Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 646147 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #4950 στις: Ιανουάριος 01, 2023, 19:44:45 μμ »

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4951 στις: Ιανουάριος 01, 2023, 19:53:34 μμ »

Ασφάλεια - τάξη - πολιτισμός

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4952 στις: Ιανουάριος 01, 2023, 19:56:41 μμ »
Κωνσταντίνε πολύ όμορφα και καλά ρολόγια τα IWC, αλλά από τις φωτογραφίες παρατηρώ ότι κάθονται κάπως άγαρμπα στον καρπό σου. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος μιας και η αίσθηση σίγουρα δεν μεταδίδεται, μιλάω μόνο από τις φωτογραφίες. Καλή χρονιά με υγεία.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4953 στις: Ιανουάριος 01, 2023, 20:01:13 μμ »

Και προσωρινό (εορταστικό) 'περίπτερο' της Cartier:

Συμπεράσματα:

1. Το Portuguese στα €23k είναι ωραίο, τα sub-dials βέβαια δεν φαίνονται καθόλου.
Κάσα συμμαζεμένη και ωραίο το λουρί, η μπούκλα καταπληκτική.
Δεν μου αρέσει προσωπικά που το λουρί εξωτερικά γυαλίζει, κάνει το ρολόϊ πιό formal.

2. IWC Pilot 43 με leather / rubber strap Exchange system
Καλό, ειδικά για απροβλημάτιστες καθημερινές, σε γραφείο ή και το σ/κ για βόλτες
Τιμή περί τα €8,400 (εδώ έχουμε ΦΠΑ 4%) και αν το πάρεις με ατσάλινο μπρασελέ, τότε μετά τα λουριά κάνουν €270 και η μπούκλα €430.
100m WR, βιδωτή κορώνα, 60 ώρες PR, κλπ.

3.

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,Beastaras,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4954 στις: Ιανουάριος 01, 2023, 20:17:17 μμ »
3. Όταν κανείς πηγαίνει στο Big Pilot με την κάσα 46mm, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιό δύσκολα.

Εγώ το σηκώνω, δεν έχω θέμα, αλλά όπως έχω ξαναπεί "λεπτό ρολόϊ στον καρπό είναι άλλο πράγμα".

Έτσι είναι και εδώ. Το dial δεν το βλέπω καθόλου, αλλά φυσικά το ρολόϊ παραμένει εντυπωσιακό με αυτό το καταπληκτικό μεσο-ελαφρύ μπλε radiant / sunburst dial, την άρτια διάταξη των sub-dials και τις 7 μέρες power reserve.

Τιμή €30,900 και μιλάμε για ατσάλινη κάσα. Οκτώ χρόνια εγγύηση.

Η έκδοση Rodeo Drive πιό ελαφριά, ελάχιστα παραπάνω στην τιμή, πολύ περισσότερο δυσεύρετη, αλλά μάλλον θα πήγαινα με το απλό ατσάλινο λόγω του χρώματος κάσας.

Μου λένε σε κάποια φάση και οι δύο Ουκρανοί της IWC (η δεσποινίς και ο κύριος): "...καλύτερα να πάρετε και τα δύο..." (χαχαχα) [εννοούσαν το απλό 43mm Pilot συν το Big Pilot διηνεκές....] Τό'χουμε χάσει εδώ το μυαλό μας.

Αρκετά λουριά που μπορούν να μπουν πάνω στο Big Pilot Perpetual Calendar, burgundy sail cloth, πράσινο, μπλε, μου τα έφεραν και μου τα έδειξαν, κροκό, ό,τι θες μπαίνει και χωρίς (ακόμη?) να έχει το Big Pilot το Exchange system γρήγορης αλλαγής λουριών, που έχει το Pilot 43mm.

Συνολικά για το Big Pilot Perpetual μου αρέσει, το είχα δοκιμάσει σε όλες τις εκδόσεις (χρυσό, κεραμικό, κλπ.) πριν 8-9 χρόνια, αλλά το BP πάντα παραμένει ένα ρολόϊ με κάσα 46 χιλιοστών και μεγάλο αποτύπωμα στον καρπό εν γένει.

Το 43-άρι με το rubber strap είναι χάρμα στο χέρι. Μικρό πάλι δεν το λες, αλλά κάνεις τη δουλειά σου ρε παιδί μου με αυτά τα λουριά σε όλες τις συνθήκες, επιτέλους τώρα που τα βγάζουν με αυτό το σύστημα γρήγορης αλλαγής.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4955 στις: Ιανουάριος 01, 2023, 21:14:04 μμ »
Τουμπανα και πανέμορφα τα iwc αλλά γαϊδούρια τα περισσότερα..!! Το σύστημα αυτό που αλλάζουν τα λουράκια εύκολα έχω την εντύπωση ότι έχει να κάνει με το ίδιο το λουρί και όχι με το ρολόι. Επισης οι διαστάσεις τους δεν βοηθάνε για aftermarket λουριά λόγω 21...!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4956 στις: Ιανουάριος 01, 2023, 21:46:13 μμ »
Κωνσταντίνε
εγώ θα είμαι ο ξινός.
Ωραία ρολόγια, άστα για κάποιον άλλον. Πολύ μεγάλα για τον καρπό σου, και αρκετά ακριβά. Θα σου πω δύο λεπτομέρειες: α) αν δεν ήσουν σε φάση αναζήτησης αγοράς και τα έβλεπες απλά, θα σου κινούσαν το ενδιαφέρον να τα αποκτήσεις, ειδικά αναλογιζόμενος και το οικονομικό (απόκτηση και χασούρα σε περίπτωση πώλησης) ? β) θεωρείς ότι μπορείς να συμβιώσεις καθημερινά, ως βασικό ρολόι, με ένα τόσο μεγάλο ? και μπόνους ερώτηση γ) θα μπορούσες να αντέξεις αυτή την κορώνα από τα pilot για 24/7 ?

καλή χρονιά σε όλους
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4957 στις: Ιανουάριος 01, 2023, 22:17:30 μμ »
Δεν είναι πολύ μεγάλα για τον καρπό του Κωνσταντίνου...!
Καθονται πολύ μεγάλα σε όλους τους καρπούς γιατί σχεδιάστηκαν για αυτόν τον σκοπό...
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #4958 στις: Ιανουάριος 01, 2023, 22:52:25 μμ »
Κωνσταντίνε
εγώ θα είμαι ο ξινός.
Ωραία ρολόγια, άστα για κάποιον άλλον. Πολύ μεγάλα για τον καρπό σου, και αρκετά ακριβά. Θα σου πω δύο λεπτομέρειες: α) αν δεν ήσουν σε φάση αναζήτησης αγοράς και τα έβλεπες απλά, θα σου κινούσαν το ενδιαφέρον να τα αποκτήσεις, ειδικά αναλογιζόμενος και το οικονομικό (απόκτηση και χασούρα σε περίπτωση πώλησης) ? β) θεωρείς ότι μπορείς να συμβιώσεις καθημερινά, ως βασικό ρολόι, με ένα τόσο μεγάλο ? και μπόνους ερώτηση γ) θα μπορούσες να αντέξεις αυτή την κορώνα από τα pilot για 24/7 ?

καλή χρονιά σε όλους
Κατ'αρχάς καλή χρονιά και σε εσένα.

Τα σχόλιά σου τα περιμένω πλέον κάθε φορά με ανυπομονησία, διότι έχουν κάτι το ψαγμένο μέσα τους.

Και τις τρεις ερωτήσεις που κάνεις τις έχω ήδη κάνει στον εαυτό μου.
Οι απαντήσεις που δίνω είναι διαφορετικές από αυτές που θα έδινες εσύ (για εσένα ή και για εμένα), αλλά και πάλι αυτά που δοκίμασα δεν είναι ρολόγια στα οποία θα πήγαινα χωρίς καν να το σκεπτώ.

Το διηνεκές Big Pilot κατ'αρχάς είναι ακριβό. Τριάντα χιλιάδες Ευρώ δεν είναι αστείο ποσό. Και να μπορεί να τα δώσει κανείς, δεν σημαίνει πως πρέπει να πάει να το κάνει. Κι αν μιλούσαμε για ΑΡ (για παράδειγμα) θα έλεγα "...ξέρεις, ναι, ας το δούμε..."

Εδώ όμως μιλάμε για IWC, και για φουλ τιμή λιανικής σε τέτοια μάρκα. Οπότε εντάξει, ό,τι κι αν είναι, ευκαιρία δεν το λες.

Νομίζω αυτό το ρολόϊ πρέπει να το θέλει κανείς πολύ από χρόνια, για να πάει να το πάρει υπό αυτές τις συνθήκες (τιμή κλπ.) Για ένα και μοναδικό (που λέει ο λόγος), τέλος πάντων για καθημερινό, για να σε συντροφεύει στα ταξίδια, κλπ. χμμμ μάλλον λίγο δύσκολο. Δηλαδή όχι και το πιό 'ξεκούραστο' ρολόϊ για τον καρπό.

Η κορώνα; Εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ. Μου αρέσει να μπορώ να κουρδίσω άμεσα και εύκολα το ρολόϊ που φορώ (εννοείται βγάζοντάς το από τον καρπό).

Ναι, είναι μεγάλα στον καρπό μου. Και αυτό δεν είναι ιδανικό (ως εικόνα δηλαδή). Τώρα, το έχω δει και απλά, και ναι, θα αγόραζα ένα τέτοιο ρολόϊ. Αλλά το "θα αγόραζα" είναι μία κουβέντα, η οποία δεν πρέπει να λέγεται ελαφρά τη καρδία. Το 'απλό' Big Pilot το πέτυχα μία φορά μεταχειρισμένο στην Αυστραλία και ήμουν στο τσακ να το πάρω αλλά το άφησα διότι ήταν λίγο πιό ακριβό από το όσο μπορούσα να το βρω στη Σιγκαπούρη (που ζούσα τότε).

Ευτυχώς πιλότους είχα αρκετούς (Stowa, κλπ.) και την αίσθηση του κορεσμού μετά από λίγο καιρό τη γνωρίζω. Αλλά κι από την άλλη αν είχα 3-4 κομμάτια αυτού του επιπέδου ίσως εκεί να υπήρχε και χώρος για ένα Big Pilot Perpetual. Τώρα αυτό είναι πιό δύσκολο, ειδικά με το 'φουλ λιανική' που παίζει σήμερα.

Εκεί στα 20 χιλιάρικα δεν ξέρω ακριβώς τί καλύτερο μπορεί να βρεθεί, αλλά με το να ψάχνει κανείς σε καταστήματα που πωλούν φουλ λιανική δε νομίζω ότι θα βρει και καμμιά μεγάλη ευκαιρία. Βέβαια εδώ είναι που την πατάει κανείς, δηλαδή το αθάνατα κλασικό ρολόϊ για τον καρπό σου πρέπει να το πάρεις όταν το βρεις (ή όταν μπορείς να το παραγγείλεις) έστω και σε φουλ λιανική, διότι η επιτυχία του είναι στη διαχρονικότητά του - κι αυτό δεν έχει τιμή....

Είδα ένα 25-χρονο κρυπτοκωλόπαιδο σήμερα με παγωτό στο στόμα να περπατά γοργά, Patek Nautilus 5980 chrono two tone στον καρπό... Αυτά είναι.

To πορτοφόλι μου σε παύση - αλλά η αναζήτηση συνεχίζεται χωρίς βιασύνη.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,jb,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4959 στις: Ιανουάριος 01, 2023, 23:42:36 μμ »
....η αναζήτηση συνεχίζεται χωρίς βιασύνη.

Αυτό,
πολύ σωστό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4960 στις: Ιανουάριος 02, 2023, 00:28:31 πμ »
...το μόνο που θα πώ είναι ότι ......απολαμβάνω το ταξίδι.

Σε ευχαριστώ Κων/νε  :)

Και καλή χρονιά, έχεις ακόμα χρόνο να ψάχνεις  ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος chris70

• Full Member
  • **
  • Χρήστος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4961 στις: Ιανουάριος 02, 2023, 06:53:54 πμ »
Αφου την βρηκαμε την πορτα...μπηκαμε...αλλα φωτο η μανδαμ δεν μας αφησε να βγαλουμε....  :-[

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4962 στις: Ιανουάριος 02, 2023, 07:36:51 πμ »
Δύσκολο να σε άφηναν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #4963 στις: Ιανουάριος 02, 2023, 10:31:06 πμ »
ναι αλλά δεν ξέρει ότι έχεις spy shot με την ίδια μέσα... ;)
1-0 τους φάγαμε.
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
rpdrummer,yannisb,