Αποστολέας Θέμα: Jaeger-LeCoultre  (Αναγνώστηκε 198712 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
Jaeger-LeCoultre
« Απάντηση #930 στις: Μάιος 13, 2022, 06:56:31 πμ »
Πολύ ωραία απόχρωση το συγκεκριμένο. Με χαλάει μόνο το λευκό date wheel.

friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,Beastaras,mic,Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Jaeger-LeCoultre
« Απάντηση #931 στις: Ιούνιος 01, 2022, 17:45:27 μμ »
€18,100

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #932 στις: Ιούνιος 06, 2022, 19:20:53 μμ »
The New Jaeger-LeCoultre Master Control Calendar with Blue Dial

The Case, Dial, and Hands
The case of the new Master Control Calendar measures a contemporary 40.00 mm in diameter and 10.95 mm in height. The watch is rendered in stainless steel and thus wears lighter than its sibling in pink gold. As expected, the case utilises the same updated design language of the Master Control collection from 2020. It features a thin, sloped bezel; beveled lugs; and alternating brushed and polished surface finishes. Recessed pushers on the flanks at the 2, 4, and 8 o’clock positions can be actuated to adjust the calendar and moon phase displays.

The Movement
Driving the Master Control Calendar is the 32-jewel Calibre 866AA, refreshed from its predecessor the Calibre 866. This update, which came in 2020, includes upgrades to power reserve (from 43 to 70 hours thanks to its new mainspring and barrel) and the use of silicon in the escapement. The movement is equipped with typical complete calendar complications, namely the day, date, month and moon phase. Where it really distinguishes itself from other complete calendar calibres is in its ‘jumping date’ mechanism. At the end of the 15th of the month, the date hand makes a 90 degree jump to the 16th so as to not obscure the moon phase display.

Finishing on the Calibre 866AA, while not quite artisanal, is attractive and beyond functional requirements. Visible through the sapphire crystal case back are bridges with Geneva waves and edges that have been beveled and polished. A similar treatment is given to the skeletonised winding rotor bearing the brand’s ‘JL’ logo. There is also perlage on the base plate, as gold-filled engravings and heat-blued screws offer a little pop of colour in a grey expanse.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #933 στις: Ιούνιος 09, 2022, 22:58:04 μμ »
Χάζευα τώρα στο site της αγαπημένης JLC… δυστυχώς υπήρξε νέα αύξηση των τιμών, η δεύτερη από την αρχή του χρόνου!!! Ενδεικτικά, Polaris no date 9100€, Master Control date 9300€, Reverso Monoface 8100€, καλά το δε Duoface, πενταψήφιο πια… :( :-[
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #934 στις: Ιούνιος 09, 2022, 23:01:52 μμ »
Τα ξεχνάς αυτά,εδώ ο Βάγκνερ αγόρασε duro  ;D ο κύριος Γιώργος έχει χαθεί εδώ και μέρες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #935 στις: Ιούνιος 10, 2022, 00:24:21 πμ »
Τα ξεχνάς αυτά,εδώ ο Βάγκνερ αγόρασε duro  ;D ο κύριος Γιώργος έχει χαθεί εδώ και μέρες
Υπάρχει κάποια ενημέρωση ή επικοινωνία? Είναι καλά?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #936 στις: Ιούνιος 10, 2022, 00:33:57 πμ »
σύνδεση:Μάιος 29
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #937 στις: Ιούνιος 10, 2022, 08:51:06 πμ »
Υπάρχει κάποια ενημέρωση ή επικοινωνία? Είναι καλά?

Υπάρχει επικοινωνία ναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Adeto

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #938 στις: Ιούλιος 02, 2022, 14:41:31 μμ »
Καλησπέρα (με το πρώτο μου post μάλλον, αν και παρακολουθώ χρόνια).

Το μαύρο Polaris date φόρεσε και αυτό την νέα μηχανή που έβαλαν στο πράσινο (με 70H αντί των 38-40Η), άλλαξε ο κωδικός στο site για το μοντέλο ενώ πήρε και open case back. Θεωρείτε υπάρχει περίπτωση για κάποια παραπάνω έκπτωση στο παλιότερο αν υπάρχει σε stock (για Αθήνα μιλάω πάντα) ;  Ή δεν αξίζει καν να ασχοληθώ με το παλιότερο;

Υπάρχει και ένα (ελαφρώς; ) pre-owned σε Ελληνικό site, αν και κωλύομαι με τα μεταχειρισμένα.

Έχω ένα Pam 111 το οποίο θα φύγει και ψάχνω τον αντικαταστάτη του, για ένα και μοναδικό ρολόι (από παραλία μέχρι κοστούμι). Μεσοπρόθεσμα θα ήθελα να πάρω και το μπρασελέ (δυστυχώς είναι extra). Το mariner θα ήταν ίσως καλύτερη λύση, αλλά ήδη το μαύρο date είναι υπέρβαση.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Χρόνος ο πάντων πρόγονος.

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #939 στις: Ιούλιος 02, 2022, 16:37:55 μμ »
Κατ'αρχάς καλώς ήλθες στο φόρουμ.

Αν βρεθεί κάπου το μοντέλο που μόλις αντικαταστάθηκε τότε ναι, νομίζω πως λόγω μικρότερου PR, έλλειψης open back κλπ. θα μπορούσες να πάρεις καλύτερη έκπτωση.

Όμως όπως ίσως να γνωρίζεις, εδώ ή αγορά είναι σχετικά μικρή και σκοτωμένη, λόγω φορολογίας, νοοτροπίας, κ.ο.κ. Πρέπει να βγεις έξω και να ψάξεις, να κινηθείς, να το βρεις εσύ το ρολόϊ. Δεν θα σε βρει αυτό, διότι δεν αγοράζει όλος ο κόσμος ένα Polaris.

Αναφορικά με τα μεταχειρισμένα, κι εγώ έτσι ήμουν ως ότου άρχισα να αγοράζω μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση, είτε από γνωστούς είτε από dealer που εμπιστευόμουν. Αγοράζοντας μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση κερδίζεις αρκετά, και συνήθως πετυχαίνεις εξαίρετο value for money αποτέλεσμα. Μόνη συνθήκη που πρέπει να ικανοποιείται είναι να πετύχεις τη σωστή τιμή, όπως βέβαια και το ότι το ρολόϊ πρέπει να είναι καθαρό.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Adeto,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Adeto

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #940 στις: Ιούλιος 02, 2022, 18:28:38 μμ »
Αρχικά, ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα.

Ναι είναι πλήρως κατανοητό, είναι ένα ρολόι που δεν φοριέται ιδιαίτερα (και είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσει), τα JLC τρώνε σφαλιάρα με το που βγάλεις τα stickers* και ξέρω πως πιθανότατα θα το παντρευτώ**.

MSRP νομίζω έχει ~9100 και είναι αλήθεια πως ακόμα και στο chrono24, δεν υπάρχουν πολλά. Το φθηνότερο καινούργιο είναι κάπου στην Ελβετία ~6500 (με το Ελληνικό μεταχειρισμένο να είναι πιο πάνω  :D), αν και το σύνηθες είναι κάπου στα ~7Κ.

Το θέμα με τη δευτερογενή αγορά είναι, ότι αν και ξέρω 5 πράγματα, σίγουρα δεν έχω έμπειρο μάτι. Φαντάζομαι εξωτερικός έλεγχος στον AD για την όποια καθαρότητα του  ρολογιού, είναι συνηθισμένη.

*οπότε ίσως βγάζει νόημα η αναζήτηση μεταχειρισμένου
** Γεγονός που δεν με προβληματίζει καθώς είναι "αντικείμενο" που έρχεται για να σφραγίσει την παρουσίαση του διδακτορικού. Δεν έχω σκοπό να το διώξω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Χρόνος ο πάντων πρόγονος.

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #941 στις: Ιούλιος 02, 2022, 23:24:52 μμ »
Να σημειώσουμε εδώ πως τα JLC έρχονται καινούργια με 8 χρόνια εγγύηση, που είναι σημαντικό.

Από pre-owned dealer ό,τι κι αν πάρει κανείς έχει πάντα πιθανότητες να βγει προβληματικό, εκτός και αν ο συγκεκριμένος dealer είναι από σύσταση φίλου ή γνωστού (ο οποίος έχει επανηλειμμένα ψωνίσει από εκεί στο παρελθόν κι έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένος). Μικρές ή μεγάλες, οι πιθανότητες υπάρχουν. Γι'αυτό πάντα λένε "buy the seller".

Μία φορά κάποιος στο Hong Kong μου είπε ότι πολλοί pre-owned dealers δεν ανοίγουν καν μερικά από τα ρολόγια που παίρνουν, αντ'αυτού τα βγάζουν κατευθείαν για πούλημα.

Έτσι την είχα πατήσει με ένα Panerai 196 που είχα πάρει από dealer στη Σιγκαπούρη, το οποίο σε 10 μέρες μου έβγαλε υγρασία στο εσωτερικό του κρυστάλλου. Αν το είχε κοιτάξει κι είχε κάνει ένα στοιχειώδες water tightness test, το ρολόϊ θα ήταν εντάξει όταν μετέπειτα ερχόταν στα χέρια μου.

Η γνώμη μου είναι πως αν κανείς σκοπεύει ν'αποκτήσει και να κρατήσει για πολλά χρόνια τέτοιο ρολόϊ, το αρχικό κόστος κτήσης από κάποιον AD ή ακόμη κι από μιά boutique της ίδιας της εταιρείας είναι γεγονός ήσσονος σημασίας με την πάροδο των ετών. Πάντα τέτοια ρολόγια ήταν ακριβά στην εκάστοτε εποχή τους, και το 1980, και το 2000, και τώρα.

Ας δούμε κάποιον που φορά ένα Sub του 1980, ή ένα Reverso του 1990. Κλασικά κομμάτια ακόμη και σήμερα, αθάνατα στον κάθε καρπό. Τί σημασία έχει σήμερα ότι τότε ο ιδιοκτήτης τους τα πλήρωσε όσο ακριβά τα πλήρωσε; Μικρή σημασία, κατά την ταπεινή μου άποψη. Η διαχρονικότητά τους είναι αξεπέραστη με τα χρόνια χρήσης, κι αυτό σε βάθος χρόνου υπερκαλύπτει άλλα πράγματα (όπως για παράδειγμα το υψηλό αρχικό κόστος κτήσης).

Φυσικά αν κανείς μπορεί να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή να βρει pre-owned Polaris σε πολύ καλή κατάσταση και ταυτόχρονα σε εξαιρετική τιμή, τότε ακόμη καλύτερα. Όμως φοβάμαι πως ψωνίζοντας σε μέρη τύπου Chrono24 ή σε μικρές αγορές μεταχειρισμένων όπως η Ελληνική, χωρίς να γνωρίζει κανείς ήδη κάποιον έγκριτο pre-owned dealer, ένα εξαιρετικό deal τέτοιου τύπου είναι σε γενικές γραμμές πιό δύσκολο να έλθει.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Adeto,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #942 στις: Ιούλιος 02, 2022, 23:28:09 μμ »
Δε σου έδωσαν εγγύηση στο μεταχειρισμένο;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #943 στις: Ιούλιος 02, 2022, 23:36:53 μμ »
"Μία φορά κάποιος στο Hong Kong μου είπε ότι πολλοί pre-owned dealers δεν ανοίγουν καν μερικά από τα ρολόγια που παίρνουν, αντ'αυτού τα βγάζουν κατευθείαν για πούλημα."

Φαντάζομαι και αυτοί τον ίδιο κανόνα έχουν..  "buy the seller"..  :D
Για αυτό δεν ανοίγουν κάποια ρολόγια...   
Σου λέει ο έμπορος.. αυτό το ρολόι είναι του Κωνσταντίνου..  άρα θα είναι και μέσα όσο εντάξει φαίνεται και απέξω..
 ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Adeto

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #944 στις: Ιούλιος 03, 2022, 13:22:37 μμ »
Η γνώμη μου είναι πως αν κανείς σκοπεύει ν'αποκτήσει και να κρατήσει για πολλά χρόνια τέτοιο ρολόϊ, το αρχικό κόστος κτήσης από κάποιον AD ή ακόμη κι από μιά boutique της ίδιας της εταιρείας είναι γεγονός ήσσονος σημασίας με την πάροδο των ετών. Πάντα τέτοια ρολόγια ήταν ακριβά στην εκάστοτε εποχή τους, και το 1980, και το 2000, και τώρα.

Ας δούμε κάποιον που φορά ένα Sub του 1980, ή ένα Reverso του 1990. Κλασικά κομμάτια ακόμη και σήμερα, αθάνατα στον κάθε καρπό. Τί σημασία έχει σήμερα ότι τότε ο ιδιοκτήτης τους τα πλήρωσε όσο ακριβά τα πλήρωσε; Μικρή σημασία, κατά την ταπεινή μου άποψη. Η διαχρονικότητά τους είναι αξεπέραστη με τα χρόνια χρήσης, κι αυτό σε βάθος χρόνου υπερκαλύπτει άλλα πράγματα (όπως για παράδειγμα το υψηλό αρχικό κόστος κτήσης).

Είναι σωστή η οπτική, που μπροστά σε ένα 5-10% επιπλέον έκπτωσης, πολλοί (βάζω και εμένα μέσα) την βάζουν σε δεύτερη μοίρα / την ξεχνάνε.
Χαίρομαι που πήρα την απόφαση και έκανα το post  :D.

Βόλτα στους....2 AD και βλέπουμε αν το έχουν εδώ. Ο ένας δεν το έχει ούτε στο site, οπότε δεν είμαι αισιόδοξος. Ήμουν Βερολίνο πριν 10 μέρες και βλακωδώς δεν κοίταξα εκεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions