Καλημέρα παιδιά
Απολογούμαι για τις σύντομες απαντήσεις χθες, αλλά ήταν δύσκολη μέρα.
Πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές, αν και δεν πόσταρα τις φωτογραφίες στο σύνηθες νήμα.
Έβαλα εδώ τις φωτογραφίες του ρολογιού, περισσότερο σαν αναφορά για τη συγκεκριμένη έκδοση του ΒΒ, καθώς γνωρίζω καλά ότι δεν θεωρείται δημοφιλής έκδοση και κατανοώ απόλυτα ότι σε πολλούς μάλλον δεν αρέσει και ότι οι περισσότεροι θα επέλεγαν μια πιο γνωστή έκδοση με μεγαλύτερη αποδοχή.Ωστόσο, εγώ είχα εξ’ αρχής κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου γι’ αυτό και είχα επικεντρωθεί σε μία εταιρία (Breitling) και 2 μοντέλα της, εκ των οποίων, αυτό που κυρίως προτιμούσα, δεν μπορούσα να το βρω εύκολα στην Ελλάδα και είτε η τιμή ήταν ψηλά ή ο χρόνος αναμονής ήταν πολύ μεγάλος.
Στην πορεία όμως, προέκυψε η Tudor, λόγω συγκεκριμένου καταστήματος.
Από τα μοντέλα της Tudor ξεχώρισα από την αρχή το BB steel και το GMT. Δυστυχώς, το GMT απορρίφθηκε λόγω του θέματος με την ημερομηνία, που έχει συζητηθεί παραπάνω στο νήμα.
Μεταξύ των ΒΒ, προτίμησα αυτό γιατί ήθελα κάτι ήσυχο οπτικά, για καθημερινή χρήση, που να ταιριάζει με διάφορα ντυσίματα, να μην προκαλεί το βλέμμα και, πολύ βασικό, να θυμίζει όσο γίνεται λιγότερο Rolex.
Μια ακόμη επιλογή θα ήταν φυσικά το Pelagos. Βρήκα και δοκίμασα το μπλέ και είναι πραγματικά πολύ ωραίο ρολόι. Δυστυχώς, το LHD που θα προτιμούσα είναι επίσης δύσκολο να βρεθεί. Μιλάμε όμως για ένα εντελώς διαφορετικό ρολόι από το ΒΒ, κατά την προσωπική μου άποψη. Το ΒΒ ταίριαζε περισσότερο στη χρήση που θα ήθελα.
Φυσικά και είχα πολλούς ενδοιασμούς για το συγκεκριμένο ρολόι. Οι συμβουλές που μου έδωσαν φίλοι ήταν να προσέξω τον όγκο του ρολογιού και επίσης να έχω υπόψη ότι δείχνει να μην αξίζει τα λεφτά του. Η πιο σημαντική συμβουλή που είχα ήταν… μην τυχών και το παραγγείλω χωρίς πρώτα να το έχω δει από κοντά και να το έχω δοκιμάσει στο χέρι μου.
Τελικά, βρήκα να το δοκιμάσω και πρόσεξα ιδιαίτερα όλα αυτά. Σαν όγκος και στο πως κάθεται στο χέρι, δεν με ενόχλησε. Είναι όντως ψηλό, αλλά εμένα δεν μου φάνηκε ενοχλητικό. Αντίθετα, έχω πιο λεπτά ρολόγια που νιώθω πολύ περισσότερο τον όγκο τους. Μεγάλο πλεονέκτημα ο τρόπος που δένει το μπρασελέ στην κάσα, αλλά και η ποιότητα του μπρασελέ που βοηθούν στο να είναι πολύ άνετο το ρολόι όταν το φοράς.
Επίσης, στο αν φαίνεται φτηνό το ρολόι, όπως ανέφερα και παραπάνω, μου φάνηκε ότι είχε ακριβώς την ίδια ποιότητα με τις άλλες εκδόσεις ΒΒ 41 (ΒΒ58 δεν δοκίμασα να πω την αλήθεια). Η βασική διαφορά του, όπως είπα, ήταν ότι οι χρωματιστές εκδόσεις έκαναν περισσότερο μπαμ στο μάτι. Το steel δεν εντυπωσιάζει τόσο και ίσως γι’ αυτό να δείχνει ότι δεν αξίζει τα λεφτά του. Απόλυτα κατανοητό να προβληματίζει τους περισσότερους αυτό, εμένα όμως δεν με πείραζε στη συγκεκριμένη επιλογή, για να μην πω ότι το επιζητούσα.
Μία λοιπόν που το δοκίμασα και μία που το παράγγειλα.

Ένα πράγμα πάντως που με χάλασε ήταν ότι έχουν καταργήσει το υφασμάτινο που έδιναν στη συσκευασία και απ’ ότι κατάλαβα το χρεώνουν αρκετά για να το αγοράσεις εξτρά. Ήταν μια ιδιαιτερότητα της εταιρίας και είναι κρίμα που το θυσίασαν στο βωμό του κέρδους. Η θήκη για το εξτρά λουράκι παραμένει στο κουτή, αλλά είναι άδεια!
Και πάλι σας ευχαριστώ για τις ευχές!!!
Και πάλι ευχαριστώ τους φίλους που με βοήθησαν στην αναζήτησή μου!!!