Αποστολέας Θέμα: Seiko  (Αναγνώστηκε 2006919 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dennis66

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Seiko
« Απάντηση #15990 στις: Ιανουάριος 19, 2021, 17:14:34 μμ »
Το ότι υπάρχουν κι άλλες φίρμες να διαλέξουν το γνωρίζουν κι οι πέτρες. Τα Rolex homages δεν τα φτιάχνει η Rolex και πολύ περισσότερο δεν φτιάχνει ρέπλικες. Και για μένα προσωπικά ρέπλικες και homages είναι εκτός γούστου κυρίως σε ό,τι έχει σχέση με κορυφαίες φίρμες. Εάν δεν έχω το αυθεντικό ρολόι με το αυθεντικό σχέδιο τότε δεν "πρέπει" να έχω καθόλου.

Επίσης θα επιθυμούσα διευκρινίσεις στο επιχείρημα "κατά τεκμήριο ωρολογιακά αναλφάβητου".

Υπονοεί ότι η GS απευθύνεται στην ελίτ των ωρολογιακά εγγράμματων ή ότι το φαίνεσθαι του ρολογιού δεν είναι εντός των ικανοτήτων της GS ή ότι αν προτεραιότητα είναι το φαίνεσθαι του ρολογιού τότε η GS έπαιξε κι έχασε;

Δεν έχει σημασία ποιός τα φτιάχνει, απ’ τη στιγμή που γράφουν Rolex και μοιάζουν με Rolex σε τέτοιο πλέον βαθμό, ώστε να μπορούν να ξεγελάσουν ακόμη και γνώστες  ότι είναι όντως Rolex. Mιλάω βέβαια για ακριβές (τηρουμένων των αναλογιών) ρέπλικες τελευταίας γενιάς.

Ωρολογιακά αναλφάβητοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία του γήϊνου πληθυσμού, σήμερα. Δεν είναι επιχείρημα, είναι απλά η πραγματικότητα.
Και δεν υπονοείται απολύτως τίποτε : Τη στιγμή που μιλάμε σχεδόν ΟΛΑ τα ΜΗΧΑΝΙΚΑ ρολόγια (συμπεριλαμβανομένων βέβαια των GS), αλλά και μέρος της quartz παραγωγής, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΞΙΑΣ, απευθύνονται σε γνώστες του αντικειμένου, στοιχειωδώς έστω.   

Τώρα, ως προς τα περί «ελίτ» κλπ, δεν υπήξε δική μου τέτοια αναφορά ούτε καθ’ υπόνοια,  δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθόσον εάν κάτι απεχθάνομαι είναι ο ωρολογιακός σνομπισμός (αποδεικνύεται άλλωστε από τις προσωπικές επιλογές μου, αν μπει κανείς στη διαδικασία να τους δώσει σημασία). Αυτό που είπα, ξεκάθαρα νομίζω, είναι πως η ύπαρξη –εκ πρώτης όψης- όμοιων με τα GS ρολογιών, ακόμη και στην ίδια τη γκάμα της SEIKO, ούτε υπονομεύει την κατασκευάστρια ούτε λειτουργεί αποτρεπτικά για τους υποψήφιους αγοραστές των GS. Γνώμη μου, αντίληψή μου.

-Πώς να το πω αλλιώς ; Δεν ξέρω ας πούμε κανέναν που να πούλησε το GS του όταν η SEIKO κυκλοφόρησε το πάμφθηνο SARB 033.  Αντίθετα, ξέρω μερικούς που πήραν και το SARB, επειδή ακριβώς τους θύμιζε σουλούπι GS.  Ένας ο υποφαινόμενος.   

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15991 στις: Ιανουάριος 19, 2021, 17:21:04 μμ »
@Dennis66 ωραίο ποστ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #15992 στις: Ιανουάριος 19, 2021, 17:57:37 μμ »
Στην τελική, κανείς δεν έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό κανενός, να αγοράσει GS που μοιάζει με "ταπεινό" Seiko........ ;)
Συζητάμε τώρα εάν αυτό βλάπτει την εικόνα της GS και μπορεί να στερήσει πωλήσεις, αλλά όπως φαίνεται, "στα αποτετοια τους" των Ιαπώνων εάν συμβαίνει αυτό!!!
Ουδέποτε θέλησαν να κρύψουν τις καταβολές της εταιρείας, μάλλον είναι περήφανοι για αυτές....
(Εάν δεν ήταν, δεν θα υπήρχε καν το όνομα seiko στο dial....  ;) )

Υπάρχουν και μοντέλα στην γκάμα, the που δεν μοιάζουν με απλά Seiko, για όποιον ενδιαφέρεται..........

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15993 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 10:16:08 πμ »

Τόσα χρόνια μας λεγανε ότι το hardlex είναι για καταδυτικά και είναι καλύτερο και δεν σπάει κτλ και ξαφνικά αρχίζουν όλα τα εργαλεία να βγαίνουν με ζαφείρι. Δεν βλέπω κανεναν να λέει "πωπω προτιμούσα χικιες φορες hardlex" και φυσικα τώρα κάνει μπαμ ότι ήταν θεμσ κόστους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #15994 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 12:14:47 μμ »
[quote author=^Deadly_Sin^

Τόσα χρόνια μας λεγανε ότι το hardlex είναι για καταδυτικά και είναι καλύτερο και δεν σπάει κτλ και ξαφνικά αρχίζουν όλα τα εργαλεία να βγαίνουν με ζαφείρι. Δεν βλέπω κανεναν να λέει "πωπω προτιμούσα χικιες φορες hardlex" και φυσικα τώρα κάνει μπαμ ότι ήταν θεμσ κόστους.
[/quote]

Δυστυχώς η Seiko ακολούθησε τις επιταγές της μόδας στο θέμα του κρυστάλλου.......
Το ζαφείρι δεν έχει καμιά θέση (IMHO) σε ρολόγια beater. To Hardlex μια χαρά έκανε την δουλειά του τόσα χρόνια, και με σημαντικά μικρότερο κόστος αντικατάστασης σε περίπτωση "στραβής". Όταν όμως - ειδικά στα φόρουμ- η μόνιμη "γκρίνια" ήταν "μα να μην έχει ζαφείρι" ......
Ήρθε λοιπόν και το ζαφείρι στα Seiko, πλασαρισμενο με μια ωραία αυξησουλα!

...... είμαι περίεργος να δω αυτούς που το αποζητούσαν, πως θα αντιδρούσαν σε περίπτωση αλλαγής κρυστάλλου...........
(Αλλά από desk diving δεν έπαθε ποτέ κανένα ρολόι τίποτα)
 ;) ;) ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15995 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 13:05:27 μμ »

Dark manta ray. Δεν είναι άσχημο αλλά το κανονικό manta ray νομίζω είναι πιο ωραίο σαν dial. Αυτό ταιριάζει περισσότερο με το μαύρο insert όμως. Srpf 77 και srpf79

Bonus : Στη χελώνα το chapter ring στη θέση 12   ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #15996 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 14:25:36 μμ »

Bonus : Στη χελώνα το chapter ring στη θέση 12   ::)
Αν μη τι άλλο δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανεις για ψεύτικες φωτό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15997 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 15:59:35 μμ »
Η Seiko είναι μεγάλη εταιρία στα ρολόγια, αλλά και ως όμιλος, που ασχολείται και με άλλα αντικείμενα. Νομίζω ότι έχει την πολυτέλεια να διαθέτει μοντέλα ή και ολόκληρες σειρές/subbrands τύπου “hallo”, αν το επιθυμεί.

Σε ότι αφορά το hardlex δεν έχω φοβερή εμπειρία, μόνο στο SKX το έχω άλλα μέχρι τώρα μια χαρά μου φαίνεται. Το ζαφείρι επίσης το βλέπω πολύ δυνατό σε όσα ρολόγια το έχω συναντήσει. Η αυξημένη τιμή του έχει χρησιμοποιηθεί ως αιτία αύξησης τιμής σε ρολόγια και κινητά Apple.

Το θέμα είμαι ότι η αγορά δεν κινείται με όρους ορολογόφιλων. Έχω δει YouTube video του Mark από Long Island watches που ανέφερε πως όταν του κοινοποίηση η Seiko USA τα best sellers της, του φάνηκαν εντελώς εκτός λογικής και ενδιαφέροντος για έναν watch guy.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #15998 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 16:02:11 μμ »
Dark manta ray. Δεν είναι άσχημο αλλά το κανονικό manta ray νομίζω είναι πιο ωραίο σαν dial.

Δεν το ξέρουμε αυτό, καθώς εκεί στην SEIKO είναι άχρηστοι στις φωτογραφίες (αν κρίνουμε από το πως φαίνεται και το κανονικό manta ray στις μπροσούρες vs reality).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15999 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 16:10:46 μμ »
Το hardlex σε οτιδήποτε χωρίς καταδυτικό bezel για προστασία θα γεμίσει γρατσουνιές. Και η seiko το έβαζε από μη καταδυτικα 5αρια μέχρι presage. Ξεκάθαρα δηλαδή για το κόστος. Απλά τώρα με μια μικρή αναβάθμιση μπορεί να κάνει μια καλή αύξηση τιμής. Εκτός αν πιστεύει κανεις ότι ένα κεραμικό insert και ένα ζαφείρι κοστίζει τόσο πολύ για μια εταιρία με το μέγεθος της seiko
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #16000 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 16:33:52 μμ »
[quote author=^Deadly_Sin^

Δυστυχώς η Seiko ακολούθησε τις επιταγές της μόδας στο θέμα του κρυστάλλου.......
Το ζαφείρι δεν έχει καμιά θέση (IMHO) σε ρολόγια beater. To Hardlex μια χαρά έκανε την δουλειά του τόσα χρόνια, και με σημαντικά μικρότερο κόστος αντικατάστασης σε περίπτωση "στραβής". Όταν όμως - ειδικά στα φόρουμ- η μόνιμη "γκρίνια" ήταν "μα να μην έχει ζαφείρι" ......
Ήρθε λοιπόν και το ζαφείρι στα Seiko, πλασαρισμενο με μια ωραία αυξησουλα!

...... είμαι περίεργος να δω αυτούς που το αποζητούσαν, πως θα αντιδρούσαν σε περίπτωση αλλαγής κρυστάλλου...........
(Αλλά από desk diving δεν έπαθε ποτέ κανένα ρολόι τίποτα)
 ;) ;) ;)
Όπως τα λες,ειναι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #16001 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 16:42:48 μμ »
Δεν έχω δεί ακόμα σοβαρές γρατζουνιες σε Hardlex, και τα ρολόγια μου δεν τα νταντευω!
Σε συνθήκες της δουλειάς μου θα είχα κλάψει πολλά ζαφείρια, αντίθετα το κρύσταλλο της seiko ήταν πάντα "βράχος"........
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16002 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 18:36:39 μμ »
Αντίθετα εγώ είχα δυο Seiko που δεν πρόλαβα να τα φορέσω 2-3 μέρες και απέκτησαν γρατσουνιά στη μόστρα, χωρίς να το καταλάβω. Τα έδωσα σε γελοία τιμή, γιατί το μάτι μου πήγαινε διαρκώς εκεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pasas21

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16003 στις: Ιανουάριος 20, 2021, 22:13:44 μμ »
Όλα τα ρολόγια του 100 ευρου μάρκες fashion microbrands κινεζιες pagani design έχουν ζαφείρια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16004 στις: Ιανουάριος 21, 2021, 08:56:52 πμ »
Έχω κι εγώ αυτή την απορία.
Γιατί τα clopy ρολόγια του 100ευρου (και πολλά λέμε) έχουν ζαφείρι κι η seiko δεν έχει και τώρα που βάζει το πουλάει σα να είναι διαμάντι;

Θα μου πεις... όσο θέλει το πουλάει. Το δέχομαι.
Αλλά το επιχείρημα κόστος αντικατάστασης ενός hardlex σε σχέση με ένα ζαφείρι δεν το καταλαβαίνω.
Αν σπάσει. Μάλιστα. Κι αν χάσω το ρολόι; Κι αν σπάσει όλο; Αν αν αν... Τότε να φοράμε όλοι Casio F91w (Μάριε μην πανηγυρίζεις) ή κανένα G-Shock των 50€.

Ή η λογική του hesalite έναντι του ζαφειριού στα καταδυτικά και την αντοχή στις υψηλές πιέσεις και λοιπές εξυπνάδες. Ναι ωραία θα αντέξει το ακρυλικό. Ασφαλώς. Δεν αντιλέγω στις φυσικές ιδιότητες του υλικού, αλλά πού ρε παιδιά; Σε ποιο βάθος; Στα 1.5-2 μέτρα; Ο μόνος που βάζει ακρυλικό και το πουλάει για αυτό που είναι, είναι η Boctok. Εκτός κι αν υπάρχει κι άλλος κατασκευαστής και δεν το γνωρίζω.

Η εντύπωση που έχω είναι ότι η Seiko χρησιμοποιεί hardlex γιατί αυτή έτσι θέλει, είναι θέμα μανίας και εμμονής της.

Δεν ξέρω, κάνω κάπου λάθος;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions