Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου έχοντας δουλέψει αρκετά ΣΚ μέχρι στιγμής. Πολλά άνευ πληρωμής, πολλά με πληρωμή. Αδρή κιόλας.
Στα 24 μου, δε με πείραζε να εργάζομαι ΣΚ όταν χρειαζόταν για να βγει ένα έργο και μάλιστα άνευ πληρωμής, ως υπάλληλος που μάθαινε και έχτιζε καριέρα. Μικρό το διακύβευμα επίσης του να μην αντέξω να βγω το Σάββατο το βράδυ. Μεγαλώνοντας, ως ελεύθερος επαγγελματίας πια και μάλιστα με γερή αμοιβή ανά ημέρα, το να δουλέψω ΣΚ με χαλάει πλέον. Έχω κι άλλα πράγματα να κάνω στη ζωή μου και δεν έχω και οικογένεια ακόμα, με ό,τι υποχρεώσεις αυτό επιφέρει.
Ως εργαζόμενο, προφανώς με συμφέρει να μπορώ να αγοράσω κάτι οποιαδήποτε ώρα της μέρας, οποιαδήποτε μέρα, αλλά δεν αποτελώ μόνος μου την κοινωνία, ούτε όλα στρέφονται γύρω από το δικό μου συμφέρον. Το ίντερνετ που αναφέρθηκε νομίζω ότι οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε κυρίως για λόγους κόστους και μετά για λόγους χρόνου. Τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις που ούτως ή άλλως έχουμε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε μεγάλα καταστήματα, όπου συνήθως παίζουν καλές τιμές.
Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να ανοίγουν κάποια καταστήματα και Κυριακές ή να έχουν διευρυμένα ωράρια λειτουργίας, αρκεί αυτό να γινόταν με σεβασμό σε μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων, οι οποίοι κατά γενική ομολογία και πρακτική αμοίβονται ελάχιστα και ιδίως πλέον με την κρίση όπου τα δήθεν part-time καταντούν να ξεχειλώνουν σε full-time εργασία με part-time πληρωμή. Και δεν πιστεύω ότι θα πληρωθούν όπως πρέπει, όταν ήδη κεκτημένα δεκαετιών καταρρέουν με απλά διατάγματα που περνάνε νύχτα. Άπειρα και τα παραδείγματα εξάλλου μεγάλων εταιριών που δεν πλήρωναν ούτε τα νόμιμα.
Προσωπικά, δε μπορώ να σεβαστώ περισσότερο την ανάγκη κάποιου να αγοράσει ρούχα στις 10 το βράδυ από την ανάγκη ενός εργαζόμενου να γυρίσει σπίτι του μια λογική ώρα έχοντας αμοιφθεί αξιοπρεπώς. Συγγνώμη, δεν έχουν το ίδιο βάρος, ό,τι και να λέμε.
Το ότι όλο αυτό δε, είναι εις βάρος των μικρομεσαίων μαγαζιών, νομίζω είναι αυταπόδεικτο από τη στιγμή που στις προσωπικές επιχειρήσεις είναι αδύνατον ο επιχειρηματίας να είναι όλη μέρα, κάθε μέρα σε ένα μαγαζί. Και να προσλάβει πώς; Με 300€ το μήνα; Και γιατί είναι δεδομένο ότι θα τα βγάλει; Αντίθετα, μια μεγάλη αλυσίδα μπορεί να το αντέξει. Τουλάχιστον μέχρι να πετάξει εκτός αγοράς τους μικρότερους παίκτες. Αλλά ξέχασα. Θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Και η επιτροπή που τον επιβλέπει

Good night and good luck