Αποστολέας Θέμα: Seiko Alpinist ή ελβετικο ?  (Αναγνώστηκε 14772 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
Απ: Seiko Alpinist ή ελβετικο ?
« Απάντηση #91 στις: Ιανουάριος 13, 2014, 23:55:43 μμ »
Εξάλλου όλοι συμφωνούμε ότι μόνο ένα rolex είναι ικανό να σταθεί δίπλα σε ένα rolex
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιανουάριος 13, 2014, 23:55:57 μμ »
ενταξει περα απο την πλακα εχει κομματια που μου αρεσουν απλα το θεωρω ολιγον τι ακριβα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #93 στις: Ιανουάριος 13, 2014, 23:56:25 μμ »
Εξάλλου όλοι συμφωνούμε ότι μόνο ένα rolex είναι ικανό να σταθεί δίπλα σε ένα rolex

είσαι μεγάλο κάθαρμα τελικά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #94 στις: Ιανουάριος 13, 2014, 23:57:01 μμ »
E ναι, τώρα το κατάλαβες;  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #95 στις: Ιανουάριος 13, 2014, 23:57:43 μμ »
E ναι, τώρα το κατάλαβες;  ;D

όχι τώρα το έγραψα!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιανουάριος 14, 2014, 00:01:07 πμ »
We all think, when we think of swiss made, we think of everything being done in Switzerland, or some old Swiss guy sitting at a desk making a watch. Fact is, thats just not reality anymore.

It all comes down to the CEO's and the owners of the company, if they get greedy, and how much money they want to make.

We all know that producing in Hong Kong is cheaper than in Switzerland. As long as these companies are within the guidlines set by the Swiss federation, they are doing nothing wrong.

Is the fact of how they market them, and we percieve the high end brands wrong? Maybe so. We think of Tag, Omega, Oris, etc, we think more high end, and a true swiss made timpiece. But these days, swiss made MIGHT not be what it used to be.

We can only really take these companies on their word , because rumors and speculation are all we have, until we have concrete factual evidence to provide otherwise.

Can anyone say for a fact , that they know that Oris is completley made of all swiss parts, all made in Switzerland and nothing is outsourced ? I cant. Or any brand for that matter. Unless you work for these companies or see factual documents, we may never know.

Are their import/export records available to public? Probably not.

As always , do your research when it comes to buying a watch, and whatever reasons you have that you think the product is worth the coin. I can not say one way or another if I know that they are outsourcing for anythinig, or not.

But as long as they are in those guidlines to put the swiss made on the dial, we may never know. As long as they are, swiss made can be put on the dial, and in terms of the guidlines, any outsourcing that they may do, isnt illegal or untruthful.

2011,απο το λινκ,ομως κατι αλλαξε απο τοτε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #97 στις: Ιανουάριος 14, 2014, 00:19:57 πμ »
Για σοβαρό ελβετικο ρολοι θέλεις 1800Ε+ δηλαδή τα πρώτα tudor και τα σχετικά. Εκει στο χιλιάρικο υπάρχουν ωραια γερμανικά sinn, damasko, nomos...Η seiko ειναι απιαστη στα φθηνά μεχρι 500.
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rose

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Ιανουάριος 14, 2014, 00:20:14 πμ »
Το πιο απλό, ψάξτε αν υπάρχει εργοστάσιο. Καθαρός ουρανός...

http://wornandwound.com/2013/11/15/a-visit-to-damasko/
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιανουάριος 14, 2014, 00:21:51 πμ »
οκ η Κινα εχει πιο χαμηλο κοστος,αλλα δεν μπορεις να χαλασεις την εικονα του swiss made και για το λογο αυτο,αλλαξαν τους κανονες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lakib0i

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιανουάριος 14, 2014, 00:24:05 πμ »
Καταλαβαίνω τη λογική αυτή, και κανένας δε θέλει να καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι για το πανάκριβο diver  του και στην πραγματικότητα να φοράει κινέζικη κάσα, ινδικό dial, μαλαισιανούς δείκτες, πακιστανικό λουράκι και μηχανή κατά 60% ταιβανέζικη.

Είναι όμως σημαντικό να μην είμαστε τόσο purists. Η ποιότητα του ρολογιού φαίνεται και αποδεικνύεται στο χρόνο. Με τόσο ανταγωνισμό, οι Ελβετοί έχουν να προτάξουν μόνο πολυτέλεια και ποιότητα. Δεν μπορούν να χτυπήσουν την Ασία στις τιμές και μου φαίνεται βλακώδες να ρίξουν την ποιότητα για να φτηναίνουν τα ρολόγια τους. Όσο και να τα φτηναίνουν τον Κινέζο που ζει με ένα πιάτο ρύζι δεν τον φθάνουν.

Αν κατασκευάζονται κάποια εξαρτήματα στην Κίνα με προδιαγραφές Ελβετίας και αυτό σημαίνει ότι αντί για 10000 που δεν μπορώ να δώσω κάνει 4000 που μπορώ να δώσω (λέμε τώρα...) ας μου εξηγήσει κάποιος φίλος ποιο είναι το πρόβλημα. Με αυτή την λογική θέλω το σίδερο να εξορύσσεται στην Ελβετία, να μετατρέπεται σε ατσάλι στην Ελβετία και τα γελάδια που φτιάχνουν τα λουριά να έχουν γεννηθεί στην Ελβετία και να τρώνε ζωοτροφές που παράγονται στην Ελβετία από Ελβετούς παραγωγούς (που χρησιμοποιούν ελβετικά λιπάσματα).

Εντάξει υπερβολή αλλά θέλω να πω, αν swiss made εξακολουθεί να σημαίνει swiss quality, μπορώ και πρεπει να κάνω κάποιες παραχωρήσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιανουάριος 14, 2014, 00:28:28 πμ »
Καταλαβαίνω τη λογική αυτή, και κανένας δε θέλει να καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι για το πανάκριβο diver  του και στην πραγματικότητα να φοράει κινέζικη κάσα, ινδικό dial, μαλαισιανούς δείκτες, πακιστανικό λουράκι και μηχανή κατά 60% ταιβανέζικη.

Είναι όμως σημαντικό να μην είμαστε τόσο purists. Η ποιότητα του ρολογιού φαίνεται και αποδεικνύεται στο χρόνο. Με τόσο ανταγωνισμό, οι Ελβετοί έχουν να προτάξουν μόνο πολυτέλεια και ποιότητα. Δεν μπορούν να χτυπήσουν την Ασία στις τιμές και μου φαίνεται βλακώδες να ρίξουν την ποιότητα για να φτηναίνουν τα ρολόγια τους. Όσο και να τα φτηναίνουν τον Κινέζο που ζει με ένα πιάτο ρύζι δεν τον φθάνουν.

Αν κατασκευάζονται κάποια εξαρτήματα στην Κίνα με προδιαγραφές Ελβετίας και αυτό σημαίνει ότι αντί για 10000 που δεν μπορώ να δώσω κάνει 4000 που μπορώ να δώσω (λέμε τώρα...) ας μου εξηγήσει κάποιος φίλος ποιο είναι το πρόβλημα. Με αυτή την λογική θέλω το σίδερο να εξορύσσεται στην Ελβετία, να μετατρέπεται σε ατσάλι στην Ελβετία και τα γελάδια που φτιάχνουν τα λουριά να έχουν γεννηθεί στην Ελβετία και να τρώνε ζωοτροφές που παράγονται στην Ελβετία από Ελβετούς παραγωγούς (που χρησιμοποιούν ελβετικά λιπάσματα).

Εντάξει υπερβολή αλλά θέλω να πω, αν swiss made εξακολουθεί να σημαίνει swiss quality, μπορώ και πρεπει να κάνω κάποιες παραχωρήσεις.
ωραιο ποστ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

grecellin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #102 στις: Ιανουάριος 14, 2014, 00:31:07 πμ »
Για αυτό εξάλλου έχουν πέσει τόσο πολύ οι τιμές των ρολογιών. Βοήθησαν τα φθηνά εργατικά της Κίνας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #103 στις: Ιανουάριος 14, 2014, 00:32:57 πμ »

Συμφώνω απόλυτα...Άλλωστε τα στάνταρτς των εταιρειών που φτιάχνουν εξαρτήματα σε άλλες χώρες είναι αυστηρότατα και το κάνουν καθαρά για λόγους μείωσης του κόστους.
Εταιρείες είναι και προσπσθούν με οποιονδήποτε τρόπο να ρίξουν το κόστος χωρίς βέβαια να ρίξουν και την ποιότητα τους.
Και φαντάζομαι καμιά σοβαρή ελβετική εταιρεία, που παράγει εξαρτήματα των ρολογιών της εκτός Ελβετίας, δεν ισχυρίζεται ότι τα πάντα παράγονται στην Ελβετία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lakib0i

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιανουάριος 14, 2014, 00:34:38 πμ »
Για αυτό εξάλλου έχουν πέσει τόσο πολύ οι τιμές των ρολογιών. Βοήθησαν τα φθηνά εργατικά της Κίνας.

Το παρατήρησες κι εσύ;
Νόμιζα ότι ήταν ιδέα μου.

Είσαι ένας άτιμος πολιτικός επιστήμονας, στο χωριό μου τους λέγαμε ζιζάνια και ζερζεβούληδες! :D :D :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions