Αποστολέας Θέμα: ήρθε η ώρα να καταλήξω  (Αναγνώστηκε 16724 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannis400

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
ήρθε η ώρα να καταλήξω
« στις: Οκτώβριος 12, 2013, 16:04:43 μμ »
Το θεμα ειναι e-bay η ιντερνετ shop ή shop με τα ποδια και "καλησπερας σας θα ηθελα ενα....μπορειτε να μου δειξετε"

Χθες βραδυ ξαναξυπνησα το λογαριασμο στην ebuy card της πειραιως -winbank, μια προπληρωμενη που ειχα φτιαξει πριν ενα χρονο, και φόρτωσα την καρτα με 220ευρω.
Ξαναμπηκα και επαληθευσα τα στοιχεια της paypall που ειχα φτιαξει πάλι πριν ενα χρονο.
Εκανα λογαριασμο στο e-bay το οποιο δεν ειχα φτιαξει και ψαχτηκα στο ebay για eco drive citizen άλλα και αλλες μαρκες.
Ξεκινησα 00:30 το βραδυ και για ποτε πηγε 03:00 δεν πηρα χαμπαρι  ???.
Διαβασα διαφορες αναφορες για το shiping και τους τροπους αποστολης και παραγγελιας.
Πελαγωσα άλλα κατεληξα κιόλας  σε κατι πολυ καλα κομματια που ζαχαρωσα.
Θα σας τα postarw σε λιγο, γιατι μου κανει κατι κολπα το imageshack στο pc  :-[

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: ήρθε η ώρα να καταλήξω
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 16:09:23 μμ »
δωσε!!! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος elbetakias

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 16:17:03 μμ »
Ωραιος!!!κολλησες για τα καλα το μικροβιο βλεπω!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 16:42:10 μμ »
Το θεμα ειναι Γιαννη οτι αφου ψαξουμε καλα ψωνιζουμε απο οποιον πουλαει φτηνοτερα, ειτε ειναι καταστημα ειτε ιντερνετ και παει λεγοντας, σε καθε ρολοι η περιπτωση ειναι διαφορετικη, ενα ρολεξ πχ θα το βρεις φτηνοτερα και με καλυτερη εκπτωση εδω Ελλαδα ενω ενα casio η ενα citizen θα το βρεις αρκετα φτηνοτερα απο ebay η αλλο ξενο ιντερνετικο μαγαζι....

Για ποσταρισε τα ρολογια που σου αρεσαν για να αντιπροτεινουμε.

Στάλθηκε από το LG-P880 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 20:19:17 μμ »
Από φυσικό μαγαζί δεν έχω αγοράσει ρολόι, οπότε δεν έχω γνώμη. Φαντάζομαι ότι θέλει πολύ ψάξιμο και ακόμα πιο πολύ τρέξιμο.
Μάλλον συμφέρει για ακριβότερα ρολόγια, όπου μπορείς να παζαρέψεις την τιμή.
E-bay: Έχει ευκαιρίες αλλά και παγίδες. Φτηνές τιμές, αλλά μετά σε "γδύνουν" στα μεταφορικά, ιδίως από ΗΠΑ. Μακριά από Fedex, UPS κλπ. ιδιωτικές μεταφορικές:
Στέλνουν μόνες τους τα δέματα στο Τελωνείο και μετά σου ζητάνε τα κέρατά τους για εκτελωνισμό, αποθήκευση κλπ., χώρια οι δασμοί.
Προτίμησε όπου μπορείς κρατικά ταχυδρομεία (USPS, Royal Mail), το ίδιο και από χώρες της Άπω Ανατολής (Japan Post, EMS, Singapore Post, κλπ.).
Διάβαζε το feedback 6μήνου του πωλητή, απόφευγε οποιονδήποτε με fb κάτω από 99,5%. Οπωσδήποτε πληρώνεις με Paypal, σίγουρη εξασφάλιση αν κάτι δεν πάει καλά.
Κατά την αγορά, θυμίσου να επιλέξεις τη μετατροπή νομίσματος (currency conversion) να την κάνει η Τράπεζά σου, και όχι ο Paypal. Συμφέρει.
Πολλά "μαγαζιά" έχουν και E-bay store και δικό τους site, κατά κανόνα στο site χρεώνουν φθηνότερα! Και πάλι επιλέγεις site που δέχονται Paypal. Paypal!!
Προσωπικά, έχω σταματήσει να αγοράζω απο E-bay γενικά.
Αν ψωνίζεις συχνά από internet, η προπληρωμένη κάρτα δε συμφέρει. Χρεώνουν στη "φόρτιση", στην "εκφόρτιση", χρεώνουν γενικά.
Μιά απλή χρεωστική από λογαριασμό ταμιευτηρίου είναι ό,τι πρέπει. Πριν αγοράσεις, στείλε mail για να σου επιβεβαιώσουν ότι το κομμάτι είναι διαθέσιμο.
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα. -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος marios_ch

• Hero Member
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 20:51:29 μμ »
Τα ειπες πολυ καλα φιλε, σχεδον ετσι λειτουργω και εγω!!!

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 21:23:12 μμ »
υπ οψιν οτι θελω οπως υπολογιζω χοντρικα 44m διαμετρο, διοτι εχω καρπο 21,5cm
 1)
κανει στο τσιγκούνη  http://www.skroutz.gr/c/334/rologia-xeiros-watches.html?keyphrase=CA0440 και στο ebay 205 me ta metaforika

2)αυτος εχει πουλησει λιγα πραγματα, άλλα αυτο φενεται καινουριο μοντελο

3)αυτο δεν εχει σχεση με citizen άλλλα μπορει να ειναι καλο μοτερακι, τι λετε  ;D

4)πολυ μου αρεσει και αυτο

5)αυτο εδω ειναι 100ευρω φθηνοτερο απο το e-men με τα μεταφορικα και μου αρεσει, μια χαζη ερωτησει, η κασα απο πανω στριβει, και αν την στριψεις τι κερδιζεις?

6) απο hong kong θα το στειλουν?
\

7)

9)καλο αυτο?

10)καλο αυτο?

11)αυτο το εχει δωρεαν μεταφορικα απο hong kong με 20000 πωλησεις και μερικα αυρω παραπανω απο αμερικη 65000 πωλησεις στο 99,7% και στο 99,3% ο 2ος, απο που αν καταληξω σε αυτο, παντως παραξενο μοντελο ετσι και 300μετρα wr  ::)

12)42mm, ενταξη μπορει να κανω παραχωρηση στο μεγεθος του

14)αυτος εχει 2126 πωλησεις με 98,9%  ???

15)

16)

17)αυτο εχει 60 ευρω παραπανω στην ελλαδα, 100μετρα αδιαβροχο

18)αυτο καλο και φθηνο  :)

19)

20)Θελω να μου πειτε την γνωμη σας γι αυτο  8)

πολλα ρολογια εβαλα, "ειπαν του τρελου να χεσει και αυτο ξεκ@λοθηκε"  :D

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 12, 2013, 21:37:45 μμ από giannis400 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 21:24:46 μμ »
μερικα τα εβαλα 2 φορες, γμτ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 21:28:52 μμ »
Από φυσικό μαγαζί δεν έχω αγοράσει ρολόι, οπότε δεν έχω γνώμη. Φαντάζομαι ότι θέλει πολύ ψάξιμο και ακόμα πιο πολύ τρέξιμο.
Μάλλον συμφέρει για ακριβότερα ρολόγια, όπου μπορείς να παζαρέψεις την τιμή.
E-bay: Έχει ευκαιρίες αλλά και παγίδες. Φτηνές τιμές, αλλά μετά σε "γδύνουν" στα μεταφορικά, ιδίως από ΗΠΑ. Μακριά από Fedex, UPS κλπ. ιδιωτικές μεταφορικές:
Στέλνουν μόνες τους τα δέματα στο Τελωνείο και μετά σου ζητάνε τα κέρατά τους για εκτελωνισμό, αποθήκευση κλπ., χώρια οι δασμοί.
Προτίμησε όπου μπορείς κρατικά ταχυδρομεία (USPS, Royal Mail), το ίδιο και από χώρες της Άπω Ανατολής (Japan Post, EMS, Singapore Post, κλπ.).
Διάβαζε το feedback 6μήνου του πωλητή, απόφευγε οποιονδήποτε με fb κάτω από 99,5%. Οπωσδήποτε πληρώνεις με Paypal, σίγουρη εξασφάλιση αν κάτι δεν πάει καλά.
Κατά την αγορά, θυμίσου να επιλέξεις τη μετατροπή νομίσματος (currency conversion) να την κάνει η Τράπεζά σου, και όχι ο Paypal. Συμφέρει.
Πολλά "μαγαζιά" έχουν και E-bay store και δικό τους site, κατά κανόνα στο site χρεώνουν φθηνότερα! Και πάλι επιλέγεις site που δέχονται Paypal. Paypal!!
Προσωπικά, έχω σταματήσει να αγοράζω απο E-bay γενικά.
Αν ψωνίζεις συχνά από internet, η προπληρωμένη κάρτα δε συμφέρει. Χρεώνουν στη "φόρτιση", στην "εκφόρτιση", χρεώνουν γενικά.
Μιά απλή χρεωστική από λογαριασμό ταμιευτηρίου είναι ό,τι πρέπει. Πριν αγοράσεις, στείλε mail για να σου επιβεβαιώσουν ότι το κομμάτι είναι διαθέσιμο.
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα. -Θ.
επειδη δεν ξερω καλα αγγλικα θα βάλω την γυναικα μου να μεταφρασει για να ψαξω αυτα που ειπες, γιατι δεν ψωνιζεις απο e-bay, απο που ψωνιζεις? KAI οταν λες χρεωστικη ταμιευτηρίου τι εννοείς?
thanks
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 12, 2013, 21:34:55 μμ από giannis400 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 12, 2013, 21:48:41 μμ »
για μενα τα πρωτα 3 αξιζουν να περασουν στην επομενη φαση διαλογης ( αν και το τισσο ειναι εντελως αλλης φιλοσοφιας απο τα citizen
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 05:56:36 πμ »
Γιάννη κοίταξε,
Ψωνίζω από εκεί που κρίνω ότι με συμφέρει. Το E-bay τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακριβό (και κρύβει και παγίδες). Δεν είναι η πρώτη μου επιλογή.
Έχω εντοπίσει μερικά ιντερνετικά "μαγαζιά" τα οποία θεωρούνται φθηνά και αξιόπιστα. Από αυτά ψωνίζουν και πολλοί φίλοι "γνώστες" από το forum εδώ,
αλλά και από άλλα ωρολογο-fora (τι είπες τώρα...) Μη νομίζεις, κι εγώ "καινούργιος" είμαι. Θέλει ψάξιμο, ενημέρωση και υπομονή...

Π.χ. 2 από τους E-bay πωλητές που παράθεσες έχουν και δικά τους e-shops: www.mywatcheshub.com και ο www.dutyfreeislandshop.com (και ο jomashop φυσικά).
Εγώ θα τα προτιμούσα. Ψάξε, σύγκρινε τις τιμές κι αποφάσισε. Σου παραθέτω και 2-3 πολύ αξιόπιστα sites ακόμα, για να ψάξεις:
www.creationwatches.com
www.21jewels.com
www.chronograph.com
www.skywatches.com.sg

Για την μετατροπή νομίσματος-ισοτιμία:
Όταν η διαδικασία σε πάει στον Paypal για να πληρώσεις, θα δεις κάπου στο κέντρο της σελίδας με μπλε γράμματα την επιλογή "Other Conversion Options".
Μπαίνεις εκεί και τσεκάρεις τη 2η επιλογή: "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." Π.χ. για μια αγορά ~200 € η διαφορά είναι της τάξης των 10-15 €.
Θα μου πεις σιγά το ποσό, αλλά γιατί να μην τα γλυτώσεις;

Για την προπληρωμένη κάρτα:
Κάθε φορά που της βάζεις χρήματα, η τράπεζα κρατάει προμήθεια 1-2 €, δηλ. τώρα έχεις 218 € για αγορές. Ειδικά η Πειραιώς κρατάει και κατά την αγορά άλλα τόσα.
Πάλι θα μου πεις "δε μασάω για 4 €..." Αν όμως κάνεις 20-30 αγορές το μήνα, (όπως κάνει η γυναίκα μου μ' όλες αυτές τις ανοησίες που παίρνει...), μαζεύονται... :D
Χρησιμοποιείς λοιπόν μια απλή καρτούλα λογαριασμού ταμιευτηρίου, απ' αυτές που έχουμε για αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Κάρτα αναλήψεων, debit ή όπως αλλιώς τη λένε.
Φυσικά, δε θα χρησιμοποιήσεις την κάρτα του λογαριασμού που έχεις τα λεφτά σου! Αν έχεις κανέναν παλιό λογαριασμό ανενεργό, βάλε απ' αυτόν, ή αλλιώς άνοιξε έναν
καινούργιο και έχε τον αποκλειστικά για τις ιντερνετικές αγορές σου. Καταθέτεις λεφτά, ψωνίζεις, τελείωσες.
Τελείωσα κι εγώ με την πολυλογία. Πιάστηκε και το χέρι μου... -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 09:44:40 πμ »
Παράθεση
Όταν η διαδικασία σε πάει στον Paypal για να πληρώσεις, θα δεις κάπου στο κέντρο της σελίδας με μπλε γράμματα την επιλογή "Other Conversion Options".
Μπαίνεις εκεί και τσεκάρεις τη 2η επιλογή: "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." Π.χ. για μια αγορά ~200 € η διαφορά είναι της τάξης των 10-15 €.
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, φίλε μου, ευχαριστώ πολύ!

Προσωπικά δεν ήξερα για την χρεωστική κάρτα. Την δηλώνεις στο paypal? Γιατί νόνιζα ότι δεν την δέχεται. Της βάζεις 'η έχεις λεφτά στον λογαριασμό της και την χρεώνεις/αγοράζεις κανονικά?

Όμως έχω την απορία σχετικά με την πληρωμή από paypal, όπως την περιγράφεις. Συνήθως τα γνωστά ιντερνετικά μαγαζιά, τιμολογούν σε δολλάρια ΗΠΑ και όχι σε δολλάρια Σιγκαπούρης. Δηλαδή, με τον τρόπο που προτείνεις, θα σε χρεώσει το paypal σε US $, αντί σε € ? Το ίδιο και για αγορές από Αγγλία, ισοτιμία GBP - € ?
Επομένως τα 10-15 € "κέρδος" που λες, θα προκύψουν μόνο από την διαφορά ισοτιμίας US$/GBP - € ? Δεν νομίζω ότι βγαίνει....  ???
Ναι, έχει μια διαφορά στη μετατροπή που κάνει το paypal, αλλά όσες φορές το έκανε σε μένα (κυρίως από λίρες Αγγλίας σε ευρώ) δεν ξεπέρασε τα 2-3 ευρώ.

Όσον για τις προπληρωμένες κάρτες έχεις δίκιο, τις χρησιμοποιώ κι εγώ, και ειδικά από τη συγκεκριμένη τράπεζα. Μόνο που σε χρεωνει 2€ μόνο στη φόρτιση της κάρτας, όχι και στην αγορά.  :-[
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 13, 2013, 10:07:12 πμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 10:13:18 πμ »
Ηλία, κάνει τη μετατροπή από usd ή gbp σε ευρώ το paypal, μόνο που η ισοτιμία που χρησιμοποιεί είναι πάντα χειρότερη από την ισχύουσα προς όφελός του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 11:27:39 πμ »
Κάνοντας αυτό που λέει ο WhiteLionR θα πληρώνετε σε ευρώ την ισοτιμία που δίνει την μέρα της αγοράς σε ευρω το xe.com.
Αλλιώς το PayPal θα σας παίρνει νταβαντζιλικι ότι γουστάρει αυτό, που όσο μεγαλώνει η αξία της αγοράς θα είναι και ανάλογα μεγαλύτερο.
Και σε καμία περίπτωση WhiteLionR δεν πρόκειται να σου πω σιγά το πόσο. Γιατί δεν στα χαρίζουν αυτοί αφού είναι τόσο σιγά το πόσο;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 13, 2013, 11:30:49 πμ »
Γιάννη κοίταξε,
Ψωνίζω από εκεί που κρίνω ότι με συμφέρει. Το E-bay τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακριβό (και κρύβει και παγίδες). Δεν είναι η πρώτη μου επιλογή.
Έχω εντοπίσει μερικά ιντερνετικά "μαγαζιά" τα οποία θεωρούνται φθηνά και αξιόπιστα. Από αυτά ψωνίζουν και πολλοί φίλοι "γνώστες" από το forum εδώ,
αλλά και από άλλα ωρολογο-fora (τι είπες τώρα...) Μη νομίζεις, κι εγώ "καινούργιος" είμαι. Θέλει ψάξιμο, ενημέρωση και υπομονή...

Π.χ. 2 από τους E-bay πωλητές που παράθεσες έχουν και δικά τους e-shops: www.mywatcheshub.com και ο www.dutyfreeislandshop.com (και ο jomashop φυσικά).
Εγώ θα τα προτιμούσα. Ψάξε, σύγκρινε τις τιμές κι αποφάσισε. Σου παραθέτω και 2-3 πολύ αξιόπιστα sites ακόμα, για να ψάξεις:
www.creationwatches.com
www.21jewels.com
www.chronograph.com
www.skywatches.com.sg

Για την προπληρωμένη κάρτα:
Κάθε φορά που της βάζεις χρήματα, η τράπεζα κρατάει προμήθεια 1-2 €, δηλ. τώρα έχεις 218 € για αγορές. Ειδικά η Πειραιώς κρατάει και κατά την αγορά άλλα τόσα.
Πάλι θα μου πεις "δε μασάω για 4 €..." Αν όμως κάνεις 20-30 αγορές το μήνα, (όπως κάνει η γυναίκα μου μ' όλες αυτές τις ανοησίες που παίρνει...), μαζεύονται... :D
Χρησιμοποιείς λοιπόν μια απλή καρτούλα λογαριασμού ταμιευτηρίου, απ' αυτές που έχουμε για αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Κάρτα αναλήψεων, debit ή όπως αλλιώς τη λένε.
Φυσικά, δε θα χρησιμοποιήσεις την κάρτα του λογαριασμού που έχεις τα λεφτά σου! Αν έχεις κανέναν παλιό λογαριασμό ανενεργό, βάλε απ' αυτόν, ή αλλιώς άνοιξε έναν
καινούργιο και έχε τον αποκλειστικά για τις ιντερνετικές αγορές σου. Καταθέτεις λεφτά, ψωνίζεις, τελείωσες.
Τελείωσα κι εγώ με την πολυλογία. Πιάστηκε και το χέρι μου... -Θ.
φιλε όσο ψαχνεις μαθαίνεις, εγω τσεκαρα τουλαχιστο 5 ρολογια citizen χθες στο oroloi.gr σε σχεση με το e-bay, να πιστεψεις οτι δεν ηταν μεγαλη η διαφορα, 40 ευρω περιπου, και το καλο ειναι οτι αυτοι λενε οτι εχουν και μαγαζι στο κεντρο της Αθηνας.
Το καλοσκεφτηκα λοιπον και ειπα οτι για ενα ρολοι 160-200 ευρω χαλαλι να χασω 40 ευρω και να ειμαι σιγουρος.
Να περιμενω μέρες να ερθουν  >:(, να μην ξερω σε τι κατάσταση θα ειναι αυτο που θα παρω  >:(,  και αν ειναι ενταξη και χαλασει ποιος θα με καλυψη με την εγγυηση.
Δεν ξερω θα το σκεφτω και θα καταληξω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions