Αποστολέας Θέμα: Tudor  (Αναγνώστηκε 701102 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Απ: Tudor
« Απάντηση #2205 στις: Δεκέμβριος 08, 2017, 20:22:57 μμ »

.....για αυτους που ξέρουν , τα tudor sub της δεκαετίας του 70-80 .... πωλούνται όσο και τα ρολεξ της ίδιας περιόδου

.....επίσης ενα σύγχρονο tudor που γ@μαει και έχει πολύ μεγάλη ζήτηση ειναι αυτό ...... tudor chrono big block  :)

Σωστά και τα δύο (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Και γι αυτούς που ξέρουν-ήξεραν, στην εποχή που αναφέρθηκε ο Πέτρος ,τα συγκεκριμένα Tudor στα αζήτητα ηταν και οι τιμές τους καμια σχεση δεν ειχαν με εκει που εχουν παει σημερα..
+1000

Δε καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό; Και το ανάποδο συμβαίνει για πολλά ρολόγια. Άνευ σημασίας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2206 στις: Δεκέμβριος 08, 2017, 20:38:17 μμ »

.....για αυτους που ξέρουν , τα tudor sub της δεκαετίας του 70-80 .... πωλούνται όσο και τα ρολεξ της ίδιας περιόδου

.....επίσης ενα σύγχρονο tudor που γ@μαει και έχει πολύ μεγάλη ζήτηση ειναι αυτό ...... tudor chrono big block  :)

Σωστά και τα δύο (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Και γι αυτούς που ξέρουν-ήξεραν, στην εποχή που αναφέρθηκε ο Πέτρος ,τα συγκεκριμένα Tudor στα αζήτητα ηταν και οι τιμές τους καμια σχεση δεν ειχαν με εκει που εχουν παει σημερα..
+1000

Δε καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό; Και το ανάποδο συμβαίνει για πολλά ρολόγια. Άνευ σημασίας.

Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν όλα αυτά .... Και Τι σημασία έχουν ...;;;;

Ιςχυει για πολλα ρολογια του κοσμου .....

Ρόλεξ ντειτονα οταν βγήκε μια ημερα δούλευε και 5 ηταν χαλασμένη .....!!! Μεχρι που άλλαξαν καλιμπρα .....

Άμα δείτε τις τιμες της .... Τα ρολογια με τις ελαττωματικές μηχανές εχουν μεγαλύτερη τιμη .....

Τελος οταν βγήκαν οι αυτόματοι χρονογράφοι το 1970

.... Οι ντειτονες πήγαν στα αζήτητα .......!!!!!!

Και το ρόλεξ σαμπ οταν βγήκε ηταν το Seiko PADI της εποχή του ....!!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2207 στις: Δεκέμβριος 08, 2017, 20:45:30 μμ »
Δημήτρη μάλλον δεν καταλαβα καλα τον προηγουμενο σου διάλογο με τον Πέτρο που οταν σου ειπε πως η Tudor ηταν για πολλα χρονια στην αφάνεια εσυ του ειπες για τους άσχετους και πόσταρες τα παραπάνω ρολογια ..Σου απάντησα πως και για τους σχετικούς στην αφάνεια ηταν...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 08, 2017, 20:47:32 μμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2208 στις: Δεκέμβριος 08, 2017, 20:52:04 μμ »
Δημήτρη μάλλον δεν καταλαβα καλα τον προηγουμενο σου διάλογο με τον Πέτρο που οταν σου ειπε πως η Tudor ηταν για πολλα χρονια στην αφάνεια εσυ του ειπες για τους άσχετους και πόσταρες τα παραπάνω ρολογια ..Σου απάντησα πως και για τους σχετικούς στην αφάνεια ηταν...

Οκ Βασίλη δεν το κατάλαβα .... Όντως ιςχυει .... Γιατι όμως ενα σαμπ Τουντορ κάνει 5000 ευρώ αν ειναι στην αφάνεια για σχετικούς και άσχετους ....;;;;;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2209 στις: Δεκέμβριος 08, 2017, 20:55:40 μμ »

Οκ Βασίλη δεν το κατάλαβα .... Όντως ιςχυει .... Γιατι όμως ενα σαμπ Τουντορ κάνει 5000 ευρώ αν ειναι στην αφάνεια για σχετικούς και άσχετους ....;;;;;;
Στην αφάνεια ηταν την εποχή που αναφέρθηκε ο Πετρος.Σημερα δεν ειναι..για τον άλφα ή βήτα λόγο έχει παρει τα πανω της και η άνοδος αυτή έχει συμπαρασύρει και τις τιμές των vintage!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2210 στις: Δεκέμβριος 08, 2017, 23:37:22 μμ »

Στην αφάνεια ηταν την εποχή που αναφέρθηκε ο Πετρος.Σημερα δεν ειναι..για τον άλφα ή βήτα λόγο έχει παρει τα πανω της και η άνοδος αυτή έχει συμπαρασύρει και τις τιμές των vintage!

Δεν είναι έτσι. Οι τιμές των vintage, δεν έχουν ανέβει επειδή πήρε πάνω της η εταιρία σχετικά πρόσφατα. Ετσι ήταν και πρίν τα ΒΒ και τα πέλαγα.

Τα TUDOR υπήρχαν στα ίδια μαγαζιά, και ο κόσμος πάντα ψώνιζε "Rolex" σε φθηνότερες τιμές. Ειδικά εκτός Ελλάδας.

Οι κορώνες, τα μπρασελέ, οι πόρπες, τα καπάκια, ήταν γνήσια Rolex, και βασικά, και τα σχέδια, ήταν ....................σχεδόν φωτοτυπία ! Μόνον στο καντράν έγραφε TUDOR !

Κανένας δεν ήξερε / ρώταγε για μηχανές, κλπ.

Ψωνίζανε λοιπόν "Rolex", σε φθηνότερη τιμή, αλλά και με 14 κ, και σε σχέδια, που στο απαίδευτο μάτι, δεν είχαν ντε και καμιά ορατή διαφορά..

Και τα Rolex στην Ελλάδα, μετά το 1981 γίνανε γνωστά. Ποιός τα ήξερε μέχρι τότε ?

( φωτό δικές μου από ρολόγια φίλων - Τα συγκεκριμένα, είναι και δώρα γάμου, κάπου 30 τόσα χρόνια πρίν )

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2211 στις: Δεκέμβριος 08, 2017, 23:51:24 μμ »
Τι να σου πω βρε Γιώργο.Προσωπικα δε θυμάμαι πριν από 10-15 χρονια το πιο φτηνό vintage Tudor submariner να ξεκινάει απο τα 5k όπως σημερα..Μπορει να κανω λαθος και να εχεις δικιο...δεν επιμένω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #2212 στις: Δεκέμβριος 09, 2017, 00:23:41 πμ »
Τι να σου πω βρε Γιώργο.Προσωπικα δε θυμάμαι πριν από 10-15 χρονια το πιο φτηνό vintage Tudor submariner να ξεκινάει απο τα 5k όπως σημερα..Μπορει να κανω λαθος και να εχεις δικιο...δεν επιμένω.

...αν θέλεις, ξαναδιάβασε τι είπα.  :)

"Τα TUDOR υπήρχαν στα ίδια μαγαζιά, και ο κόσμος πάντα ψώνιζε "Rolex" σε φθηνότερες τιμές. Ειδικά εκτός Ελλάδας".

Δηλαδή, είχαν την "κίνησή" τους, σαν κάποια ρολόγια με "όνομα", και μην ξεχνάμε ότι μέχρι και σχετικά πρόσφατα, έπαιρνες κεραμικό sub με Ε 5.000. Πήρα εγώ για φίλο, να βρώ την φωτό με την ημερομηνία.

Και πήρα εγώ δικό μας, τον Αυγ του 2011, με Ε 3.500, με λευκόχρυσο, μεσαίο, χωρίς ημερομηνία. Αναλογικά φθηνότερα ήταν τα TUDOR.

Από τότε, οι τιμές ανέβηκαν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, και δεν πάω ούτε στην βιτρίνα.  :(

Και όπως είπες, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ " δε θυμάμαι πριν από 10-15 χρονια το πιο φτηνό vintage Tudor submariner να ξεκινάει απο τα 5k όπως σημερα", επειδή τέτοιες τιμές, δεν υπήρχαν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2213 στις: Δεκέμβριος 09, 2017, 00:31:24 πμ »
Είχα διαβάσει πολύ προσεκτικά τι ειπες και ιδιως αυτο που επισήμανες επειδη επιβεβαίωνε αυτο που ειπα δεν ηθελα να το αναλύσω κι αλλο διοτι δ γινεται απο την μια να λες οτι και πιο παλιά τα vintage Tudor ηταν στα ύψη οπως τωρα ,διαφωνώντας με εμενα,και απο την αλλη να ηταν φτηνές εναλλακτικές των sub τα οποια sub τοτε ηταν πολυ πιο οικονομικά από τωρα...  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #2214 στις: Δεκέμβριος 09, 2017, 01:00:49 πμ »
Είχα διαβάσει πολύ προσεκτικά τι ειπες και ιδιως αυτο που επισήμανες επειδη επιβεβαίωνε αυτο που ειπα δεν ηθελα να το αναλύσω κι αλλο διοτι δ γινεται απο την μια να λες οτι και πιο παλιά τα vintage Tudor ηταν στα ύψη οπως τωρα ,διαφωνώντας με εμενα,και απο την αλλη να ηταν φτηνές εναλλακτικές των sub τα οποια sub τοτε ηταν πολυ πιο οικονομικά από τωρα...  :)

Ναι, ίσως να μην το διευκρινίζω σωστά. Συγνώμη. Εννοώ αναλογικά πάντα. Πάντα σε αναλογία με τα Rolex ! Τι σημαίνει 5.000 για το Τούδορ ? Σημαίνει 10.000 για το Ρόλεχ. Στα παλιά. Εγώ έχω τέτοιες προσφορές για το δικό μου.

Αλλά και στα νέα, έτσι πάει. Δεν θα σηκώσει κεφάλι η Τ, αλλά θα ακολουθεί με υστέρηση την μαμά ΙΜΟ. ;)

Και τα αναφέρω, επειδή τα παρακολουθούσα από τα '70's, και έχω ιδία αντίληψη.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2215 στις: Δεκέμβριος 09, 2017, 01:23:09 πμ »
Κι εγώ ότι αναφέρω πάντα το λεω από ιδία αντίληψη και οχι απο αυτα που διαβάζω εκ των υστέρων..Δε τα παρακολουθούσα βεβαια απο τα 70s αλλά από τέλη 90s αρχές 2000 και μετα και θυμάμαι τον τοτε κατάλογο της Tudor να ειναι αστείος και τα συγκεκριμένα vintage Tudor sub στις βιτρινες των μαγαζιών με μεταχειρισμένα και να μην ασχολούμαστε καν.Δε καταλαβαινω που διαφωνείς μαζι μου βασικα...Και σημερα και τοτε τα Tudor ειναι πιο οικονομικά απο τα αντίστοιχα Rolex αλλα σημερα τα vintage Rolex  ειναι απλησίαστα και εχουν συμπαρασύρει και τις τιμές των vintage Tudor σε υψηλά επίπεδα ενώ τοτε τα vintage sub ηταν ναι μεν ακριβά αλλά τα αντίστοιχα Tudor ηταν σε παρα πάρα πολύ προσιτές τιμές.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #2216 στις: Δεκέμβριος 09, 2017, 09:56:08 πμ »
Το χθες, το αύριο, άνευ σημασίας. Το μόνο που έχει σημασία είναι αν μας αρέσει και αν μπορούμε να το πάρουμε... σήμερα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #2217 στις: Δεκέμβριος 09, 2017, 11:16:37 πμ »
Κι εγώ ότι αναφέρω πάντα το λεω από ιδία αντίληψη και οχι απο αυτα που διαβάζω εκ των υστέρων..Δε τα παρακολουθούσα βεβαια απο τα 70s αλλά από τέλη 90s αρχές 2000 και μετα και θυμάμαι τον τοτε κατάλογο της Tudor να ειναι αστείος και τα συγκεκριμένα vintage Tudor sub στις βιτρινες των μαγαζιών με μεταχειρισμένα και να μην ασχολούμαστε καν.Δε καταλαβαινω που διαφωνείς μαζι μου βασικα...Και σημερα και τοτε τα Tudor ειναι πιο οικονομικά απο τα αντίστοιχα Rolex αλλα σημερα τα vintage Rolex  ειναι απλησίαστα και εχουν συμπαρασύρει και τις τιμές των vintage Tudor σε υψηλά επίπεδα ενώ τοτε τα vintage sub ηταν ναι μεν ακριβά αλλά τα αντίστοιχα Tudor ηταν σε παρα πάρα πολύ προσιτές τιμές.

Δεν διαφωνώ, συμπλήρωσα / διευκρίνησα με πληροφορίες που ξέρω, για την συζήτηση και ενημέρωση. :)

Το κομβικό σημείο είναι το "ήταν στην αφάνεια", που κατα την άποψή μου, δεν ήταν. Απλώς είχαν ένα μικρό μέρος της πίτας, και δεν είχαν υψηλή προβολή. Και οι τιμες τους, αναλογικές.

• TUDOR πάντα υπήρχαν, αλλά τα σχέδια ήταν όμοια με τα Rolex. Δεν είχαν "διαφοροποιηθεί" με μοντέλα σαν το ΒΒ και Πέλαγος.
  • Τα ψώνιζε ο κόσμος, ( ειδικά Ευρώπη - Αμερική ) και για τον λόγο αυτό δεν έκλεισε η εταιρία.
  • Ηταν μια φθηνότερη "γκλαμουράτη" λύση. ( ...by Rolex )
  • Διακινούντο και σαν μεταχειρισμένα, ειδικά στις ΗΠΑ ( Ρολόγια αγορασμένα στην Ευρώπη από ΕΔ )
  • Πάντα σε πολύ μικρότερους αριθμούς από τα Rolex, που και αυτά ΔΕΝ ήταν στους πρόσφατους αριθμούς παραγωγής.
  • Τα Rolex, από tools γίνανε symbols αφήνοντας περιθώριο για την Τ.
  • ....που αποφάσισαν να την "αναστήσουν", με διαφορετικά σχέδια. Και την αναβαθμίζουν και με in house μηχανές.

Ολα αυτά, ανεβάζουν τις τιμές, μια και τα τότε επιζήσαντα, δεν είναι και πάρα πολλά.

Αυτές είναι οι εμπειρίες μου, και τις καταθέτω.

Το 1980 κάτι, θα έπαιρνα ένα Τudor Sub για να το ............καταστρέφω. ( από το μαγαζί στην Κολοκοτρώνη, που τα είχε βιτρίνα  ;))
Η αγορά ακυρώθηκε, γιατί η τότε πωλήτρια, μου εξήγησε ότι στα Τ, μπαίνουν οι μηχανές β' ποιότητας, που δεν περνούν τον ποιοτικό έλεγχο / χρονομετρικά τεστ ! Τόσα ήξερα και αυτή, τόσα και εγώ.  ::)

Τελικά, αγοράστηκε το 5513. ;)

Εχω ακόμα τον κατάλογο  ???  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2218 στις: Δεκέμβριος 09, 2017, 11:51:11 πμ »
Γιώργο μάλλον πήρες πολύ τοις μετρητοίς τη λέξη αφάνεια .Σαφώς και τα ξέραμε ,και που μία που τα ξέραμε μία που δεν ασχολιομασταν..Στο τελος του ποστ σου ανέφερες γιατι δεν προχώρησες στην αγορα του Tudor τοτε.. :) Μη μου αναφέρεις για τα Tudor τη γνώμη που εχεις για αυτα σημερα αλλα την αισθηση που ειχες γι αυτα τοτε ,σε real time ,όπως πολυ σωστά έκανες με την αναφορά σου αυτή.. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #2219 στις: Δεκέμβριος 09, 2017, 12:24:41 μμ »
Γιώργο μάλλον πήρες πολύ τοις μετρητοίς τη λέξη αφάνεια .Σαφώς και τα ξέραμε ,και που μία που τα ξέραμε μία που δεν ασχολιομασταν..Στο τελος του ποστ σου ανέφερες γιατι δεν προχώρησες στην αγορα του Tudor τοτε.. :) Μη μου αναφέρεις για τα Tudor τη γνώμη που εχεις για αυτα σημερα αλλα την αισθηση που ειχες γι αυτα τοτε ,σε real time ,όπως πολυ σωστά έκανες με την αναφορά σου αυτή.. :)

Ναι, η αφάνεια, ήταν αυτό που "πιάστηκα".

Λοιπόν, μια εικόνα, χίλιες λέξεις.

Ο κατάλογος

Η ημερομηνία του

Το "πλασάρισμα". Οι αυτές κατασκευαστικές αρχές.

Η υποστήριξη

Τα μοντέλα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.