Και η Μαρμπαρίγου, χωρίς φανφάρες και αυτή, με απλά υλικά και προσήλωση στο ελαιόλαδο.
All time classic.
Εδώ μιλάμε, για φαγητό / μαγείρεμα της γιαγιάς / μαμάς.
Χωρίς την επιστημονική γνώση, απλώς την γνώση / αίσθηση της "νοικοκυράς", κάνει πιάτα, που είναι .....καλά.
Εάν υπολογίσουμε ότι οι σημερινές κυρίες, δεν μαγειρεύουν, ή μαγειρεύουν πασαλειψατέρ, ίσα ίσα για να εκτελέσουν την ......υποχρέωση, η Αργυρώ, φαντάζει ...θεά. !
Κλασσικά, τα της Ελληνίδας μαμάς. "να σου κάνω μια μπριζολίτσα, πατατούλες, αυγουλάκια" ?
Εάν παραδέχομαι κάτι στην κυρία μου είναι το τσουκάλι. Κάθε μέρα, μαγειρευτό φαγητό. Και απ' όλα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν φτιάχνουμε, τρώνε τα .........πριγκηπόπουλα. Με εμένα δερβέναγα, δεν τους έπαιρνε

Ιστορία.
Φίλος από το γυμνάσιο, και σχετικά γείτονας, συναντιόμασταν που και που, καλό παιδί, ήρεμο, συνάδελφος της κυρίας μου, μαθηματικός, με παιδί, που έχει τελειώσει σπουδές, στρατό, κλπ. Το λέω για να προσδιοριστεί η ηλικία.
Τον βρίσκω στο Σ/Μ, να κοιτά τα όσπρια, παίρνω εγώ φακές / ρεβύθια και γίγαντες, και μου λέει.
-Μου αρέσουν, αλλά η Μαρία ( σύζυγος ) δεν ξέρει να τα κάνει.
-Μα είναι εύκολο, πάμε να της πω.
Την βρίσκουμε, της λέω, και βλέπω και το ύφος " Τι μου τα πρήζεις ! "
Μετά, σκέφτηκα. Καλά, φακές ΔΕΝ ξέρει να φτιάχνει ? Και δεν βρήκε ΠΟΥΘΕΝΑ την συνταγή ? Την κρατάει μυστική το Μ.Ι.Τ. και η NASA ? Μάλλον δεν θέλει.
Και τι την κρατάς ρε μάστορα ! Στείλτην στον .................

ή κάτσε και κάντα μόνος σου ρε Ανατολίτη.