Κωνσταντίνε
εγώ θα είμαι ο ξινός.
Ωραία ρολόγια, άστα για κάποιον άλλον. Πολύ μεγάλα για τον καρπό σου, και αρκετά ακριβά. Θα σου πω δύο λεπτομέρειες: α) αν δεν ήσουν σε φάση αναζήτησης αγοράς και τα έβλεπες απλά, θα σου κινούσαν το ενδιαφέρον να τα αποκτήσεις, ειδικά αναλογιζόμενος και το οικονομικό (απόκτηση και χασούρα σε περίπτωση πώλησης) ? β) θεωρείς ότι μπορείς να συμβιώσεις καθημερινά, ως βασικό ρολόι, με ένα τόσο μεγάλο ? και μπόνους ερώτηση γ) θα μπορούσες να αντέξεις αυτή την κορώνα από τα pilot για 24/7 ?
καλή χρονιά σε όλους
Κατ'αρχάς καλή χρονιά και σε εσένα.
Τα σχόλιά σου τα περιμένω πλέον κάθε φορά με ανυπομονησία, διότι έχουν κάτι το ψαγμένο μέσα τους.
Και τις τρεις ερωτήσεις που κάνεις τις έχω ήδη κάνει στον εαυτό μου.
Οι απαντήσεις που δίνω είναι διαφορετικές από αυτές που θα έδινες εσύ (για εσένα ή και για εμένα), αλλά και πάλι αυτά που δοκίμασα δεν είναι ρολόγια στα οποία θα πήγαινα χωρίς καν να το σκεπτώ.
Το διηνεκές Big Pilot κατ'αρχάς είναι ακριβό. Τριάντα χιλιάδες Ευρώ δεν είναι αστείο ποσό. Και να μπορεί να τα δώσει κανείς, δεν σημαίνει πως πρέπει να πάει να το κάνει. Κι αν μιλούσαμε για ΑΡ (για παράδειγμα) θα έλεγα "...
ξέρεις, ναι, ας το δούμε..."
Εδώ όμως μιλάμε για IWC, και για φουλ τιμή λιανικής σε τέτοια μάρκα. Οπότε εντάξει, ό,τι κι αν είναι, ευκαιρία δεν το λες.
Νομίζω αυτό το ρολόϊ πρέπει να το θέλει κανείς πολύ από χρόνια, για να πάει να το πάρει υπό αυτές τις συνθήκες (τιμή κλπ.) Για ένα και μοναδικό (που λέει ο λόγος), τέλος πάντων για καθημερινό, για να σε συντροφεύει στα ταξίδια, κλπ. χμμμ μάλλον λίγο δύσκολο. Δηλαδή όχι και το πιό 'ξεκούραστο' ρολόϊ για τον καρπό.
Η κορώνα; Εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ. Μου αρέσει να μπορώ να κουρδίσω άμεσα και εύκολα το ρολόϊ που φορώ (εννοείται βγάζοντάς το από τον καρπό).
Ναι, είναι μεγάλα στον καρπό μου. Και αυτό δεν είναι ιδανικό (ως εικόνα δηλαδή). Τώρα, το έχω δει και απλά, και ναι, θα αγόραζα ένα τέτοιο ρολόϊ. Αλλά το "θα αγόραζα" είναι μία κουβέντα, η οποία δεν πρέπει να λέγεται ελαφρά τη καρδία. Το 'απλό' Big Pilot το πέτυχα μία φορά μεταχειρισμένο στην Αυστραλία και ήμουν στο τσακ να το πάρω αλλά το άφησα διότι ήταν λίγο πιό ακριβό από το όσο μπορούσα να το βρω στη Σιγκαπούρη (που ζούσα τότε).
Ευτυχώς πιλότους είχα αρκετούς (Stowa, κλπ.) και την αίσθηση του κορεσμού μετά από λίγο καιρό τη γνωρίζω. Αλλά κι από την άλλη αν είχα 3-4 κομμάτια αυτού του επιπέδου ίσως εκεί να υπήρχε και χώρος για ένα Big Pilot Perpetual. Τώρα αυτό είναι πιό δύσκολο, ειδικά με το 'φουλ λιανική' που παίζει σήμερα.
Εκεί στα 20 χιλιάρικα δεν ξέρω ακριβώς τί καλύτερο μπορεί να βρεθεί, αλλά με το να ψάχνει κανείς σε καταστήματα που πωλούν φουλ λιανική δε νομίζω ότι θα βρει και καμμιά μεγάλη ευκαιρία. Βέβαια εδώ είναι που την πατάει κανείς, δηλαδή το αθάνατα κλασικό ρολόϊ για τον καρπό σου πρέπει να το πάρεις όταν το βρεις (ή όταν μπορείς να το παραγγείλεις) έστω και σε φουλ λιανική, διότι η επιτυχία του είναι στη διαχρονικότητά του - κι αυτό δεν έχει τιμή....
Είδα ένα 25-χρονο κρυπτοκωλόπαιδο σήμερα με παγωτό στο στόμα να περπατά γοργά, Patek Nautilus 5980 chrono two tone στον καρπό... Αυτά είναι.
To πορτοφόλι μου σε παύση - αλλά η αναζήτηση συνεχίζεται χωρίς βιασύνη.