Το ότι υπάρχουν κι άλλες φίρμες να διαλέξουν το γνωρίζουν κι οι πέτρες. Τα Rolex homages δεν τα φτιάχνει η Rolex και πολύ περισσότερο δεν φτιάχνει ρέπλικες. Και για μένα προσωπικά ρέπλικες και homages είναι εκτός γούστου κυρίως σε ό,τι έχει σχέση με κορυφαίες φίρμες. Εάν δεν έχω το αυθεντικό ρολόι με το αυθεντικό σχέδιο τότε δεν "πρέπει" να έχω καθόλου.
Επίσης θα επιθυμούσα διευκρινίσεις στο επιχείρημα "κατά τεκμήριο ωρολογιακά αναλφάβητου".
Υπονοεί ότι η GS απευθύνεται στην ελίτ των ωρολογιακά εγγράμματων ή ότι το φαίνεσθαι του ρολογιού δεν είναι εντός των ικανοτήτων της GS ή ότι αν προτεραιότητα είναι το φαίνεσθαι του ρολογιού τότε η GS έπαιξε κι έχασε;
Δεν έχει σημασία ποιός τα φτιάχνει, απ’ τη στιγμή που γράφουν Rolex και μοιάζουν με Rolex σε τέτοιο πλέον βαθμό, ώστε να μπορούν να ξεγελάσουν ακόμη και γνώστες ότι είναι όντως Rolex. Mιλάω βέβαια για ακριβές (τηρουμένων των αναλογιών) ρέπλικες τελευταίας γενιάς.
Ωρολογιακά αναλφάβητοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία του γήϊνου πληθυσμού, σήμερα. Δεν είναι επιχείρημα, είναι απλά η πραγματικότητα.
Και δεν υπονοείται απολύτως τίποτε : Τη στιγμή που μιλάμε σχεδόν ΟΛΑ τα ΜΗΧΑΝΙΚΑ ρολόγια (συμπεριλαμβανομένων βέβαια των GS), αλλά και μέρος της quartz παραγωγής, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΞΙΑΣ, απευθύνονται σε γνώστες του αντικειμένου, στοιχειωδώς έστω.
Τώρα, ως προς τα περί «ελίτ» κλπ, δεν υπήξε δική μου τέτοια αναφορά ούτε καθ’ υπόνοια, δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθόσον εάν κάτι απεχθάνομαι είναι ο ωρολογιακός σνομπισμός (αποδεικνύεται άλλωστε από τις προσωπικές επιλογές μου, αν μπει κανείς στη διαδικασία να τους δώσει σημασία). Αυτό που είπα, ξεκάθαρα νομίζω, είναι πως η ύπαρξη –εκ πρώτης όψης- όμοιων με τα GS ρολογιών, ακόμη και στην ίδια τη γκάμα της SEIKO, ούτε υπονομεύει την κατασκευάστρια ούτε λειτουργεί αποτρεπτικά για τους υποψήφιους αγοραστές των GS. Γνώμη μου, αντίληψή μου.
-Πώς να το πω αλλιώς ; Δεν ξέρω ας πούμε κανέναν που να πούλησε το GS του όταν η SEIKO κυκλοφόρησε το πάμφθηνο SARB 033. Αντίθετα, ξέρω μερικούς που πήραν και το SARB, επειδή ακριβώς τους θύμιζε σουλούπι GS. Ένας ο υποφαινόμενος.