Και τα δύο κομμάτια έχουν τη δική τους χάρη.

Aν θυμάμαι καλά το Origin έχει pin buckle που είναι εξελιγμένο και σχεδιασμένο ώστε να μην χρειάζεται κανείς εργαλείο για να βάλει άλλο λουρί.
Και τα δύο ρολόγια είναι πολύ ωραία, το Ultimate ultra thin είναι λίγο προς το υπερβολικό θα έλεγα (αναφορικά με το πάχος κάσας, πάντα χρηστικά) αλλά βέβαια ο σκοπός και η χρήση αυτών των κομματιών είναι πέρα της απλής καθημερινότητας.

Οπότε πάντα τα κοιτάμε υπό αυτό το πρίσμα. Είχα παλαιότερα ultra thin (πραγματικό ultra thin) Citizen solar, dressy, το οποίο προσωπικά έβρισκα ενοχλητικά λεπτό μερικές φορές. Γι'αυτό κι έγραψα ό,τι έγραψα παραπάνω.
Όμως εδώ μιλάμε για πανέμορφες κάσες, απλότητα και κλασικότητα στη σχεδίαση, πρωτοπορία στο μηχανισμό του Ultimate (ο ρότορας είναι πάνω, κάτω από το sapphire crystal, περιστρέφεται στην περίμετρο του dial...) Δηλαδή μόνο αυτό βλέπεις και χαζεύεις, και λες "
τί φοράω ο άτιμος..."
Τα λουριά τους είναι πάρα πολύ ωραία, προσεγμένα, ταιριάζουν απόλυτα στο κάθε ρολόϊ. Πιό λεπτεπίλεπτο μοντέλο/ρολόϊ σε σχέση με το Moser RG (Concept) που έχω, πιό λεπτό το λουρί, πιό light το όλο σκηνικό γενικότερα στον καρπό - χωρίς όμως να μιλάμε για ρολόϊ που το βλέπεις και το νιώθεις ως 'εύθραυστο'.

Ρολόγια (και τα δύο της Piaget) με προσωπικότητα, με χαρακτήρα, με δικό τους χώρο στο πάνθεον της ωρολογοποιίας - κι αυτό φαίνεται όταν τα δοκιμάσεις.
Όσο είχα στον καρπό μου το Original (WG) ο πωλητής είχε πιάσει το calculator και έγραψε ένα νούμερο, μετά από 20"-30" γυρίζει το calculator προς το μέρος μου και μου λέει "...
δεν κάνουμε έκπτωση αλλά για εσάς ένα μικρό δώρο για να φύγετε απόψε με αυτό το ρολόϊ."
Η τιμή έλεγε "99", με τη λιανική να είναι στο "103" - όλα αυτά σε χιλιάδες AED (Arab Emirates Dirhams).
Ήτοι από €26,319 το ρολόϊ το παίρνεις €25,300.
Οκτώ χρόνια εγγύηση.
Είχε γίνει κι αύξηση πριν 1 μήνα, περίπου 2-3%.
Άνευ σημασίας όλα αυτά, πολύ ωραία ρολόγια αλλά ως μέρος ευκαταφρόνητης συλλογής καλύτερα.
Με έκπτωση του τύπου ότι σου κόβουν ένα χιλιάρικο στα 26, για μάρκα που πρέπει να πάρεις δύο αεροπλάνα για να πας να βρεις μπουτίκ, χμμμμ δεν ξέρω.
Ξαναλέω πάντως, πολύ ωραία ρολόγια (κυρίως για τη σειρά Altiplano), που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και συν τοις άλλοις τολμούν να πρωτοπορούν και τεχνολογικά - κάτι πάρα πολύ σημαντικό.