που αντικειμενικά είναι πολύ καλό, αλλά για το τί νοηματοδοτεί στον καρπό των περισσότερων που το φοράνε. Τουλάχιστον από δική μου παρατήρηση. Το ίδιο φυσικά μπορεί να ισχύει για οποιοδήποτε ρολόι (πχ, Big Pilot και Πανέρια που έγιναν μόδα κάποια στιγμή).

Θες να δώσεις 5Κ για ένα αξεσουάρ; Ε ψάξε λίγο, διάβασε, κάνε μια έρευνα. Μη δεις μόνο τί προτείνει το κάθε κωλοπεριοδικό μόδας ή τί πήρε ο γείτονας.
+πολλα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 12:29:37 μμ »
ωραιος και ο στρατος!
να πω και γω το εξης οτι στην οικονομικη κατασταση που ημαστε οι περισσοτεροι νορμαλ δηλαδη (να μην γελιομαστε καλυτερα απο τον μεσο ορο στην ελλαδα πλεον καθως διαφορετικα δεν θα διναμε οσα εχουμε δωσει για ρολογια θα περναμε φαι πρωτα)
δεν βρισκω λογο να εχω πανω απο 5 ρολογια ισως αυτο αλλαξει σιγουρα αν ημουν ζανπλουτος θα ειχα μια ολοκληρη ντουλαπα ρολογια αλλα για νορμαλ πραγματα 5 ρολογια για καθε περισταση ειναι τελεια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #171 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 12:44:38 μμ »

εχμ...

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

ειμαι σιγουρος οτι καπου,καποιος, καποτε θα το θεωρει ωραιο ρολοι.

το οτι δεν αρεσει σε μενα η σε σενα, δε πρεπει να νοιαζει αυτον που το αγορασε η θα το αγορασει.

δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 12:46:51 μμ »
η εκφραση δεν ειναι ωραιο νομιζω οτι λανθασμενα χρησιμοποιειται με την εννοια δεν αρεσει σε μενα
εγω ετσι λαθος την χρησιμοποιω.Τωρα τα καρακιτσαρια ρολεξ πιο πανω ναι δεν ειναι ωραια τωρα αν βρεθει ενας τυφλος να το παρει τι πρεπει να γινει δεν βλεπει του αρεσε και το πηρε :P οχι οτι πρεπει να πω δεν αρεσει σε μενα το χάλι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 14:19:36 μμ »
Νικόλα ευχαριστώ που με ανάφερες! :) Σκεφτόμουν να μπω για να γράψω το ίδιο πράγμα αλλά αυτή τη φορά θα ήταν με πιο άκομψο τρόπο..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 17:16:20 μμ »
Βαγγελη τι λες για αυτο?
Full bronze κασα βασισμενη στα παλια Welded Lug και ετοιμαζω custom dial  με εμπνευση απο Ennebi..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 19:26:45 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα!

Προσωπικά δε θεωρώ ότι είμαι σνομπ απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αγοράσει ένα ρολόι που εγώ δε θα αγόραζα για οποιοδήποτε λόγο (οικονομικό, αισθητικό, ποιοτικό κλπ). Σε αυτό ομολογώ ότι με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η έστω μικρή ενασχόλησή μου με το φόρουμ και ο εμπλουτισμός των γνώσεών μου. Αν είχα λεφτά με ουρά και χωρίς καμία απολύτως γνώση και τελικά εκτίμηση ακόμα και για πολύ οικονομικά ρολόγια, ίσως να ήμουν "σνομπ" απέναντι σε κάποιον με ένα φτηνό ρολόι. Αυτό βέβαια δε λέγεται σνομπ... αλλά... αλλιώς :Ρ

Εκτιμώ το ίδιο το CASIO αρνάκι μου με τα πιο ακριβά ρολόγια που έχω την τύχη να φοράω και φυσικά θα ήταν εντελώς άδικο να σνομπάρω κάποιον που δεν ασχολείται με τα ρολόγια και δίνει λίγα χρήματα για να κάνει απλά τη δουλειά του.

Όχι για το ρολόι που αντικειμενικά είναι πολύ καλό, αλλά για το τί νοηματοδοτεί στον καρπό των περισσότερων που το φοράνε. Τουλάχιστον από δική μου παρατήρηση. Το ίδιο φυσικά μπορεί να ισχύει για οποιοδήποτε ρολόι (πχ, Big Pilot και Πανέρια που έγιναν μόδα κάποια στιγμή).

Θες να δώσεις 5Κ για ένα αξεσουάρ; Ε ψάξε λίγο, διάβασε, κάνε μια έρευνα. Μη δεις μόνο τί προτείνει το κάθε κωλοπεριοδικό μόδας ή τί πήρε ο γείτονας.
Να αποσαφηνίσουμε -επειδή η λέξη σνομπ είναι άχαρη- πως το αρχικό κείμενο του θεματοθέτη* (πσσσσ... τι είπα πάλι) δεν αναφέρεται σε σνομπισμό απέναντι σε άλλους ανθρώπους αλλά στο πως προσδιορίζουμε εμείς τον εαυτό μας σε σχέση με τις επιλογές μας. Αυτό είναι άλλο πράγμα.

Έκανα σχόλιο χθές αλλά δεν τοποθετήθηκα ως προς τις δικές μου επιλογές. Ξεκαθαρίζω λοιπόν πως συλλέκτης δεν είμαι, ούτε και γνώστης (με εσάς όμως που έχω αρχίσει και μπλέκω δε ξέρω που θα βρεθώ... ήδη διαβάζω το forum καθημερινά από τη Πρωτοχρονιά) αλλά τα ρολόγια πάντα μου άρεσαν. Πάντα τα χάζευα στις βιτρίνες και πάντα τρωγόμουνα, τελικά όμως επικρατούσε η λογική "έχεις, τι το θέλεις να έχεις κι άλλο".

Ως προς τις προσωπικές μου επιλογές λοιπόν μάλλον είμαι snob.
Μου αρέσουν μόνο εργοστάσια που έχουν παρελθόν στο χώρο, έχουν κάτι να δείξουν.
Δε μου αρέσουν τα ρολόγια που φέρουν brand name από άλλους χώρους και σπεχθάνομαι κάθε είδους φθηνό αντίγραφο. Δεν έχω πρόβλημα με εταιρείες που μπορεί να "κλέβουν" κάποιο στυλ από άλλες εταιρείες. Δεν έχω πρόβλημα με τα Κινέζικα αλλά έχω πρόβλημα με τις Κινεζιές.
Όσα λεφτά και να είχα το καλό μου ρολόι θα ήταν ένα μόνο και μόνο Omega, για συναισθηματικούς λόγους κυρίως κι επειδή έχει τα προαπαιτούμενα ιστορικά.

Δε θα αγοράσω ποτέ ένα ρολόι Timberland. Από την άλλη δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Casio (έχω έτσι κι αλλιώς).
Τώρα με τα φώτα που όλοι εσείς μοιράζεται απλόχερα εδώ μέσα, θα αγοράσω -μάλλον- κάποιο Seiko των 150,00€,  τόσο αντέχει η τσέπη μου με τόσα θα πάρω. Πάντως αυτά τα λεφτά για να πάρω Folie-Folie δε τα δίνω.

Ε ναι, αυτού του είδους τον σμομπισμό τον έχω.

Η ομορφιά -που είναι υποκειμενικό πράγμα- επαναπροσδιορίζεται διαρκώς σύμφωνα ΚΑΙ με τις γνώσεις μας, γιατί υπάρχει και ομορφιά σε σημεία που ΔΕΝ φαίνονται, η γνώση της ύπαρξης π.χ. ενός καλού, έντιμου τιμολογιακά και αξιόπιστου μηχανισμού δε είναι κάτι που μπορεί να μας γοητεύσει εξίσου άλλωστε; Τουλάχιστον εγώ ποτέ δε περιορίζω τις επιλογές μου στο φαίνεσθαι, σε κανένα αντικείμενο της προτίμησης μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 19:30:05 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα!

Να αποσαφηνίσουμε -επειδή η λέξη σνομπ είναι άχαρη- πως το αρχικό κείμενο του θεματοθέτη* (πσσσσ... τι είπα πάλι) δεν αναφέρεται σε σνομπισμό απέναντι σε άλλους ανθρώπους αλλά στο πως προσδιορίζουμε εμείς τον εαυτό μας σε σχέση με τις επιλογές μας. Αυτό είναι άλλο πράγμα.

Έκανα σχόλιο χθές αλλά δεν τοποθετήθηκα ως προς τις δικές μου επιλογές. Ξεκαθαρίζω λοιπόν πως συλλέκτης δεν είμαι, ούτε και γνώστης (με εσάς όμως που έχω αρχίσει και μπλέκω δε ξέρω που θα βρεθώ... ήδη διαβάζω το forum καθημερινά από τη Πρωτοχρονιά) αλλά τα ρολόγια πάντα μου άρεσαν. Πάντα τα χάζευα στις βιτρίνες και πάντα τρωγόμουνα, τελικά όμως επικρατούσε η λογική "έχεις, τι το θέλεις να έχεις κι άλλο".

Ως προς τις προσωπικές μου επιλογές λοιπόν μάλλον είμαι snob.
Μου αρέσουν μόνο εργοστάσια που έχουν παρελθόν στο χώρο, έχουν κάτι να δείξουν.
Δε μου αρέσουν τα ρολόγια που φέρουν brand name από άλλους χώρους και σπεχθάνομαι κάθε είδους φθηνό αντίγραφο. Δεν έχω πρόβλημα με εταιρείες που μπορεί να "κλέβουν" κάποιο στυλ από άλλες εταιρείες. Δεν έχω πρόβλημα με τα Κινέζικα αλλά έχω πρόβλημα με τις Κινεζιές.
Όσα λεφτά και να είχα το καλό μου ρολόι θα ήταν ένα μόνο και μόνο Omega, για συναισθηματικούς λόγους κυρίως κι επειδή έχει τα προαπαιτούμενα ιστορικά.

Δε θα αγοράσω ποτέ ένα ρολόι Timberland. Από την άλλη δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Casio (έχω έτσι κι αλλιώς).
Τώρα με τα φώτα που όλοι εσείς μοιράζεται απλόχερα εδώ μέσα, θα αγοράσω -μάλλον- κάποιο Seiko των 150,00€,  τόσο αντέχει η τσέπη μου με τόσα θα πάρω. Πάντως αυτά τα λεφτά για να πάρω Folie-Folie δε τα δίνω.

Ε ναι, αυτού του είδους τον σμομπισμό τον έχω.

Η ομορφιά -που είναι υποκειμενικό πράγμα- επαναπροσδιορίζεται διαρκώς σύμφωνα ΚΑΙ με τις γνώσεις μας, γιατί υπάρχει και ομορφιά σε σημεία που ΔΕΝ φαίνονται, η γνώση της ύπαρξης π.χ. ενός καλού, έντιμου τιμολογιακά και αξιόπιστου μηχανισμού δε είναι κάτι που μπορεί να μας γοητεύσει εξίσου άλλωστε; Τουλάχιστον εγώ ποτέ δε περιορίζω τις επιλογές μου στο φαίνεσθαι, σε κανένα αντικείμενο της προτίμησης μου.
με αυτο το ποστ,που ξεκινησες,περιμενω καλες και σωστες αγορες :)

Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους των ρολογιών!

Είμαι νέο Πρωτοχρονιάτικο μέλος της όμορφης παρέας του forum σας, που αν και αγαπώ τα ρολόγια δεν έχω καταφέρει να γίνω συλλέκτης, πόσο μάλλον τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Σε σχέση με τα ρολόγια αυτό που με χαρακτηρίζει είναι το κόλλημα μου να μου αρέσουν μόνο ρολόγια από εταιρείες ωρολογοποιίας -αν και οι τεχνικές μου γνώσεις είναι ελάχιστες- ενώ αντιθέτως μπορώ να πω πως απεχθάνομαι ρολόγια που χρησιμοποιούν το brand name τους προερχόμενες από άλλους άσχετους χώρους, π.χ. μάρκες αυτοκινήτων, ρούχων, υποδημάτων κ.τ.λ.

Έχω στη κατοχή μου τα δυο ρολόγια της υπογραφής μου, κάποια Casio και ένα μάλλον αγνώστου ταυτότητας κουρδιστό Rover με ξεχωριστό δευτερόλεπτο-δείκτη. Γράφω αγνώστου ταυτότητας γιατί αν και γράφει τη μάρκα Rover με σήμα ένα στέμμα δεν βρήκα τίποτα για αυτό στο διαδίκτυο ούτε και οτιδήποτε άλλο σε ρολόι Rover, επίσης επειδή πρέπει να το έχω περίπου 15 με 20 χρόνια δε θυμάμαι πως έχει πέσει στα χέρια μου. Το παρόμοιο με το δικό μου Omega Seamaster του 1963 της παραπάνω φωτό με την λεπτή και απλή γραμμή έχει συναισθηματική αξία για μένα καθώς ήταν του πατέρα μου και είναι περίπου 7 χρόνια μεγαλύτερο μου σε ηλικία και σε εξαιρετική κατάσταση θα έλεγα, εμφανισιακά και λειτουργικά. Το έχω στα χέρια μου περίπου 15 χρόνια και δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να εξακριβώσω τα ακριβή στοιχεία του μηχανισμού του καθώς δε διαθέτω τα απαραίτητα εργαλεία να το ανοίξω (υποθέτω πως στο εσωτερικό της κάσας θα αναγράφονται αυτά), η δε πρόσβαση απαιτεί ξεβίδωμα του γυαλιού.

Θέλω να αγοράσω για καθημερινή χρήση ένα Seiko 5 Sports SRP145K1, δηλαδή αυτό: http://www.amazon.de/dp/B00629UOOK/ref=wl_it_dp_o_pC_S_ttl?_encoding=UTF8&colid=TX37HDUAAY0D&coliid=I2OAN4HWXAHO6W και ήθελα να ζητήσω τα φώτα σας αν τυχόν μπορείτε να με κατευθύνετε σε κάποιο φθηνότερο κατάστημα, καθώς από το Amazon θα μου βγεί 150€ με τα ταχυδρομικά.
Εναλλακτικά ίσως περιμένω 2-3 μήνες και πάρω αυτό: http://www.creationwatches.com/products/seiko-prospex-299/seiko-prospex-automatic-limited-edition-srp577k1-srp577k-mens-watch-5392.html σε αυτή τη περίπτωση όμως θα ήθελα να ξέρω αν πρέπει να στείλω κάποιο σχετικό mail στην Creation Watches ώστε να αποφύγω τυχόν φόρους.

Ζητώ εκ των προτέρων τη κατανόηση σας αν έχουν ήδη απαντηθεί τα παραπάνω, έχω ήδη διαβάσει κάποια πράγματα μέσα από το forum και είμαι πρόθυμος με κάποιες κατευθύνσεις να διαβάσω περισσότερα!

Φιλικά,

STF
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• Sr. Member
  • Vangelis (aka IronHawk)
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 19:33:28 μμ »
....σας το είπα και πιο πάνω λίγο διαφορετικά..
βαφτίζουμε τους σνομπ εαυτούς μας καλόγουστους, προσπαθώντας να αποενοχοποιήσουμε τη συνήθεια μας να  κρίνουμε καθετί που δε μας αρέσει.
Και μη μου πει κανείς ακριβό = καλό, γιατί όπως ειπώθηκε και παραπάνω μπορείς να πετύχεις καλό αποτέλεσμα και με λίγα χρήματα.
Πάντα θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά γούστα και συνήθειες από εμάς.
Ο σνομπ δεν είναι τίποτα άλλο από έναν άνθρωπο που στο όνομα του εγωισμού του αρέσκεται να "κρίνει ή και να προσβάλει" είτε το γούστο είτε τις  συνήθειες και πράξεις των άλλων.
Εν κατακλείδι δεν είναι μαγκιά το να είσαι σνομπ προς τις επιλογές των άλλων - άκρατος εγωισμός είναι.
Καλημέρα σας.....φεύγω...έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι μαζί σας....βόλτα στο ρολογά μου, καφέ και μετά αγορά! Εννοείται σε πανάκριβα μαγαζιά!!

:D :D :D :D :D :D

Προσυπογράφω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions