Αποστολέας Θέμα: Τουρκια,Ελλαδα ποσο κοντα ειμαστε?  (Αναγνώστηκε 16495 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Τουρκια,Ελλαδα ποσο κοντα ειμαστε?
« Απάντηση #45 στις: Ιούνιος 15, 2013, 02:10:55 πμ »
χιλιάδες "υποανάπτυκτοι" Τούρκοι διαδηλώνουν για μία πλατεία

οχι δα,η αφορμη ειναι!
  Συμφωνώ απόλυτα, το θέμα όμως είναι οι καναπεδάτοι έλληνες, με αφορμή ότι θα πιαστεί ο πισινός μας από τον καναπέ θα πάμε στο κρεβάτι για ύπνο, με την χώρα θα πονοκεφαλιάζουμε τώρα.
μπορει πλεον να ειναι φοβος,για να μην χασει τη δουλεια του!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούνιος 15, 2013, 02:43:27 πμ »
Οι Τούρκοι είναι φιλικότατοι με τους Ελληνες,δεν είναι τυχαίο ότι αν βρεθείς στην Τουρκία θα σε αποκαλέσουν bacanak,ο γνωστός μας μπατζανάκης στα ελληνικά.

Για τα Δεκεμβριανά του 1955 δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν μια μελανή στιγμή της ιστορίας.Οι περισσότεροι που ρήμαζαν τα ελληνικά μαγαζιά ήταν Τούρκοι που τους έφεραν από τα βάθη της Τουρκίας.Υπάρχουν μαρτυρίες πως Τούρκοι γείτονες των Ελλήνων έλεγαν στο μαινόμενο πλήθος να μην σπάσουν τα μαγαζιά γιατί ήταν δικά τους.

Για τους φίλους του κινηματογράφου αξίζει να δείτε την τούρκικη ταινία Gus Sancisi που περιγράφει τα γεγονότα του 1955.

μιας και οι γονείς μου και ολόκληρο το σόι μου έχει καταγωγή από Κωνσταντινούπολη, εκεί γεννήθηκε, μεγάλωσε κ.λ.π. ο πατέρας μου σπούδασε και έκανε στρατό στην Άγκυρα 2χρόνια επιβεβαιώνω ΟΛΑ όσα γράφεις.

Στα Σεπτεμβριανά του '55 γινόντουσαν άσχημες καταστάσεις. Αλλά και πιο μετά απλά το ΄55 έμεινε στην ιστορία. Όπως και πιο πριν όμως δεν θυμάμαι χρονολογία που σε αναγκάζανε να πληρώσεις έναν τεράστιο κεφαλικό φόρο. Αν δεν είχες τα λεφτά, σε στέλνανε ( Έλληνες, Εβραίους, Αρμένιους γενικά όλους ξένους) στην εξορία στα βάθη της ανατολικής Τουρκίας στον πόλεμο. Ο ένας μου παππούς είχε πάει για 2χρόνια, ο άλλος το γλίτωσε.

Όταν η γιαγιά μου ήταν στο Δημοτικό πάλι γινόντουσαν επεισόδια. Είχανε έρθει στο σπίτι που μένανε λοιπόν. Ήταν 3οροφο. Στον 1ο όροφο έμενε Τούρκικη οικογένεια. Όταν οι στρατιώτες χτυπάγαν την πόρτα για να μπουκάρουνε ο Τούρκος τους άνοιξε την πόρτα της αυλής και τους είπε " είναι δικοί μου αυτοί δεν θα τους πειράξετε " συμμαθήτριες της γιαγιάς μου τότε χάσανε την παρθενιά τους. Δεν ήταν αστεία τα πράγματα.

Λοιπόν Κωνσταντινούπολη έχω πάει 1 φορά το 2002 και θέλω να ξαναπάω σίγουρα. Βασικά σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό εκεί αφού του χρόνου ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Από ευγένεια και καλοσύνη είναι ισάξιοι ίσως και καλύτεροί μας!
ή τι να πώ το σόι μου όλο είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και μας λατρεύουν, δεν μας αγαπάν απλά.

Από ανάπτυξη; Μας παίρνουν από παντού. Έτσι να μιλήσω λίγο ωμά. Ο πατέρας μου σε κατασκευαστική δούλευε μέχρι πριν 1,5 χρόνο που συνταξιοδοτήθηκε και ξέρει από 1ο χέρι τί παίζει. Από τουρισμό ; ας μην το ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο καλύτερα γιατί πονάει. Από φαγητό; τέλειο αλλά και το δικό μας είναι τέλειο ! Από σχεδιαστές μόδας; χαχα οι οίκοι της Ιταλίας και της Γαλλίας τρίβουν τα μάτια τους. και ο τούρκος έχει όχι μόνο ποιότητα αλλά και εξαιρετικό value for money. Δερμάτινα, πλεκτά, φορέματα, δαντέλες, υφάσματα, ότι θες και σε σχέδια απίστευτα.
Χρυσός και κόσμημα; άααααλλο κεφάλαιο μεγάλο αυτό! να πάρεις την γυναίκα σου να την πας σε ένα μαγαζί να την χρυσώσεις από πάνω μέχρι κάτω, να πάρεις και εσύ ένα OMEGA ή LONGINES ή TISSOT ( οι μόνες μάρκες που βγάζουν συναίσθημα για μένα ) και μετά να πας να φας ένα κεμπάπ και μετά μπακλαβά και τσάι και μετά σεξ.

ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!!!

Και για να τελειώνω γιατί είμαι κουρασμένος και θέλω να πάω για ύπνο. Πορωμένοι Τούρκοι ναι υπάρχουν όπως υπάρχουν και πορωμένοι Έλληνες. Είχα σημμαθητές που κολοτουρκους τους ανεβάζαν κολότουρκους τους κατέβαζαν και αν τους έλεγες δείξε μου την Τουρκία στον χάρτη, δεν ξέραν καν που είναι.

Τώρα που ο πατέρας μου έφτιαξε λογαριασμό στο facebook έκανε κάποιους Τούρκους συμφοιτητές του add. Κάποιοι του μιλάνε και όλα ωραία. Ένας μ@λ@κ@ς με το που του έστειλε friend request άλλαξε photo profile και έβαλε μια Τούρκικη σημαία. Ε, είπαμε....πορωμένοι μ@λ@κες.  Εδώ ξέρω Κύπριους που ΜΙΣΟΥΝΕ τους έλληνες. Τί λέμε τώρα; Οι τούρκοι σας πήραξαν;

Η γιαγιά μου, 87 χρονών, είναι εδώ και 2 βδομάδες στην Πόλη. Αύριο επιστρέφει. Πήγε να κάνει κάτι χαρτιά για την σύνταξη του παππού μου. 30χρόνια τώρα που είναι Ελλάδα όλες τις διατυπώσεις τις έκανε τουρκάλα φίλη της. εσείς θα το κάνατε;

Λοιπόν φορώντας παροπίδες και όντας απόλυτος και πίθηκος=Χρυσαυγίτης δεν πας μπροστά.
Η Ελλάδα κάποτε πριν δεχθεί την Οθωμανική αλλοτρίωση ήταν υπόδεγιμα για όλον τον κόσμο.
Δυστυχώς όλα άλλαξαν από τότε.
Είμαστε ένα νεοσύστατο κράτος μόλις 200χρόνων και αυτά σκάρτα.
Μας διέλυσαν οι εμφύλιοι. μας διέλυσε ο Β' παγκόσμιος πόλεμος. Μας διέλυσε ο 2κομματισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μας επηρέασε η Δυτική κουλτούρα προερχόμενη από ΗΠΑ, ο υπερκαταναλωτισμός, τα πρότυπα των περιοδικών και της τηλεόρασης ( σιλικονάτα βυζιά, ξυρισμένο στήθος οι άνδρες με μπλούζες V να φαίνεται )

Ας αφήσουμε τους Τούρκους. Μια χαρά είναι.
Εμείς ας δούμε τι θα κάνουμε. πρώτα στο σπίτι μας, στους εαυτούς μας, στους διπλανούς μας ώστε να φτάσουμε σιγά σιγά στο κράτος, στην πολιτεία!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 15, 2013, 16:53:11 μμ από ted »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rose

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούνιος 15, 2013, 11:17:45 πμ »
αν σε δει η ρεπουση να ποσταρεις τετοια προβοκατορικα μηνυματα, να σε δω που θα πας να κρυφτεις :D :D :D ::)

:D Τι να κάνω ψέμματα να πω?Η έννοια της έχθρας των δύο λαών ανθίζει με την δημιουργία των δύο εθνικών κρατών Ελλάδος και Τουρκίας.Μέχρι τότε η διάκριση ήταν καθαρά θρησκευτική,Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Ο Ιουστινιανός (το όνομά του έχει ρίζα από το justice,μάλλον είχε πάρει μόρφωση σε νομικά θέματα) ήταν από τα σημερινά Σκόπια,όπως και άλλοι αυτοκράτορες και αυτοκράτειρες  που ήταν από διάφορα μέρη της κεντρικής Ευρώπης.

Ο Ιμπραήμ πασάς ήταν Χριστιανός από την Πάργα που έγινε γενίτσαρος.Πολλοί Χριστιανοί έστελναν από μόνοι τους τα παιδιά τους να γίνουν γενίτσαροι γιατί μόνο έτσι μπορούσαν να αποκτήσουν μια θέση στην διοίκηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Πολλοί σουλτάνοι είχαν μητέρες Χριστιανές ελληνικής καταγωγής που αγοράστηκαν από σκλαβοπάζαρα για το χαρέμι.

Συνεπώς το να ψάχνει κάποιος να βρει την ελληνικότητα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ή την τουρκική επιρροή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με καθαρά φυλετικά χαρακτηριστικά είναι λάθος καθώς αυτές είναι μετέπειτα κατασκευασμένες έννοιες.

Το βυζάντιο ειναι η ρώμη,
Η ελληνική μικρά ασια, τα μεγάλα κεντρα του χριστιανικου πολιτισμού - οι επτά λυχνίες -  η μακεδονία και η θεσσαλονίκη αλλαξαν το βυζαντιο απο ρωμαικο σε ελληνικό και οπως λεει η μεγάλη ιστορικος,
Βυζάντιο είναι η εκχριστιανισμένη και εξελληνισμένη Ρωμαϊκή ανατολική αυτοκρατορία με την Κωνσταντινούπολη για πρωτεύουσα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 15, 2013, 11:19:51 πμ από rose »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούνιος 15, 2013, 12:58:23 μμ »
Το βυζάντιο ειναι η ρώμη,
Η ελληνική μικρά ασια, τα μεγάλα κεντρα του χριστιανικου πολιτισμού - οι επτά λυχνίες -  η μακεδονία και η θεσσαλονίκη αλλαξαν το βυζαντιο απο ρωμαικο σε ελληνικό και οπως λεει η μεγάλη ιστορικος,

Το πιθανότερο είναι ότι το Ρωμαϊκό έθνος αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από Ελληνικά φύλα.
Οι Έλληνες είχαν πάρα πολλές αποικίες στην Ιταλία από την βαθιά αρχαιότητα, πολλές από αυτές υπάρχουν και σήμερα ως μεγαλουπόλεις πλέον. Πχ. Νάπολη από το Νεάπολη.
Επίσης υπάρχουν πάμπολλες αναφορές στο θέμα και από αρχαίους ιστορικούς, Έλληνες και Λατίνους, που τοποθετούν ιστορικά ελληνικά φύλλα μέχρι και στην ίδρυση της Ρώμης.
Επιπλέον και η Ρωμαϊκή γλώσσα θεωρείται από πολλούς ότι έχει Ελληνικές ρίζες. Ακόμη και για τους ίδιους τους αρχαίους δεν θεωρείται ξένη.  ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η γλώσσα, η οποία ομιλείται από τους Ρωμαίους, είναι ούτε τελείως ξένη (βάρβαρη), ούτε τελείως Ελληνική. Είναι ένα μείγμα των δύο, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι Αιολική και το μόνο μειονέκτημα που έχουν από την επιμειξία με άλλα έθνη είναι ότι δεν προφέρουν όλους τους φθόγγους σωστά.»

Εδώ να προσθέσουμε ότι οι αρχικοί εισβολή των Ρωμαίων στον Ελληνικό χώρο έγινε μετά από πρόσκληση των Αθηναίων και άλλων Ελληνικών πόλεων για να τους βοηθήσουν να απαλλαγούν από τους Μακεδόνες που ποτέ δεν είχαν γίνει αρεστοί και επιπλέον είχαν αρχίσει να "μηδίζουν" έντονα. Για αυτό και στην αρχή η Ρωμαϊκή παρουσία ήταν ιδιαίτερα "χαλαρή" στον Ελληνικό χώρο.

Άρα το πόσο μη Ελληνική ήταν η Δυτική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και πόσο Ελληνική ήταν η Ανατολική επιτρέψτε μου να το αμφισβητήσω.

Βυζάντιο είναι η εκχριστιανισμένη και εξελληνισμένη Ρωμαϊκή ανατολική αυτοκρατορία με την Κωνσταντινούπολη για πρωτεύουσα.

Από αυτό θα κρατήσω μόνο το "εκχριστιανισμένη" γιατί εξελληνισμένη σίγουρα δεν ήταν. Είναι γνωστό ότι η λέξη "Έλληνας" στην εκχριστιανισμένη Ανατολική Αυτοκρατορία σήμαινε ειδωλολάτρης και οι ίδιοι οι πολίτες της θεωρούσαν τον εαυτό τους Ρωμαίους πολίτες. Ακόμη και ο χαρακτηρισμός "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" είναι μοντέρνα εφεύρεση σε μια προσπάθεια να Ελληνοποιήθει αυτό το μόρφωμα. Κατά την διάρκεια της ύπαρξης της ονομαζόταν από όλους Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Είναι τυχαίο άραγε το γεγονός ότι στην "Ελληνική" Βυζαντινή Αυτοκρατορία η καταστροφή των Ελληνικών μνημείων και γενικότερα του αρχαιοελληνικού στοιχείου έγινε πολύ πιο συστηματικά και με μεγαλύτερο μένος από ότι στην Δυτική Αυτοκρατορία?
Αν ταξιδέψει κανείς Ιταλία, έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται στην Αρχαία Ελλάδα. Μπορεί να το πει κανείς αυτό και για τον Ελληνικό χώρο?

Η χρήση της Ελληνικής γλώσσας ως επίσημη γλώσσα της Αυτοκρατορίας από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα, καθώς τα Ελληνικά τότε ήταν ότι τα Αγγλικά σήμερα. Όλοι τα μιλούσαν.

Κλείνοντας να παραθέσω ότι και κατά την Ελληνική επανάσταση η αρχική πρόταση από τους θρησκευτικούς "πατέρες" του έθνους ήταν να ονομαστεί Ρωμανία και όχι Ελλάδα.

Πως γυρνάνε τα πράγματα και οι ίδιοι άνθρωποι που επί χιλιετίες προσπάθησαν να εξαφανίσουν το Ελληνικό πνεύμα, σήμερα προσπαθούν να πείσουν ότι αποτελούν την φυσική συνέχεια αυτού του πολιτισμού. Αν έσβηναν και τους αναθεματισμούς και τις κατάρες κατά των Ελλήνων από τα ιερά τους κείμενα, ίσως να ήταν πιο πειστικοί....  ::)

Φίλε rose εδώ θέλω να τονίσω ότι επί ουδενί το κείμενο που έγραψα αναφέρεται προσωπικά στα γραφόμενα σου. Απλά τα χρησιμοποίησα ως έναυσμα γιατί εκφράζουν την πάγια αντίληψη που επικρατεί στις μέρες μας.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως διάθεση αντιπαράθεσης μαζί σου.

Την ιστορία την γράφει πάντα ο νικητής. Καλό είναι να διαβάζουμε και την πλευρά του νικημένου γιατί εκεί συνήθως υπάρχει περισσότερη αλήθεια. Άλλωστε δεν έχει τίποτα πλέον να χάσει από αυτήν....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 15, 2013, 13:00:53 μμ από Sol Invictus »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

Αποσυνδεδεμένος rose

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιούνιος 15, 2013, 15:42:43 μμ »
@sol, γνωριζω οτι στο θεμα της θρησκειας υπάρχει θεωρητικο χασμα
και τελικα αν η αυτοκρατορια σε ενα βαθμο ηταν ένα πολύμορφο εθνολογικό σύνολο τοτε η ελληνική μικρα ασια, θρακη και η μακεδονια ηταν οι τροφοδοτριες περιοχές τα κεντρα πολιτισμου και τα μεγάλα αστικά κεντρα της αυτοκρατορίας.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούνιος 15, 2013, 16:48:29 μμ »
Πολυ ωραια ολα αυτα,αλλα σημερα ενας Ελληνας θα εχει δυσκολιες να ζησει στην Τουρκια?Φυσικα δεν μιλαω για την περιοδο προσαρμογης!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούνιος 15, 2013, 22:18:14 μμ »
Η Βυζαντινή και η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχαν καθαρά πολυπολιτισμικό χαρακτήρα μέχρι την δημιουργία των εθνικών κρατών.Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1912 η δεύτερη πληθυσμιακά κοινότητα ήταν οι Μουσουλμάνοι με πρώτη τους Εβραίους.Οι Μουσουλμάνοι εγκατέλειψαν την πόλη λόγω αναγκαστικής ανταλλαγής πληθυσμών και οι Εβραίοι αποδεκατίστηκαν στον ΒΠΠ.

Το σύμβολο της πόλης ο Λευκός Πύργος (Beyaz-Kule) είναι οθωμανικό οχυρωματικό έργο.Στην Κωνσταντινούπολη στα παράλια του Βοσπόρου υπάρχουν αντίστοιχα κάστρα και πύργοι.

Ο Kemal Ataturk άλλωστε ήταν σαλονικιός στην καταγωγή.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας υπάρχουν μέρη που το ελληνικό στοιχείο ήταν σοβαρή μειοψηφία,πχ το Κιλκίς στις αρχές του 20ου αιώνα ο ελληνισμός αποτελούσε το 5% του συνολικού πληθυσμού.

Αν ένας Έλληνας γνωρίζει τουρκικά δεν θα συναντήσει πολλές δυσκολίες να ζήσει στην Τουρκία,αρκεί να έχει αποφασίσει πως θα αποκλείσει το χοιρινό από το διαιτολόγιό του και πως θα πληρώνει χρυσάφι το αλκοόλ που θα θέλει να καταναλώσει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούνιος 15, 2013, 22:28:55 μμ »

Αν ένας Έλληνας γνωρίζει τουρκικά δεν θα συναντήσει πολλές δυσκολίες να ζήσει στην Τουρκία,αρκεί να έχει αποφασίσει πως θα αποκλείσει το χοιρινό από το διαιτολόγιό του και πως θα πληρώνει χρυσάφι το αλκοόλ που θα θέλει να καταναλώσει.

άρα μόνο καλό στην υγεία του θα κάνει. θα έχει ένα συκώτι τζιτζι !!
και θα τρώει και ωραιότατο μοσχαρίσιο κρέας.
Εμείς στην οικογένειά μου μόνο μοσχαρίσιο τρώμε έτσι και αλλιώς. Χοιρινό τρώω μόνο όταν παίρνω σουβλάκια ή καμιά χοιρινή μπριζόλα και αυτό μόνο σε μέρη που εμπιστεύομαι.
Έπρεπε να μου 'χανε μάθει τουρκικά οι γονείς μου γ@μώ, αλλά που να φανταστούνε όταν πριν 40χρόνια ήρθανε Ελλάδα για το καλό τους, ότι τα παιδιά τους θα είχανε να αντιμετωπίσουνε μια χώρα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ και θα ήταν καλή περίπτωση να πάνε μπρος πίσω.
 ??? ??? ???

Πάντως είναι πολύ ακριβή η Πόλη απ' ότι ακούω. Τα κεράσια 8€/κιλό. Σήμερα μου το 'πε η γιαγιά μου πριν λίγο που γύρισε Αθήνα. Τα εστιατόρια τσούζουν και αυτά!
Γενικά μεσαία τάξη δεν υπάρχει. Πολύ φτώχεια και πολύς πλούτος.
Λογικό όμως ! κάθε χώρα από την οποία πέρασε το ΔΝΤ αυτό ήταν το αποτέλεσμα.
Κατά τα άλλα ουρανοξύστες, ωραία κτίρια και 12.000.000 κόσμος μόνο στην Κωνσταντινούπολη. Περπατάς στον δρόμο και σκουντιέσαι με τον διπλανό σου.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 15, 2013, 22:34:17 μμ από ted »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούνιος 15, 2013, 22:35:39 μμ »

άρα μόνο καλό στην υγεία του θα κάνει. θα έχει ένα συκώτι τζιτζι !!
και θα τρώει και ωραιότατο μοσχαρίσιο κρέας.
Εμείς στην οικογένειά μου μόνο μοσχαρίσιο τρώμε έτσι και αλλιώς. Χοιρινό τρώω μόνο όταν παίρνω σουβλάκια ή καμιά χοιρινή μπριζόλα και αυτό μόνο σε μέρη που εμπιστεύομαι.
Έπρεπε να μου 'χανε μάθει τουρκικά οι γονείς μου γ@μώ, αλλά που να φανταστούνε όταν πριν 40χρόνια ήρθανε Ελλάδα για το καλό τους, ότι τα παιδιά τους θα είχανε να αντιμετωπίσουνε μια χώρα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ και θα ήταν καλή περίπτωση να πάνε μπρος πίσω.
 ??? ??? ???

Πάντως είναι πολύ ακριβή η Πόλη απ' ότι ακούω. Τα κεράσια 8€/κιλό. Σήμερα μου το 'πε η γιαγιά μου πριν λίγο που γύρισε Αθήνα. Τα εστιατόρια τσούζουν και αυτά!
Γενικά μεσαία τάξη δεν υπάρχει. Πολύ φτώχεια και πολύς πλούτος.
Λογικό όμως ! κάθε χώρα από την οποία πέρασε το ΔΝΤ αυτό ήταν το αποτέλεσμα.
Κατά τα άλλα ουρανοξύστες, ωραία κτίρια και 12.000.000 κόσμος μόνο στην Κωνσταντινούπολη. Περπατάς στον δρόμο και σκουντιέσαι με τον διπλανό σου.
Το ΔΝΤ φταιει?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούνιος 15, 2013, 22:36:18 μμ »
Πάντως είναι πολύ ακριβή η Πόλη απ' ότι ακούω. Τα κεράσια 8ευρώ/κιλό. Τα εστιατόρια τσούζουν και αυτά!

Υπάρχουν 2 ειδών εστιατόρια.Αυτά που σερβίρουν αλκοόλ και είναι ακριβά (προσοχή αλκοόλ εννοούμε από μπύρα και πάνω) και τα εστιατόρια που είναι σαν μαγειρεία,ως επί το πλείστον self-service χωρίς αλκοόλ.

Τα ακριβά αγγίζουν τις τιμές της Ελλάδας,για τους Ελληνες θα φανούν νορμάλ για τους Τούρκους ακριβά.

Τα φθηνά είναι πραγματικά πάμφθηνα,μια μερίδα και μια σαλάτα 10TRL,περίπου 5 ευρώ.

Οι Τούρκοι έχουν μια συνήθεια που μάλλον θα φανεί περίεργη σε μας,μαζί με το φαγητό πίνουν αριάνι το γνωστό ξυνόγαλο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούνιος 15, 2013, 22:53:55 μμ »
Πάντως είναι πολύ ακριβή η Πόλη απ' ότι ακούω. Τα κεράσια 8ευρώ/κιλό. Τα εστιατόρια τσούζουν και αυτά!

Υπάρχουν 2 ειδών εστιατόρια.Αυτά που σερβίρουν αλκοόλ και είναι ακριβά (προσοχή αλκοόλ εννοούμε από μπύρα και πάνω) και τα εστιατόρια που είναι σαν μαγειρεία,ως επί το πλείστον self-service χωρίς αλκοόλ.

Τα ακριβά αγγίζουν τις τιμές της Ελλάδας,για τους Ελληνες θα φανούν νορμάλ για τους Τούρκους ακριβά.

Τα φθηνά είναι πραγματικά πάμφθηνα,μια μερίδα και μια σαλάτα 10TRL,περίπου 5 ευρώ.

Οι Τούρκοι έχουν μια συνήθεια που μάλλον θα φανεί περίεργη σε μας,μαζί με το φαγητό πίνουν αριάνι το γνωστό ξυνόγαλο.

Αν είναι έτσι όπως τα λες, τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα από το 2002 που έιχα έρθει στην Πόλη. Ακούω από πολλούς γνωστούς των γονιών μου που πήγανε πρόσφατα να λένεότι η ζωή είναι ακριβή εκεί. Τί να πώ.

Καλά το αριάνι όπως και τα λοιπά πολίτικα μεζεκλίκια μόνο ασυνήθιστα δεν θα φανούν στους Έλληνες μιας και τα τελευταία χρόνια έχει πλημμυρίσει η Αθήνα από πολίτικα εστιατόρια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #56 στις: Ιούνιος 16, 2013, 10:57:19 πμ »
Για παράδειγμα,δεν θεωρείσαι παντρεμένος για το κράτος αν δεν κάνεις πολιτικό γάμο.Μπορείς να κάνεις όσους μουσουλμανικούς ή χριστιανικούς γάμους θέλεις.Αν δεν παντρευτείς στο δημαρχείο δεν είσαι παντρεμένος.Η Τουρκία έχει κάνει τον διαχωρισμό κράτους-θρησκείας από το 1920.

αυτο συμβαινει, διοτι εκει υπαρχουν παρα πολλες θρησκευτικες κοινοτητες και ειναι
ευκολο να χαθει η μπαλλα.

Εδώ αν παντρευτείς σε δημαρχείο και δεν πληρώσεις την εκκλησία σου κινδυνεύεις με αφορισμό και να μείνεις με αβάπτιστο παιδί.

καλα αυτο δεν ισχυσε ποτε κ δεν ισχυει!
κ αν δεν θελεις, δεν κανεις οχι γαμο, αλλα ουτε βαπτιση, ουτε κηδεια!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιούνιος 16, 2013, 11:06:58 πμ »
Νομίζω η απάντηση στην ερώτηση αν θα αντιμετώπιζε δυσκολίες ένας Έλληνας στην Τουρκία δεν εξαντλείται στα οικονομικά και στις διατροφικές συνήθειες...
Επίσης λέγοντας Τουρκία οι περισσότεροι φέρνουν στο μυαλό την Πόλη, δεν νομίζω να χωρά συζήτηση αν θα μπορούσε να μείνει στην Ανατολία...  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #58 στις: Ιούνιος 16, 2013, 11:08:13 πμ »
οσο για το βασικο ερωτημα, θα απαντησω οτι ειμαστε  τοσο κοντα, οσο μας
το επιτρεπουν 400 χρονια σκλαβιας (περισσοτερο σε καποιες περιοχες!),
και τα ποταμια του ελληνικου αιματος που εχουν κυλησει, απο τοτε που
αυτη η λεπρα αφησε τη μογγολια κ κατεβηκε να χορτασει τη διψα της
για αιμα !
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 16, 2013, 11:10:19 πμ από gsb »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιούνιος 16, 2013, 13:07:54 μμ »
Πάντα φταίνε οι άλλοι.Ο ελληνικός στρατός που έφτασε μέχρι το Εσκί-Σεχιρ δεν πολεμούσε με σφαίρες,πετούσε λουλούδια στον εχθρό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions