Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 642163 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #6435 στις: Σεπτέμβριος 22, 2023, 08:26:27 πμ »
Έχεις τινάξει τη μπάνκα στον αέρα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #6436 στις: Σεπτέμβριος 22, 2023, 08:32:19 πμ »
Και τα δύο κομμάτια έχουν τη δική τους χάρη.

Aν θυμάμαι καλά το Origin έχει pin buckle που είναι εξελιγμένο και σχεδιασμένο ώστε να μην χρειάζεται κανείς εργαλείο για να βάλει άλλο λουρί.

Και τα δύο ρολόγια είναι πολύ ωραία, το Ultimate ultra thin είναι λίγο προς το υπερβολικό θα έλεγα (αναφορικά με το πάχος κάσας, πάντα χρηστικά) αλλά βέβαια ο σκοπός και η χρήση αυτών των κομματιών είναι πέρα της απλής καθημερινότητας.

Οπότε πάντα τα κοιτάμε υπό αυτό το πρίσμα. Είχα παλαιότερα ultra thin (πραγματικό ultra thin) Citizen solar, dressy, το οποίο προσωπικά έβρισκα ενοχλητικά λεπτό μερικές φορές. Γι'αυτό κι έγραψα ό,τι έγραψα παραπάνω.

Όμως εδώ μιλάμε για πανέμορφες κάσες, απλότητα και κλασικότητα στη σχεδίαση, πρωτοπορία στο μηχανισμό του Ultimate (ο ρότορας είναι πάνω, κάτω από το sapphire crystal, περιστρέφεται στην περίμετρο του dial...) Δηλαδή μόνο αυτό βλέπεις και χαζεύεις, και λες "τί φοράω ο άτιμος..."

Τα λουριά τους είναι πάρα πολύ ωραία, προσεγμένα, ταιριάζουν απόλυτα στο κάθε ρολόϊ. Πιό λεπτεπίλεπτο μοντέλο/ρολόϊ σε σχέση με το Moser RG (Concept) που έχω, πιό λεπτό το λουρί, πιό light το όλο σκηνικό γενικότερα στον καρπό - χωρίς όμως να μιλάμε για ρολόϊ που το βλέπεις και το νιώθεις ως 'εύθραυστο'.

Ρολόγια (και τα δύο της Piaget) με προσωπικότητα, με χαρακτήρα, με δικό τους χώρο στο πάνθεον της ωρολογοποιίας - κι αυτό φαίνεται όταν τα δοκιμάσεις.

Όσο είχα στον καρπό μου το Original (WG) ο πωλητής είχε πιάσει το calculator και έγραψε ένα νούμερο, μετά από 20"-30" γυρίζει το calculator προς το μέρος μου και μου λέει "...δεν κάνουμε έκπτωση αλλά για εσάς ένα μικρό δώρο για να φύγετε απόψε με αυτό το ρολόϊ."

Η τιμή έλεγε "99", με τη λιανική να είναι στο "103" - όλα αυτά σε χιλιάδες AED (Arab Emirates Dirhams).

Ήτοι από €26,319 το ρολόϊ το παίρνεις €25,300.
Οκτώ χρόνια εγγύηση.

Είχε γίνει κι αύξηση πριν 1 μήνα, περίπου 2-3%.

Άνευ σημασίας όλα αυτά, πολύ ωραία ρολόγια αλλά ως μέρος ευκαταφρόνητης συλλογής καλύτερα.

Με έκπτωση του τύπου ότι σου κόβουν ένα χιλιάρικο στα 26, για μάρκα που πρέπει να πάρεις δύο αεροπλάνα για να πας να βρεις μπουτίκ, χμμμμ δεν ξέρω.

Ξαναλέω πάντως, πολύ ωραία ρολόγια (κυρίως για τη σειρά Altiplano), που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και συν τοις άλλοις τολμούν να πρωτοπορούν και τεχνολογικά - κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

friendly
1
funny
0
like
1
wow
1
Members reacted friendly:
pugman,
No reactions
Members reacted like:
chris70,
Members reacted wow:
Thodorisklm,

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #6437 στις: Σεπτέμβριος 22, 2023, 08:42:28 πμ »
Έχεις τινάξει τη μπάνκα στον αέρα!
Εννοείται.

Να βάλουμε τώρα και ακόμη λίγα βιντεάκια, μιας κι ανέβασα κι άλλα νωρίτερα.

Tα τρία Piaget που έβαλα:

https://youtube.com/shorts/-jdPDqdsCAI?si=qmcI5dqRagpY1g5R

Το white gold Altiplano Ultimate, που όλος ο μηχανισμός πατάει πάνω στο back side, δηλαδή το καπάκι του ρολογιού από πίσω δεν είναι απλό καπάκι...

https://youtube.com/shorts/yTdIrK1FW04?si=ehKYt7f39kyUvXKb

Το anti-Aquanaut, δηλαδή Polo με rubber band:

https://youtube.com/shorts/F0DLQszfk0s?si=m9_7D8jejKXYaCDo

Polo Skeleton, μπρασελέ σχεδιαστικά και λειτουργικά πολύ κατωτέρου επιπέδου τιμής και γενικότερου προφίλ ρολογιού:

https://youtube.com/shorts/Y5Qot4cVlOo?si=cQ2AxTI9o0CLTFtL

Blancpain Villeret full calendar RG:

https://youtube.com/shorts/RVmszvAGnQY?si=bEvJbdb_1-khgOSf

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Thodorisklm,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6438 στις: Σεπτέμβριος 22, 2023, 10:57:04 πμ »
.....μοναδικός,  έχεις πάει το νήμα σε επίπεδα άπιαστα ακόμα και για επαγγελματίες του είδους.

Εκείνοι παρουσιάζουν, σχολιάζουν, συγκρίνουν, αλλά χωρίς αυτό το πάθος και την προσωπική εμπλοκή/συναισθήματα.

Εύγε Κωνσταντίνε.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6439 στις: Σεπτέμβριος 22, 2023, 12:08:24 μμ »
Αλλο ενα "πολεμικο" ρεπορταζ που μας αναστατωνει!

Το ΦΦ μου κανει εντυπωση οπως φαινεται να καθεται στο χερι σου- φαινεται οντως αρκετα μεγαλο.
ΚΙ ενω ειναι οντως ενα μπαμπατσικο ρολοι, τα μικρα λαγκς το κανουν να φοριεται πιο μαζεμενα...
Βεβαια οι φωτο παντα τα δειχνουν πιο μεγαλα -ειδικα οι τοσο κοντινες, αλλα σε μενα που χω και πιο μικρο χερι φαινοταν πιο καλα...

ΤΟ Villeret ειναι πολυ ομορφο και σε τοσο underappreciated ρολογια, παιρνει μπολικο παζαρι και νομιζω ειναι απ τα πολυ value propositions.

Στα Piaget, ενω συμπαθω τα skeletonised, το συγκεκριμενο κατι δε μου καθεται καλα.
Το σκετο μαυρο πολυ ωραιο για καθημερινο, αλλα δε μου αρεσει το Pattern στο λουρακι, το φτηναινει λιγο ιμο.

Τα altiplano απο αλλο πλανητη πανεμορφα και υποδειγματικα dress, με το αντιστοιχο τιμημα βεβαια...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #6440 στις: Σεπτέμβριος 22, 2023, 14:19:13 μμ »
.....μοναδικός,  έχεις πάει το νήμα σε επίπεδα άπιαστα ακόμα και για επαγγελματίες του είδους.

Εκείνοι παρουσιάζουν, σχολιάζουν, συγκρίνουν, αλλά χωρίς αυτό το πάθος και την προσωπική εμπλοκή/συναισθήματα.

Εύγε Κωνσταντίνε.

Χίλια ευχαριστώ.

Συνεχίζουμε, λίγο 'επιδόρπιο' (σε σχέση με τα χθεσινά) μιας και πέρασα σήμερα από το Outlet του (κατ'ουσίαν) Swatch Group για άλλο λόγο, και επί τη ευκαιρία δοκίμασα 2 νέα κομμάτια που έχουν έρθει.

Το πρώτο είναι ένα Zenith chrono με faux patina και 'aged' κάσα.
Το δεύτερο είναι το κλασικό El Primero σε έκδοση two-tone, κάσα 38mm.

Πάμε να τα δούμε:

friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,chris70,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #6441 στις: Σεπτέμβριος 22, 2023, 14:23:41 μμ »
Zenith Flyback chrono με faux patina και 'aged' κάσα:

€7,729 λιανική, δίνουν 30% off (αλλά τους είπα ότι αν μπω θα γίνει 39% off χωρίς δεύτερη συζήτηση).

Lugs 22mm.

Brand new piece με full warranty από AD...

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #6442 στις: Σεπτέμβριος 22, 2023, 14:32:31 μμ »
Πάμε και στο άλλο:

Κλασικό El Primero σε έκδοση two-tone, κάσα 38mm.

Είχα το ίδιο με open dial, καταπληκτικό κομμάτι, το two tone ως εκτέλεση εδώ είναι άψογα εφαρμοσμένο (δηλαδή άριστο legibility, οι δείκτες ξεχωρίζουν πάνω σε ένα αρτιότατο dial, η στεφάνη σε rose gold ταιριάζει άψογα με το υπόλοιπο ρολόϊ, κλπ.) Εδώ η Ζ έδωσε πραγματικά προσοχή στη λεπτομέρεια.

Lugs 18mm.

€8,727 λιανική, δίνουν 30% off (και πάλι εδώ παίζουμε μόνο στο 39-39.5% off χωρίς δεύτερη συζήτηση αφού μας το έχουν κάνει σε άλλα Ζ και GO).

Η ζωή είν'ωραία!
friendly
1
funny
0
like
9
wow
0
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
chris70,Beastaras,guzzi,Wagner669,pablo,Georgefosk,Dante80,Karou,
pugman,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6443 στις: Σεπτέμβριος 22, 2023, 14:36:52 μμ »
 :)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
sea_dweller,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος BabisStinson

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6444 στις: Σεπτέμβριος 24, 2023, 10:23:23 πμ »
Ρολογάρα  8)

(Καλά με τις εκπτώσεις που διαβάζω ε-γκε-φα-λι-κά)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος warover

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6445 στις: Σεπτέμβριος 24, 2023, 12:34:27 μμ »
Πάμε και στο άλλο:

Κλασικό El Primero σε έκδοση two-tone, κάσα 38mm.

Είχα το ίδιο με open dial, καταπληκτικό κομμάτι, το two tone ως εκτέλεση εδώ είναι άψογα εφαρμοσμένο (δηλαδή άριστο legibility, οι δείκτες ξεχωρίζουν πάνω σε ένα αρτιότατο dial, η στεφάνη σε rose gold ταιριάζει άψογα με το υπόλοιπο ρολόϊ, κλπ.) Εδώ η Ζ έδωσε πραγματικά προσοχή στη λεπτομέρεια.

Lugs 18mm.

€8,727 λιανική, δίνουν 30% off (και πάλι εδώ παίζουμε μόνο στο 39-39.5% off χωρίς δεύτερη συζήτηση αφού μας το έχουν κάνει σε άλλα Ζ και GO).

Η ζωή είν'ωραία!
παρα πολυ ενδιαφερον αυτο Kωνσταντινε
οι εκπτωσεις αυτες παιζουν και στη σειρα defy ?
γλυκοκοιταζω ενα skyline να κανει παρεα στο 15300 μου
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Karou

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6446 στις: Σεπτέμβριος 24, 2023, 13:32:29 μμ »
Εξαιρετικό το El Primero, εξαιρετική για ακόμα μια φορά η παρουσίαση του @Tangerine Dream
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
BREITLING SOH AB20303A1A1A1 • SEIKO SKX007

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #6447 στις: Σεπτέμβριος 24, 2023, 13:36:03 μμ »
Το χει
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #6448 στις: Σεπτέμβριος 24, 2023, 17:10:26 μμ »
παρα πολυ ενδιαφερον αυτο Kωνσταντινε
οι εκπτωσεις αυτες παιζουν και στη σειρα defy ?
γλυκοκοιταζω ενα skyline να κανει παρεα στο 15300 μου
Από ό,τι άκουσα εχθές που ήμουν πάλι εκεί, μόνο ένα Defy έχει έρθει στη boutique ως τώρα. Νομίζω (με επιφύλαξη) ήταν το Skeleton σε τιτάνιο, το οποίο έχω δοκιμάσει νωρίτερα σε κανονική boutique του ιδίου AD (εδώ είμαστε σε outlet boutique).

Τώρα αφ'ενος μεν δεν ξέρω πώς έφτασε τέτοιο κομμάτι εδώ (μου το έδειξαν σε φωτό), οι τύποι δίνουν τα καλά κομμάτια σε συγκεκριμένους πελάτες όπως έχω καταλάβει. Όταν ζητώ άλλα μοντέλα μου λένε δεν γίνεται, και μετά μαθαίνω ότι λ.χ. ήρθε GO perpetual και το έδωσαν σε πελάτη με 50% off (με τον μηχανισμό προηγούμενης γενιάς).

Αφ'ετέρου ο τύπος το πήρε, δεν του αρέσει, θέλει να το δώσει. Και κάνουν τους brokers τώρα. Αν δεν το έδινε, δεν θα ξέραμε τίποτε. Mερικοί στο χώρο του retail λοιπόν όλο το ίδιο παιχνίδι παίζουν. Ο τύπος το λέει, ζητά €8,950.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος warover

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6449 στις: Σεπτέμβριος 25, 2023, 14:51:37 μμ »
Από ό,τι άκουσα εχθές που ήμουν πάλι εκεί, μόνο ένα Defy έχει έρθει στη boutique ως τώρα. Νομίζω (με επιφύλαξη) ήταν το Skeleton σε τιτάνιο, το οποίο έχω δοκιμάσει νωρίτερα σε κανονική boutique του ιδίου AD (εδώ είμαστε σε outlet boutique).

Τώρα αφ'ενος μεν δεν ξέρω πώς έφτασε τέτοιο κομμάτι εδώ (μου το έδειξαν σε φωτό), οι τύποι δίνουν τα καλά κομμάτια σε συγκεκριμένους πελάτες όπως έχω καταλάβει. Όταν ζητώ άλλα μοντέλα μου λένε δεν γίνεται, και μετά μαθαίνω ότι λ.χ. ήρθε GO perpetual και το έδωσαν σε πελάτη με 50% off (με τον μηχανισμό προηγούμενης γενιάς).

Αφ'ετέρου ο τύπος το πήρε, δεν του αρέσει, θέλει να το δώσει. Και κάνουν τους brokers τώρα. Αν δεν το έδινε, δεν θα ξέραμε τίποτε. Mερικοί στο χώρο του retail λοιπόν όλο το ίδιο παιχνίδι παίζουν. Ο τύπος το λέει, ζητά €8,950.
καταρχην σε ευχαριστω που μπήκες στον κοπο να μου απαντησεις τοσο αναλυτικα.Προφανως τωρα ειναι και αυτοι στη διαδικασια του liquidation σε οτι δε πηγε οπως θα ηθελαν σαν παραπλευρη απώλεια του οτι   κυνηγανε  τοναζ και να κανουν τους πελατες τους high stakers για να βγαλουν απο το συνολο το εκαναν/νουν και στην Σιγκαπούρη και γενικα σε ολλες τις αγορες με μεγαλο και δυνατο αγοραστικο κοινο.με βλέπω να παιρνω κανενα laine 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions