Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 643777 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #2070 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 01:26:43 πμ »
....μετά από όλα αυτά, επιβεβαιώθηκε ότι

α. Δεν ξέρω από ρολόγια  :(
β. Δεν έχω εμπειρίες παρα μόνον από 2-3 μάρκες  ::)

Και θα συμφωνήσω, ότι και το ΡΡ των 100.000.000 να φοράς, εξακολουθείς να είσαι ο ίδιος που ήσουν και με το F-91 W.

Οποιος το κατανοεί, μπράβο του.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #2071 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 11:54:04 πμ »
Ούτε κι εγώ ξέρω από ρολόγια, αλλά δεν κολλάω και ποστάρω όλα αυτά.
Γιατί να μην μοιράζονται οι εμπειρίες;

Έκανα ένα πολύ έντονο ταξίδι, όμως από ωρολογοποιία δεν σκαμπάζω πολλά, δεν με ενδιέφερε ποτέ να μάθω λεπτομέρειες (για να είμαι ειλικρινής).
Ξέρω τα βασικά στα specs, και λίγα πράγματα για ιστορία, που είναι σημαντικό για να επιλέξεις τί σου ταιριάζει.

Πολλοί νομίζουν πως κάποιος που έχει πολύ καλά και ακριβά ρολόγια, που μπορεί να συχνάζει στα φόρουμ κλπ., πως ξέρει κιόλας από μηχανισμούς, από ιστορία, κλπ.
Αυτό είναι λάθος. Εδώ μέσα υπάρχουν μέλη που γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμένα - και τα γνωρίζουν ουσιαστικά, ανεξαρτήτως του τί ρολόγια έχουν στην κατοχή τους.

Πάρα πολλοί από αυτούς που κατέχουν ακριβά κομμάτια, τα αγοράζουν μόνο και μόνο από ματαιδοξία.
Ο άντρας πάντα βάζει στόχους, θέτει στον εαυτό του κορυφές που θέλει να κατακτήσει. Βραβεία που θέλει να πάρει.
Μόλις κατακτήσει την πρώτη κορυφή, θέλει να πάει στη δεύτερη.

Ο στόχος, η κορυφή, μπορεί να είναι μία γυναίκα που θέλει να 'ρίξει'.
Μπορεί να είναι ένα ρολόι που θέλει να πάρει, ή ένα αυτοκίνητο.
Είναι σημαντικό όμως να ξέρεις αν κυνηγάς ουσιαστικά το τάδε αυτοκίνητο ή τη συγκεκριμένη γυναίκα, και για ποιούς λόγους, ή απλά κυνηγάς για να κυνηγάς.

Εγώ άφησα πίσω τα Ρόλεξ και ό,τι άλλο, και πήγα στα Πατέκ και Λάνγκε.
Αν η Πατέκ λεγόταν Σιάο Μί, εγώ πάλι τα 30 χιλιάρικα που έδωσα στη Σιάο Μί θα τα έδινα.
Αυτό όμως δεν είναι μαγκιά. Η μαγκιά είναι αλλού, αυτό είναι το μάθημα.

Κυνηγούσα τις εμπειρίες, και ακόμη τις κυνηγώ.
Τώρα όλη αυτή η ιστορία με το Covid μας έχει φέρει τα πάνω-κάτω, δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, να μπούμε σε αεροπλάνο, να δούμε νέα πράγματα.
Αυτό είναι το κλειδί, να ψάχνεσαι, να ανοίγεις δρόμους.

Όπως επίσης πάρα πολύ σημαντικό είναι το να διαβάζεις.
Ειδικά σε τούτο 'δω το χόμπυ, το διάβασμα είναι κλειδί (αν θες πραγματικά να κατέχεις αυτό που θες να κατακτήσεις ως γνώση).

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #2072 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 12:07:34 μμ »

Έκανα ένα πολύ έντονο ταξίδι, όμως από ωρολογοποιία δεν σκαμπάζω πολλά, δεν με ενδιέφερε ποτέ να μάθω λεπτομέρειες (για να είμαι ειλικρινής).
Ξέρω τα βασικά στα specs, και λίγα πράγματα για ιστορία, που είναι σημαντικό για να επιλέξεις τί σου ταιριάζει.

Πολλοί νομίζουν πως κάποιος που έχει πολύ καλά και ακριβά ρολόγια, που μπορεί να συχνάζει στα φόρουμ κλπ., πως ξέρει κιόλας από μηχανισμούς, από ιστορία, κλπ.
Αυτό είναι λάθος. Εδώ μέσα υπάρχουν μέλη που γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμένα - και τα γνωρίζουν ουσιαστικά, ανεξαρτήτως του τί ρολόγια έχουν στην κατοχή τους.

Πάρα πολλοί από αυτούς που κατέχουν ακριβά κομμάτια, τα αγοράζουν μόνο και μόνο από ματαιδοξία.
Ο άντρας πάντα βάζει στόχους, θέτει στον εαυτό του κορυφές που θέλει να κατακτήσει. Βραβεία που θέλει να πάρει.

Είναι σημαντικό όμως να ξέρεις αν κυνηγάς ουσιαστικά το τάδε αυτοκίνητο ή τη συγκεκριμένη γυναίκα, και για ποιούς λόγους, ή απλά κυνηγάς για να κυνηγάς.

Αν η Πατέκ λεγόταν Σιάο Μί, εγώ πάλι τα 30 χιλιάρικα που έδωσα στη Σιάο Μί θα τα έδινα.

Τώρα όλη αυτή η ιστορία με το Covid μας έχει φέρει τα πάνω-κάτω, δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, να μπούμε σε αεροπλάνο, να δούμε νέα πράγματα.

Ειδικά σε τούτο 'δω το χόμπυ, το διάβασμα είναι κλειδί (αν θες πραγματικά να κατέχεις αυτό που θες να κατακτήσεις ως γνώση).

Σε γενικές γραμμές, συμφωνώ.

Επειδή και σαν χαρακτήρας, είμαι ελαφρώς συντηρητικός, ( ....έως "μούχλας" κατα τον μικρότερο γιό μου  :-[ ), οι κινήσεις μου ήταν πάντα προσεκτικές και ..........χιλιο-επεξεργασμένες.

Και πάντα μένω, δυο τρία βήματα πίσω, από όπου θα μπορούσα να φτάσω. :(

Στην μηχανική, αυτό λέγεται "συντελεστής ασφαλείας ";)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2073 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 12:45:39 μμ »
Είσαι κατασκευή fail safe Γιώργο 🧐👍👍👍
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2074 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 13:33:17 μμ »
Εκτος αυτου ειναι κατασκευη...Vintage :D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #2075 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 14:14:57 μμ »

Επ, θα σε μαλώσω. Να ξέρετε ο Giorgos_I είναι υπό τη προστασία μου, του έχω μεγάλη αγάπη είναι σπάνια περίπτωση. Άλλο τα forum άλλο να έχεις συζητήσει μαζί του βαθιά, κοιτώντας τα μάτια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2076 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 14:25:25 μμ »

Αγαπητέ, δε ξέρω το όνομα σου. Τα γραπτά σου όμως -και μάλιστα σε δημόσιο λόγο- δείχνουν ότι έχεις πράγματι "λάβει" τα μαθήματα σου από τη ζωή.
Εγώ πάντως θέλω να ομολογήσω πως έμαθα από αυτά που έγραψες και όχι μόνο για τα ρολόγια.

Το ίδιο το ρολόι είναι ένα ματαιόδοξο προϊόν, είναι ότι είναι το κόσμημα για τη γυναίκα... περιττό! Οποιοδήποτε ρολόι που στοιχίζει πάνω από 20 ευρώ και το μόνο που κάνει είναι να λέει την ώρα είναι περιττό. Θα τολμήσω να πω ότι στην εποχή μας τα smartwatch έχουν πολύ μεγαλύτερη χρησιμότητα, εξυπηρετώντας τους σύγχρονούς ρυθμούς ζωής μέσα από τις διάφορες ειδοποιήσεις (για το sms, το e-mail, το viber, τη καρδιά...).

Εκτιμώ βαθύτατα την απουσία έπαρσης και την απλότητα των γραπτών σου, για αντικείμενα μεγάλης οικονομικής αξίας που πέρασαν από το καρπό σου. Στις μέρες μας δεν το λες και συνηθισμένο.

Όταν διάβασα τα πρώτα σου άρθρα και κοίταξα μετά στο διαδίκτυο για κανά φθηνό Citizen, είπα μέσα μου.... "ρολόι είναι τώρα αυτό;"
Όταν διάβασα όμως και τα υπόλοιπα άρθρα σου και γενικά τα γραπτά σου ανακάλυψα πως ναι, μπορείς να είσαι αληθινά ευτυχισμένος ακόμη και με ένα Citizen και σε ευχαριστώ για το μάθημα που μου έδωσες, ουσιαστικά με επανάφερες στο "οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἶναι, ἀλλὰ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #2077 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 14:46:42 μμ »

Εχω κάνει και ...........αναπαλαίωση  ;D

Ειχα κάποτε μια κονκάρδα, που έλεγε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #2078 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 14:50:28 μμ »
Αγαπητέ, δε ξέρω το όνομα σου. Τα γραπτά σου όμως -και μάλιστα σε δημόσιο λόγο- δείχνουν ότι έχεις πράγματι "λάβει" τα μαθήματα σου από τη ζωή.
Εγώ πάντως θέλω να ομολογήσω πως έμαθα από αυτά που έγραψες και όχι μόνο για τα ρολόγια.

Το ίδιο το ρολόι είναι ένα ματαιόδοξο προϊόν, είναι ότι είναι το κόσμημα για τη γυναίκα... περιττό! Οποιοδήποτε ρολόι που στοιχίζει πάνω από 20 ευρώ και το μόνο που κάνει είναι να λέει την ώρα είναι περιττό. Θα τολμήσω να πω ότι στην εποχή μας τα smartwatch έχουν πολύ μεγαλύτερη χρησιμότητα, εξυπηρετώντας τους σύγχρονούς ρυθμούς ζωής μέσα από τις διάφορες ειδοποιήσεις (για το sms, το e-mail, το viber, τη καρδιά...).

Εκτιμώ βαθύτατα την απουσία έπαρσης και την απλότητα των γραπτών σου, για αντικείμενα μεγάλης οικονομικής αξίας που πέρασαν από το καρπό σου. Στις μέρες μας δεν το λες και συνηθισμένο.

Όταν διάβασα τα πρώτα σου άρθρα και κοίταξα μετά στο διαδίκτυο για κανά φθηνό Citizen, είπα μέσα μου.... "ρολόι είναι τώρα αυτό;"
Όταν διάβασα όμως και τα υπόλοιπα άρθρα σου και γενικά τα γραπτά σου ανακάλυψα πως ναι, μπορείς να είσαι αληθινά ευτυχισμένος ακόμη και με ένα Citizen και σε ευχαριστώ για το μάθημα που μου έδωσες, ουσιαστικά με επανάφερες στο "οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἶναι, ἀλλὰ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα".

Όλοι παίρνουμε μαθήματα, το θέμα είναι ποιός βάζει τον εαυτό του στη γωνία για να μάθει το μάθημα.
Καθαρά προσωπικό θέμα, η εσωτερική εξέλιξη του καθενός από εμάς.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, Κωνσταντίνο με λένε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #2079 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 15:04:49 μμ »
................
....................
Οποιοδήποτε ρολόι που στοιχίζει πάνω από 20 ευρώ και το μόνο που κάνει είναι να λέει την ώρα είναι περιττό.
..................

Τα ίδια λέω, και πρεσβεύω και εγώ. Και αυτό εκτιμώ.

Εχω ζήσει ανθρώπους που είχαν τον κόσμο όλο, και ήταν τόσο απλοί και προσιτοί. Και τους "κάποιους", τους "δήθεν", τους νεόπλουτους, που δεν σου έλεγαν ούτε καλημέρα.

Αυτά εκτιμώ, και τα εκτίμησα και στις περιγραφές του Κων/νου, αν δεν κάνω λάθος το όνομα.

Ευκολο, να πάρεις και το πιο ακριβό αντικείμενο, αν έχεις λεφτά. Δικά σου ή του μπαμπά σου, αλλά, την αξία του, δεν θα την νοιώσεις ποτέ, αν δεν το "πονάς".

Και το είπε ο φίλος, με 5 λέξεις.

Δεν σε κάνουν καλύτερο ως άνθρωπο αυτά τα πράγματα.
Η ουσία είναι αλλού, και τα μπράβο είναι σε αυτούς που έφτιαξαν αυτό το κομψοτέχνημα - όχι σε αυτόν που το φορά.

Και το χρήμα, μπορεί να υπάρχει, αλλά, δεν αγοράζει τα πάντα. :(

Ισως φαίνεται ότι ......χαλάσαμε λίγο το νήμα, αλλά, αυτά τα λίγο χρήσιμα, θα μας βοηθήσουν στις επόμενες .....βόλτες μας.  ;)

Και να ευχαριστήσω ξανά τον Κων/νο, που μας έδωσε την ευκαιρία.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2080 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 15:06:59 μμ »
Ελπίζω μόνο να μην εννοείτε ότι όσοι ακόμα δεν έχουν βρει το ζεν τους στα citizen (τα οποία παρεπιπτόντως λατρεύω) χρίζουν άμεσης ψυχανάλυσης γιατί θα γεμίσουν τα ανάκλιντρα με μέλη του GWF.😆
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2081 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 17:29:49 μμ »
Επ, θα σε μαλώσω. Να ξέρετε ο Giorgos_I είναι υπό τη προστασία μου, του έχω μεγάλη αγάπη είναι σπάνια περίπτωση. Άλλο τα forum άλλο να έχεις συζητήσει μαζί του βαθιά, κοιτώντας τα μάτια.

Στεφανε, ειναι  ΚΑΙ υπο τη προστασια σου🤪
Αν δεν τον γνωριζα, και δεν εκτιμουσα την αισθηση του χιουμορ που εχει, δε θα σχολιαζα ετσι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2082 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 17:41:21 μμ »
Ελπίζω μόνο να μην εννοείτε ότι όσοι ακόμα δεν έχουν βρει το ζεν τους στα citizen (τα οποία παρεπιπτόντως λατρεύω) χρίζουν άμεσης ψυχανάλυσης γιατί θα γεμίσουν τα ανάκλιντρα με μέλη του GWF.😆

Ε όχι δα, όλα έχουν τη θέση τους. Το θέμα είναι στην αντίληψη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2083 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 17:43:50 μμ »
Στεφανε, ειναι  ΚΑΙ υπο τη προστασια σου🤪
Αν δεν τον γνωριζα, και δεν εκτιμουσα την αισθηση του χιουμορ που εχει, δε θα σχολιαζα ετσι

Μα κι εγώ αστειευόμουν

Συγχωρέσετε με παιδιά, χρειάζομαι λίγο χρόνο, έχω χάσει πολλά-πολλά επεισόδια και ενώ κάποιοι με ξέρουν εγώ δυσκολεύομαι ακόμη να αντιληφθώ ποιος είναι ποιος. Θα "σιάξω"...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2084 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 18:10:20 μμ »
Μα κι εγώ αστειευόμουν (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Συγχωρέσετε με παιδιά, χρειάζομαι λίγο χρόνο, έχω χάσει πολλά-πολλά επεισόδια και ενώ κάποιοι με ξέρουν εγώ δυσκολεύομαι ακόμη να αντιληφθώ ποιος είναι ποιος. Θα "σιάξω"...

μολις τελειωσουμε με τους ιους θα βρεθουμε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions