Κι εγώ ότι αναφέρω πάντα το λεω από ιδία αντίληψη και οχι απο αυτα που διαβάζω εκ των υστέρων..Δε τα παρακολουθούσα βεβαια απο τα 70s αλλά από τέλη 90s αρχές 2000 και μετα και θυμάμαι τον τοτε κατάλογο της Tudor να ειναι αστείος και τα συγκεκριμένα vintage Tudor sub στις βιτρινες των μαγαζιών με μεταχειρισμένα και να μην ασχολούμαστε καν.Δε καταλαβαινω που διαφωνείς μαζι μου βασικα...Και σημερα και τοτε τα Tudor ειναι πιο οικονομικά απο τα αντίστοιχα Rolex αλλα σημερα τα vintage Rolex ειναι απλησίαστα και εχουν συμπαρασύρει και τις τιμές των vintage Tudor σε υψηλά επίπεδα ενώ τοτε τα vintage sub ηταν ναι μεν ακριβά αλλά τα αντίστοιχα Tudor ηταν σε παρα πάρα πολύ προσιτές τιμές.
Δεν διαφωνώ, συμπλήρωσα / διευκρίνησα με πληροφορίες που ξέρω, για την συζήτηση και ενημέρωση.

Το κομβικό σημείο είναι το
"ήταν στην αφάνεια", που κατα την άποψή μου, δεν ήταν. Απλώς είχαν ένα μικρό μέρος της πίτας,
και δεν είχαν υψηλή προβολή. Και οι τιμες τους, αναλογικές.
- TUDOR πάντα υπήρχαν, αλλά τα σχέδια ήταν όμοια με τα Rolex. Δεν είχαν "διαφοροποιηθεί" με μοντέλα σαν το ΒΒ και Πέλαγος.
- Τα ψώνιζε ο κόσμος, ( ειδικά Ευρώπη - Αμερική ) και για τον λόγο αυτό δεν έκλεισε η εταιρία.
- Ηταν μια φθηνότερη "γκλαμουράτη" λύση. ( ...by Rolex )
- Διακινούντο και σαν μεταχειρισμένα, ειδικά στις ΗΠΑ ( Ρολόγια αγορασμένα στην Ευρώπη από ΕΔ )
- Πάντα σε πολύ μικρότερους αριθμούς από τα Rolex, που και αυτά ΔΕΝ ήταν στους πρόσφατους αριθμούς παραγωγής.
- Τα Rolex, από tools γίνανε symbols αφήνοντας περιθώριο για την Τ.
- ....που αποφάσισαν να την "αναστήσουν", με διαφορετικά σχέδια. Και την αναβαθμίζουν και με in house μηχανές.
Ολα αυτά, ανεβάζουν τις τιμές, μια και τα τότε επιζήσαντα, δεν είναι και πάρα πολλά.
Αυτές είναι οι εμπειρίες μου, και τις καταθέτω.

Το 1980 κάτι, θα έπαιρνα ένα Τudor Sub για να το ............καταστρέφω. ( από το μαγαζί στην Κολοκοτρώνη, που τα είχε βιτρίνα

)
Η αγορά ακυρώθηκε, γιατί η τότε πωλήτρια, μου εξήγησε ότι στα Τ, μπαίνουν οι μηχανές β' ποιότητας, που δεν περνούν τον ποιοτικό έλεγχο / χρονομετρικά τεστ ! Τόσα ήξερα και αυτή, τόσα και εγώ.

Τελικά, αγοράστηκε το 5513.

Εχω ακόμα τον κατάλογο