Απο ολο το κειμενο αυτο κρατας?Καλως,κανεις δεν ισχυριστηκε οτι ειμαστε τελειοι,ουτε φυσικα οι αρχαιοι ηταν τελειοι.Ουτε φυσικα ειμαστε ανωτεροι απο τους Ρουμανους και πολλους αλλους λαους.Προσφεραμε ομως τα μεγιστα στην ανθρωποτητα.Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ειμαστε ο μονος λαος που πολεμαμε το εθνος μας(δεν αναφερομαι σε κανεναν γιατι μεσα απο τον γραπτο λογο δεν βγαινουν ασφαλη συμπερασματα),ακομη και οι γερμανοι που αιματοκυλισαν τον κοσμο 2 φορες ειναι υπερηφανοι για την καταγωγη τους.Δικαιωμα ειναι του καθενα μας να νοιωθει οτι θελει,ομως αν οι περισσοτεροι δεν νοιωθουμε Ελληνες αλλα κατι αλλο πως θα παει μπροστα αυτη η χωρα?Για να προκοψει ενα λαος και να συνεχισει το ενδοξο παρελθον πρεπει να υπαρχει ομοψυχια,μηπως αυτος ειναι ο λογος που κυριαρχουν τα λαμογια και καταντησαμε ετσι???Γιατι αν δεν νοιωθεις Ελληνας γιατι να μην κλεψεις την εφορια το ΙΚΑ,γιατι να μην παρεις μιζα αν εισαι πολιτικος?
Οταν λεω κραταω αυτο, εννοω δεν στεκομαι στο υπολοιπο που αφορα επιστημονικη αποδειξη της καθαροτητας της φυλης.
Αλλα κατα την γνωμη μου στεκομαι στην ελλειψη παιδειας..
Ξερεις ομως τι εχω διαπιστωσει προσωπικα (και μπορει να κανω λαθος)... οτι τα κοινα που εχουμε σε συμπεριφορες και αρχες ειναι πιο κοντα στις βαλκανικες χωρες παρα στις δυτικες..
Μπορει η καθαροτητα μας γονιδιακα να παραμενει αλλα το παζαρι, ο ωχαδερφισμος, η ρεμουλα, το "λαδακι" και οι κομπινες, και η κλαψα ειναι γνωρισμα ολων των βαλκανιων.
Αυτο λοιπον που περιεγραψες πριν (400 χρονια σκλαβια, μονιμη εμπολενη κατασταση, μικρασιατικη καταστροφη κτλ κτλ) μπορει να μην μας αλλοιωσαν γονιδιακα, αλλα μας κρατησαν σε ενα νοσηρο περιβαλλον απο αποψη συμπεριφορας...
Και η διαφθορα εν γενει, κρατικη και προσωπικη μπορει να ειναι στοιχειο που συναντας και σε "πολιτισμενα" δυτικα κρατη, αλλα η ατιμωρισια και το μεγεθος που το εχουμε ειναι βαλκανικο φαινομενο...
Αυτο με θλιβει αγαπητε...