Αν και λατρης της πανεραι, δεν πιστευω οτι μπορει να συγκριθει στο ελαχιστο η Πανεραι με την gs, απ´ οπου και αν το πιασουμε...Προσωπικη εκτιμηση μου εινια πως ακομα και αν θεωρησουμε την πανεραι μια φουσκα, υστερα απο μια 20ετια στην αγορα, οι πωλησεις της ειναι αναλογες αλλων μεγαλων εταιρειων..

Ωραίες οι "στατιστικές", αλλά, δεν λένε πάντα την αλήθεια.
Στο χωριό μου λένε,
Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα, και η στατιστική. 
Με την στατιστική, μπορείς να παρουσιάσεις
ότι θέλεις, όπως το θέλεις. 
Η ορθή προσέγγιση, που θα έκανε ένας καλός
Τσέο, θα ήταν να δεί το μέγεθος της αγοράς που απευθύνεται, και να θέσει στόχους, για το ποσοστό αυτό της αγοράς που θέλει να κερδίσει.
Και "διαβάζοντας" ( ερωτηματολόγια ) τις ανάγκες της αγοράς αυτής ( niche market = a specialized market for a particular product or service.κλπ, ), μια και μιλάμε για εξειδικευμένα προϊόντα ( η Panerai, η GS, και παρόμοιες, δεν απευθύνονται στις πλατιές λαϊκές μάζες

), καθορίζει και την θέση που θέλει να έχει η φίρμα του.
Αυτά μπορεί να είναι αναγνώριση, διαφορετικότητα, αποδοχή, θαυμασμό, κλπ, οπότε, η όλη προσπάθεια θα είναι, με
............τα τόσα Τεχνικά μέσα προβολής, οι συνειδήσεις του κοινού ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ αλλάζουν...Δεν είναι πυρηνική επιστήμη το μάρκετινγκ...Λεφτά να έχεις μόνο και η μεταστροφή των παγιωμένων αντιλήψεων είναι θέμα χρονου...
............Δεκα άτομα με κύρος να βάλεις για κραχτες να ενισχύσουν την εικόνα της ΧΧΧΧΧ
οπότε, διαμορφώνει την προσλαμβάνουσα του αγοραστικού κοινού για το προϊόν.
Και, μετά έρχονται τα μετρήσιμα. Ανάλογα με το προϊόν, ανταγωνισμό, αγορά, αυτό μπορεί να πραγματοποιείται για οριστικές αποφάσεις, από τον πρώτο, μέχρι τα τρία χρόνια.
Προσπαθήσαμε πχ για το 10 % της αγοράς των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, ( δυναμισμός, ιστορία, ποιότητα, διάκριση, ικανοποίηση, κλπ), πόσο καταφέραμε να κερδίσουμε ? Κάτω από το 10 %, πάνω από το 10 % ?.
Πέρασε το μήνυμα στο κοινό ? ή άλλα είπαμε, άλλα κατάλαβαν ? ( Ρε ποιόν μου θυμίζει, ποιόν μου θυμίζει .............

).
Και αναπροσαρμόζεται η πολιτική της "προώθησης", είτε με νέα πολιτική, ή με αλλαγή "Τσέο".
Αυτό ισχύει ΠΑΝΤΟΥ. Από τα αεροπλάνα, μέχρι τα πολιτικά κόμματα.
Οταν ο Τσέο, έχει κάνει πατάτες, τον αλλάζουν. Το να βλέπω μία φίρμα ( ρολογιών στην συγκεκριμένη περίπτωση) να κατέχει μερίδιο 1,9 % ή 3,9 % της αγοράς των Ελβετικών ωρολογίων ( sic ! ),
δεν μου λέει τιποτα. Θα πρέπει να ξέρω και τα ακόλουθα.
α. Ειναι μονάδες ?
β. Ειναι αξίες ?
γ. Και την θέση τα προηγούμενα έτη, να δώ, ανέβηκε κάποιος, κατέβηκε ?

Μετά, συμπληρωματικά, θα πρέπει να έχω
α. τους στόχους της κάθε μίας

β. την δυνατότητα παραγωγής της

Μπορεί κάποια να έχει τόσα, επειδή
α. είναι επιτυχημένη στους στόχους που έθεσε για την χρονική περίοδο ? Βελτίωσε την θέση από την προηγούμενη χρονιά ?
β. δεν θέλει ή δεν μπορεί να παράξει περισσότερα, άρα, μάλλον ξεπουλάει, ή μας το παίζει "δύσκολη"
Συμπεράσματα :α. Μία εικόνα, χίλιες λέξεις, αλλά δεν ισχύει εδώ.

β. Ειμαι έτοιμος να αναλάβω ....Τσέο