Γιάννη κοίταξε,
Ψωνίζω από εκεί που κρίνω ότι με συμφέρει. Το E-bay τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακριβό (και κρύβει και παγίδες). Δεν είναι η πρώτη μου επιλογή.
Έχω εντοπίσει μερικά ιντερνετικά "μαγαζιά" τα οποία θεωρούνται φθηνά και αξιόπιστα. Από αυτά ψωνίζουν και πολλοί φίλοι "γνώστες" από το forum εδώ,
αλλά και από άλλα ωρολογο-fora (τι είπες τώρα...) Μη νομίζεις, κι εγώ "καινούργιος" είμαι. Θέλει ψάξιμο, ενημέρωση και υπομονή...
Π.χ. 2 από τους E-bay πωλητές που παράθεσες έχουν και δικά τους e-shops:
www.mywatcheshub.com και ο
www.dutyfreeislandshop.com (και ο jomashop φυσικά).
Εγώ θα τα προτιμούσα. Ψάξε, σύγκρινε τις τιμές κι αποφάσισε. Σου παραθέτω και 2-3 πολύ αξιόπιστα sites ακόμα, για να ψάξεις:
www.creationwatches.comwww.21jewels.comwww.chronograph.comwww.skywatches.com.sgΓια την μετατροπή νομίσματος-ισοτιμία:
Όταν η διαδικασία σε πάει στον Paypal για να πληρώσεις, θα δεις κάπου στο κέντρο της σελίδας με μπλε γράμματα την επιλογή
"Other Conversion Options".Μπαίνεις εκεί και τσεκάρεις τη 2η επιλογή:
"Bill me in the currency listed on the seller's invoice." Π.χ. για μια αγορά ~200 € η διαφορά είναι της τάξης των 10-15 €.
Θα μου πεις σιγά το ποσό, αλλά γιατί να μην τα γλυτώσεις;
Για την προπληρωμένη κάρτα:
Κάθε φορά που της βάζεις χρήματα, η τράπεζα κρατάει προμήθεια 1-2 €, δηλ. τώρα έχεις 218 € για αγορές. Ειδικά η Πειραιώς κρατάει και
κατά την αγορά άλλα τόσα.
Πάλι θα μου πεις "δε μασάω για 4 €..." Αν όμως κάνεις 20-30 αγορές το μήνα, (όπως κάνει η γυναίκα μου μ' όλες αυτές τις ανοησίες που παίρνει...), μαζεύονται...

Χρησιμοποιείς λοιπόν μια απλή καρτούλα λογαριασμού ταμιευτηρίου, απ' αυτές που έχουμε για αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Κάρτα αναλήψεων, debit ή όπως αλλιώς τη λένε.
Φυσικά, δε θα χρησιμοποιήσεις την κάρτα του λογαριασμού που έχεις τα λεφτά σου! Αν έχεις κανέναν παλιό λογαριασμό ανενεργό, βάλε απ' αυτόν, ή αλλιώς άνοιξε έναν
καινούργιο και έχε τον αποκλειστικά για τις ιντερνετικές αγορές σου. Καταθέτεις λεφτά, ψωνίζεις, τελείωσες.
Τελείωσα κι εγώ με την πολυλογία. Πιάστηκε και το χέρι μου... -Θ.