Αποστολέας Θέμα: Δουλεια στο εξωτερικο...  (Αναγνώστηκε 14390 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Δουλεια στο εξωτερικο...
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 16:47:11 μμ »
Λοιπον,

Καταρχην διαβασε οσο περισσοτερα μπορεις για την εταιρια. Κοιταξα στο site glassdoor που βαζουν reviews εργαζομενοι και αρκετες φορες εχουν ενδαφεροντα στοιχεια, αλλα δεν την βρηκα.

Η Ελλαδα εχει διακρατικες συμφωνιες που μπορεις να βρεις τα ΦΕΚ σχετικα με τον επαναπατρισμο χρηματων (και τον αναλογουν φορο) και απο τις χωρες της μεσης ανατολης οπου συνηθως οι μισθοι ειναι καθαροι διχως φορους.

Τωρα για τα της διαμονης εσυ αποφασιζεις. Συναδελφος και φιλος σε αντιστοιχη περιπτωση σε ργο στην Σαουδικη Αραβια, του κληρωσε ινδος συγκατοικος και εκανε μεγαλη ιστορια μεχρι να τον μεταφερουν σε δικο του διαμερισμα.

Ειναι εμεπειρα ζωης η μεση ανατολη και "Βαραινει" σημαντικα σε ενα βιογραφικο. Το Ομαν ειναι μεσα στις εξαιρετικα ασφαλης χωρες της μεσης ανατολης. Η ζωη ομως ειναι "δυσκολη" σε ολες αυτες γιατι ειναι εξω και περα απο τα δικα μας ηθη και εθιμα.

Εγω θα σου ελεγα να διασφαλισεις τα εξης

1. Απολαβες (αυτο ειναι συνθετο θεμα και αρκετα προσωπικο. Συνηθως πρεπει να εχεις ενα μισθο, καθημερινη αποζημιωση παρουσιας, πιθανα μπονους στοχων, κτλ κτλ)
2. Rotation. Εννοω ποσο συχνα θα εχεις αδεια και για ποσο καιρο (εξοδα αεροπορικα κτλ κτλ εννοειται οτι ειναι πληρωμενα απο την εταιρια σε καθε μετακινηση). Ενα καλο rotation ειναι μεταξυ 60/15 και 75/15. Ειναι πολυ σημαντικο για να αποσυμφορεισαι προσωπικα.
3. Ρωτα τι εναλλακτικες εχεις στην διαμονη.
4. Με τι βιζα πας εκει. Απο η περμανεντ αλλο η εργασιας. Εχω κατα καιρους ακουσει απιθανες ιστοριες (απο ελληνικες κατα βαση εταιριες βεβαια που δουλευουν αρκετα ερασιτεχνικα και εκει) που ανθρωποι ειχαν σημαντικα θεματα με τα χαρτια τους.

Γενικα θα σου ελεγα να το τολμησεις αν δεν σε κραταει κατι εδω. Οσο μικροτερος το κανεις τοσο περισσοτερες θα ειναι οι επιλογες στο μελλον.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 22, 2014, 16:49:10 μμ από nostradamus »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 16:48:47 μμ »
:D :D :D
πρεπει να ραψεις κουστουμι,μαλλον κελεμπια :D

ενα παραδειγμα,πολυχρονεμενε μου!

imagen jpg
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 17:04:26 μμ »
Εγω παλι ειμαι σιγουρος οτι αν δεν πας, θα το μετανιωσεις.
Μια ζωη θα ζεις με την απορια και θα αναρωτιεσαι......"πως να ηταν αραγε εκει;", "γιατι να μην παω;", "μηπως τελικα εκανα χαζομαρα;" κοκ.
Εισαι νεος, ελευθερος, ζεις σε μια χωρα που χειροτερη δεν ξερω αν υπαρχει, κατι συνταρακτικο στη δουλεια σου δεν προκειται να συμβει απ' οτι μας ειπες, οποτε......
Αυτες ειναι εμπειριες ζωης και δεν πρεπει να τις αφηνεις.
Οσο για τα 2,5 χρονια, πιστεψε με, θα περασουν νερακι.
Λαβε σοβαρα υπ' οψιν οτι αυτη η δουλεια μπορει να ειναι το διαβατηριο σου για κατι καλυτερο αυριο μεθαυριο.
Για κατι πολυ καλυτερο.......

Sent from my LG G2 using tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 17:06:50 μμ »
Μια ζωη θα ζεις με την απορια και θα αναρωτιεσαι......"πως να ηταν αραγε εκει;", "γιατι να μην παω;", "μηπως τελικα εκανα χαζομαρα;" κοκ.
Εισαι νεος, ελευθερος, ζεις σε μια χωρα που χειροτερη δεν ξερω αν υπαρχει, κατι συνταρακτικο στη δουλεια σου δεν προκειται να συμβει απ' οτι μας ειπες, οποτε......
Λαβε σοβαρα υπ' οψιν οτι αυτη η δουλεια μπορει να ειναι το διαβατηριο σου για κατι καλυτερο αυριο μεθαυριο.

+απειρο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος _Batman_

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 17:51:26 μμ »
Λοιπον,

Καταρχην διαβασε οσο περισσοτερα μπορεις για την εταιρια. Κοιταξα στο site glassdoor που βαζουν reviews εργαζομενοι και αρκετες φορες εχουν ενδαφεροντα στοιχεια, αλλα δεν την βρηκα.

Η Ελλαδα εχει διακρατικες συμφωνιες που μπορεις να βρεις τα ΦΕΚ σχετικα με τον επαναπατρισμο χρηματων (και τον αναλογουν φορο) και απο τις χωρες της μεσης ανατολης οπου συνηθως οι μισθοι ειναι καθαροι διχως φορους.

Τωρα για τα της διαμονης εσυ αποφασιζεις. Συναδελφος και φιλος σε αντιστοιχη περιπτωση σε ργο στην Σαουδικη Αραβια, του κληρωσε ινδος συγκατοικος και εκανε μεγαλη ιστορια μεχρι να τον μεταφερουν σε δικο του διαμερισμα.

Ειναι εμεπειρα ζωης η μεση ανατολη και "Βαραινει" σημαντικα σε ενα βιογραφικο. Το Ομαν ειναι μεσα στις εξαιρετικα ασφαλης χωρες της μεσης ανατολης. Η ζωη ομως ειναι "δυσκολη" σε ολες αυτες γιατι ειναι εξω και περα απο τα δικα μας ηθη και εθιμα.

Εγω θα σου ελεγα να διασφαλισεις τα εξης

1. Απολαβες (αυτο ειναι συνθετο θεμα και αρκετα προσωπικο. Συνηθως πρεπει να εχεις ενα μισθο, καθημερινη αποζημιωση παρουσιας, πιθανα μπονους στοχων, κτλ κτλ)
2. Rotation. Εννοω ποσο συχνα θα εχεις αδεια και για ποσο καιρο (εξοδα αεροπορικα κτλ κτλ εννοειται οτι ειναι πληρωμενα απο την εταιρια σε καθε μετακινηση). Ενα καλο rotation ειναι μεταξυ 60/15 και 75/15. Ειναι πολυ σημαντικο για να αποσυμφορεισαι προσωπικα.
3. Ρωτα τι εναλλακτικες εχεις στην διαμονη.
4. Με τι βιζα πας εκει. Απο η περμανεντ αλλο η εργασιας. Εχω κατα καιρους ακουσει απιθανες ιστοριες (απο ελληνικες κατα βαση εταιριες βεβαια που δουλευουν αρκετα ερασιτεχνικα και εκει) που ανθρωποι ειχαν σημαντικα θεματα με τα χαρτια τους.

Γενικα θα σου ελεγα να το τολμησεις αν δεν σε κραταει κατι εδω. Οσο μικροτερος το κανεις τοσο περισσοτερες θα ειναι οι επιλογες στο μελλον.

εχεις αρκετα δικια στο ποστ σου, αυτο με την εταιρια μου το ειπαν αρκετοι... να ψαξω να βρω... αλλα δεν εχω βρει και πολλα... βεβαια μου εχει στειλει μερικα pdf η εταιρια σχετικα με αυτους και με τον ceo τους... καπου διαβασα οτι οι Ελληνες ισως να μην θελουν βιζα... θα το κοιταξω βεβαια, απλα ειναι απο οτι ειδα 13 ωρες πητση το λιγοτερο... θελω να το κανω... θα δουμε...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"The quieter you become, the more you are able to hear..."

Αποσυνδεδεμένος _Batman_

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 17:52:40 μμ »

συμφωνω και γω μαζι σου... απλα δε ξερω γιατι φραναρω λιγο... μαλλον ειναι το αγνωστο... θα δουμε! παντως εχεις δικιο....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 18:26:06 μμ »
Ωπα Batman!

Πιο ευκολα  βρισκεις καριερα στο εξωτερικο παρα SKX399 τελικα  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος _Batman_

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 18:36:34 μμ »
λες;  :D :D σχετικα ευκολα ηρθαν... μονο μην ειναι μαπες...  :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 18:38:44 μμ »
Τι λες ρε batman, σκάρτες 5 ώρες ειναι !!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 19:37:37 μμ »
Αν δεν πας εσυ παντως, πες μου να ετοιμασω βαλιτσες.;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 20:32:17 μμ »
Δε θα προβώ σε αναλύσεις....θα σου πω μόνο να πας!
Απλά διασφάλισε τα βασικά που σου είπε παραπάνω ο Άκης....
Οι καιροί είναι δύσκολοι για να αφήνεις να πάνε χαμένες τέτοιες (οικονομικά καλές) ευκαιρίες....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sneakysneaky

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 21:26:03 μμ »
Έχω γνωστή μου τοπογράφο μηχανικό που αρνήθηκε παρόμοιας φύσεως δουλειά στο Dubai.  Όταν μου το'πε μου φάνηκε τρελή που δεν πήγε.  Οκ,  πες είναι γυναίκα,  είχε σχέση εδώ κ είχε σύντομο deadline.  Λογικό να πει όχι για κάποιους.  Εγώ πάλι θεωρώ ότι για μια 29χρονη που δουλεύει σε project σαν το σκυλί και παίρνει ψίχουλα ήταν μεγάλο λάθος. 

Να πας,  είναι ευκαιρία που θα σου ανοίξει πόρτες για Ευρώπη/Αμερική.  Έχεις κοπιάσει για να φτάσεις εκεί που είσαι,  σου αξίζει να αναγνωριστεί.  Εδώ δεν θα γίνει αυτό.  Τα ίδια θα έλεγα και στον αδερφό μου που τελειώνει του χρόνου χημ. μηχανικός.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 21:36:45 μμ »
Εγώ θα έλεγα να πας.

Ξεκινάς με την προοπτική ότι για όλα τα αραβικά κράτη ένας δυτικός είναι αναλώσιμος.Σε θέλουν μόνο για να τους κάνεις την δουλειά μιας και δεν έχουν την τεχνογνωσία.Σκοπός τους είναι να πάρουν την τεχνογνωσία και στο μέλλον να σε αντικαταστήσουν με έναν δικό τους.

Ξεχνάς τις γυναίκες,το χοιρινό και το ποτό.Σε μερικά κράτη δεν έχει ούτε πχ youtube και εννοείται ότι όλες οι ip από τσοντοsite είναι κλειδωμένες.

Με μουσουλμάνους δεν θα έχεις πολλά πάρε-δώσε,οι δυτικοί συνήθως είναι γκετοποιημένοι.Θα κάνεις παρέα με άλλους δυτικούς δηλαδή.

Μεγάλη προσοχή στην Σαρία,πολλές χώρες την ακολουθούν

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος time_ keeper

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 21:47:33 μμ »
Έπρεπε να εισαι στο αεροπλανο τωρα.......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Αν ψηφιστεί το ψευτορολεξ και το κερδίσω,  θα το παω σκοπευτηριο και θα το χορτάσω σκάγια .... Θα βγαλω το αχτι μου!

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 22:30:41 μμ »
Πολύ δύσκολη απόφαση....

Εγώ έζησα 3 χρόνια στο Dubai...

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς για να πάρεις την σωστή απόφαση !!!

Σκέψου το καλά ....

Εγώ όταν πήγα ήμουν 30 χρόνων...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions