Ούτε κι εγώ ξέρω από ρολόγια, αλλά δεν κολλάω και ποστάρω όλα αυτά.
Γιατί να μην μοιράζονται οι εμπειρίες;
Έκανα ένα πολύ έντονο ταξίδι, όμως από ωρολογοποιία δεν σκαμπάζω πολλά, δεν με ενδιέφερε ποτέ να μάθω λεπτομέρειες (για να είμαι ειλικρινής).
Ξέρω τα βασικά στα specs, και λίγα πράγματα για ιστορία, που είναι σημαντικό για να επιλέξεις τί σου ταιριάζει.
Πολλοί νομίζουν πως κάποιος που έχει πολύ καλά και ακριβά ρολόγια, που μπορεί να συχνάζει στα φόρουμ κλπ., πως ξέρει κιόλας από μηχανισμούς, από ιστορία, κλπ.
Αυτό είναι λάθος. Εδώ μέσα υπάρχουν μέλη που γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμένα - και τα γνωρίζουν ουσιαστικά, ανεξαρτήτως του τί ρολόγια έχουν στην κατοχή τους.
Πάρα πολλοί από αυτούς που κατέχουν ακριβά κομμάτια, τα αγοράζουν μόνο και μόνο από ματαιδοξία.
Ο άντρας πάντα βάζει στόχους, θέτει στον εαυτό του κορυφές που θέλει να κατακτήσει. Βραβεία που θέλει να πάρει.
Μόλις κατακτήσει την πρώτη κορυφή, θέλει να πάει στη δεύτερη.
Ο στόχος, η κορυφή, μπορεί να είναι μία γυναίκα που θέλει να 'ρίξει'.
Μπορεί να είναι ένα ρολόι που θέλει να πάρει, ή ένα αυτοκίνητο.
Είναι σημαντικό όμως να ξέρεις αν κυνηγάς ουσιαστικά το τάδε αυτοκίνητο ή τη συγκεκριμένη γυναίκα, και για ποιούς λόγους, ή απλά κυνηγάς για να κυνηγάς.
Εγώ άφησα πίσω τα Ρόλεξ και ό,τι άλλο, και πήγα στα Πατέκ και Λάνγκε.
Αν η Πατέκ λεγόταν Σιάο Μί, εγώ πάλι τα 30 χιλιάρικα που έδωσα στη Σιάο Μί θα τα έδινα.
Αυτό όμως δεν είναι μαγκιά. Η μαγκιά είναι αλλού, αυτό είναι το μάθημα.
Κυνηγούσα τις εμπειρίες, και ακόμη τις κυνηγώ.
Τώρα όλη αυτή η ιστορία με το Covid μας έχει φέρει τα πάνω-κάτω, δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, να μπούμε σε αεροπλάνο, να δούμε νέα πράγματα.
Αυτό είναι το κλειδί, να ψάχνεσαι, να ανοίγεις δρόμους.
Όπως επίσης πάρα πολύ σημαντικό είναι το να διαβάζεις.
Ειδικά σε τούτο 'δω το χόμπυ, το διάβασμα είναι κλειδί (αν θες πραγματικά να κατέχεις αυτό που θες να κατακτήσεις ως γνώση).