Οι Τούρκοι είναι φιλικότατοι με τους Ελληνες,δεν είναι τυχαίο ότι αν βρεθείς στην Τουρκία θα σε αποκαλέσουν bacanak,ο γνωστός μας μπατζανάκης στα ελληνικά.
Για τα Δεκεμβριανά του 1955 δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν μια μελανή στιγμή της ιστορίας.Οι περισσότεροι που ρήμαζαν τα ελληνικά μαγαζιά ήταν Τούρκοι που τους έφεραν από τα βάθη της Τουρκίας.Υπάρχουν μαρτυρίες πως Τούρκοι γείτονες των Ελλήνων έλεγαν στο μαινόμενο πλήθος να μην σπάσουν τα μαγαζιά γιατί ήταν δικά τους.
Για τους φίλους του κινηματογράφου αξίζει να δείτε την τούρκικη ταινία Gus Sancisi που περιγράφει τα γεγονότα του 1955.
μιας και οι γονείς μου και ολόκληρο το σόι μου έχει καταγωγή από Κωνσταντινούπολη, εκεί γεννήθηκε, μεγάλωσε κ.λ.π. ο πατέρας μου σπούδασε και έκανε στρατό στην Άγκυρα 2χρόνια επιβεβαιώνω ΟΛΑ όσα γράφεις.
Στα Σεπτεμβριανά του '55 γινόντουσαν άσχημες καταστάσεις. Αλλά και πιο μετά απλά το ΄55 έμεινε στην ιστορία. Όπως και πιο πριν όμως δεν θυμάμαι χρονολογία που σε αναγκάζανε να πληρώσεις έναν τεράστιο κεφαλικό φόρο. Αν δεν είχες τα λεφτά, σε στέλνανε ( Έλληνες, Εβραίους, Αρμένιους γενικά όλους ξένους) στην εξορία στα βάθη της ανατολικής Τουρκίας στον πόλεμο. Ο ένας μου παππούς είχε πάει για 2χρόνια, ο άλλος το γλίτωσε.
Όταν η γιαγιά μου ήταν στο Δημοτικό πάλι γινόντουσαν επεισόδια. Είχανε έρθει στο σπίτι που μένανε λοιπόν. Ήταν 3οροφο. Στον 1ο όροφο έμενε Τούρκικη οικογένεια. Όταν οι στρατιώτες χτυπάγαν την πόρτα για να μπουκάρουνε ο Τούρκος τους άνοιξε την πόρτα της αυλής και τους είπε " είναι δικοί μου αυτοί δεν θα τους πειράξετε " συμμαθήτριες της γιαγιάς μου τότε χάσανε την παρθενιά τους. Δεν ήταν αστεία τα πράγματα.
Λοιπόν Κωνσταντινούπολη έχω πάει 1 φορά το 2002 και θέλω να ξαναπάω σίγουρα. Βασικά σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό εκεί αφού του χρόνου ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Από ευγένεια και καλοσύνη είναι ισάξιοι ίσως και καλύτεροί μας!
ή τι να πώ το σόι μου όλο είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και μας λατρεύουν, δεν μας αγαπάν απλά.
Από ανάπτυξη; Μας παίρνουν από παντού. Έτσι να μιλήσω λίγο ωμά. Ο πατέρας μου σε κατασκευαστική δούλευε μέχρι πριν 1,5 χρόνο που συνταξιοδοτήθηκε και ξέρει από 1ο χέρι τί παίζει. Από τουρισμό ; ας μην το ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο καλύτερα γιατί πονάει. Από φαγητό; τέλειο αλλά και το δικό μας είναι τέλειο ! Από σχεδιαστές μόδας; χαχα οι οίκοι της Ιταλίας και της Γαλλίας τρίβουν τα μάτια τους. και ο τούρκος έχει όχι μόνο ποιότητα αλλά και εξαιρετικό value for money. Δερμάτινα, πλεκτά, φορέματα, δαντέλες, υφάσματα, ότι θες και σε σχέδια απίστευτα.
Χρυσός και κόσμημα; άααααλλο κεφάλαιο μεγάλο αυτό! να πάρεις την γυναίκα σου να την πας σε ένα μαγαζί να την χρυσώσεις από πάνω μέχρι κάτω, να πάρεις και εσύ ένα OMEGA ή LONGINES ή TISSOT ( οι μόνες μάρκες που βγάζουν συναίσθημα για μένα ) και μετά να πας να φας ένα κεμπάπ και μετά μπακλαβά και τσάι και μετά σεξ.
ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!!!
Και για να τελειώνω γιατί είμαι κουρασμένος και θέλω να πάω για ύπνο. Πορωμένοι Τούρκοι ναι υπάρχουν όπως υπάρχουν και πορωμένοι Έλληνες. Είχα σημμαθητές που κολοτουρκους τους ανεβάζαν κολότουρκους τους κατέβαζαν και αν τους έλεγες δείξε μου την Τουρκία στον χάρτη, δεν ξέραν καν που είναι.
Τώρα που ο πατέρας μου έφτιαξε λογαριασμό στο facebook έκανε κάποιους Τούρκους συμφοιτητές του add. Κάποιοι του μιλάνε και όλα ωραία. Ένας μ@λ@κ@ς με το που του έστειλε friend request άλλαξε photo profile και έβαλε μια Τούρκικη σημαία. Ε, είπαμε....πορωμένοι μ@λ@κες. Εδώ ξέρω Κύπριους που ΜΙΣΟΥΝΕ τους έλληνες. Τί λέμε τώρα; Οι τούρκοι σας πήραξαν;
Η γιαγιά μου, 87 χρονών, είναι εδώ και 2 βδομάδες στην Πόλη. Αύριο επιστρέφει. Πήγε να κάνει κάτι χαρτιά για την σύνταξη του παππού μου. 30χρόνια τώρα που είναι Ελλάδα όλες τις διατυπώσεις τις έκανε τουρκάλα φίλη της. εσείς θα το κάνατε;
Λοιπόν φορώντας παροπίδες και όντας απόλυτος και πίθηκος=Χρυσαυγίτης δεν πας μπροστά.
Η Ελλάδα κάποτε πριν δεχθεί την Οθωμανική αλλοτρίωση ήταν υπόδεγιμα για όλον τον κόσμο.
Δυστυχώς όλα άλλαξαν από τότε.
Είμαστε ένα νεοσύστατο κράτος μόλις 200χρόνων και αυτά σκάρτα.
Μας διέλυσαν οι εμφύλιοι. μας διέλυσε ο Β' παγκόσμιος πόλεμος. Μας διέλυσε ο 2κομματισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μας επηρέασε η Δυτική κουλτούρα προερχόμενη από ΗΠΑ, ο υπερκαταναλωτισμός, τα πρότυπα των περιοδικών και της τηλεόρασης ( σιλικονάτα βυζιά, ξυρισμένο στήθος οι άνδρες με μπλούζες V να φαίνεται )
Ας αφήσουμε τους Τούρκους. Μια χαρά είναι.
Εμείς ας δούμε τι θα κάνουμε. πρώτα στο σπίτι μας, στους εαυτούς μας, στους διπλανούς μας ώστε να φτάσουμε σιγά σιγά στο κράτος, στην πολιτεία!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ