Ποια ειναι η οικογενειακη σου κατασταση ?
Εχεις απλα μια σχεση ,εισαι παντρεμενος ,εχεις παιδια ,τι ηλικια εχουν τα παιδια σου ,εχεις υπεργηρους γονεις που εχουν την αναγκη σου ?
Εχεις τωρα δουλεια ,επιβιωνεις , με ανεση ,με το ζορι ?
Που δουλευεις ,εχει μελλον η εταιρεια ,εχεις εσυ μελλον στην εταιρεια ,ειναι για κλεισιμο οπως οι μισες σε αυτη τη χωρα ?
Εχεις κεφαλαιο διαφυγης ? Εχεις συγγενεις (γονεις ) που μπορουν να σε υποστηριξουν σε μια ενδεχομενη ανεργια ?
Εχεις δανεια ,εχεις αλλες υποχρεωσεις (διατροφες ,φροντιδα αλλων προσωπων ) ?
Εαν τελικα πας και φυγεις σε ενα μηνα θα μπορεσεις να ξαναβρεις δουλεια στην Ελλαδα )ή την προηγουμενη δουλεια σου .
Μετα φυσικα οσα σου ειπαν οι υπολοιποι για την εταιρεια που θες να πας .
Για την χωρα που θα πας νομιζω ψιλοκαταλαβες τι παιζει ,μιλαμε για τριτο κοσμο ,μωαμεθανους ,κολοκαιρο .
Φυσικα προτιμοτερη θα ηταν μια χωρα της ευρωπης ή ΗΠΑ Αυστραλία .Ευρωπη βεβαια αυτα τα λεφτα που λες ουτε με το κυαλι .
Γενικα αυτες τις δουλειες τις βλεπω σαν αρπαχτη ,χτυπαω φευγω ,περναω την δυσκολη στιγμη (λογω ανεργιας ή λογω χαμηλου μισθου)
Παω ,περναω δυο ,τρια ,πεντε χρονια ,καβατζαρω εκατο χλιαρικα και επιστρεφω με ενα κεφαλαιο που θα με κανει να ειμαι επιλεκτικοτερος με τις μελοντικοτερες δουλειες μου ή απλα βουλωνω τρυπες που εδω δεν θα βουλωναν ποτε .
Προσωπικα ειχα την ευκαιρεια να δουλεψω Σερβια (οχι δηλ μακρια ) και μαλιστα σε Ελληνικη κατασκευαστικη εταιρεια αλλα η οικογενειακη μου κατασταση με εκανε να το ξανασκεφτω και να παιδευτω λιγο ακομα σε αυτον τον βουρκο που λεγεται ελληνικη πραγματικοτιτα και αγορα .