Αποστολέας Θέμα: Seiko  (Αναγνώστηκε 2007299 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Seiko
« Απάντηση #16005 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 09:02:14 πμ »
Γιατι υπάρχουν πολλές ποιότητες ζαφείρι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16006 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 09:09:58 πμ »
Το φαντάζομαι, αλλά δεν το γνωρίζω. Όπως δεν γνωρίζω οι διαφορετικές ποιότητες τι επίδραση έχουν στον τελικό χρήστη του ρολογιού. Αν επηρεάζει την εμπειρία χρήσης όπως λένε.
Άλλωστε στο θέμα του κόστους είπα καθαρά ότι όσο θέλει μπορεί να πουλάει. Η μόνη είναι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16007 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 10:24:26 πμ »
https://postimg.cc/ZWmwVd8Z

SEIKO Conceptual Chronograph Quartz  SSB367P1 με hirsch rally
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #16008 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 10:27:40 πμ »

Ή η λογική του hesalite έναντι του ζαφειριού στα καταδυτικά και την αντοχή στις υψηλές πιέσεις και λοιπές εξυπνάδες. Ναι ωραία θα αντέξει το ακρυλικό. Ασφαλώς. Δεν αντιλέγω στις φυσικές ιδιότητες του υλικού, αλλά πού ρε παιδιά; Σε ποιο βάθος; Στα 1.5-2 μέτρα; Ο μόνος που βάζει ακρυλικό και το πουλάει για αυτό που είναι, είναι η Boctok. Εκτός κι αν υπάρχει κι άλλος κατασκευαστής και δεν το γνωρίζω.

Δεν ξέρω, κάνω κάπου λάθος;
Άλλο το ακρυλικό και άλλο το hardlex. Το ακρυλικό είναι πλαστικό, το hardlex είναι γυαλί.

Στο Moonwatch, αν θυμάμαι καλά, το ακρυλικό το έβαλαν για να μην γεμίσει γυαλιά σε μηδενική βαρύτητα σε περίπτωση ατυχήματος.

Στα καταδυτικά το hardlex θεωρείται καλύτερο γιατί δεν σπάει σε κομμάτια με την κρούση. Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει χωρίς να είμαι ειδικός.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16009 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 10:29:49 πμ »
https://postimg.cc/ZWmwVd8Z

SEIKO Conceptual Chronograph Quartz  SSB367P1 με hirsch rally

Ωραίο και το ρολόι και η 155!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16010 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 10:37:33 πμ »
Χρήστο το ξέρω ότι άλλο hardlex και άλλο hesalite. Γυαλί και ακρυλικό.

Το hesalite χρησιμοποιήθηκε πρώτα και κύρια ως οικονομικό υλικό, με χαμηλό κόστος επισκευής και κυρίως κατασκευής.

Στο διάστημα το σκεπτικό ήταν ότι σε περίπτωση κρούσης/χτυπήματος λόγω της ελαστικότητάς του, δεν θρυμματίζεται αλλά προκαλούνται ραγίσματα. Το γυαλί ή το ζαφείρι θρυμματίζονται. Πολύ ορθή σκέψη και έτσι έπρεπε να γίνει.

Από κει και πέρα, στο σήμερα το hesalite στο moonwatch εξυπηρετεί λόγους σημαντικά χαμηλότερου κόστους, αντικατάστασης, φροντίδας, πιστότητας στο αρχικό σχέδιο (marketing δηλαδή) και έχει μία διαφορετική αισθητική ως προς τη διάχυση του φωτός κατά την καμπυλότητα του υλικού στα άκρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #16011 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 10:58:18 πμ »
Χρήστο το ξέρω ότι άλλο hardlex και άλλο hesalite. Γυαλί και ακρυλικό.
Συγνώμη Παναγιώτη, απλά μπερδεύτηκα έτσι όπως διάβασα το πρώτο σου ποστ.

Για τα υπόλοιπα που λες δεν διαφωνώ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #16012 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 13:07:45 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #16013 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 14:23:40 μμ »
Το επιχείρημα πως υπάρχουν πολύ και πολύ φθηνά ρολόγια με κρύσταλλο από ζαφείρι, είναι απλά για γέλια και ειλικρινά, δεν περίμενα να το διαβάσω σε ωρολογιακό φόρουμ, στο οποίο υποτίθεται πως τα μέλη είναι λιιιγο πιο "διαβασμενα" περί ρολογιών....

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που δεν είναι γνωστό, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι :
Το ζαφείρι που χρησιμοποιείται στην ωρολογοποιία δεν είναι φυσικό κρύσταλλο ως επί το πλείστον, αλλά κατασκευασμένο εργαστηριακά. Από το πλήθος των κρυστάλλων που κατασκευάζονται, είναι λογικό να μην έχουν όλοι την ίδια ποιότητα και ιδιότητες (καθαρότητα, διαύγεια, αντοχή, σκληρότητα). Ακόμα και τρόπος κοπής του κρύσταλλου επιφέρει αλλαγές στην συνολική ποιότητα του.....
Τώρα βέβαια εάν κάποιος θέλει να πιστεύει πως το ρολόι του "κατοσταρικου" - που αναγράφει στο καπάκι του sapphire crystal-  φοράει κρύσταλλο ίδιας ποιότητας και τιμής με ένα Oris, Tag, Ω, Rolex, είναι δικαίωμα του να το πιστεύει...
Ας μην προσπαθεί όμως να πείσει και άλλους περί της ορθότητας της άποψης του..... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16014 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 14:30:12 μμ »
Γιώργο δεν είπα ότι είναι το ίδιο.
Ακριβώς ανέφερα ότι έχω άγνοια.
Ξέρω όμως ότι το κρύσταλλο από ζαφείρι είναι απείρως πιο δύσκολο στην κατεργασία από τα υπόλοιπα γυαλιά ή ακρυλικά. Στην κοπή του κυρίως για τη δημιουργία της κατάλληλης φόρμας (κυρτότητα, άκρες, γωνίες, διαχείριση του πάχους κλπ).
Αλλά δεν γνωρίζω αυτή η όλη διαχείριση πόσο και με ποιον τρόπο αλλάζει την τιμή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #16015 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 14:49:00 μμ »
Γιώργο δεν είπα ότι είναι το ίδιο.
Ακριβώς ανέφερα ότι έχω άγνοια.
Ξέρω όμως ότι το κρύσταλλο από ζαφείρι είναι απείρως πιο δύσκολο στην κατεργασία από τα υπόλοιπα γυαλιά ή ακρυλικά. Στην κοπή του κυρίως για τη δημιουργία της κατάλληλης φόρμας (κυρτότητα, άκρες, γωνίες, διαχείριση του πάχους κλπ).
Αλλά δεν γνωρίζω αυτή η όλη διαχείριση πόσο και με ποιον τρόπο αλλάζει την τιμή.

Παναγιώτη, στάθηκα στην χρήση του επιχειρήματος "μα αφού μπαίνει σε φτηνά ρολόγια", γιατί πολύ απλά δεν στέκει ως επιχείρημα! Όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή, δυστυχώς, η ποιότητα έχει το κόστος της....
Δεν γνωρίζω να αναφέρω ποσά καθότι δεν έχω γνώση της βιομηχανίας παραγωγής κρυστάλλων, όμως αδυνατώ να πιστέψω πως ένα φθηνό pagani (μιας και αναφέρθηκε) φορά ίδιο κρύσταλλου με ένα Oris πχ....

Όσον αφορά το Hardlex, παιδί μιας εταιρείας που πάντα έψαχνε την καινοτομία και τον "άλλο δρόμο", μην φανταστείτε πως το κόστος εξέλιξης και κατασκευής του ήταν σημαντικά μικρότερο από ότι του ζαφειριού.... ;)

Μήν ξεχνάμε πως για μια εποχή οι Ιάπωνες είχαν "πέσει με τα μούτρα" στην δημιουργία του sapflex, (έχω γράψει σε άλλο νήμα για αυτό), το οποίο και δεν περπάτησε τελικά λόγω κόστους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dennis66

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16016 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 15:13:22 μμ »
Πιο ακριβό το κρύσταλλο, προφανώς. Και σίγουρα υπάρχουν ποιότητες, νομίζω ότι και μόνο η AR επικάλυψη μπορεί να κάνει αξιόλογη διαφορά. Το θέμα είναι ότι η SEIKO έφτιαχνε (και σ’ ένα βαθμό το κάνει ακόμη) τα καταδυτικά της στη λογική ότι θα χρησιμοποιηθούν σαν θαλασσινά εργαλεία και για τέτοια χρήση το hardlex ήταν ό,τι χρειαζόταν με το κόστος να κρατιέται χαμηλότερα. Οι καιροί άλλαξαν, τα καταναλωτικά ήθη άλλαξαν, ο κόσμος –παρότι χρησιμοποιούσε τα καταδυτικά όλο και λιγότερο σύμφωνα με το λειτουργικό προορισμό τους (-ή μήπως ακριβώς γι’ αυτό ; )- ζητούσε πλέον ζαφείρια και σμαράγδια, το hardlex θεωρείτο δείγμα φτήνιας (που ωστόσο δεν έτρωγε τον παρά !), στο τέλος ενέδωσε και η Seiko στη λαϊκή απαίτηση, ρίχοντας στη μάχη όχι μόνο ζαφείρια, αλλά και κεραμικά (βλ. πχ νέο ΜΜ300). Αυτονόητα, αυξήθηκε και η τιμή, λογικό μου φαίνεται.     
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #16017 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 15:19:48 μμ »
Η αξία ενός ζαφειρένιου κρύσταλλου είναι τόσο μικρή που κάνει τη διαφορα στην τιμή μόνο σε ρολόγια χαμηλής αξίας.
https://www.esslinger.com/sapphire-watch-crystals/
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #16018 στις: Ιανουάριος 25, 2021, 14:57:19 μμ »
Είχα ποστάρει πρόσφατα τα Street Fighter. Φέρανε και τα Naruto.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16019 στις: Ιανουάριος 25, 2021, 21:42:26 μμ »
Ότι πρέπει για το γιο μου δηλαδή, πάντως εκεί στη Seiko πρέπει να το ξανασκεφτούν αυτό με τα 5KX και την κατάργηση του SKX...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions