Αποστολέας Θέμα: Seiko  (Αναγνώστηκε 1995257 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Seiko
« Απάντηση #14520 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 23:05:38 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #14521 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 23:20:15 μμ »
Τι γνώμη μου για τα LX την έχω πει. Τα θεωρώ υπερτιμημένα, όχι γιατί κοστίζουν όσο το SubC (τιμή καταλόγου) αλλά γιατί κοστίζουν παραπάνω από το αντίστοιχο, αν όχι καλύτερο, GS.

Η Seiko και όλα τα sub-brands της ανέκαθεν έκλειναν σπίτια. Την ξέρουμε όλοι την ιστορία με τα πρώτα Grand Seiko και King Seiko. Οι Ελβετοί αναγκάστηκαν να καταργήσουν το διαγωνισμό χρονομετρίας γιατί μέσα σε 4 χρόνια κατελήφθη από τους Ιάπωνες.

Από εκεί και πέρα, έχει δρόμο για να γίνει Rolex. Όχι σε ποιότητα, αξία, τεχνολογία και επίπεδο ωρολογοποιίας αλλά σε brand name και recognition. Το έχω ξαναπεί, το αφεντικό μου όταν του έκανα κομπλιμέντο για το SubC (για να σπάσω τον πάγο) μου είπε ότι το πήρε γιατί μπήκε σε ένα μαγαζί και ζήτησε κάτι να δείχνει ότι είναι "αφεντικό". Αυτός ο άνθρωπος, και υπάρχουν παρά πολλοί τέτοιοι, έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να φορέσει Seiko, Grand Seiko, Credor, The Citizen η Oceanus.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14522 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 23:22:07 μμ »
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Πολύ ωραίο δείχνει!

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14523 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 00:14:18 πμ »

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #14524 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 00:34:06 πμ »
Τι γνώμη μου για τα LX την έχω πει. Τα θεωρώ υπερτιμημένα, όχι γιατί κοστίζουν όσο το SubC (τιμή καταλόγου) αλλά γιατί κοστίζουν παραπάνω από το αντίστοιχο, αν όχι καλύτερο, GS.

Η Seiko και όλα τα sub-brands της ανέκαθεν έκλειναν σπίτια. Την ξέρουμε όλοι την ιστορία με τα πρώτα Grand Seiko και King Seiko. Οι Ελβετοί αναγκάστηκαν να καταργήσουν το διαγωνισμό χρονομετρίας γιατί μέσα σε 4 χρόνια κατελήφθη από τους Ιάπωνες.

Από εκεί και πέρα, έχει δρόμο για να γίνει Rolex. Όχι σε ποιότητα, αξία, τεχνολογία και επίπεδο ωρολογοποιίας αλλά σε brand name και recognition. Το έχω ξαναπεί, το αφεντικό μου όταν του έκανα κομπλιμέντο για το SubC (για να σπάσω τον πάγο) μου είπε ότι το πήρε γιατί μπήκε σε ένα μαγαζί και ζήτησε κάτι να δείχνει ότι είναι "αφεντικό". Αυτός ο άνθρωπος, και υπάρχουν παρά πολλοί τέτοιοι, έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να φορέσει Seiko, Grand Seiko, Credor, The Citizen η Oceanus.

Στην σύγχρονη εποχή, με τα τόσα Τεχνικά μέσα προβολής, οι συνειδήσεις του κοινού ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ αλλάζουν...Δεν είναι πυρηνική επιστήμη το μάρκετινγκ...Λεφτά να έχεις μόνο και η μεταστροφή των παγιωμένων αντιλήψεων είναι θέμα χρονου...Της ρολεξ της πήρε δεκαετίες, δεν υπήρχε βλέπεις το ιντερνετ και οι σύγχρονες εφαρμογες...Δεκα άτομα με κύρος να βάλεις για κραχτες να ενισχύσουν την εικόνα της gs και πολύ σύντομα οι dealers θα διατρανώνουν στους αδαείς υποψήφιους πελάτες ότι το gs είναι αυτό που ψαχνουν τα μελλοντικά "αφεντικά".. ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14525 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 01:36:30 πμ »
Χαρη νομιζω οτι ειναι πολυ ευστοχο σχολιο.
Εγω το πιστευω, το momentum ειναι υπερ της Gs, θεωρω οτι σε "συντομο" σχετικα, χρονικο διαστημα , θα ανεβουν πολυ στη συνειδηση του κοσμου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #14526 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 04:58:44 πμ »
Στην σύγχρονη εποχή, με τα τόσα Τεχνικά μέσα προβολής, οι συνειδήσεις του κοινού ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ αλλάζουν...Δεν είναι πυρηνική επιστήμη το μάρκετινγκ...Λεφτά να έχεις μόνο και η μεταστροφή των παγιωμένων αντιλήψεων είναι θέμα χρονου...Της ρολεξ της πήρε δεκαετίες, δεν υπήρχε βλέπεις το ιντερνετ και οι σύγχρονες εφαρμογες...Δεκα άτομα με κύρος να βάλεις για κραχτες να ενισχύσουν την εικόνα της gs και πολύ σύντομα οι dealers θα διατρανώνουν στους αδαείς υποψήφιους πελάτες ότι το gs είναι αυτό που ψαχνουν τα μελλοντικά "αφεντικά".. ;D

Εννοείται ότι συμφωνούμε. Έτσι είναι και μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος που η Grand Seiko είναι πια κανονικό brand και όχι subbrand. Έχει boutique, έχει αυξήσει τις εξαγωγές, την παραγωγή κλπ. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα σχετικά έφυγε το "ταπεινό" Seiko logo από τα dials.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14527 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 07:29:02 πμ »

Σωστό αλλά αυτό μοιάζει με φούσκα. 'Ετσι ήταν και η panerai που σήμερα έχει χάσει κάπως την αίγλη της. Το brand της rolex χτίζεται για γενιές, δεν νομίζω να πέσει εύκολα. Η seiko πάντως μια χαρά τα πάει. Το παλιό στυλ της seiko μου φαίνεται ότι το καταλαμβάνει η casio.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #14528 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 09:07:49 πμ »

Σωστό αλλά αυτό μοιάζει με φούσκα. 'Ετσι ήταν και η panerai που σήμερα έχει χάσει κάπως την αίγλη της. Το brand της rolex χτίζεται για γενιές, δεν νομίζω να πέσει εύκολα. Η seiko πάντως μια χαρά τα πάει. Το παλιό στυλ της seiko μου φαίνεται ότι το καταλαμβάνει η casio.

Αν και λατρης της πανεραι, δεν πιστευω οτι μπορει να συγκριθει στο ελαχιστο η Πανεραι με την gs, απ´ οπου και αν το πιασουμε...Προσωπικη εκτιμηση μου εινια πως ακομα και αν θεωρησουμε την πανεραι μια φουσκα, υστερα απο μια 20ετια στην αγορα, οι πωλησεις της ειναι αναλογες αλλων μεγαλων εταιρειων..

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14529 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 11:34:02 πμ »

Αν και λατρης της πανεραι, δεν πιστευω οτι μπορει να συγκριθει στο ελαχιστο η Πανεραι με την gs, απ´ οπου και αν το πιασουμε...Προσωπικη εκτιμηση μου εινια πως ακομα και αν θεωρησουμε την πανεραι μια φουσκα, υστερα απο μια 20ετια στην αγορα, οι πωλησεις της ειναι αναλογες αλλων μεγαλων εταιρειων..

Συγγνώμη, εννοείς ότι  η panerai υπερτερεί της GS. Κατανοητό αν και η seiko δεν έχει καθόλου αμελητέα ιστορία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14530 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 13:42:52 μμ »

Ωραίες οι "στατιστικές", αλλά, δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Στο χωριό μου λένε, Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα, και η στατιστική.  ???

Με την στατιστική, μπορείς να παρουσιάσεις ότι θέλεις, όπως το θέλεις.   ;D

Η ορθή προσέγγιση, που θα έκανε ένας καλός Τσέο, θα ήταν να δεί το μέγεθος της αγοράς που απευθύνεται, και να θέσει στόχους, για το ποσοστό αυτό της αγοράς που θέλει να κερδίσει.

Και "διαβάζοντας" ( ερωτηματολόγια ) τις ανάγκες της αγοράς αυτής ( niche market = a specialized market for a particular product or service.κλπ, ), μια και μιλάμε για εξειδικευμένα προϊόντα ( η Panerai, η GS, και παρόμοιες, δεν απευθύνονται στις πλατιές λαϊκές μάζες   ::) ), καθορίζει και την θέση που θέλει να έχει η φίρμα του.

Αυτά μπορεί να είναι αναγνώριση, διαφορετικότητα, αποδοχή, θαυμασμό, κλπ, οπότε, η όλη προσπάθεια θα είναι, με   

............τα τόσα Τεχνικά μέσα προβολής, οι συνειδήσεις του κοινού ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ αλλάζουν...Δεν είναι πυρηνική επιστήμη το μάρκετινγκ...Λεφτά να έχεις μόνο και η μεταστροφή των παγιωμένων αντιλήψεων είναι θέμα χρονου...
............Δεκα άτομα με κύρος να βάλεις για κραχτες να ενισχύσουν την εικόνα της ΧΧΧΧΧ

οπότε, διαμορφώνει την προσλαμβάνουσα του αγοραστικού κοινού για το προϊόν.

Και, μετά έρχονται τα μετρήσιμα. Ανάλογα με το προϊόν, ανταγωνισμό, αγορά, αυτό μπορεί να πραγματοποιείται για οριστικές αποφάσεις, από τον πρώτο, μέχρι τα τρία χρόνια.

Προσπαθήσαμε πχ για το 10 % της αγοράς των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, ( δυναμισμός, ιστορία, ποιότητα, διάκριση, ικανοποίηση, κλπ), πόσο καταφέραμε να κερδίσουμε ? Κάτω από το 10 %, πάνω από το 10 % ?.

Πέρασε το μήνυμα στο κοινό ? ή άλλα είπαμε, άλλα κατάλαβαν ? ( Ρε ποιόν μου θυμίζει, ποιόν μου θυμίζει .............).

Και αναπροσαρμόζεται η πολιτική της "προώθησης", είτε με νέα πολιτική, ή με αλλαγή "Τσέο".  ;)

Αυτό ισχύει ΠΑΝΤΟΥ. Από τα αεροπλάνα, μέχρι τα πολιτικά κόμματα. Οταν ο Τσέο, έχει κάνει πατάτες, τον αλλάζουν.

Το να βλέπω μία φίρμα ( ρολογιών στην συγκεκριμένη περίπτωση) να κατέχει μερίδιο 1,9 % ή 3,9 % της αγοράς των Ελβετικών ωρολογίων ( sic ! ), δεν μου λέει τιποτα. Θα πρέπει να ξέρω και τα ακόλουθα.

α. Ειναι μονάδες ?
β. Ειναι αξίες ?
γ. Και την θέση τα προηγούμενα έτη, να δώ, ανέβηκε κάποιος, κατέβηκε ?  :o

Μετά, συμπληρωματικά, θα πρέπει να έχω
α. τους στόχους της κάθε μίας  ;)
β. την δυνατότητα παραγωγής της   :-[

Μπορεί κάποια να έχει τόσα, επειδή
α. είναι επιτυχημένη στους στόχους που έθεσε για την χρονική περίοδο ? Βελτίωσε την θέση από την προηγούμενη χρονιά ?
β. δεν θέλει ή δεν μπορεί να παράξει περισσότερα, άρα, μάλλον ξεπουλάει, ή μας το παίζει "δύσκολη"

Συμπεράσματα :

α. Μία εικόνα, χίλιες λέξεις, αλλά δεν ισχύει εδώ.   :(
β. Ειμαι έτοιμος να αναλάβω ....Τσέο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #14531 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 13:45:19 μμ »
Όχι βρε άνθρωπε (ioann) το αντίθετο λέω, θεωρώ την gs πολύ κατά πολύ ανώτερη της πανεραι στα ΠΑΝΤΑ (το αισθητικό κομμάτι το αφήνω απέξω)..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #14532 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 13:49:34 μμ »
giorgos_i ή θα είναι σε μονάδες (units) ή σε πωλήσεις (turnover)...Οικονομολόγος δεν είμαι και ειλικρινά δεν ξέρω πως να αναλυσω/επεξεργαστώ τα στοιχεία του πίνακα..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14533 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 13:54:25 μμ »
giorgos_i ή θα είναι σε μονάδες (units) ή σε πωλήσεις (turnover)...Οικονομολόγος δεν είμαι και ειλικρινά δεν ξέρω πως να αναλυσω/επεξεργαστώ τα στοιχεία του πίνακα..

Ναι Χάρη, αυτό προσπάθησα να εξηγήσω. Αν είναι μονάδες, έχει καλώς. Αν είναι αξίες, δεν έχει καλώς, γιατί, αν πουλήσει η Χ ένα χρυσό με διαμάντια, η Ψ θα πρέπει να πουλήσει 200 για να ισοφαρίσει την αξία.

Τι σχέση έχει πχ η Patek με την Rado, αν μιλάμε για turnover.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14534 στις: Νοέμβριος 11, 2019, 15:27:43 μμ »
Η seiko είναι στο καλύτερο της φεγγάρι. Έχει πολύ μεγάλο impact ακόμα και στην Ευρώπη και φαίνεται να παίρνει μεγάλο μερίδιο αγοράς από ελβετικές. Τώρα κάτι σχόλια του τύπου "spring drive είναι κυκλώματα και κοστίζει πολλά λεφτά" ή δεν έχει αξία μεταπώλησης ή δεν έχει καλό φινίρισμα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο είναι τουλάχιστον αστεία και ένδειξη αμηχανίας των ρολεξακηδων για την ιαπωνική λαίλαπα που πλησιάζει.
Φαίνεται στους διαγωνισμούς, φαίνεται στις boutique που ανοίγουν, φαίνεται στις τιμές που έχουν πάρει την ανιούσα (και στα μεταχειρισμένα) , φαίνεται στην αποδοχή μεγάλων συλλεκτών που έχουν αρχίσει και προσθέτουν grand seiko στις συλλογές τους.

Τώρα για το σχόλιο casio κλπ. προφανώς τρολαρεις. Ανέκαθεν υπήρχαν φτηνά, απλά μοντέλα για όλα τα πορτοφόλια και πιο σοβαρά και πιο fun. Αν τώρα το εννοείς, η casio δεν έχει αυτόματο ρολόι. Αν εννοείς εμφανισιακά σε καλύπτω πιο πάνω.

Για το πρώτο έχεις στοιχεία; Εγώ ότι έχω βρει (παρέθεσα κάποια σε άλλα θέματα) δε δείχνει κάτι τέτοιο. Για το δεύτερο, δεν νομίζω ότι λέει κανείς ότι δεν είναι καλά ρολόγια τα GS. Το θέμα είναι ότι η πλειοψηφία των αγοραστών στην αγορά των ρολογιών που κοστίζουν >5κ δεν είναι ρολογόφιλοι. Δεν έχει σημασία αν αρέσουν σε εμάς τα GS, πρέπει να πείσει τελείως διαφορετικό κοινό για να πάρει σοβαρά νούμερα στην αγορά (αυτά που λέει και ο blah για το αφεντικό του).

Ανιούσα στις τιμές λες. Μου έρχεται κι άλλη μια εταιρία στο μυαλό για την οποία ισχύει αυτό, σε μεγαλύτερο βαθμο μάλιστα από την GS, αλλά εκεί δεν αρέσει, εδώ θεωρείται συν  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions