Αποστολέας Θέμα: Δουλεια στο εξωτερικο...  (Αναγνώστηκε 14328 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος _Batman_

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Δουλεια στο εξωτερικο...
« Απάντηση #75 στις: Σεπτέμβριος 26, 2014, 20:31:05 μμ »
Αν θες να προχωρήσεις network engineer, πρέπει να προχωρήσεις κ στο ccnp για καλή θέση εξωτερικό. Και γενικά να ασχολείσαι κ μόνος σου κ να κάνεις φυσικά κ τις ανανεώσεις κάθε 3 χρόνια. Φτιάξε virtual δίκτυα με router emulators κ σκίστους τα ράμματα. Εξωτερικό = εξειδίκευση. Είναι ωραία τα δίκτυα, αλλά αν τα αφήσεις λίγο ξεχνάς τα πάντα εύκολα. Έχω κ εγω ccna, αλλά με όλα τα υπόλοιπα που κάνω ως it admin, θυμάμαι πια μόνο τα βασικά. Ίσα ίσα για να μπορώ να κάνω εύκολα ρυθμίσεις κ troubleshooting στο δίκτυο μου.
Κωνσταντινε ολα αυτα τα εκανα και γω... απλα τωρα που δουλευω σε αλλο αντικειμενο... μου ειναι πολυ δυσκολο μονος μου να ξαναασχοληθω... το ccnp ειναι υπερβολικα ακριβο... για να το πληρωσω εγω μονος μου... θα ηθελα μια εταιρια να μπορει να επενδυση πανω μου... και οντως τα ξεχνας ευκολα... εγω οταν ημουν πρωτοετης φοιτητης ασχολιομουν και με το penetration testing σε μεγαλο βαθμο οχι της αηδιες που κανουν τωρα... αυτες τις αηδιες τις εκανα και γω αλλα μικρος... πολυ μικρος...

τεσπα, αυτο ειναι η Ελλαδα... ακομα σου λενε ξερεις απο υπολογιστες; πρεπει να ξερεις κωδικα δικτυα αρχιτεκτονικη ολα... ενω ενας φιλος πηγε Τσεχια και κανει μονο δικτυα... οταν πηγε μου εστειλε email και μου λεει τερμα τα κανω ολα!! τεσπα θα δουμε... τωρα απλα back to reality... και στην δουλεια που ειμαι τωρα στο ΙΤ τμημα ειναι μεσα υπευθυνος ενας καθηγητης φυσικης... λογικα δεν ειμαι σιγουρος... πρεπει να εχει κανενα μεταπτυχιακο αλλα δεν παιρνω και ορκο... αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν ξερει απο δικτυα... γιατι δεν γινεται για τερματικα που κανουν μονο δηλωσεις προιοντων να μου εχεις i7...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 26, 2014, 20:33:35 μμ από _Batman_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"The quieter you become, the more you are able to hear..."

Αποσυνδεδεμένος time_ keeper

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτέμβριος 26, 2014, 22:51:39 μμ »
Καλα οκ, υπαρχουν και πολυ χειρότερα.  Μην τρελαθουμε, ο ανθρωπος σε αεροδρομιο θα δουλευε, δεν πηγενε για εργολάβος.

Το θεμα ειναι οτι δε το ήθελες,  δεν μπορω να πιστεψω οτι το ηθελες και δεν εκανες την κίνηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Αν ψηφιστεί το ψευτορολεξ και το κερδίσω,  θα το παω σκοπευτηριο και θα το χορτάσω σκάγια .... Θα βγαλω το αχτι μου!

Αποσυνδεδεμένος _Batman_

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτέμβριος 26, 2014, 23:08:21 μμ »
Καλα οκ, υπαρχουν και πολυ χειρότερα.  Μην τρελαθουμε, ο ανθρωπος σε αεροδρομιο θα δουλευε, δεν πηγενε για εργολάβος.

Το θεμα ειναι οτι δε το ήθελες,  δεν μπορω να πιστεψω οτι το ηθελες και δεν εκανες την κίνηση.
το ηθελα απλα ηταν αραβικη χωρα και κολωσα... δεν ειναι και λιγο 27χρ στα 28χρ να πας supervisor στο αεροδρομειο... και με τετοιο εξοπλισμο που θα ειχαν... τεσπα οτι και να λεμε τωρα τελειωσε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτέμβριος 26, 2014, 23:23:06 μμ »
Πάντως, οι φωτογραφίες του Καπετάνιου είναι συγκλονιστικές...
Αυτή την ακραία αντίθεση δυσκολεύεται κανείς να την αναλογιστεί, πόσο μάλλον να τη βιώσει...
Προσωπικά, με σόκαρε.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 26, 2014, 23:45:10 μμ από WhiteLionR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος _Batman_

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτέμβριος 26, 2014, 23:39:06 μμ »
Πάντως, οι φωτογραφίες του καπετάνιου είναι συγκλονιστικές...
Αυτή την ακραία αντίθεση δυσκολεύεται κανείς να την αναλογιστεί, πόσο μάλλον να τη βιώσει...
Προσωπικά, με σόκαρε.
και μενα Θοδωρη... αλλα και η καθημερινοτητα εδω με σοκαρει... σκεψου απλα οτι πολλους 30αριδες τους συντηρουν οι γονεις τους... τεσπα μεγαλη κουβεντα... απλα τελικα πηρα την αποφαση μου ελπιζω τωρα απλα να μου κατσει παλι μια καλη ευκαιρια...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Σεπτέμβριος 27, 2014, 09:16:54 πμ »
αλλα και η καθημερινοτητα εδω με σοκαρει... σκεψου απλα οτι πολλους 30αριδες τους συντηρουν οι γονεις τους...
Τα ειπες ολα......
Τι ειναι πιο συγκλονιστικο και πιο αξιολυπητο;

Αυτη η φωτογραφια.....

.....η ο 30αρης που περιμενει τη συνταξη του πατερα του για να πιει ενα καφε;

Sent from my LG G2 using tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σεπτέμβριος 27, 2014, 09:25:16 πμ »
Τα πραγματα και εξω δεν ειναι ροδινα. Φυσικα μεγαλο ρόλο παιζει και που "εξω" ειναι κανεις, υπο ποιες συνθηκες, για ποσο καιρό, κτλ τκλ.

Σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά και οι αμοιβές, "εξωπραγματικές" για τα ελληνικά δεδομένα, ειδικα οπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα, σε βάθος χρόνου δεν θα γεμισουν κενα που μπορει να δημιουργηθουν.

Προσωπικη μου αποψή είναι οτι "ιδανικές" συνθήκες για να φύγει κανείς δεν υπάρχουν. Τα βαζεις κάτω, τα μετράς και τα σταθμίζεις και σε πιθανη ευκαιρια, πρέπει να είσαι έτοιμος να φύγεις την επόμενη μέρα (σχήμα λόγου αλλα καταλαβαινετε τι εννοω).

Ο ευρύτερος κατασκευαστικός κλάδος, σε κώμα (για να μην πω νεκρος) εδω και χρόνια, δεν θα πάρει τα πάνω του σύντομα. Είναι αδύνατο να επανέλθει αμεσα στην πρώτερη κατάσταση. το ίδο και αρκετοι ακόμη επαγγελματικοι κλάδοι. Το σημαντικό είναι να προσπαθεί κανείς να παρουσιάζει ευελεξια στον χώρο του, και είτε εκτός είτε εντος Ελλαδας να παρακολουθει τις εξελίξεις και να αρπάξει οποια ευκαιρία του δωθει.

Η δουλεια στο εξωτερικό είναι το "τυρί".  Εχει ομως και μια φάκα που μπορει να σε πιασει μπορεί και όχι. Στο χέρι του καθενος είναι πως θα το παει.

Εν κατακλείδι και επειδη πλατιαζω χωρις λόγο. Η Ελλάδα για μένα, είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου. Οχι γιατί είναι πραγματικά η ωραιότερη αλλα γιατι εκει μεγαλώσαμε, αυτή είναι η ζωή που ξέρουμε,  μέσα σε αυτό το απίθανο @ρδελο (γιατι τετοιο είναι) μάθαμε να ζούμε και να επιζούμε, και είναι απλά οικειο. Ολα τα υπολοιπα, είναι "ξένα" και σε βάθος χρόνου "κουράζουν". 

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος elbetakias

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σεπτέμβριος 27, 2014, 10:40:32 πμ »
Με την τελευταια σου παραγραφο συμφωνω απολυτα.
Να τα βρασω τα λεφτα αν δε μπορω να τα φαω οπως θελω..
Οκ, υγιης 100% δε μπορεις να εισαι αν ζητας χαρτζιλικι απο τους γονεις σου,αν δεν σε παρει απο κατω ομως ,τουλαχιστον εχεις παλευεις για κατι..
Κτηνιατρος ειμαι και περα απο κτηνιατρεια,εχω δουλεψει απο οικοδομη μεχρι χωραφια..
Η γραμμη της κυβερνησης ειναι να βγαινουν εξω οι νεοι για ευνοητους λογους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Σεπτέμβριος 27, 2014, 15:28:44 μμ »
δε διάβασα όλο το thread λόγω έλλειψης χρόνου, αν μου επιτρέπεις να σου πω τη γνώμη μου...
η αδερφή μου με το γαμπρό μου είναι στο άμπου ντάμπι, πολύ καλές δουλειές κ οι 2 αλλά οι συνθήκες ζωής είναι δύσκολες κ κουραστικές, αν είχαν την επιλογή θα έφευγαν

πιστεύω ότι το σημαντικότερο κριτήριο είναι σε τί φάση της ζωής σου είσαι κ τί θες από αυτήν.
με οικογένεια κ παιδιά θα ήταν η έσχατη λύση. ελεύθερος; ναι θα πήγαινα, θα μάζευα εμπειρίες που θα θυμόμουν μια ζωή κ θα πρόσθετα στο cv μου 1 γραμμή που θα μου έδινε ασφάλεια σε περίπτωση μελλοντικής αναζήτησης εργασίας, κ λέω ασφάλεια γιατί θα το έβλεπα σε βάθος χρόνου προκειμένου να εξασφαλίσω την οικογένειά μου. αν είσαι τύπος καριερίστας αυτή τη γραμμή μπορείς να τη δεις σαν μια σημαντική ευκαιρία να χτυπήσεις πόρτες κ να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο global. κ τα 2 σεβαστά είναι κ εξαρτάται από το χαρακτήρα.
φυσικά υπάρχει κ η άλλη άποψη, εξίσου σεβαστή που όλα αυτά τα βλέπει μάταια, να έχεις δουλειά δηλ κ να θες να ξεσηκωθείς να πας εκεί κάτω για καριέρα, φράγκα κλπ. τί να το κάνεις το ρόλεξ όταν δεν υπάρχει λόγος να δεις την ώρα γιατί δεν έχεις τα φιλαράκια σου να κανονίσεις να παίξεις μια μπαλίτσα ή να πιεις ένα καφεδάκι δίπλα στη θάλασσα; μια ζωή την έχουμε...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος _Batman_

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Σεπτέμβριος 27, 2014, 16:33:56 μμ »
Παίδες το παρεξήγησατε το ρολεξ... Για πλάκα το ανέφερα μιας και είμαστε φόρουμ ρολογιών... Τα λεφτά ηταν 3500€ το πρώτο εξάμηνο και μετά.τα αλλα δύο χρόνια διαπραγμάτευση μέχρι 30% πάνω...
Ελεύθερος είμαι και ναι το κοιτάω για καριέρα... Θα δούμε τώρα αυτό τελείωσε πάντως αν πέσει κανενός το μάτι πουθενά για ιτ ας ρίξει ένα πιμι...

Στάλθηκε από το Sony Neo V χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος elbetakias

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Σεπτέμβριος 27, 2014, 17:46:25 μμ »
το ο,τι θα πας πχ ομαν δε σου διασφαλιζει και καριερα...πολυ καλες επαγγελματικες απολαβες σου εξασφαλιζει...
παντως αν οντως θες τοσο πολυ να βγεις εξω αργα η γρηγορα θα γινει...κοιτα να κανεις την καλυτερη για σενα επιλογη...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions