Αποστολέας Θέμα: Seiko  (Αναγνώστηκε 1995558 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Απ: Seiko
« Απάντηση #10725 στις: Μάρτιος 18, 2017, 11:59:15 πμ »
Γι' αυτο παιρνεις quartz για να μην σ´απασχολουν τετοια θεματα.. ;D Απο προσωπικη εμπειρια δεν εχω βγαλει ακρη ακριβως τι μπορει να επηρεαζει κατι τετοιο..Εικαζω πως οφειλεται σε εναν πολυπαραγοντικο συνδυασμο, του ποσοστου φορτισης (χρονος στον καρπο σου, σταση εναποθεσης του κατα την μη χρηση του) και των εξωτερικων συνθηκων (υγρασιας/θερμοκρασιας)...Δεν αποκλειουμε φυσικα περιπτωσεις πχ να εχει υποστει δυνατο χτυπημα ή να εχει μαγνητισθει αλλα βεβαια εκει θα ετρεχε σαν τρελο φανταζομαι...Παρακολουθα το για λιγο και βλεπεις..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #10726 στις: Μάρτιος 18, 2017, 12:01:04 μμ »
Έχει να κάνει με την ποιότητα της  μηχανής, δεν είναι κακό ,στο λέει και η σεικο, μπορει να έχε αποκλίσεις στο +20
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 18, 2017, 12:02:40 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #10727 στις: Μάρτιος 18, 2017, 12:09:18 μμ »
Έχει να κάνει με την ποιότητα της  μηχανής, δεν είναι κακό ,στο λέει και η σεικο, μπορει να έχε αποκλίσεις στο +20

+10000 αυτο το σημαντικοτερο.... ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος katsiletra

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10728 στις: Μάρτιος 18, 2017, 12:11:58 μμ »
Γι' αυτο παιρνεις quartz για να μην σ´απασχολουν τετοια θεματα.. ;D Απο προσωπικη εμπειρια δεν εχω βγαλει ακρη ακριβως τι μπορει να επηρεαζει κατι τετοιο..Εικαζω πως οφειλεται σε εναν πολυπαραγοντικο συνδυασμο, του ποσοστου φορτισης (χρονος στον καρπο σου, σταση εναποθεσης του κατα την μη χρηση του) και των εξωτερικων συνθηκων (υγρασιας/θερμοκρασιας)...Δεν αποκλειουμε φυσικα περιπτωσεις πχ να εχει υποστει δυνατο χτυπημα ή να εχει μαγνητισθει αλλα βεβαια εκει θα ετρεχε σαν τρελο φανταζομαι...Παρακολουθα το για λιγο και βλεπεις..

Έχω αρκετά quartz οπότε δεν με αποσχολεί κιόλας  ;). Ευτυχώς δεν μου έχει πέσει ούτε μαγνιτηστεί γιατί προσέχω που το αφήνω. Απλώς μου κάνει εντύπωση γιατί έχω κι ένα Seiko με μηχανή την 6039 μοντέλο του '75, κι από τότε μέχρι σήμερα έιναι στο +8, με πεσίματα χτυπήματα κτλ. Όπως κι ένα Orient και Orfina που έχω την τύχη να έχω, μοντέλα κι αυτά του '77 είναι σε σταθερή απόκλιση τον μήνα. Όλα αυτά χωρίς να έχει γίνει ποτέ σέρβις σε κανένα.
Απλώς έχει αρχίσει να με απογοητεύει λίγο η Seiko με την ποιότητα των μηχανών των προηγούμενων δεκαετιών με των τελευταίων, πάντα στις μηχανές χαμηλού κόστους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #10729 στις: Μάρτιος 18, 2017, 12:17:00 μμ »
Η σεικο σου λέει από την αρχή, για τη χρονομετρία της μηχανής
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10730 στις: Μάρτιος 18, 2017, 12:29:21 μμ »
Η σεικο σου λέει από την αρχή, για τη χρονομετρία της μηχανής

Δεν αντιλέγω, απλώς κάνω μια σύγκριση του χτες με το σήμερα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #10731 στις: Μάρτιος 18, 2017, 12:43:42 μμ »
Οι νεες μηχανες,τεχνολογικα,ειναι ανωτερες.Δεν μπορεις να παρεις σαν δειγμα 2 παλια ρολογια που εχεις και να βγαλεις συμπερασμα.Εχω απαιτησεις απο ακριβες αυτοματες μηχανες,αλλα αυτες συνηθως εχουν πιστοποιητικο cosc
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #10732 στις: Μάρτιος 18, 2017, 12:59:13 μμ »

sube fotos
Μπορεις να δεις την εξελιξη της πιο γνωστης μηχανης ,της seiko
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 18, 2017, 13:09:29 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10733 στις: Μάρτιος 18, 2017, 18:11:35 μμ »

Οπως τα λέει ο Χάρης.

Ολοι ξέρουμε ότι η ακρίβεια αυτών των μηχανισμών, αν εξαιρέσουμε τις μη μεταβλητές συνθήκες, όπως ποιότητα υλικών, κατασκευαστικές ανοχές, σχεδιασμό λειτουργίας, η ακρίβεια της λειτουργίας εξαρτάται από την ένταση του ελατηρίου ( % φόρτισης ), και την θερμοκρασία. Η υγρασία δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Και φυσικά και η θέση του μηχανισμού ως προς το κέντρο της γής.  ???

Για τον λόγο αυτό, τα ακριβά ρολόγια, ρυθμίζονται σε διάφορες θέσεις ( 3, 5 και 6 θέσεις) και διαφορετικές θερμοκρασίες ( διμεταλλικά μπάλανς ), και πιστοποιούνται και για isochronism ( ικανότητα διατήρησης των χρόνων ανεξάρτητα απο την φόρτιση του ελατηρίου ).

Οταν αγοράζεις ένα ακριβό μηχανικό, αυτά περιλαμβάνονται, και αναφέρονται.

capture

Στα πιο φθηνά, οι συνθήκες αυτές, εφόσον δεν έχουν ληφθεί υπ' όψιν και δεν έχουν πιστοποιηθεί, είναι δυνατόν να παρουσιάζουν μεταβολές.

Αν όμως είναι ξαφνικές, οπως πάει συνήθως τοσο +/-, και ξαφνικά τρελαίνεται, πρώτη αιτία είναι κτύπημα, μαγνητισμός, γενικά κάποια βίαια ενέργεια στον μηχανισμό ( μετακίνηση και μεταβολή του μήκους του τριχοειδούς ).

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #10734 στις: Μάρτιος 18, 2017, 18:59:31 μμ »
Γι'αυτο σε παραδεχομαι βρε Γιωργο, γιατι εξανεμιζεις τα οποια "συννεφα" εχω και γω σε τετοια θεματα!!  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10735 στις: Μάρτιος 18, 2017, 19:27:36 μμ »
Ωραίο ποστ Γιώργο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10736 στις: Μάρτιος 19, 2017, 00:47:45 πμ »
Ευχαριστώ τους κκ Πέτρο και Χάρη.

Ειναι ένα κεφάλαιο η πιστοποίηση, που κάποια στιγμή, θα πρέπει να αναλυθεί, αν δεν υφίσταται ήδη.

Και εμένα το SEIKO, είναι πλέον μείον 13 δευτερα σε 12 ημέρες, ( από 7 Μαρτίου 11.00 το πρωϊ ), καλύτερα και από ρολόγια των πολλών χιλιάδων, αλλά αυτό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ τίποτα.

Ειναι απλώς..........................................σύμπτωση !

Αν αυτό τον χρόνο τον κράταγε ΚΑΙ ενώ το έψηνε ο ήλιος σε μια παραλία,
Αν αυτό τον χρόνο τον κράταγε ΚΑΙ ενώ το πάγωνε το χιόνι στις καταβάσεις ( εκτός μπουφάν ),
Αν αυτό τον χρόνο τον κράταγε ΚΑΙ ενώ το φορούσα στα άπειρα αεροπορικά μου ταξίδια ( αυξομειώσεις g ),
Αν αυτό τον χρόνο τον κράταγε ΚΑΙ ενώ υπηρετούσα στους ελεύθερους σκοπευτές ( ακινησία για ΠΟΛΛΕΣ ώρες )

......τότε, ΝΑΙ θα ήμουν ευτυχισμένος, γιατι θα είχα ένα ρολόι που θα έκανε ΟΛΑ αυτά, χωρίς να είναι ADJUSTED to 5 positions & temperatures. ( Ρυθμισμένο σε 5 θέσεις και θερμοκρασίες ), και κατα συνέπεια , 100 φορές πιο ακριβό !.

Αν ήμουν υπεύθυνος για την ..............μυστικη αποστολή του έθνους, ή για ένα απλό άλμα ελευθέρας στο νερό, δεν θα φόραγα ένα ΜΗ πιστοποιημένο. Με το άλμα από τα Χ πόδια θα πάγωνε, μολις βουταγα στο νερό θα ξεπάγωνε, και μετά μπορεί να έτρεχε 35 δεύτερα την ώρα, και όταν θα έσκαγαν τα εκρηκτικά, μετά την μακρυα περίπολο, να τα ειχα ακόμα στην τσέπη μου. γιατί η ένδειξη του χρόνου πλέον, θα ήταν "σχετική".

Χαιρομαι που το ρολογάκι των 60 Ε δείχνει σωστά, αλλά σε εργαστηριακές συνθήκες. Οχι σε ανεξέλεγκτες πραγματικές.

Αν διέσχιζα τον ωκεανό, με σχεδία από πάπυρο, εξομοιώνοντας τις συνθήκες των αρχαίων Φοινίκων, και έπαιρνα στίγματα για να καθορίσω την πορεία μου, αυτονόητο είναι ότι δεν θα βασιζόμουνα σε μη πιστοποιημένο. Γιατί θα κατέληγα στην Παταγωνία  :'(

Για να διαχωρίζουμε την "ήρα από το στάρι"  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #10737 στις: Μάρτιος 19, 2017, 13:39:05 μμ »
Από την άλλη όμως... ως γνωστόν τα όμορφα -και συνήθως ακριβά- ρολόγια είτε είναι μηχανικά είτε quartz, δεν τα αγοράζουμε για την ακρίβεια τους. Τα αγοράζουμε ως ανδρικό κόσμημα στο χέρι μας!
Ρολόι έχουμε στο γραφείο, στο κινητό, στο αυτοκίνητο, στη μηχανή, στη τηλεόραση, στο φούρνο της κουζίνας, στον υπολογιστή, στο τάμπλετ.... βασικά παντού υπάρχει ένα ρολόι να μας θυμίζει τον χρόνο που τρέχει....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10738 στις: Μάρτιος 19, 2017, 22:22:00 μμ »
Ευχαριστώ τους κκ Πέτρο και Χάρη.

Ειναι ένα κεφάλαιο η πιστοποίηση, που κάποια στιγμή, θα πρέπει να αναλυθεί, αν δεν υφίσταται ήδη.

Και εμένα το SEIKO, είναι πλέον μείον 13 δευτερα σε 12 ημέρες, ( από 7 Μαρτίου 11.00 το πρωϊ ), καλύτερα και από ρολόγια των πολλών χιλιάδων, αλλά αυτό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ τίποτα.

Ειναι απλώς..........................................σύμπτωση !

Αν αυτό τον χρόνο τον κράταγε ΚΑΙ ενώ το έψηνε ο ήλιος σε μια παραλία,
Αν αυτό τον χρόνο τον κράταγε ΚΑΙ ενώ το πάγωνε το χιόνι στις καταβάσεις ( εκτός μπουφάν ),
Αν αυτό τον χρόνο τον κράταγε ΚΑΙ ενώ το φορούσα στα άπειρα αεροπορικά μου ταξίδια ( αυξομειώσεις g ),
Αν αυτό τον χρόνο τον κράταγε ΚΑΙ ενώ υπηρετούσα στους ελεύθερους σκοπευτές ( ακινησία για ΠΟΛΛΕΣ ώρες )

......τότε, ΝΑΙ θα ήμουν ευτυχισμένος, γιατι θα είχα ένα ρολόι που θα έκανε ΟΛΑ αυτά, χωρίς να είναι ADJUSTED to 5 positions & temperatures. ( Ρυθμισμένο σε 5 θέσεις και θερμοκρασίες ), και κατα συνέπεια , 100 φορές πιο ακριβό !.

Αν ήμουν υπεύθυνος για την ..............μυστικη αποστολή του έθνους, ή για ένα απλό άλμα ελευθέρας στο νερό, δεν θα φόραγα ένα ΜΗ πιστοποιημένο. Με το άλμα από τα Χ πόδια θα πάγωνε, μολις βουταγα στο νερό θα ξεπάγωνε, και μετά μπορεί να έτρεχε 35 δεύτερα την ώρα, και όταν θα έσκαγαν τα εκρηκτικά, μετά την μακρυα περίπολο, να τα ειχα ακόμα στην τσέπη μου. γιατί η ένδειξη του χρόνου πλέον, θα ήταν "σχετική".

Χαιρομαι που το ρολογάκι των 60 Ε δείχνει σωστά, αλλά σε εργαστηριακές συνθήκες. Οχι σε ανεξέλεγκτες πραγματικές.

Αν διέσχιζα τον ωκεανό, με σχεδία από πάπυρο, εξομοιώνοντας τις συνθήκες των αρχαίων Φοινίκων, και έπαιρνα στίγματα για να καθορίσω την πορεία μου, αυτονόητο είναι ότι δεν θα βασιζόμουνα σε μη πιστοποιημένο. Γιατί θα κατέληγα στην Παταγωνία  :'(

Για να διαχωρίζουμε την "ήρα από το στάρι"  ;)

Ναι αλλά μετά την πολύ καλή χρονομετρία σου έχει τύχει αυτό το -12 να στο κάνει σε μια μέρα μετά από αρκετό καιρό;; Και μετά να φτιάξει κι αργότερα να χαλάσει πάλι;
Συνήθως μετά από καιρό χρήσης χάνει ή κερδίζει ένα στάνταρ +-, όχι κάθε τόσο να κάνει σκαμπανεβάσματα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #10739 στις: Μάρτιος 20, 2017, 00:16:55 πμ »
.... βασικά παντού υπάρχει ένα ρολόι να μας θυμίζει τον χρόνο που τρέχει....

και πίσω δεν γυρνά... όπως το ποτάμι... ή τα λόγια που ξεστομίσαμε δίχως να σκεφτούμε...

sent using tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions